معرفی ۵۰ نمونه از بهترین دسرهای جهان از زبان یک آشپز با تجربه
۵۰ نمونه از بهترین دسرهای جهان را به همراه عکس های آن ها در این مطلب خواهید دید که نتیجه ی سال ها آشپزی و تجربه ی یک آشپز معروف است. این دسرهای خوشمزه در سراسر دنیا طرفدارهای زیادی دارند و مناسب ذائقه های مردم مختلف سراسر دنیا است. هر فردی ذائقه ی غذایی متفاوتی دارد و اگر از یک غریبه در خیابان بپرسید که بهترین دسر بر روی زمین چیست. قطعاً پاسخ آن ها با پاسخ شما متفاوت است.
از خوراکی های لذیذ دوران کودکی گرفته تا دستورهای پخت پدربزرگ ها و مادربزرگ ها، غذاهای محبوب کاملاً شخصی هستند. این موضوع در مورد دسرها که جایگاه ویژه ای در جشن ها و تعطیلات سنتی دارند، نیز صدق می کند. در ادامه فهرست 50 دسر خوشمزه دنیا را به شما تقدیم می کنیم که بستنی سنتی ایران نیز در آن دیده می شود.
لیست بهترین دسرهای جهان
با وجود نوستالژی برای خوراکی های شکری (شیرین)، برخی از خوراکی های شیرین بالاتر از طعم های محلی قرار می گیرند. در هر کشوری به دنبال برش های نازک تیرامیسو ایتالیایی در پایین منوی کافه ها می گردم و بوی خوب حلوازرده هنگ کنگی را در شهرهای سراسر دنیا استشمام می کنم. مسلماً هر دوی این خوراکی ها جایگاه دائمی در تالار افتخار غذایی جهان دارند.
و مانند حلوازرده ی هنگ کنگی، بسیاری از این دستورپخت ها اصلاً دستورپخت دسر نیستند، حلوازرده اغلب به عنوان عصرانه خورده می شود. سرو شیرینی در انتهای وعده ی غذایی یک ایده ی نوین است و در برخی مناطق مانند آفریقا و آسیا، دسرها وارداتی از کشورهای خارجی به شمار می روند.
اما تعیین خارجی بودن با استفاده از غذا نیز مانند زبان یا فرهنگ، پیچیده می باشد. تیرامیسو بر مبنای شکلات، قهوه و شکری است که از ایتالیا به سراسر جهان صادر می شود در حالی که سنتی ترین شیرینی هنگ کنگ ریشه در دوران اکتشاف پرتغالی ها دارد.
مانند بهترین دسرها، این فهرست نیز سلیقه ی شخصی را با چیز خوشایندتری ترکیب می کند. این فهرست نتیجه ی 9 سال تجربه در آشپزخانه ی شیرینی پزی است هنگامی که من برای کشف طعم های جدید به جاهای مختلفی از گیلوریا و ایتالیا گرفته تا یوکاتان و مکزیکو سفر کردم و سرآشپزهایی را ملاقات نمودم که تجربیاتشان به اندازه ی خود دستورپخت ها، جهانی است.
پیچت انگ متولد بانکوک، شیرینی پز مشهور برای ترکیب مواد آسیایی و اروپایی، به من گفت که چگونه شیرینی های سنگاپور و تایلند بازگوکننده ی داستان های مهاجرت مردمان آسیا و تجارت بین المللی می باشند. جوانا کیندوال، نانوا و تصویرگری که بین بروکلین و سوئد در رفت و آمد است، دستورپخت کماج هایی با طعم هل را به اشتراک گذاشت.
در ایمیل های ارسالی از قرقیزستان و ازبکستان، نویسنده ی کتاب آشپزی سوریه ای-لبنانی، آنیسا هلو، شیرینی های محبوبی را خاطرنشان کرد که سفره های مردمان مراکش، ایران و مشرق زمین را مزین می کنند.
به ترتیب حروف الفبا، در اینجا فهرستی از برخی از بهترین دسرهای روی زمین، از بیسکوئیت هایی با چیپس شکلاتی گرفته تا مزه تند و ترد کاشاتا، شیرینی ترد محبوب مردمان شرق آفریقا آورده شده است. نوش جان، یا همان گونه که در زبان سواحلی گفته می شود، karibu chakula.
1. الفخور، آمریکای جنوبی
اگر به شیرینی پزی های آرژانتین تا پرو بروید، احتمالاً این بیسکوئیت های توپر و ترد گذاشته شده پشت پیشخوان را مشاهده می کنید. با یک گاز کوچک از این کلوچه ی ترد، شما به لایه ی شیرینی از دلسه و لتی می رسید که یک آبنات کاراملی است که در آن شیر شیرین شده به آرامی می جوشد تا تبدیل به یک شیرینی مغزی دلپذیر شود.
سادگی بیسکوئیت ها، پایه ی فوق العاده ای برای آشپزی خلاقانه در سراسر آمریکای لاتین به شمار می رود. انواع دیگری از این بیسکوئیت ها را که در شکلات تلخ غوطه ور می شوند، با لایه ی شیرینی از شکلات سفید پوشیده می شوند، در نارگیل غلطانده می شوند و با چاشنی های مختلف پوشیده می شوند را امتحان کنید و یا نوع کلاسیک آن را انتخاب نمایید- آن یکی از آرام بخش ترین میان وعده های جهان است.
2. اشترودل سیب، اتریش
برای تجربه کردن بافت فوق العاده ی گلوتن پوشیده از آرد، یک چونه از خمیر اشترودل سنتی را تهیه کنید. به گفته مراجع آشپزی، خمیر اشترودل را باید به اندازه ی یک ورقه ی نازک باز کرد- رول نکرد- به حدی که از طرف دیگر خمیر بتوان روزنامه خواند.
پس از پهن کردن، خمیر لطیف را در یک فیلینگ شیرین سیب متشکل از خرده نان سرخ شده ی کره ای، کشمش و گردو بغلطانید. نتیجه ی خوشمزه را می توان در شیرینی فروشی های سراسر جهان پیدا کرد اما برای چشیدن طعم اشترودل سنتی سیب ، سری به کافه کورب وین بزنید و یک تکه از آن را همراه با یک فنجان قهوه ی کرم دار وینی امتحان کنید.
3. باقلوا، ترکیه
در یک تکه ی ترد، ده ها لایه ی نازک در شهدی که یکی از شیرین ترین میراث امپراطوری عثمانی است، آب می شوند. در حالی که باقلوا یک شیرینی دلپذیر در مشرق زمین، بالکان، قفقاز و شمال آفریقا- مناطقی که روزی تحت حکمرانی قسطنطنیه بودند- به شمار می رود، خاستگاه اصلی باقلوا قطعاً ترکیه ی امروزی است.
