خواص و مضرات انبه؛ مهمترین فواید انبه برای سلامت و زیبایی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

فصل تابستان که می رسد خیلی ها منتظر میوه انبه هستند تا از طعم جادویی آن لذت ببرند. اگر شما هم عاشق انبه هستید حتما دوست دارید درباره خواص و مضرات و عوارض جانبی احتمالی آن اطلاعاتی داشته باشید. همچنین میزان و زمان مصرف انبه نیز آورده شده است. با پی بردن به فواید و خواص میوه انبه، علاقه شما به این میوه چند برابر خواهد شد. این میوه نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه خواص بی‌ شماری نیز دارد. در ادامه 15 مورد از خواص انبه که باعث می‌ شود این میوه را در فهرست میوه‌ های تابستانی خود قرار دهید، برای شما آورده شده است. مانند هر خوراکی دیگر انبه نیز می تواند دارای عوارض جانبی باشد. مضرات خوردن انبه نیز توضیح داده شده است.

خواص انبه

هر میوه ای متناسب با شرایط آن فصل آفریده شده است. میوه انبه نیز دارای خواص و ویژگی هایی است که آن را برای فصل گرما مناسب کرده است. فواید انبه برای بدن در ادامه فهرست شده است. فواید خوردن میوه انبه و بهترین زمان مصرف انبه آورده شده است.

1. خواص انبه برای مبارزه با سرطان

انبه یک ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ هایی مانند کوئرستین، فیستین، ایزوکورسیترین، آستراگالین، اسید گالیک و متیل گالات است. تمام این آنتی اکسیدان‌ ها از شما در برابر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات و لوسمی محافظت می‌کنند.

2. به حفظ سطح کلسترول کمک می‌ کند

انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین C، فیبر و پکتین است که همین باعث می‌شود میوه عالی به منظور کمک به حفظ سطح کلسترول در حد نرمال باشد.

3. خواص انبه برای به پاکسازی پوست

یکی دیگر از خواص انبه این است که پوست را از عمق بدن پاکسازی می‌کند. منافذ پوست را تمیز کرده و درخشش خاصی به پوست شما می‌ بخشد. از این رو، برای این که پوستی بی عیب و نقص داشته باشید حتما انبه را فراموش نکنید.

4. خواص برگ انبه برای دیابت

خوردن برگ‌های انبه برای مدیریت و کنترل دیابت بسیار مفید است. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید 5 الی 6 برگ انبه را در ظرفی بجوشانند. اجازه دهند یک شب خیس شود، سپس آن را صاف کنند و صبح به صورت ناشتا مصرف کنند. همچنین، انبه دارای شاخص گلیسمی پایین است؛ به همین دلیل خوردن انبه در حد اعتدال موجب بالا رفتن سطح قند خون نمی‌ شود.

5. به قلیایی شدن بدن کمک می‌ کند

از آنجایی که انبه سرشار از اسید مالیک و اسید تارتاریک است و مقادیری اسید سیتریک نیز دارد، به حفظ ذخایر قلیایی بدن کمک می‌کند.

6. خواص انبه برای کاهش وزن

همانطور که گفته شد، انبه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و ویتامین است و از این رو خوردن آن به شما احساس سیر بودن می‌ دهد. همچنین، حاوی فیبر زیادی است و در نتیجه عملکرد سیستم گوارش را تقویت کرده و موجب می‌شود کالری‌ های اضافی بدن سوزانده شوند. این به نوبه‌ی خود به کاهش وزن کمک می‌ کند.

7. فواید انبه برای تقویت قوای جنسی

انبه با عنوان «میوه عشق» نیز شناخته می‌ شود. این میوه یک ماده غذایی تقویت کننده قوای جنسی است. بنابراین، انبه بخورید و عشق و علاقه خود را دوچندان کنید.

8. خواص انبه برای سلامت چشم

انبه سرشار از ویتامین A است و همین آن را به یک گزینه‌ی عالی برای بهبود سلامت چشم می‌ کند. همچنین از شب کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌ کند.

9. خواص انبه برای هضم غذا

آنزیم‌های موجود در انبه به تجزیه‌ی پروتئین‌های دریافت شده از غذا در بدن کمک می‌کنند. همانطور که گفته شد، انبه سرشار از فیبر است و به هضم خوب کمک می‌کند و از بیماری‌ های مرتبط با معده جلوگیری به عمل می‌آورد.

