طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ شمالی + فوت و فن خوشمزه شدن و جا افتادن

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خورشت فسنجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بسیار محبوب است. اصل این غذا مربوط به استان گیلان است. در شهر های مختلف روش های پخت متفاوتی دارد. فسنجون را با گوشت مرغ، گوشت قلقلی، گوشت تکه ای و گوشت اردک هم درست میکنند. برخی گردو را تفت میدهند و مرغ را سرخ میکنند. برخی ترش یا ملش و برخی شیرین درست میکنند. فسنجون به روش شمالی عطر و طعم لذیذی دارد. اکثرا گیلانی ها به این روش فسنجون را درست میکنند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ شمالی را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده و تمام نکات و فوت و فن پخت خورشت فسنجان را برایتان شرح بدهیم.

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ شمالی

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت فسنجان با مرغ شمالی ارائه شده است:

مواد مورد نیاز فسنجون با مرغ

سینه مرغ 3 تیکه
گردو 350 گرم
رب 1 قاشق غذاخوری
رب انار ترش شمالی 1 الی 2 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده 1 عدد
نمک به میزان لازم

مراحل طرز تهیه فسنجان با مرغ شمالی

  • قبل از هر چیز گردو را در یک دستگاه مانند یک دوسه یا آسیاب خوب له کنید. دقت داشته باشید گردو را تا جایی باید له کنید که روغن گردو از آن خارج شود و یک خمیر نرم بدست بیاید.

طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ شمالی

  • یک قابلمه را روی شعله گاز قرار بدهید و گردو های له شده را درون قابلمه بریزید.
  • روی گردوها حدودا 2 تا 3 لیوان آب بریزید.
  • گردو ها را در آب باز کنید تا کاملا یکدست شود. مرغ ها را اضافه کنیدو درب قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا حدودا 40 دقیقه باهم بپزند.
  • وقتی کمی غلیظ شد و تغییر رنگ داد یک عدد پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن پیاز درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید با شعله کم آرام بپزد و روغن بیندازد.
  • زمانی که فسنجون به روغن افتاد، یک قاشق رب گوجه اضافه کنید و هم بزنید و مجدد درب قابلمه را بگذارید.
  • در نیم ساعت آخر پخت رب انار ترش شمالی را اضافه کنید. میزان اضافه کردن رب انار بنا به ذائقه شما می تواند متفاوت باشد. اگر فسنجون ملس دوست دارید یک تا دوقاشق رب انار کافی است.
  • نمک فسنجان را هم اندازه کنید و چند تکه یخ درون خورش بیندازید و درب قابلمه را بگذارید. انداختن یخ درون خورشت باعث روغن انداختن بهتر خورش میشود.
  • مجددا درب قابلمه را بگذارید و نیم ساعت تا 40 دقیقه دیگر اجازه بدهید تا فسنجان کاملا جا بیفتد.

فوت و فن پخت خورش فسنجان

چندین نکته مهم:

  • بهتر است گردو و پیاز را با هم میکس کنید تا طعم پیاز کاملا به خورد گردو ها برود. اما می توانید پیاز رنده شده را جدا تفت داده و بعد به گردوها اضافه کنید.
  • برای تهیه فسنجان شمالی حتما گردو را به خوبی اسیاب کنید تا روغن گردو خارج شود. اگر گردو درشت چرخ شود خوب روغن نمی اندازد.
  • حتما از رب انار شمالی و محلی استفاده کنید.
  • طعم فسنجون به سبک شمالی برعکس فسنجون فارسی ترش و ملس است.
  • استفاده از یخ برای شوک در مراحل آخر پخت باعث میشود گردو بیشتر روغن بدهد.
  • در هنگام پخت حتما از اوایل پخت شعله گاز کم باشد و اجازه بدهید به آرامی پخته شود.
  • برای تهیه یک فسنجان عالی و تیره رنگ حتما باید صبور باشید و حدود 5 تا 6 ساعت باید به خورشت فسنجان خود زمان بدهید.
  • بنا به ذائقه خود اگر تمایل داشتید طعم فسنجان شما کمی از ترشی خارج شود یک قاشق شکر اضافه کنید.
  • اضافه کردن رب گوجه رنک و طعم فسنجون را تحت تاثیر قرار میدهد که در فسنجون شمالی اضافه میشود. در صورت تمایل میتوانید حذف کنید.
  • در فسنجون رشتی آب و رب انار با هم مخلوط میشود و بعد مرغ به آن اضافه میشود. برخی در این دستور پیاز هم اضافه نمیکنند.
  • بهترین نوع گردو برای فسنجان گردوی ایرانی است زیرا چربی بیشتری دارد.
  • سرخ کردن مرغ ها قبل از اضافه شدن به خورشت باعث می شود در حین پختن وا نروند.
  • علت سیاه شدن رنگ فسنجان که خیلی ها عاشق آن هستند شکر است. شکر همچنین باعث شفاف شدن رنگ خورشت شما می شود.
  • اضافه کردن کمی زعفران دم کرده به خورش فسنجان باعث می شود طعم بینظیری بگیرد.
  • گذاشتن درب قابلمه به روغن انداختن فسنجان کمک می کند.
  • اگر عجله دارید می توانید از زودپز استفاده کنید اما نباید انتظار یک خورشت فسنجان عالی را داشته باشید.
  • افزودن مقداری پسته به گردوها نیز ترفندی عالی برای خوشمزه شدن خورشت فسنجان است.
  • خورش فسنجان ادویه خاصی ندارد اما به عنوان ادویه خورشت فسنجان می توانید از ترکیب زردچوبه، دارچین، سبزیجات معطر و شکر استفاده کنید.

نوش جان

نظرات