در آنجا شیرینی فروشی ها، باقلواهای پوشیده شده با آجیل و شهد عسل را در سینی های بزرگ با برش های لوزی شکل سرو می کنند. این مشهورترین شیرینی شهددار امپراطوری عثمانی است اما به دلیل خوبی با مقبولیت روبرو شده است. با یک فهرست ساده از مواد اولیه و تغییرات بی نهایت، می توان آن را به آسانی در میان خوراکی های شیرین وسوسه کننده ی جهان رتبه بندی کرد.
4. کیک جنگل سیاه، آلمان
در میان افسانه ها و قصرهای بالای کوه، جنگل سیاه آلمان همانطور که از نامش پیداست برای خوشمزه ترین کیک کشور شناخته شده است. برش های تیره ی کیکی شکلاتی در شربت گیلاس حاوی کیرش، برندی آلبالو فرو برده می شوند و سپس با یک لایه ی نازک شکلاتی همراه با چندین لایه خامه زده شده و گیلاس های تازه تزئین می شود.
اگر طعم آن کافی نبود، آن را با خامه بیشتر، شکلات و گیلاس تزئین کنید. کیک نهائی، دسر رویائی است که ستاره ی شیرینی پزی های سراسر آلمان می باشد و در آنجا با نام schwarzwälder kirschtorte شناخته می شود.
5. بورما، خاورمیانه و ترکیه
این دسر شیرین شامل رشته هایی از خمیر کنافه طلایی ترد با فیلینگ آجیل مغزی است که نوعی لطیف و معطر باقلوا می باشد. برخلاف باقلوا، بورما اغلب سرخ می شود و ترکیبی از طعم و بافت ترد به آن اضافه می گردد که در یک شهد طعم دار شیرین قرار می گیرد.
و در حالی که فیلینگ باقلوا در لایه میانی خمیر فیلو قرار دارد، بورما رول می شود و هنگام برش سطحی از پسته، میوه درخت کاج یا گردو نمایان می شود. این شیوه ی ارائه ی خیره کننده موجب محبوب شدن بورما به عنوان یک هدیه می باشد. شیرینی فروشی های سراسر خاورمیانه و ترکیه، رهگذران را با سینی های بزرگ بورما وسوسه می کنند.
6. براونی، آمریکا
به صورت فاج یا کیک؟ یک تکه از گوشه یا برشی از وسط؟ طرفداران این شیرینی محبوب آمریکایی مصمم هستند تا بهترین و بدترین روش برای درست کردن براونی را بکار ببرند. یکی از اولین دستورپخت های آن در کتاب آشپزی مدرسه ی آشپزی بوستون 1906 فانی فارمر وجود داشت که در آن شکلات غیرشیرین استفاده می شد و به همین دلیل براونی بافت فاج مانندی به خود می گرفت.
در بیش از یک قرن پخت براونی، آن تبدیل به یک شیرینی پایه برای ساندی (معجون) و چاشنی به شدت اعتیادآوری برای بستنی شده است.
7. کانولی، سیسیل
لایه ی ترد رویی در این شیرینی کلاسیک سیسیلی دارای فیلینگ پنیر خامه ای است و ریشه ی آن به شیوه ی آشپزی متنوع جزیره بازمی گردد. کانولی سنتی که ریشه در جشن های کارناوال پالرمو دارد، با پنیر ریکوتای نرم درشت شده از شیر گوسفند پر می شود.
مزه ای که تحت تاثیر آشپزی عرب است و با روش پخت سیسیلی ترکیب می شود: مرکبات شیرینی که اغلب به لایه ی خامه ای درونی طعم می دهد، محبوب مردمان خاورمیانه باقی می ماند.
8. نان های بانز با عطر هل، سوئد
در تقویم سوئد، 4 اکتبر شاید روز بانز با عطر هل باشد اما بسیاری از طرفداران نان های بانز اصرار دارند که نوع معطر با عطر هل این نان از دیگر انواع پیشی می گیرد و محبوب تر است. نان های بانز با عطر هل که از خانواده ی نان های بانز گندم هستند، برای فیکا بسیار محبوب هستند که زمان استراحت برای نوشیدن قهوه است و بسیاری از سوئدی ها سرکار دو بار در روز برای نوشیدن قهوه استراحت می کنند.
در حالی که یک نان بانز با عطر هل یک شیرینی خاطره انگیز است، آن همچنین ساده و آسان می باشد. در دستور پخت کلاسیک آن توسط نویسنده ای به نام جوانا کیندوال، دانه های هل له شده در داخل خمیر به آرامی تخمیر شده ریخته می شوند و سپس آن را در لایه ی شیرینی از شکر و ادویه می غلطانند.
برای داشتن یک وعده ی فیکای عالی، یک تکه نان بانز با عطر هل تهیه کنید، قهوه ی غلیظی درست کنید و یکی از دوستانتان را به خانه دعوت نمایید زیرا وعده ی نوشیدن قهوه سوئدی نمادین به همان اندازه که درباره ی خوراکی های شیرین است، بهانه ای برای صحبت کردن با دیگران نیز می باشد.
9. چندول، سنگاپور
در بعد از ظهرهای گرم سنگاپور، مردم محلی خود را با این دسر خنک و شیرین، خنک می کنند که دسری محبوب در رستوران های ساحلی و دکه های خیابانی به شمار می رود. شیر نارگیل یخ زده با شهد شکر خرما شیرین می شود و منجر به طعم کاراملی و کمی دودی این دسر می گردد.
این مایع مغزی پایه ای برای رشته های ترد ژله ی آردبرنج سبزرنگ است که رنگ روشن آن به دلیل آب برگ های پاندان چیده شده کاج پیچی استوایی است.
انواع دیگر این دسر خنک را می توان در سراسر آسیای جنوبی یافت که در آنجا به این دسر یک قاشق لوبیای قرمز شیرین شده اضافه می کنند اما دسر کلاسیک سنگاپوری هنوز هم وسوسه کننده است.
10. بیسکوئیت هایی با چیپس شکلاتی، ایالات متحده
این شیرینی اصلی آمریکایی بسیار ساده است: یک دستورپخت ساده ی بیسکوئیت کره ای می تواند دستخوش تغییرات دقیق و نامحسوس بی نهایتی شود که نتایج به شدت متفاوتی را ایجاد می کند.
بدون توجه به این که بیسکوئیت مورد علاقه ی شما کدام است، یک بیسکوئیت با چیپس شکلاتی تعادل خوبی میان بافت و طعم برقرار می کند. در زیر لایه ی ترد رویی بیسکوئیت، قسمت ذوب شده و لطیفی قرار دارد و شیرینی کره ای خمیر نمایانگر شکلات تلخ و شیرین و شکر قهوه ای است.
مرجع آشپزی بیان کرده است که بیسکوئیت با چیپس شکلاتی حاصل یک اتفاق شاد بوده است، هنگامی که مالک مهمانخانه ی ماساچوست، روت ویکفیلد، شکلات خرد شده را به منظور درست کردن بیسکوئیت های شکلاتی در خمیر بیسکوئیت ریخت، دستورپخت کاملاً جدید او در روزنامه ی بوستون منتشر شد و بقیه آن تاریخچه ای از شیرینی پزی بود.