10. از گرمازدگی جلوگیری می‌ کند

یکی دیگر از خواص انبه این است که به جلوگیری از گرمازدگی و مقابله با گرمای تابستان کمک می‌ کند. خوردن آن بلافاصله شما را خنک کرده و از این رو شما سرحال می‌کند. این میوه فوق العاده را به فهرست تابستانی خود اضافه کنید و در این آب و هوای گرم سرحال بمانید.

11. کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن

خواص و مضرات انبه

انبه همچنین حاوی ویتامین C، A و دیگر انواع مختلف کاروتنوئیدها است. همه این مواد مغذی ضروری برای سیستم ایمنی بدن شما مفید هستند و آن را قوی و سالم نگه می‌ دارند.

12. استفاده از انبه به عنوان اسکراب

جدای از خوردن، استفاده از اسکراب انبه روی بدن، پوستی نرم و لطیف به شما می‌ دهد. شما می‌توانید با له کردن انبه و افزودن عسل و شیر به آن خمیر درست کنید. به آرامی خمیر تهیه شده را روی پوست خود ماساژ دهید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس آن را بشویید تا پوستی شاداب داشته باشید.

13. خواص میوه انبه برای افزایش تمرکز و حافظه

اگر تمرکز کردن برایتان مشکل است و مشکل حافظه دارید،‌ انبه بخورید. انبه نه تنها به حفظ تمرکز کمک می‌ کند، بلکه در بهبود و تقویت حافظه نیز موثر است.

14. ارزش تغذیه‌ ای انبه

کالری 100 گرم انبه حاوی 60 کالری است
پروتئین 1/4 گرم
کربوهیدرات 24/7 گرم
شکر 22/5 گرم
فیبر 2/6 گرم
ویتامین C 67 درصد از میزان روزانه مورد نیاز بدن به ویتامین C در انبه یافت می‌شود
دیگر ویتامین های انبه همچنین دارای مقدار مناسبی از مس، فولات، تیامین، منیزیم، نیاسین، پتاسیم و ریبوفلاوین است.

انبه منبع خوبی از مس، فولات و ویتامین C است. این عناصر ایمنی را تقویت کرده و همچنین خوردن انبه در دوران بارداری مفید است زیرا باعث رشد جنین می‌شود.

15. انبه مقدار زیادی آهن دارد

مقدار زیاد آهن موجود در آنبه آن را به یک درمان طبیعی برای افراد مبتلا به کم خونی تبدیل می‌کند. همچنین، زنان باید به منظور افزایش سطح آهن و کلسیم در بدن خود انبه مصرف کنند.

انبه را کی و چه مقدار باید مصرف کرد؟

به لطف طعم خوشمزه‌ای که دارد، انبه به طور قطع یکی از بهترین اتفاقات فصل تابستان است. این پادشاه میوه‌ها را می‌توان به شیوه‌های مختلف مصرف کرد مانند پلو انبه، سس انبه، دسر با انبه و حتی آب انبه که همگی جایگزین مناسبی برای دسرهای فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی شکر هستند می باشند. با این وجود، از آنجایی که انبه کالری و قند بالایی دارد (یک فنجان انبه مکعبی حاوی 100 کالری است)، جای تعجب نیست که افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف این میوه خوشمزه با احتیاط رفتار کنند.

لازم به ذکر است که 90 درصد از کالری موجود در این میوه زرد رنگ از قند موجود در آن است که می‌تواند منجر به افزایش ناگهانی سطح قند خون در افراد دیابتی شود. با این وجود، شاخص گلیسمی انبه 51 است که آن را در دسته‌ی مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین قرار می‌ دهد.

شاخص گلیسمی به منظور اندازه‌گیری تاثیر مواد غذایی بر سطح قند خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است که به حفظ سطح قند خون شما کمک می‌کند. اگر دیابت دارید و هوس خوردن انبه می‌کنید، مهم است که مقدار مصرف خود را تحت نظر داشته باشید و از خوردن مقدار زیادی انبه به صورت یکجا خودداری کنید.

