تحقیق درباره زراعت و باغداری (جالب و کوتاه برای دانش آموزان)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

زراعت و باغداری یکی از از مهمترین فعالیت های اقتصادی جوامع بشری است که از وجود داشته و به عنوان محرک جامعه محسوب می شود. کشاورزی عبارت است از بهره برداری زمین و اهلی کردن گیاه و حیواناتی که برای انسان سودمند هستند و از قدیمی ترین اشکال فعالیت تولیدی اقتصادی در جامعه بشری است.

با توجه به این که جهان آینده به دلیل تنوع نیازها و افزایش جمعیت نیاز شدیدتری به تامین موادغذایی دارد، لذا توسعه ی بخش کشاورزی در هر منطقه ای بایستی در اولویت برنامه ها قرار گیرد.

پیدایش بیشتر تمدن ها تا به امروز پیرامون کشاورزی شکل گرفته است.امروزه نیز با وجود پیشرفت­ های بسیار در گونه های مختلف فعالیت های اقتصادی (خدمات و صنعت)، کشاورزی همچنان در عرصه ی اقتصاد جوامع مختلف نقش موثر و چشمگیری دارد.

زراعت متشکل از سه فرایند، کاشت، داشت و برداشت گیاهانی است که بعد از کاشت دانه، به مدت یک سال محصول می‌ دهند. گندم، جو، گوجه فرنگی و هویج از جمله گیاهان زراعی هستند.

باغداری فعالیتی در راستای رویاندن گیاهان است که در پیرامون خانه و مسکن افراد و محلی به نام باغ یا باغچه انجام می گیرد که بیشتر در نزدیکی مناطق مسکونی و یا پیرامون شهرها و روستاها قرار دارند و هدف آن کشت و پرورش درختان است. به عبارتی زراعت و باغداری در مقابل یکدیگر قرار دارند.

زراعت و باغداری

گیاهان زراعی را می‌ توان به صورت‌ های مختلفی، از جمله بر اساس خصوصیات گیاه‌ شناسی و تکاملی، هدف تولید و مورد مصرف، طول عمر گیاه، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و یا مواردی دیگر تقسیم بندی نمود.

هدف از زراعت و باغداری چیست

فرایند زراعت و باغداری با تولید و پرورش و آماده سازی مواد مورد استفاده انسان برای تغذیه مانند گندم، جو، ذرت و… در حفظ بقای بشر نقش قابل توجهی را ایفا می کند.

تولید گیاهان روغنی و لیفی برای بدست آوردن مواد خام صنعتی از دیگر اهداف زراعت و باغداری است که در در توسعه صنایع کمک قابل توجهی خواهد کرد.

با ایجاد و تولید برگ های سبز و علوفه مانند شبدر و یونجه برای تغذیه دام و طیور استفاده می شود.

با تولید و بهره برداری از ریشه وبرگ و یا گل گیاهان مانند چغندرقند ، هویج، گل کلم و کاهو این مواد به عنوان مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

از اهداف و فواید بی شمار زراعت و کشاورزی می توان تهیه و تولید نشاسته و ساقه نیشکر برای تولید شکر را نام برد که بخش عمده تغذیه بشر را شامل می شود و تامین کننده نیاز بشر در این بخش است.

فعاليت‌ هاي زراعت و باغداري از زيربخش‌ هاي مهم كشاورزي هستند كه بخش وسیعی (71 درصد) از ارزش افزوده بخش كشاورزي را به خود اختصاص داده‌ اند.

به دلیل افزایش جمعیت جهان و تنوع نیازها، وابستگی به کشاورزی و زراعت برای تامین مواد غذایی بیشتر از قبل شده است و توسعه و گسترش  بخش کشاورزی و باغداری به عنوان یک امر ضروری شناخته می شود و در این میان قطعا ایجاد فضا و امکانات مورد نیاز برای کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است.

نظرات