11. موس شکلاتی، فرانسه
موس شکلاتی، ترکیب هوامانند ایجاد شده با تنها تعداد معدودی مواد اولیه، یک تناقض خوشمزه است: هرچه غنی تر باشد، سبک تر به نظر می رسد. سرآشپزان فرانسوی این موس شکلاتی که در فرانسوی به معنی “حباب های ریز” است را برای حداقل چند صد سال تهیه کرده اند اما جستجو برای شکلات حباب دار به زمان قدیمی تری بازمی گردد.
در میان مردمان اولمک، مایا و ازتک که مدت طولانی قبل از اروپایی ها شکلات می خوردند، یک لایه ی حباب دار به عنوان معیار طعم خوب در نظر گرفته می شد و نسخه های خطی باستانی، آشپزانی را شرح می دهند که شکلات را از ارتفاع چند فوتی در ظرف می ریختند تا کف ایجاد شود.
12. کیک نارگیلی، جنوب ایالات متحده
کیک های وانیلی دایره ای شکل کره ای و سبک با پودر نارگیل و رویه ی خامه ای، هفت دقیقه ای ترکیب می شوند تا یک دسر کلاسیک جنوبی را به وجود آورند. این کیک نوعی از شیرینی آمریکایی است که ستاره ی غذاهای مختصر، رقص های کیک واک و پنکیک های کلیسایی است و اغلب با استفاده از دستورهای پخت نقل شده بر روی کارت های دستورپخت دست نویس درست می شوند.
ده ها نوع مختلف از این کیک وجود دارد اما هر یک از آن ها با لایه ای از پودر نارگیل …. ترجیحاً نارگیل تازه، پوشانده می شود.
کیک لایه ای در ایالات متحده به وجود نیامده است اما مشخصات متمایز کیک نارگیلی کاملاً آمریکایی است و نمی توان شکل دایره ای یک کیک لایه ای آمریکایی را با کیک نازک تخم مرغ و شکر و گردوی اروپایی اشتباه گرفت.
علی رغم طرح مینیمالیستی و رنگ کاملاً سفید آن، کیک نارگیلی یک شیرینی لذیذ قدیمی و سطح بالاستو رویه ی خامه مینرو(کیک میوه ای) شیرین به ندرت در خارج از جنوب دیده می شود و درست کردن نوع اصلی کیک نارگیلی برای تجربه ی طعم منحصر به فرد سنت آمریکایی ارزشمند است.
13. شیرینی cornes de gazelle (شیرینی بوقی شکل پر شده با خمیر بادام و آب پرتقال)، مراکش
حتی در میان شیرینی های وسوسه کننده ی متعدد کشور مراکش، این شیرینی های توپر برای مدت طولانی محبوب مردم بوده اند و در جشن ها و وعده های غذایی خاص سال سرو می شوند.
در نوع کلاسیک این شیرینی، لایه ی نازکی از خمیر به دور بادام های زمینی معطر شده با آب پرتقال پیچیده می شود و شکل منحنی به خود می گیرد. از آنجایی که این شیرینی را تنها تا زمانی که کمی طلایی شود، می پزند، خمیر بافت لطیف خود را حفظ می کند که در مرکز آب می شود.
در حالی که cornes de gazelle در سراسر مراکش و همچنین در کشورهای همسایه چون تونس و الجزیره تهیه می شود، بهترین نوع آن در شهر بندری تتوئیان مراکش درست می شود که در آنجا آشپزان از قالب های درهم برهم برای ایجاد طرح روی خمیر پیش از پخت استفاده می کنند.
14. کرم بروله، فرنسه
شکر سوخته و درخشان روی اسن دسر خامه ای قرار می گیرد و کرم بروله ی عالی مجموعه ای از تضادهاست. هر قاشق از آن باید ترکیبی از کارامل ترد حرارت داده شده تا مرز تلخی و طعم معطر کاستارد وانیلی باشد.
کرم بروله که اغلب با استفاده از خامه ی خالص درست می شود، یکی از مغزی ترین دسرهای کاستارد است که به منظور جلوگیری از پخت بیش از حد و دلمه شدن باید به آرامی در ظرف آب پخته شود.
برای شیرنی پزها، بخش آماده سازی کرم بروله مانند یک نمایش مهیج از سوزاندن لایه ی شکری روی کرم است. آن ها این کار را با استفاده از هر چیزی چون چراغ جوشکاری یا یک صفحه ی آهنی انجام می دهند که تا دمای اشتعال حرارت داده می شود و گفته می شود که بهترین نتیجه را حاصل می دهد.
15. دان تات، هنگ کنگ
اگر بوی مسحورکننده ی تخم مرغ از یک شیرینی پزی هنگ کنگی به مشامتان خورد، آن را دنبال کنید تا یکی از بهترین شیرینی های این کشور را امتحان نمایید. این شیرینی که برای خوردن با دست طراحی شده است را باید زمانی که تازه از فر درآمده است و کاستارد گرم با پوسته ی کاملاً ترد ترکیب می شود، میل کنید. دان تات ها با داشتن سابقه ی طولانی، یکی از بهترین و خوشمزه ترین نمادهای جهانی شدن هستند.
بسیاری تاریخچه ی این شیرینی را به تارت های تخم مرغی پرتغالی ها نسبت می دهند که تجار و مهاجران پرتغالی آن را پس از اقامت و تصرف ماکائو در نزدیکی هنگ کنگ به دیگر نقاط چین منتقل کردند و رهگذران را با این دان تات های پشت ویترین وسوسه نمودند.
16. دونات، ایالات متحده
در میان بهترین دسرهای جهان، خمیر سرخ شده یک دسر اصلی محسوب می شود، هر چیزی از خاگینه ی فرانسوی گرفته تا لوکومادس یونانی نوعی دونات محسوب می شوند و تعجبی ندارد که این چنین محبوب هستند؛ خمیر نان سریع سرخ شده در روغن داغ تبدیل به یک شیرینی توپر می شود. اما این دونات های آمریکایی هستند که به دلیل طعم و فیلینگ های خلاقانه، در فهرست بهترین دسرهای جهان قرار گرفته اند.
از The Holy Donut ایالت مین گرفته تا Vodoo Doughnut پورتلند، اریگان، دونات های سنتی با رویه خامه ی افرا، بیکن ترد، لعاب های میوه های تازه و لایه های حاوی مشروب که شیرینی را تبدیل به یک طعم ناشناخته می کند، پخته می شوند.
17. تارت استرهازی، مجارستان
امپراطوری اتریش-مجارستان در روزهای اوج خود در سراسر اروپای مرکزی گسترش یافته بود و یک قرن پس از سقوط آن، می توان هنوز هم میراث شیرینی خامه ای آن را در پیشخوان های شیرینی پزی های وین تا سارایوو یافت.
