فواید جوز هندی برای زنان و مردان و نحوه استفاده از جوز هندی برای درمان بیماری ها

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جوز هندی یک ادویه طبیعی خوب است که با داشتن طعمی مطبوع و تا حدودی شیرین برای طعم‌دار کردن غذا در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. جوزهندی با نام علمی Myristica fragrans، ادویه‌ای است که از دانه‌های درخت جوز هندی که بومی مناطق کارائیب، جنوب هند و سایر مناطق گرمسیری جهان است استخراج می‌شود. برای دهه‌ها، مصرف جوز هندی نه تنها به دلیل طعم متمایز بلکه به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد به عنوان یک ادویه‌ی ارزشمند و مفید مورد استفاده قرار گرفته است.

اگرچه برای بسیاری از افراد ناشناخته است اما جوز هندی علاوه بر کاربرد در آشپزی و پخت و پز، کاربردهای دیگری نیز دارد؛ از تسکین درد گرفته تا کمک به هضم و حتی درمان بوی بد دهان. در این مقاله، ما فواید بی‌شمار جوز هندی را برای بدن و به طور خاص خواص جوز هندی برای زنان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

جوز هندی

اسانس بدست آمده از تقطیر بخار دانه‌های جوز هندی به طور گسترده در صنعت داروسازی کاربرد دارد. برگ‌ها و سایر قسمت‌های درخت جوز هندی را نیز می‌توان برای تولید این روغن یا کره جوز هندی که در صنعت آرایش و زیبایی کاربرد دارد، فرآوری کرد.

روغن استخراج شده از جوز هندی زرد روشن یا بی رنگ است. عطر و طعم آن نیز دقیقا شبیه به خود جوز هندی است. این روغن حاوی بیشتر اجزای فعال موجود در جوز هندی است و به عنوان یک طعم‌دهنده طبیعی در تهیه و پخت غذا، شیرنی‌ها و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این روغن جایگزین مناسبی برای جوز هندی آسیاب شده است زیرا پس از آماده‌سازی هیچ اثری از آن باقی نمی‌ماند و یا به عبارت ساده‌تر در غذا دیده نمی‌شود. این روغن همچنین در برخی از خمیردندان‌ها و به عنوان ماده‌ی اصلی در برخی از شربت‌های سرفه استفاده می‌شود.

همچنین درباره خواص زعفران برای زنان بخوانید

خواص جوز هندی برای زنان

فواید جوز هندی برای زنان

در ادامه برخی از فواید مصرف جوز هندی برای زنان را بررسی می‌کنیم.

میل جنسی را تقویت می‌کند

این دانه به دلیل تواناییش در افزایش میل جنسی در زنان شهرت دارد. این دانه با شبیه‌سازی اثرات هورمونی داشتن احساس خوب، سروتونین که نقش مهمی در تنظیم روحیات فرد دارد، جادو می‌کند. جوز هندی علاوه بر کنترل هورمونی، یک عطر اغواکننده‌ی طبیعی دارد که به آرامش اعصاب کمک می‌کند و به فرد اجازه می‌دهد تا بر روی کار مد نظر تمرکز کرده و سطح میلی جنسی در فرد را افزایش دهد.

تسکین درد

روغن فرار موجود در جوز هندی دارای خواص ضد التهابی است که موجب می‌شود برای درمان درد مفاصل و عضلات استفاده شود. این به دلیل وجود یکی از اجزای جوز هندی که عملکردی مشابه با منتول دارد، امکان‌پذیر است.

اگر پودر جوز هندی را در یک ماهیتابه گرم کنید تا با روغنش ترکیب شود، می‌توانید از آن برای استعمال خارجی و موضعی استفاده کنید. این خمیر برای تسکین درد روماتیسمی، درد اعصاب و سیاتیک مفید است.

این خمیر همچنین دردهای قاعدگی، دردهای عضلانی و مفاصل را تسکین می‌دهد و همچنین به عنوان یک آرام‌بخش فوق‌العاده عمل می‌کند. جوز هندی به دلیل دارا بودن روغن‌های اساسی فراوان مانند المیسین، اوژنول، میریستیسین و سافرول به عنوان مسکن درد شناخته می‌شود.

برطرف کردن بوی بد دهان

روغن جوز هندی به از بین بردن بوی بد دهان کمک می‌کند. دلیل آن خاصیت ضدعفونی‌کنندگی جوز هندی است که آن را برای برطرف کردن بوی بد دهان، دندان درد و درد لثه موثر می‌کند.

آیا می‌دانستید که از زمان باستان این ادویه در دندانپزشکی سنتی کاربرد داشته است و حتی به عنوان پادشاه ادویه‌ها در نظر گرفته می‌شد؟

توانایی و خاصیت این ادویه در از بین بردن باکتری‌هایی که موجب بوی بد دهان می‌شوند (هالیتوز) و تقویت ایمنی دندان‌ها و لثه‌ها موجب می‌شود که در کنترل بوی بد دهان موثر و کارساز باشد.

