طرز تهیه دمنوش ماسالا و نکاتی برای تهیه آن
چای یا دمنوش ماسالا، یک دمنوش بسیار مناسب برای روز های سرد زمستان می باشد که می توانید این دمنوش را با یک کیک خوشمزه به عنوان عصرانه میل کنید. دمنوش ماسالا یکی از دمنوش هندی می باشد که در نقاط مختلف جهان طرز تهیه گوناگون دارد و اکثر مردم این دمنوش را درست می کنند. در طرز تهیه دمنوش چای ماسالا از ادویه ها و گیاهان مختلف هم استفاده می شود. دمنوش ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت بدن بسیار مفید می باشد. در زیر طرز تهیه دمنوش ماسالا آورده شده است، می توانید آن را درست کنید و میل کنید، با ما همراه باشید. برای این که طرز تهیه دمنوش بهار نارنج خوش عطر را یاد بگیرید، کلیک کنید.
طرز تهیه دمنوش ماسالا به 2 روش
برای این که همیشه بدنتان سالم و سلامت باشد می توانید از این دمنوش استفاده کنید. دمنوش ماسالا باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی و کاهش التهاب بدن میشود و همچنین با از بین بردن رادیکال های آزاد، از سرطان، جوشهای صورت و دیگر بیماری ها پیشگیری میکند. چای ماسالا را می توانید به صورت آماده خریداری کرده و با شیر یا آب جوش و کمی عسل ترکیب کرده و میل کنید. طرز تهیه دمنوش چای ماسالا آماده به این شکل است که ابتدا آب جوش یا شیر گرم را در لیوان ریخته و سپس یک قاشق غذاخوری چای ماسالا به آن اضافه می کنید. برای دادن طعم شیرین به ان کمی نبات یا عسل درون آن بریزید. اما اگر قصد تهیه دمنوش ماسالا در خانه را دارید به یکی از روش های زیر عمل کنید.
1. روش تهیه دمنوش ماسالا با استفاده از شیر
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش پوست نارنگی + خواص
مواد لازم برای تهیه دمنوش ماسالا با شیر
- شیر: 1 فنجان
- آب: 1/4 فنجان
- چای خشک: 1 قاشق چای خوری
- میخک: 1/4 فنجان
- هل: 1/4 فنجان
- دانه فلفل سیاه: 1/4 فنجان
- چوب دارچین: 1/4 فنجان
- رازیانه: 2 قاشق چای خوری
- زنجبیل: 2 قاشق چای خوری
- جوز هندی: 1 عدد
طرز تهیه دمنوش ماسالا با استفاده از شیر
- ابتدا هل، میخک، دانه فلفل سیاه، چوب دارچین، رازیانه، زنجبیل و جوز هندی را به مدت 2 دقیقه روی حرارت تفت دهید. سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شوند. بعد مواد خنک شده را با آسیاب، آسیاب کنید تا کاملا پودر شوند. پودر به دست آمده ادویه دمنوش ماسالا می باشد. ( این مقدار ادویه برای یک بار زیاد است، می توانید آن را در یک ظرف در بسته نگه داری کنید و در دفعات بعد از آن استفاده کنید.)
- سپس شیر، آب، چای خشک و نصف قاشق مربا خوری از ادویه ای که آسیاب کرده اید را درون یک شیر جوش بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. وقتی به جوش آمد حرارت را کم کنید و 5 دقیقه آن را هم بزنید تا دمنوش شما سر نرود.
- دمنوش ماسالا شما آمده است، دمنوش را داخل فنجان ریخته و میل کنید.
2. روش تهیه دمنوش ماسالا بدون استفاده از شیر
همچنین بخوانید: طرز تهیه دمنوش لبو
مواد لازم برای تهیه دمنوش ماسالا بدون شیر
- آب: 2 فنجان
- چای سیاه: 2 قاشق غذا خوری
- دانه فلفل سیاه: 20 عدد
- دانه میخک: 5 عدد
- دانه هل: 5 عدد
- چوب دارچین: 1 عدد
- بادیان ختایی یا انیسون ستارهای: 1 عدد
- زنجبیل تازه: 1 تکه
طرز تهیه دمنوش ماسالا بدون استفاده از شیر
- ابتدا دانه های فلفل، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی را در یک ظرف بریزید و آن ها را برای 2دقیقه روی حرارت کم تفت دهید. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا ادویه ها خنک شوند. سپس آن را آسیاب کنید. این ادویه پودر شده، ادویه دمنوش ماسالا می باشد.
- سپس آب،زنجبیل و ادویه دمنوش ماسالا را درون یک شیر جوش بریزید و آن را روی شعله متوسط حدود 20 دقیقه قرار دهید.
- بعد از به جوش آمدن چای خشک را اضافه کنید و بعد از حدود 4 دقیقه آن را از روی حرارت برداشته و از صافی رد کنید، در فنجان بریزید و دمنوش ماسالا را میل کنید.
در تهیه دمنوش ماسالا به این نکات توجه کنید
- اگر به دمنوش شیرین علاقه دارید، وقتی دمنوش روی حرارت قرار دارد مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید و هم بزنید تا در دمنوش حل شود.
- از گل محمدی و زعفران هم می توانید در تهیه ادویه دمنوش ماسالا استفاده کنید.
- برای تهیه دمنوش ماسالا می توانید از شیر بادام هم استفاده کنید.
- اگر دوست دارید دمنوش شما غلیظ باشد می توانید مقدار شیر را افزایش دهید و یا آب را حذف کنید و فقط شیر بریزید.
- اگر می خواهید دمنوش ماسالا را فوری آماده کنید می توانید به جای شیر از کریمر استفاده کنید که نوعی شیر غیر لبنی است که با روغن های گیاهی مانند روغن ذرت و نارگیل درست می شود.