برای تهیه ی این کیک خوشمزه، بین هر کیک نازک بادام یک لایه باترکریم شکلاتی قرار می گیرد و روی آن با فوندانت وانیل و شکلات به صورت ابر و باد تزئین می شود. بافت لطیف و شیرین موجب شده است تا این کیک قدیمی تبدیل به یکی از محبوب ترین دسرهلی بوداپست شود اما می توان به آسانی آن را در وین، شهر بزرگی که زمانی مرکز امپراطوری بود، یافت. این دسر به شدت تحت تاثیر شیوه ی آشپزی به اشتراک گذاشته شده است.
18. فلن، آمریکای لاتین
در خانواده ی گسترده ی دسرهای کاستارد، فلن آمریکای لاتین جالب ترین می باشد که سادگی کامل را با پیچیدگی کرمی ترکیب می کند.
یک لایه ی نازک از کارامل تیره روی دسر قرار می گیرد و به حالت سس شهددار در پیرامون پایه اصلی دسر آب می شود. فلن ممکن است از اسپانیا وارد آمریکای لاتین شده باشد اما توسط نسل هایی از کتاب های آشپزی این منطقه دوباره اختراع شده است.
در مکزیک جایی که این دسر همه جا از کافه های نزدیک تا جشن های خانوادگی سرو می شود، بافت نرم یک فلن کلاسیک بهترین خنثی کننده برای یک وعده غذایی با تندی آتشین و ادویه های معطر است.
19. شکلات فوندانت Gateau، فرانسه
یک تکه شکلات فوندانت Gateau که در فرانسوی به معنی “کیک شکلاتی آب شده” است را امتحان کنید تا شاهد جریان آرام شکلات از درون کیک باشدی.
این کیک مغزی و تیره حاصل زمان و دماست. اگر زود سرو شود، کیک خمیری می شود و اگر دیر سرو شود، تبدیل به براونی می گردد. اگر تعادل برقرار نشود، شیرینی ترکیبی از کیک شکلاتی و شکلات آب شده خواهد بود.
در دهه ی 1990، این کیک تبدیل به یکی از محبوب ترین کیک ها همانند کیک لاوا و یا کیک شکلاتی خیس شد. با از بین رفتن این حرارت دیوانه کننده، این دسر حساس تبدیل به یکی از پیچیده ترین روش های جهان برای پایان دادن به یک وعده ی غذایی می شود.
20. ژلاتو، ایتالیا
از یخمک گرفته تا سوربت(دسر یخی میوه ای)، دسرهای یخی یکی از بهترین خوراکی های جهان محسوب می شوند، هیچ چیزی به اندازه ی یک دسر شیرین و خنک در بعد از ظهر تابستان لذت بخش نیست.
در فهرست دسرهای یخی برتر جهان، نوآوری ژلاتو بسیار مورد مقبولیت قرار گرفته است. چربی کم و دمای بالاتر آن موجب شده تا مزه ها بهتر از بستنی احساس شوند، خواه شما طرفدار یک قاشق از ژلاتو لیمویی باشید یا ژلاتوی فندقی مغزی و یا ژلاتو با طعم شکلات کلاسیک.
در ایتالیا، این دسر خوشمزه به عنوان یک تجربه ی غذایی به شمار می رود و طرفداران واقعی آن حتی از موزه ی ژلاتو در پولونیا دیدن می کنند که این تورها شامل امتحان کردن ژلاتوهای مختلف در کافه ی موزه است.
21. گلاب جامون، هند
این شیرینی های لذیذ سرخ شده ی هندی که عصاره ی شهددار و آبداری از طعم و مزه ی شیری می باشند، شبیه به دونات های ساده هستند.
دستورپخت سنتی خمیر گلاب جامون با یک شیرخشک حاصل از شیر گاو یا بوفالو شروع می شود که برای ساعت ها بر روی شعله کم به آرامی جوشیده شده و به محصول نهایی یک بافت سبک می دهد.
سرخ کردن گلاب جامون در گیه(نوعی کره)، طعم چربی را برای دومین بار پیش از خیس خوردن گندله ها در یک شربت معطر ترکیب شده با دانه های هل و گل سرخ به این شیرینی می دهد.
این شیرینی مغزی و پرطرفدار محبوب مردمان هند در جشن هایی چون عید فطر و دیوالی است اما نام آن اشاره به ایران دارد- گفته شده است که لشکریان ایرانی گلاب جامون را با خود به هند بردند.
22. چیزکیک ژاپنی
برای طرفداران چیزکیک که چیزکیک نیویورکی را کمی سنگین می دانند، این شیرینی ژاپنی می تواند الهام بخش باشد. در این شیرینی خامه ای که چیزکیک خوش طعم را با یک کیک اسفنجی ترکیب می کند، سنگینی پنیر توسط یک بافت سبک و حباب دار جبران می شود.
راز این چیزکیک، تکنیک غیرمعمول ترکیب کردن سفیده های تخم مرغ همزده(مینرو) در یک خمیر گرم متشکل از پنیر خامه ای و وانیل است. انواع دیگر این چیزکیک را می توان در هر جایی از ژاپن، از مغازه های شیرینی پزی گرفته تا شیرینی پزی های سطح بالا یافت.
وقتی که چیزکیک درست می کنید یا برشی را می خرید، آن را آهسته تکان دهید تا بافت سبک و ترد و لطیفی حاصل شود.
23. کاشاتا، شرق آفریقا
در بازار شرق آفریقا به دنبال این شیرینی طلایی بگردید که صدای قرچ قرچ خوشایند شکر کاراملی شده را با بادام زمینی، نارگیل تازه و یا ترکیبی از این رو مخلوط می کند.
کاشاتا پلی میان بیسکوئیت و شیرینی می باشد و با هل معطر می گردد که این شیرینی ترد و شکننده را به سطح شیرینی های جهانی می رساند.
تاجرانی که همراه کشتی های یک دکلی عربی وارد ساحل شرق آفریقا شدند، با خود کلمات، طعم ها و ادویه های مختلفی را از مکان های مختلف آوردند و نام این شیرینی محبوب از زبان عربی گرفته شده است اما برای بسیاری از مردم، کاشاتا شیرین ترین و نوستالژیک ترین طعم شرق آفریقا محسوب می گردد.
24. کیف لی، مجارستان
در حالی که در کشورهای دیگر مردم مربا می خورند، اروپای مرکزی از طعم غنی کره آلو که طعم ترش آلو و زردآلوی رسیده ی آن ناحیه را دارد، لذت می برند. این مربای میوه ای دلچسب، یک جایزه ی خوشمزه در میان شیرینی های هلالی شکل است.
خمیر نرم و لایه لایه به شکل هلال ضخیم درمی آید که حاوی فیلینگ شیرین است و بر روی آن پودرقند ریخته می شود. کیف لی ها محدود به مرباهای میوه ای نیستند. این شیرینی ها که به خصوص در تعطیلات محبوب می باشند، اغلب با گردو و یا دانه های خشخاش شیرین شده پر می شوند.
