طرز تهیه سوپ جو مجلسی برای 10 نفر (به 2 روش، با رب و با شیر)
یکی از سوپ های پر طرفدار در ایران، سوپ جو می باشد. در رستوران های ایرانی سوپ جو به عنوان پیش غذا طرفدار های زیادی دارد. همچنین در زمان بیماری و سرماخوردگی، توصیه می شود از سوپ خوشمزه جو استفاده کنید تا باعث سرعت روند درمان شما شود. سوپ جو را می توان با روش های مختلفی درست کرد. در این پست آموزش طرز تهیه سوپ جو مجلسی برای 10 نفر به دو روش به شما همراهان سایت مینویسم ارائه می شود.
2 روش طرز تهیه سوپ جو مجلسی برای 10 نفر
در زیر 2 روش برای تهیه سوپ جو به شما آموزش می دهیم که این میزان مواد برای 10 نفر کافی می باشد. اگر برای تعداد بیشتر یا کمتری می خواهید سوپ جو تهیه کنید، به نسبت مواد لازم را کاهش و یا افزایش دهید.
طرز تهیه سوپ جو مجلسی قرمز (با رب گوجه فرنگی)
مواد لازم برای تهیه سوپ جو قرمز |
|
جو پوست کنده | 2 پیمانه |
سینه مرغ | 1 عدد کامل |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
هویج | 3 عدد متوسط |
روغن مایع | 2 قاشق غذا خوری |
جعفری خرد شده | 4 قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذا خوری |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به مقدار لازم |
اگر به دنبال یک سوپ متفاوت هستید، سوپ تره فرنگی فرانسوی را حتما امتحان کنید.
مراحل نحوه تهیه جو سوپ مجلسی قرمز
- ابتدا دو پیمانه جو را از شب قبل به مدت 6 ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد.
- سپس جو را از آب خارج کنید و به همراه مقداری آب درون قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید.
نکته: هر چند دقیقه محتوای قابلمه را هم بزنید تا جو ته نگیرد.
- تا زمانی که جو لعاب بدهد به هم زدن ادامه دهید.
- بعد سینه مرغ را به همراه 2 پیمانه آب، پیاز و کمی ادویه در یک قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا بپزد.
- پیاز ها را ریز خرد کنید و داخل قابلمه بزرگ تر بریزید و روغن را به آن اضافه کنید، روی حرارت قرار دهید و آن را تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود.
نکته: از روغن زیاد استفاده نکنید زیرا سوپ شما چرب می شود.
- هویج ها را رنده یا نگینی کرده و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید، حدود چند دقیقه با پیاز تفت دهید.
- نمک و فلفل را به پیاز و هویج اضافه کنید.
- سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و به محتوای قابلمه اضافه کنید.
- جو لعاب داده و پخته شده را درون قابلمه ریخته و حدود 8 لیوان آب بریزید.
- ابتدا حرارت را زیاد کنید تا سوپ به جوش آید و سپس آن را کم کنید تا سوپ شما جا بیافتد.
- رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و در 30 دقیقه آخر به سوپ اضافه کنید.
نکته: اگر دوست دارید سوپ شما رنگ بیشتری داشته باشد، می توانید مقدار رب را افزایش دهید.
- در چند دقیقه پایانی پخت سوپ نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه جعفری خرد شده به سوپ اضافه کنید.
- سوپ جو مجلسی شما آماده می باشد. نوش جان!
طرز تهیه سوپ جو مجلسی با شیر
مواد لازم برای تهیه سوپ جو با شیر |
|
جو پرک | 200 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد کامل |
پیاز | 3 عدد |
هویج | 3 عدد |
قارچ | 500 گرم |
شیر | 1 لیتر |
روغن مایع | 2 قاشق غذا خوری |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذا خوری |
ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) | به میزان لازم |
مراحل نحوه تهیه سوپ جو مجلسی با شیر
- ابتدا پیاز ها را نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن و ادویه درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید و پیاز را تفت دهید تا کمی نرم شود.
- وقتی پیاز به مرحله نرم شدن رسید، سینه مرغ را به همراه چند لیوان آب به پیاز اضافه کنید تا مرغ پخته شود.
- سپس مرغ را از آب خارج کنید و بعد از سرد شدن آن را ریش ریش کنید.
- هویج ها را نگینی خرد کنید (رنده کنید) و به همراه جو پرک به آب مرغ اضافه کنید. شعله را کم کنید تا جو لعاب بدهد.
- محتوای داخل قابلمه را مرتب هم بزنید تا جو پرک ته نگیرد.
- بعد از حدود 2 ساعت که جو پرک لعاب انداخت، مرغ های ریش ریش شده و شیر را اضافه کنید و اجازه دهید مواد با شیر حدود 20 دقیقه بجوشد.
- قارچ ها را خرد کنید و درون یک ظرف بدون روغن کمی تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
- بعد از این که قارچ را اضافه کردید، اجازه دهید سوپ چند قل بزند و سپس شعله را خاموش کنید.
- سوپ خود را درون ظرف سرو بریزید و آن را با جعفری خرد شده تزئین کنید.
نکات کلیدی در پخت سوپ جو
- برای جلوگیری از آب انداختن سوپ جو قرمز بهتر است که جعفری ها را بخوبی ریز کنید.
- برای سفید ماندن سوپ جو با شیر، هویج ها را نگینی خرد کنید.
- اگر احساس می کنیدنمک سوپ جو شما زیاد شده، کمی سیب زمینی داخل سوپ بیاندازید و پس از 20 دقیقه آنرا از سوپ خارج کنید.