حجامت یا زالو کدام بهتر است؟
طب سنتی و روشهای متدوال مانند زالودرمانی و حجامت برای درمان بیماریها و کاهش انواع درد مورد توجه مردم قرار گرفته است. شاید شما هم بدنبال استفاده از روشهای طب سنتی برای درمان مشکلات جسمی و کاهش درد خود باشید. در این مقاله شما را با تفاوت زالودرمانی و حجامت در درمان بیماریها آشنا میکنیم تا بتوانید نتیجه گیری کنید که حجامت بهتراست یا زالو درمانی.
تفاوت زالودرمانی و حجامت
در طب سنتی از روشهاي حجامت و زالو درمانی استفاده ميشود. هر کدام از این روشهای درمانی تفاوتهايي باهم دارند. این دو روش از بدن با روش سنتی، خون آلوده را از بدن خارج میکند که این دو روش در این ویژگی، هدف مشترکی را دنبال میکند.
فرق مهم این دو روش در ورود مواد دارویی بزاق زالو به جریان خون است که در حجامت وجود ندارد. در زالو درمانی از زالو برای خارج کردن خون آلوده از بدن استفاده ميکند و میزان خروجی خون متناسب با اندازه زالو و توان و مشکلات بیمار است. اگر نیاز به خون زیادی باشد از زالو درشت استفاده میشود. زالوی طبی خون آلوده را از بدن می مکد و با خون تمیز کاری ندارد.
این مواد دارویی با تاثیراتی که بر خون می گذارند بیماری ها و مشکلات بدن را به راحتی درمان می کنند. در حجامت خون با مکش توسط بادکش از مویرگ های سطحی بدن خارج می شود و برای گرم مزاجها در پیشگیری از بیماریها موثر است.
زالو درمانی در افراد سرد مزاج و گرم مزاج برای جلوگیری از بیماریها خیلی خوب است. در این دو روش ترکیب سنتزی وارد بدن نمی شود اما بزاق زالو آنزیمهاي ارزشمندی دارد که وارد بدن ميشود که گرفتگیهاي عروقی را باز کرده و غلظت خون را برطرف ميکند. اصل زالو درمانی محتویات بزاق زالو است و خارج شدن خون هدف بعدی این روش است. قدرت درمانی زالو درمانی چهارصد برابر حجامت است.
هدف زالو درمانی و حجامت
طب سنتی بر پایه امزاج و انواع مزاجها تعریف شده است. تعادل در امزاج به منزله سلامتی و دور شدن از تعادل مزاج، بیماری گفته می شود. در نتیجه برای رسیدن به این اهداف از روشهایی مانند زالو و حجامت برای حفظ تعادل مزاج استفاده میشود.
تفاوت زالو درمانی در طب سنتی با علم پزشکی
در طب هدف اصلی پزشک بر پایه دارو است و از نظرشان زالو و خونگیری توسط حجامت درمان و دارو نیست. اما در طب سنتی زالو در به تعادل رسیدن مزاج کمک کننده است یعنی برای اصلاح مزاج و باز گرداندن مزاج به حالت تعادل از زالو استفاده می کنند.
مشکلات قابل درمان با زالو درمانی
این درمان اثرات شگفت انگیزی در بیماریهایی مانند گرفتگی عروق، قند و چربی خون ، فشار خون، مشکلات پوستی ، سکته های قلبی و مغزی پادکینسون، صرع، سر درد های طولانی مدت، پروستات و نازایی ، ریزش مو، آلزایمر، کم سویی چشم، آفت، کبد چرب، سرطان سینوزیت، واریس، اعتیاد به مواد مخدر و الکلیسم، واریسکول، زود انزالی، جوش های پوستی چرکی و غیر چرکی، هموروئید، دیابت و بسیاری از بیماری های دیگر دارد.
به امید روزی که اطبا طب سنتی با بالا بردن دانش و تحقیقات اصولی بتوانند طب سنتی ایرانی را به جهانیان بشناسانند.