25. کنافه، خاور نزدیک
خامه ی طلایی و شیرین، آجیل یا پنیر نمکی این دسر شهددار موجب ایجاد تضاد مطلوبی میان بافت و طعم می شود. مانند بسیاری از دسرهای خاورمیانه، کنافه در یک شهد معطر که ترکیبی از لایه ی داخلی و رویه ی شیرین با طعم شکوفه های رز و پرتقال است، خیسانده می شود.
در حالی که صف طولانی برای برش های شیرینی کنافه از اممان تا اسکندریه وجود دارد، بهترین مکان برای امتحان این دسر شهر نابلوس فلسطین است که مدعی خاستگاه کنافه می باشد.
در نوع نابلوسی این دسر، فیلینگ تند پنیر بز داخل لایه های ترد سمولینای قنادی یا سمولینای پخته شده، قرار می گیرد. برخی از دوستداران محلی کنافه حتی این شیرینی محلی را داخل دو پیتا قرار می دهند تا یک ساندویچ به یادماندنی حاصل شود.
26. کوئین امن، بریتانی، فرانسه
زمانی که این شیرینی کمتر شناخته شده، بسیاری از دوستداران شیرینی را به بریتانی جذب کرد، رسماً به شهرت جهانی دست یافت. دومینک آنسل که یک شیرینی پز مشهور است با سرو کردن آن همراه با خرده های کراملی در قنادی SoHo، موجب شهرت بیشتر کوئین امن شد اما این کمال مطلق خود کوئین امن بود که موجب مشهور شدن آن گردید.
بریتانی برای کره و نمک دریایی باکیفیتش معروف است و کوئین امن در زبان برتون به معنی “کیک کره ای” است. آن لیاقت این نام را دارد. کوئین امن مانند کروسانت با لایه های کره رول می شود اما داشتن لایه های کمتر به معنی آن است که بافت کوئین امن، دندانه تر و ساده تر از نوع پیچیده ی شهری آن است.
با غلطاندن این رول در شکر و نکم دریایی بریتون، یکی از بهترین شیرینی های جهان پدید می آید.
27. کولفی، هند
در میان لذیذترین شیرینی های خانواده ی خامه یخی، این دسر یخی دارای بافت غنی وسوسه انگیزی است. در دستورهای سنتی باید برای ساعت ها شیر را تکان داد، ابتدا شیر تازه را روی شعله کم حرارت می دهند تا منجر به شیرینی کاراملیزه شده ی شکرهای طبیعی آن گردد.
در حالی که کولفی مدرن در طعم های مختلفی وجود دارد اما نوع کلاسیک آن ترکیبی از چندین طعم لذیذ هندی است.
از شهرهای مختلف این کشور برای امتحان کردن انواع مختلف کولفی با طعم های گل سرخ، هل، زعفران یا پسته دیدن کنید؛ با وجود این که دستور این شیرینی طی زمان تغییر یافته است اما گفته می شود که کولفی ریشه در امپراطوری مغول دارد.
28. تارت لیمو، فرانسه
لایه ی نازک کرم لیمویی در داخل این تارت فرانسوی کلاسیک قرار می گیرد که طعم آن، توازنی میان کره، ترشی آبلیمو و مزه ی خود لیمو است. نان تارت با بافتی شبیه به بیسکوئیت کره ای ترد، حالت کرانچی و چرب خود را حفظ می کند که تضاد ایده آلی با فیلینگ نرم داخلی آن دارد.
اگر به خوبی درست شود، این دسر طعمی بهشتی خواهد داشت و سادگی تارت، آن را تبدیل به یک نماد مناسب برای آشپزخانه ی شیرینی پزی فرانسوی می کند. با وجود محبوبیت نوع قدیمی آن، برخی از بهترین تارت های پاریس عرضه کننده ی انواع جذابی از این شیرینی هستند: تارت یوزوی ساداهارو آئوکی که از خانواده ی لیمو می باشد را امتحان کنید یا سری به پیر هرمه بزنید و مزه ی تارت لیمویی با مرکبات شیرین شده ی روی آن را بچشید.
29. تارت لینزر، اتریش
این تارت نازک مانند نام شهر و خاستگاهش در اتریش، دسر محبوب قدیمی است که در قرن 21 ام نیز محبوب می باشد. روی خمیر غنی شده با بادام زمینی یا فندق و گردو، فیلینگ مربایی ریخته می شود تا این شیرینی حدوسطی میان کیک و تارت باشد.
دستورپخت تارت های لینزر از سال 1953 موجود می باشند و در خود خاستگاه تارت، لینز، مردم تغییرات این شیرینی طعم دار و مغزی را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کنند.
چاشنی ها همراه با طرح مشبک روی فیلینگ تارت، آخرین طعم جادویی را به این شیرینی ترد و لطیف می افزاید. در حالی که فیلینگ اغلب مربای میوه ای ساده است اما خمیر تارت با میخک، دارچین یا لیمو معطر و طعم دار می شود و این شیرینی اتریش را به شیرینی محبوب همیشگی تبدیل می کند.
30. مهانچا، مراکش
با بریدن یک تکه از این شیرینی طلایی و نمایان شدن فیلینگ متشکل از آب پرتقال، آجیل و کندر رومی، به صمغ طبیعی می رسید که بوی شیرین آن از طنجه تا ترکیه به مشام می رسد. این شیرینی به همراه چای نعنایی سنتی مراکش تبدیل به یک دسر مجلل شده است که هر یک از مهمان ها را به چشیدن طعم و جدا کردن آجیل و دارچینی که روی آن ریخته شده اند، دعوت می کند.
خمیر لطیفی که از فیلو نازک تر است و برای این شیرینی مراکشی بکار می رود، ازطریق ورز دادن خمیر در ماهی تابه ی گرم تهیه می شود؛ عشق تاثیرگذاری که حاصل دستان ماهر و ساعت ها تمرین است.
31. شیرینی مامول، خاورمیانه
در برخی از جشن های سال، بسیاری از مردم خاور نزدیک به دنبال طعم خوشمزه ی این بیسکوئیت های توپر می گردند که در پوسته ی نازک و سمولینای آن ها، ترکیبی از خرمای ریز شده، آجیل یا هر دو قرار می گیرد.
بیسکوئیت های ساده در قالب های چوبی دارای الگوهای درهم برهم نقش داده می شوند و دوایر ریز یا مخروط های دقیق روی بیسکوئیت ها نمایان می گردند.
مامول ها، شیرینی های به یادماندنی با شیرینی ملایمی هستند که عشق به آن ها موجب متحد شدن سه مذهب غالب در این ناحیه شده است: یهودی ها از خوردن مامول در فستیوال پورییم لذت می برند، شیرینی پزها این شیرینی ها را برای عید پاک طرح می دهند و در برخی نواحی، مامول بخشی از مهمانی عید به حساب می آید.
یکی از این شیرینی های سنتی را امتحان کنید تا دلیل محبوبیتش را متوجه شوید.