کل کالری مورد نیاز روزانه خود را بررسی کنید و با مقدار کمی انبه شروع کنید تا تاثیر آن بر سطح قند خون خود را مشاهده کنید. توصیه می‌شود که انبه را با تفاله آن مصرف کنید و از مصرف آبمیوه و شیک‌های حاوی انبه خودداری کنید. در نهایت، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا مقدار انبه‌ای که می‌توانید مصرف کنید را به شما توصیه کند.

حال که با خواص و فواید انبه آشنا شدید، وقت آن رسیده است که مضرات این میوه را نیز بدانید. در ادامه این موارد را با هم بررسی می‌کنیم.

مضرات انبه

عوارض جانبی شوکه‌ کننده انبه

جای شک و تردید نیست که انبه میوه‌ی خوشمزه‌ای است، اما عوارض جانبی نیز دارد که می‌تواند به شما آسیب بزند. این گفته ممکن است برای طرفداران این میوه تابستانی عجیب و ناامیدکننده باشد، اما در صورت مصرف نادرست این میوه ممکن است موجب تضعیف سلامت بدن شما شود. در ادامه برخی از عوارض انبه را با هم بررسی می‌کنیم.

آیا انبه برای سلامت مضر است؟

این میوه غنی از مواد مغذی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست. در واقع، ‌در مقایسه با سایر میوه‌ها، انبه سرشار از ترکیبات گیاهی و مواد مغذی گیاهی است که به سلامت کلی بدن کمک می‌کند. ترکیب غنی از پتاسیم این میوه به تعادل سدیم کمک می‌کند و سطح فشار خون را در حد نرمال حفظ می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. اما همانطور که گفتیم عوارض جانبی نیز دارد که در ادامه به شما توضیح می‌دهیم.

عوارض انبه برای افراد مبتلا به آلرژی

یکی از شایع‌ ترین عوارض جانبی انبه، تحریک آلرژی است. این به این دلیل است که انبه می‌تواند برای افرادی که از آلرژی به لاتکس رنج می‌ برند مضر باشد، به خصوص اگر فردی به مواد مصنوعی حساس باشد زیرا پروتئین‌ های انبه شبیه لاتکس است و ممکن است برای افراد مبتلا به آلرژی زمینه‌ای باعث ایجاد ناراحتی شود.

افزایش ناگهانی قند خون

این میوه شیرین و خوشمزه می‌تواند به دلیل قند طبیعی موجود در آن منجر به افزایش ناگهانی در سطح قند خون فرد شود. به گفته کارشناسان، قندهای طبیعی نیز می‌توانند مانند قند معمولی در مورد دیابت و سایر اختلالات سبک زندگی عمل کنند. بنابراین، بررسی مقدار مصرف ضروری است.

فیبر پایین

بسیاری از انواع انبه فیبر کمی دارند زیرا دانه و پوست آن حاوی مقدار زیادی فیبر است که معمولا مصرف نمی‌ شود. بنابراین، خوردن انبه ممکن است کمکی به هضم نکند. از این رو، همیشه توصیه می‌شود که برای تسریع روند هضم انبه را همراه با مواد غنی از فیبر مصرف کنید.

افزایش وزن

بله، خوردن مقدار زیادی انبه در هر وعده می‌ تواند منجر به افزایش وزن شود. دلیل آن این است که انبه فیبر کمی دارد و در مقایسه با مواد غذایی دیگر کالری و قند طبیعی بالایی دارد که به نوبه‌ی خود به اضافه وزن کمک می‌کند.

موجب مشکلات و ناراحتی معده می‌شود

به گفته‌ ی متخصصان، مصرف بیش از حد انبه ممکن است منجر به ناراحتی دستگاه گوارش شود، زیرا کربوهیدرات‌های قابل تخمیر دارد که ممکن است باعث ایجاد سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و اختلال در سیستم گوارشی شود.

طبع انبه سرد یا گرم

گرم

مضرات زیاد خوردن انبه

انبه زیاد برای افراد دیابتی مناسب نیست.

چرا درخت انبه میوه نمیدهد

بعد از کاشت هسته انبه معمولا 6 سال طول می کشد انبه میوه بدهد. انبه در محیط گرم میوه می دهد ممکن است درخت شما در محیط مناسبی قرار نداشته باشد.

نظرات