دسر
دسر چیست ؟
دسر به بخشی از وعده غذایی گفته می شود که معمولا بعد از غذا و یا قبل از غذا سرو می شود. طرز تهیه دسر در هر کشوری متفاوت می باشد زیرا ذائقه افراد در این خصوص فرق می کند در بیشتر کشور ها دسر به عنوان یک وعده غذایی نیز تلقی می شود.
معمولا بیشتر دسر ها شیرین هستند مثل شيريني خميري يا سوفله و يا تارت و…. اما در کشور های اروپایی میوه بعد از غذا به عنوان دسر می شناسند و همچنان از آن استفاده می کنند.
واژه دسر در کشور های آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و ایرلند بیشتر کاربرد دارد.اما در کشور انگلستان از کلمه پودینگ استفاده می شود. همچنین در کشور هایی مانند هند نیز از کلمه ی پودینگ استفاده می شود اما بیشتر این کلمه در خانواده های سطح بالا و یا متوسط هند استفاده می شود.
تاریخچه دسر ها
واژه دسر به زبان انگلیسی (Dessert) ریشه فرانسوی دارد و به معنی جمع کردن روی میز می باشد. از آنجایی که اولین دسر ها طعم شیرینی داشتند معمولا به شکل آبنبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی عسل ساخته شده بود. دلیل اینکه بیشتر دسر ها شیرین هستند آن است که در قرون وسطی زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینیها لذت میبردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب میآمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینیها و دسرها بهرهمند بودند. از این رو در بیشتر کشور ها دسر را شیرین می دانند.
در قرون وسطا بیشتر خانواده های ثروتمند دسر هایی به شکل یخ تازه طعم دار شده با عسل یا شربت میوه استفاده می کردند که بیشترین تقاضا در آن دوره بود.
انواع دسر در کشورهای غربی
دسر ها در هر کشوری متفاوت می باشد ولی در کشور های غربی به صورت مشترک می باشد.
مانند:کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای ها و آبنبات ها و.. تنوع دسرها در تمام کشورهای جهان بسیار بالا می باشد.به عنوان مثال کشور روسیه بیشترین دسر ها را در وعده صبحانه دارد.