32. مندزی، جنوب سودان
افزودن شیر نارگیل موجب بافت ترد و بوی خوب این خاگینه های لذیذ می شود که شیرینی کم آن همراه با یک فنجان قهوه ی شیری یا چای جذاب می باشد.
در برخی از انواع مندزی، مقدار اندکی هل موجب طعم دار شدن آن می شود و این دونات های ساده را می توان با طعم ها و طرح های خلاقانه درست کرد.
در حالی که بسیاری از دوستداران مندزی، خاستگاه این شیرینی های سرخ شده را تا جنوب سودان که در آنجا مندزی اغلب با سس شکلاتی سرو می شود، دنبال کرده اند؛ مندزی همچنان یک میان وعده ی محبوب در تانزانیا، کنیا، موزامبیک و اوگاندا به شمار می رود.
33. مدوویک، روسیه
عسل بوی خوب را با لایه های نازک این کیک می آمیزد و این شیرینی را به محبوب ترین شیرینی روسیه تبدیل می کند. در بین لایه ها که می توانند به 10 لایه هم برسد، خامه ی کرم داری روی طبقه های عسلی آن قرار می گیرد.
مدوویک در انواع مختلفی موجود است اما محبوب ترین آن ترکیبی از مواد اولیه روسی برای درست کردن فیلینگ شیرین آن است.
برخی از خامه ترش که برای طعم دار کردن برخی از غذاهای روسی همچون بروشت و بلینی بکار می رود، استفاده می کنند. سایرین از شیر عسلی استفاده می کنند که در زمان شوروی هنگامی که یافتن شیر تازه کار دشواری بود، تبدیل به نمادی از روسیه شد.
34. چیزکیک نیویورکی، ایالات متحده
به نظر می رسد که مشهورترین دسر Big Apple ، دیگر شیرینی ها را به رقابت دعوت می کند. خرده های سبک کیک، سنگینی خامه را از بین می برد، ترکیب برنده ای که در بالای فهرست ساده ای از طعم ها قرار می گیرد.
همانند خود شهر، چیزکیک نیویورکی از سراسر جهان الهام گرفته است و یک نقشه ی معمولی از چیزکیک های سراسر دنیا می تواند شامل چیزکیک های شرق اروپا، آلمان و چیزکیک های محبوب ایتالیای با پنیر تازه باشد.
برخلاف دستورهای پخت دیگر، چیزکیک نیویورکی کلاسیک دارای لایه ی رویی یا طعم قابل توجهی نیست، تنها با کمی وانیل و لیمو طعم دار می شود و ترکیبی از بوی شکر، تخم مرغ، خامه و پنیر خامه ای را به وجود می آورد، مانند چیزکیک های برند فیلادلفیا. این برند دارای چیزکیک های آمریکایی است که معمولاً می توان آن ها را در منوی رستوران های سراسر جهان یافت. به خصوص تارت کوئسو فیلادلفیایی یا گاتئا فیلادلفیایی که محبوب ترین نوع از این شیرینی نیویورکی به شمار می رود.
35. اولیبولن، هلند
خمیرهای سرخ شده شیرین هلندی، اولیبولن، یک روش هلندی خوشمزه برای جشن گرفتن شب سال نو است. خمیر ترد و کرانچی با کشمش و مویز پر شده و سپس در پودر شکر غلطانده می شود، اولیبولن به صورت داغ در دکه های خیابانی خورده می شود.
شاید به صورت یک میان وعده به نظر آید اما اولیبولن در هلند به شدت جدی گرفته می شود و یک رقابت سالانه برای انتخاب بهترین اولیبولن کشور در مرکز آکادمیک پژوهش طعم و مزه در واشنگتن برگزار می شود که از آزمایش کور برای این منظور استفاده می گردد.
36. پاولووا، استرالیا، نیوزلند
آسیوس و کیویس، دو عاشق شیرینی، موقع شام در مورد خاستگاه پاولووا که یک دسر مرنگی خارق العاده است، بحث کرده و با هم اختلاف نظر پیدا می کنند.
آن پاولووا، رقصنده ی باله معروف روس که نام دسر از او گرفته شده است، از استرالیا و نیوزلند دیدن کرد. هر یک از این دو کشور ادعا می کنند که این شیرینی متعلق به آن هاست اما هیچ یک منکر لذت ترد و خامه ای پاولووای عالی نمی شوند که این نقطه ی پایانی بر تمامی اختلافات میان دو کشور است.
چنگال را داخل پوسته ی ترد مرنگ فرو برید و مایه شیرین داخلی آن را کشف کنید. خامه ی نرم و میوه های ترش مزه روی مرنگ ریخته می شوند، یک رویه ی عالی که طعم قوی آن مزه ی شکر را جبران کرده و آن را به یک دسر سطح جهانی تبدیل می کند.
37. Polvorones، آمریکای لاتین، اسپانیا و فیلیپین
بیسکوئیت های کوچکی که با کوچکترین تماس خرد می شوند و محبوب مردمان شهر مانیل تا نیویورک سیتی هستند. در ایالات متحده، نوعی از این بیسکوئیت ها وجود دارد که بیسکوئیت های عروسی مکزیکی نامیده می شوند اما حیف است که صرفاً در مراسم های خاص استفاده شوند. Polvorones، شیرینی است که می توان آن را به عنوان میان وعده ی عصرانه میل کرد یا در سینی دسر سرو نمود و می تواند در برابر بهترین بیسکوئیت های جهان قرار گیرد.
دستور پخت های مختلفی برای آن موجود می باشد که می تواند شامل بادام، گردو یا گردوی آمریکایی باشد؛ اما همه ی آن ها دارای بافت ترد هستند و خاستگاهشان، اسپانیا است؛ برخی ادعا می کنند که ریشه ی این شیرینی ها به خاورمیانه برمی گردد.
38. قطایف، خاورمیانه
اگر ساعت ها روزه برای تحریک اشتها کافی نباشد، بسیاری از پیروان رمضان در انتظار مزه ی شیرین قطایف هنگام غروب آفتاب می مانند.
این دسر از یک خمیر پنکیک تخمیر شده بدست می آید که تنها یک طرف آن گریل شده تا توازنی میان پوسته ی طلایی سرخ شده و مایه ترد داخلی برقرار گردد.
مایه داخلی شامل بافت شیرینی از پنیر تازه، میوه های خشک، آجیل یا خامه است که اغلب با گلاب یا دارچین معطر می شود.
برخی از انواع قطایف را می توان با افزودن کمی شهد معطر، میل کرد. اما دستور کلاسیک آن شامل سرخ کردن قطایف پیش از سرو و افزودن یک لایه ی ترد و خوش طعم اضافی پیش از خوردن این شیرینی محبوب در تعطیلات می باشد.
39. کیک Rigo Jancsi (ریگو یانسی)، مجارستان
در این شیرینی کلاسیک، کیک اسفنجی شکلاتی نرم بین مربای زردآلو و موس شکلاتی حباب دار ساندویچ می شود. لایه نازکی از لعاب شکلات روی آن کشیده می شود و سپس به صورت مکعب های منظم شکلاتی برش داده می شود. این دسر حتی در میان انبوه دسرهای خوشمزه ی مجارستانی برجسته است.
