طرز تهیه ماش پلو ساده بدون گوشت و مرغ
ماش موجب شستشوی کلیه ها شده و برای کم خونی مفید است دارای پتاسیم می باشد و موجب منظم شدن ضربان قلب می شود. همچنین دارای کلسیم است که برای رشد کودکان مفید است. ضد التهاب است و می تواند از بدن در برابر گرمازدگی محافظت کند. اگر ماش را با پوست بجوشانید و بخورید برای اسهال عالی است. مصرف ماش برای افرادی که ضعف و ناتوانی دارند بسیار مفید است. این نکته قابل ذکر است که طبع ماش گرم می باشد. ماش پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. ماش پلو شباهت زیادی به عدس پلو دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه ماش پلو ساده بدون گوشت و مرغ توضیح داده شده است.
طرز تهیه ماش پلو ساده و خوشمزه
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه ماش پلو ساده |
|
ماش | 1.5 لیوان |
نمک،فلفل سیاه و زرد چوبه | به مقدار لازم |
برنج | 3 پیمانه |
کره | 20 گرم |
ادویه پلویی | به مقدار لازم |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماش پلو ساده بدون گوشت
- ابتدا برنج را از دوساعت قبل با آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید.
- ماش را هم از چند ساعت قبل خیس کنید.
- بعد از چند ساعت ماش را آب کش کنید و داخل قابلمه بریزید.
- به همراه آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از این که پخت یک بار تست کنید که خیلی له نشده باشد. آبکش کرده و با کمی کره به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید.
- در یک قابلمه دیگر آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از این که آب به جوش آمد برنج را داخل آب جوش بریزید وقتی که دور برنج نرم و مغر آن سفت بود آبکش نمایید.
- برای ته دیگ پلو می توانید کف قابلمه روغن به همراه زرد چوبه و به دلخواه کنجد، نان و سیب زمینی قرار دهید و لا به لا ماش و برنج، ادویه پلویی و پودر دارچین بریزید.
- می توانید روی برنج کره آب شده یا روغن بریزید. دم کنی بزارید و اجازه دهید به مدت 45 دقیقه با حرارت کم دم بکشد.
- می توانید برنج را به صورت دمی یا کته درست کنید.