مشخصات زالوهای مناسب جهت زالو درمانی
رنگ زالوهای پزشکی غالبا زیتونی سیاه تا قهوه ای و یا حنایی مایل به سیاه بوده و نوار هایی به رنگ سبز زیتونی تا سبز در طول بدنشان کشیده شده است. زالو های پزشکی را از دو خط نازک رنگی روی پشتشان ماتوان تشخیص داد، پهلوی آنها به رنگ زرد نارنجی است.
چه زالو هایی برای درمان مناسب است؟
- رنگ ماشی و کمی مایل به سبز که دو خط زرد زرنیخی در طول پشت دارند
- سرخ مایل به زرد
- جگری رنگ
- شبیه ملخ ریز
- شبیه دم موش
- زالوی باریک با سر کوچک
بهترین زالو برای درمان
بهترین زالو ها آنهایی هستند که جنبش دارند و به محرک هایی مانند صدا، نور، حرکت واکنش سریع نشان میدهند و در آب شنا کنند و بدن کشیده و صافی دارند.
حجامت
یک روش خونگیری سنتی بوده و برای خارج کردن خون آلوده از بدن بکار میرود. حجامت کردن راههای مختلفی دارد که رایجترین آن خراشیدن سطح پوست و ایجاد حفرات ریز برای خروج خون است. زمانی که خون خارج شد، حجامت در حال انجام است. روش دیگر بادکش کردن است.
از مویرگ های سطحی به وسیله مکش مصنوعی بنام بادکش خون خارج میشود و معمولا در پشت بدن و در ناحیه بین دو کتف عمل بادکش را انجام میدهند و البته بسته به نیاز بیمار محل دقیق حجامت تعیین میشود
مزایای زالو درمانی و حجامت
- کاهش درد مفاصل
- از بین بردن التهابات پوست
- درمان لک صورت
- کاهش چین و چروک پوست
- کاهش جوش و آکنه
- کاهش ریزش مو
- کاهش غلظت خون
- احیای نشاط بدن
- کنترل فشار خون
- کنترل وزن و لاغری
عوارض زالو درمانی
- خونریزی زیاد از محل نیش زالو در شرایطی که تعداد زالوها زیاد باشد از شایعترین عوارض است.
- درصورتی که از 20 زالو همزمان استفاده شود، ممکن است کم خونی ایجاد کند.
- افرادی مبتلا به بیماری خون هستند مثل هموفیلی به نکته کم خونی حاصل از زالو دقت کنند.
- قبل از هر نوع زالودرمانی با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر زالوها در محیط آلوده رشد کند، سبب انتقال بیماری میشوند. باید از سالم بودن زالوها مطمئن باشید.
- این درمان اگر توسط افرادی غیر متخصص انجام شود حتی امکان مرگ بیمار هم وجود دارد.
- سعی کنید از مراکز مطمئن و افراد ماهر این کار کمک بخواهید تا به جای سلامتی، عواقب خطرناک زالو را متحمل نشوید.
زالو درمانی برای چه افرادی مناسب نیست؟
- بیماران گوارشی
افراد مبتلا به بیماری گوارشی، کم شدن خون برایشان مضر است؛ افرادی که به نفخ معده، یبوست دچار هستند حجامت و زالو درمانی برای آنها ممنوع و خطری است و ضعف معده را زیاد میکند.
- افراد ضعیف یا دچار ضعف بدنی
کسانی که بدنشان در مقابل هوا، آب و خوراکی سرد مقاومت ندارد.
- افراد کم سن و سال
افراد زیر 18 سال نباید استفاده کنند.
- زنان باردار و بیماران مبتلا به آریتمی و مشکلات قلبی
نکات ضروری در زمان استفاده از زالو درمانی
- حساسیت به زالو بسیار نادر است ولی باید بررسی شود.
- در دوران قاعدگی از این درمان استفاده نشود.
- افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی نباید از زالو درمانی استفاده کنند.
- اگر فردی مبتلا به بیماری خاصی باشد که در انعقاد خون با اختلالی روبهرو است مثل بیماران قلبی، نباید از روش زالودرمانی و حجامت استفاده کنند.
- لطفا قبل از انجام هر روش درمانی سنتی مانند زالو و حجامت حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.