این کیک فریبنده که به خاطر بافت نرم و لطیف و طعم غنیش محبوب شده است، بر اساس یک داستان عاشقانه نامگذاری شده است که توجه جهان را با تصاویر مهیج و جزئیات باطراوتش به خود جلب کرد. Rigo Jancsi یک ویالونیست رومی بود که قلب شاهزاده کارامان-کیمای بلژیک (متاهل) را به دست آورد و وقتی در سال 1896 با همدیگر فرار کردند، به سرخط اخبار بین المللی تبدیل شدند.
برای دیدن بهترین نمونه های کیک برای مناسبت های مختلف به بخش کیک مراجعه نمایید.
40. بستنی زعفرانی، ایران
جای تعجب نیست که این بستنی معطر شده با زعفران، گلاب و پسته یکی از خوراکی های محبوب در طی نوروز یعنی سال نو ایرانی است.
از رنگ طلایی روشنش تا بوی متمایزش، این دسر خامه ای ماهیت بهار را در خود دارد. بستنی زعفرانی یک تجربه ی به یادماندنی است و طعم آن به تنهایی جایگاهی را در میان بهترین دسرهای یخی به خود اختصاص می دهد.
برای تجربه کامل از بستنی، یک ساندویچ بستنی سنتی ایرانی را انتخاب کنید که در آن بستنی زعفرانی بین دو نان نازک قرار می گیرد. طعم ملایم نان ها و بافت ترد آن ها—برای در دست گرفتن– بهترین ترکیب برای بستنی غنی و معطر است که از تهران تا تهرانجلس محبوب می باشد.
41. توپی های کنجدی، Jian Dui، چین
غشای ترد یک Jian Dui کاملا سرخ شده در روغن را گاز بزنید تا فیلینگ شیرین درون ظاهر تزئین شده با دانه های کنجد طلایی را کشف نمائید. این شیرینی سنتی چینی اغلب با یک خمیر لوبیای شیرین یا یک پوره ی نرم درست شده از دانه های لولتوس پر می شود؛ هر دوی این ورژن ها یک تضاد ملایم لذیذ را به دانه های ترد اضافه می کنند.
Jian Dui به طور خاص به عنوان یک شیرینی در جشن های سال نو قمری محبوب است. وبلاگ نویس و نویسنده در مورد دسر، آنیتا چو می نویسد که برای بسیاری از چینی ها، این دسر یک سمبل خاص در آن زمان از سال است: هم شکل کروی و هم رنگ طلایی آن نشانه های خوبی برای شروع سال جدید هستند همانگونه که Jian Dui کاملا سرخ شده در روغن داغ پف می کند.
42. یخ در بهشت، Xue Hua Bing، تایوان
همانند مخروط های برفی، یخمک هاوایی، راسپادو، گرانیتا و انواع دیگر محلی، یخ در بهشت پاسخ تایوان به یکی از عالی ترین حقایق غذایی جهان است: هیچ چیزی توانایی مبارزه با شیرینی یخی در هوای مرطوب را ندارد.
تکنیک شکل دهی معمولی و رویه های پیچیده موجب شده است تا ورژن تایوانی قابل رقابت نباشد. یک پایه ی خامه ای که می توان آن را با هرچیزی از چای سبز گرفته تا پوره های میوه ای طعم دار کرد، یخ زده می شود و سپس به صورت نوارهای بلند یا تکه های یخ شکسته شده درمی آید.
برای رویه ی آن، مخلوط عالی خود از چیزهای لذیذ را ترکیب کنید. رویه های محبوب عبارتند از پوره ی لوبیای قرمز آدزوکی، تارو، دسر ژله مانند، میوه تازه، شیرعسلی و موچی اما یخ در بهشت تایوانی یک نوآوری است که تا جای ممکن می توانید در آن خلاق باشید.
در سال های اخیر، یخ در بهشت به شهرهای سراسر جهان گسترش یافته است اما برای تجربه ی کلاسیک آن، به بازار شب شیلین تایپه سری بزنید که در آنجا محلی ها برای خریدن xue hua bing از ده ها فروشنده صف می کشند.
43. پای آلبالو، ایالت های غرب میانه آمریکا
شکسته شدن رویه ی یک پای آلبالو و فیلینگ عالی آن ممکن است شوکه کننده باشد- اینگونه به نظر می رسد که رنگ براق آن از یک قوطی به دست آمده باشد نه یک درخت. آن رنگ قرمز براق از آلبالوهای ترش مزه ی مانتمورنسی به دست می آید که فیلینگ کلاسیک این نوع پای می باشد. از آنجایی که میوه های ترش بیشتر از میوه های شیرین در معرض فاسد شدن قرار دارند، اگر خارج از ایالت های غرب میانه یا شما غرب زندگی می کنید، ممکن است تابحال این پای را امتحان نکرده باشید.
آلبالوها مقدار زیادی اسید دارند که شکر موجود در فیلینگ را خنثی می کند و همچنین مقدار زیادی جوهر مازو یا تانین دارند. پیچیدگی این دسر است که پای میوه ای را در بالای فهرست بهترین ها در آمریکا قرار می دهد.
در جستجوی بهترین تکه از پای آلبالو؟ به فستیوال ملی آلبالو در شهر تراورس در میشیگان یا فستیوال آلبالوی ویسکانسین سری بزنید.
44. برنج چسبناک با انبه، تایلند
انواع گچ مانند فروخته شده در رستوران ها که 10 منطقه زمانی از یک درخت انبه به دور هستند را نادیده بگیرید؛ یک بشقاب ترد پخته از برنج چسبناک با انبه در میان عالی ترین دسرهای جهان قرار دارد. این شیرینی سنتی با برنج گلوتینوس(برنج چسبناک) کشت شده در شالیزارهای سراسر آسیای جنوب شرقی آغاز می شود و دانه های نشاسته با شیر نارگیل غنی و قند خرما ترکیب می شوند تا شیرینی حاصل شود که در عین نرم بودن کاملاً قابل جویدن است.
جهان شیرین انبه ها شامل صدها گونه ی کشاورزی است اما برای یک برنج چسبناک واقعی تایلندی تنها دو نوع ارجحیت دارند: بین nam dok mai، یک میوه ی زرد شیرین که دارای انحناهای منحصر به فرد است و aok rong که اسیدیته ی بالای آن تضاد مطلوبی را به برنج شیرین می دهد، انتخاب کنید.
45. پودینگ استیکی تافی، انگلستان
حد نهایی در دسرهای آرام بخش بریتانیایی، این شیرینی خانگی سرو گرمی از نوستالژی استیک(چسبناک) است. پایه ای از کیک نرم با خرماهای خرد شده پر می شود و سپس روی آن را با یک سس خامه ای می پوشانند. بیشتر این طعم متمایز از شیره قند و شهد می آید.
در حالی که شیره قند در اکثر انباری های آشپزی راه را به شکر کریستالیزه شده داده است، زمانی یک شیرین کننده ی محبوب به حساب می آمد که بخش مهمی از رژیم های طبقه کارگر در انگلستان بود. هیچ ارزشی ندارد که پودینگ استیکی تافی شبیه به پودینگ های شناخته شده در خارج از جزایر بریتانیا نیست، جایی که پودینگ یک عبارت عمومی برای دسر می باشد اما ثابت شده است که یک صادرات محبوب نیز هست.
با شیوه های سرو مختلف از ولز گرفته تا ولینگتون، به احتمال زیاد خورشید هیچ گاه بر پودینگ های استیک تافی غروب نمی کند و ایت دسر محبوبیت خود را از دست نمی دهد.
46. تارت تی تن، فرانسه
اگر تاکنون با این دسر مشهور فرانسوی مواجه نشده اید، پس تارت تی تن یک سورپرایز خوشمزه خواهد بود. در دنیایی دور از آثار معماری و پرزرق و برق ویترین های مغازه های شیرینی پزی پاریسی، بهترین آن ها یک غذای محقر با طعمی ازبهشت است که ترجیحاً با رویه ای از کرم فرش مرطوب سرو می شود.
برای پخت این شیرینی کاراملیزه شده، با قرار دادن لایه هایی از سیب، شکر و کره در یک ماهی تابه سنگین شروع کنید و سپس روی آن یک لایه خمیر بکشید. فیلینگ این شیرینی داخل محفظه ای مرطوب مهر و موم می شود و در نتیجه با کاراملیزه شدن شکر، سیب ها نیز به تردی کامل می رسند. اصل ماجرا وقتی است که تارت از فر بیرون می آید و باید پیش از این که شکر ذوب شده به حالت چسبنده درآید، به صورت وارونه در یک بشقاب قرار گیرد.
47. تیرامیسو، ایتالیا
در این دسر مدرن ایتالیایی، لایه های خامه ای پنیر ماسکاپونه ی همزده در چارچوبی از بیسکوئیت های لیدی فینگر آغشته به قهوه قرار می گیرند که به یک پایه شیرین در سراسر جهان مبدل شده است. جای تعجب نیست. با نامی که به صورت “من را انتخاب کن” ترجمه می شود، این دسر با ترکیب قهوه، شکلات، خامه و مشروب الکلی به صورت اختیاری، بی اشتهاترین ذائقه ها را نیز تحریک می کند.
اکثر مورخان شیرینی دوست، منشا این دسر را به رستوران Treviso le Beccherie نسبت داده اند اما ادعاهای مخالف اینگونه است که تیرامیسو در سال های 1980 و 1990 در سراسر جهان به اوج خود رسید و این ادعاها به گرمی یک فنجان اسپرسوی ایتالیایی هستند. حقیقت هر چه که باشد، این دسر خامه ای جایگاه شایسته ای را در منوهایی از اومبریا تا اولان باتور به دست آورده است.
48. کیک ترس لچس، مکزیک و آمریکای مرکزی
یک کیک اسفنجی نرم و سبک بهترین وسیله برای ارائه ی طعم های زیاد در این دسر خامه ای فوق العاده است. “سه شیری” که این دسر به خاطرشان نامگذاری شده است عبارتند از شیر عسلی، شیر تغلیظ شده و خامه که با هم ترکیب شده و کیک در آن ها خیسانده می شود.
از آنجایی که امروزه شیر تازه به طور گسترده در دسترس است، طعم شیر عسلی بازگشت به زمانی است که یافتن مواد فاسدشدنی خصوصاً در آب و هوای گرم کار سختی بود.
حتی با ظهور کامیون های یخچال دار، درخواست برای شیر شیرین چسبنده و طعمی که لذت محبوب آن را القا می کند، در سراسر جهان ادامه دارد: آن به چای سرد تایلندی اضافه می شود، در آمریکای لاتین بر راسپادوی یخی ریخته می شود و در بریگادیروی برزیلی پخته می شود.
49. ترایفل، انگلستان
لایه های ترد و لطیف کیک اسفنجی خیسانده شده در شری(شراب شیرین یا تلخ اسپانیولی) با رویه ای از روکش الکل دار از خامه زده شده، جایگزین مربا، کاستارد و تقریباً هرچیز شیرینی است که شیرینی پز در دست دارد. مهم نیست که چه چیزی بین طبقات کیک قرار می دهید، یک ترایفل حس قدیمی شیرینی دارد.
نام این دسر حداقل به قرن 16ام و شاید قدیمی تر بازمی گردد اگرچه مواد اولیه ی دسر با گذشت زمان تکامل یافته اند. حتی با وجود این که دسر سیلابوب که همان قدمت را دارد از میان فهرست استاندارد دسرهای خانگی بریتانیایی ناپدید شده است، ترایفل به صورت نوستالژی خالص و خامه ای برای بسیاری از عاشقان غذا باقی مانده است.
راز ماندگاری ترایفل شاید در طبیعت مهربان آن نهفته باشد. وقتی من یک شاگرد شیرین پزی در کافه ی اوکلند بودم، سرآشپز شیرینی پزی به من این نصیحت اطمینان بخش را داد: او گفت، مادامی که طعمی که ارائه می دهی خوب باشد، در مورد بی عیب و نقص بودن کیک زیاد نگران نباش. بدترین سناریو؟ “آن را در کاسه سرو کنید و ترایفل بخوانیدش.”
50. تاب تیم کراب، تایلند
با نامی که به “یاقوت های سرخ ترد” ترجمه می شود، دوست داشتن این دسر تایلندی تازه و رنگی کار سختی نیست. پس از یک وعده ی غذایی تند از آشپزی تایلندی، تاب تیم کراب با یخ خرد شده و شیر نارگیل شیرین شده همراه با برگ های پاندانوس بسیار طراوت بخش است.
در حالی که اغلب با وانیل مقایسه می شود، پاندانوس عطر و رایحه خوشی از خود دارد اما برای طرفداران تاب تیم کراب “یاقوت های سرخ” گنجینه ی واقعی محسوب می شوند. برای این منظور، شاه بلوط در شربت انار تازه خیس داده می شود و سپس در آرد تاپیوکا غلطانده شده و سرخ می شود.
نتیجه ی کار یک تکه شیرین است که هم جویدنی و هم کمی ترد می باشد و کمی مزه ی نمک از شیر نارگیل را نیر به همراه دارد. رای؟ یک کاسه ی خنک از تاب تیم کراب قطعاً ارزش پرواز به بانکوک را دارد.
امیدواریم آشنایی با بهترین دسرهای جهان برای شما جالب بوده باشد. در سراسر دنیا دسرهای متفاوتی وجود دارند که همراه با غذا یا قبل از آن و یا در بعضی مناطق قبل از غذا سرو می شوند. از دسر ها همچنین می توان به عنوان میان وعده نیز استفاده نمود.