حتی امروزه نیز جوز هندی و عصاره‌های آن به دلیل داشتن عنصر ضد باکتریایی از اجزای اصلی تشکیل‌دهنده‌ی خمیردندان‌ طبیعی و دهانشویه‌های طبیعی و گیاهی به حساب می‌آیند.

درمان بی‌خوابی

بسیاری از روش‌های طب سنتی جوز هندی را برای اثرات خواب‌آور و کاهش استرس یک ادویه فوق‌العاده در نظر می‌گرفتند. از دوران باستان، خمیر جوز هندی در ترکیب با عسل برای آرام کردن و خواباندن نوزادانی تهیه می‌شد که شب هنگام گریه می‌کردند.

این امکان‌پذیر است زیرا جوز هندی حاوی مقدار زیادی منیزیم است که موجب کاهش تنش‌های عصبی و حتی آزاد شدن سروتونین می‌شود.

این هورمون باعث ایجاد احساس آرامش و تسکین در فرد می‌شود که در نهایت منجر به خواب خواهد شد. شما می‌توانید با افزودن یک پیمانه جوز هندی به شیر ولرم از فواید آن در زمینه‌ی درمان بی‌خوابی استفاده کنید. این نوشیدنی باید حداقل 15 دقیقه قبل از رفتن به تختخواب مصرف شود تا تاثیر کافی را داشته باشد.

کاهش فشار خون و بهبود گردش خون در بدن

جوز هندی حاوی مواد معدنی مفید مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز است که همگی برای عملکردهای مختلف بدن ضروری هستند. به همین دلیل، جوز هندی به عنوان یک ادویه ارزشمند برای کمک به حفظ عملکرد اندام‌های بدن شناخته می‌شود.

به عنوان مثال، پتاسیم موجود در آن از تنگی عروق جلوگیری می‌کند و موجب باز شدن رگ‌های خونی می‌شود. از این رو، فشار خون را کاهش داده و فشار بر روی سیستم قلبی و عروقی فرد را کاهش می‌دهد.

این بدان معنی است که شما می‌توانید از فواید جوز هندی برای مدیریت حملات فشار خون استفاده کنید. علاوه بر این، کلسیم موجود در جوز هندی نیز برای تقویت سلامت استخوان‌ها از طریق ترمیم و جوان‌سازی مفید است.

علاوه بر این، آهن موجود در جوز هندی موجب افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون شده و احتمال بروز علائم مرتبط با کمبود آهن و یا حتی کم خونی را کاهش می‌دهد.

درمان سرطان خون

یکی دیگر از فواید مصرف جوز هندی، نقش آن در درمان سرطان خون است. مطالعات نشان می‌دهند که ترکیبات متانول موجود در جوز هندی و عصاره‌ی استخراج شده از آن را می‌توان برای مرگ سلولی (آپوپتوز) در سلول‌های سرطان خون مورد استفاده قرار داد.

از این رو، جوز هندی می‌تواند موجب متوقف کردن گسترش و متاستاز این نوع از سرطان شود که اغلب در کودکان مشاهده می‌شود.

درمان افسردگی و اضطراب

آیا می‌دانستید که جوز هندی برای کنترل افسردگی و اضطراب نیز مفید است و مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ این ادویه یک ماده‌ی موثر برای درمان افسردگی و اضطراب است زیرا عصاره‌ی استخراج شده از آن احساس خستگی و استرس عاطفی را کاهش می‌دهد.

جوز هندی دارای خواص انطباقی است، به این معنی که هم آرامش‌بخش و هم محرک است. بنابراین، در زمانی که استرس فرد زیاد است، این خواص بکار می‌آیند و فشار خون را کاهش می‌دهند. در نتیجه، حالت روحی فرد بهبود می‌یابد.

علاوه بر این، جوز هندی به عنوان یک محرک نیز عمل می‌کند. این خواص وقتی بکار می‌آیند که شما در دوران نقاهت از یک بیماری قرار دارید یا دچار خستگی مفرط هستید.

یکی دیگر از فواید بسیار مهم جوز هندی این حقیقت است که این ادویه به افزایش تمرکز کمک می‌کند.

سم‌زدایی بدن

سم‌زدایی برای سلامت بدن ضروری است. سموم خیلی سریع در کلیه و کبد انباشته می‌شوند. این سموم در اثر فعالیت‌های روزمره مانند رژیم غذایی ضعیف، آلودگی، استرس و مصرف دخانیات جمع می‌شوند.

حتی ثابت شده است که برخی از داروها نیز به انباشته شدن سموم در کلیه و کبد منجر می‌شوند. خوشبختانه، جوز هندی یک سم‌زدای عالی برای کلیه و کبد است.

از آنجایی که جوز هندی خواص نیروبخش دارد، می‌تواند سموم انباشته شده در کلیه و کبد را از بین ببرد. همچنین، به دلیل ماهیت آن، ثابت شده است که در جلوگیری از تشکیل و از بین بردن سنگ کلیه نیز موثر است.

این ادویه از زمان باستان در طب سنتی چینی برای درمان سنگ کلیه مورد استفاده قرار گرفته است.

تقویت عملکرد ذهنی و فکری

عصاره‌ی جوز هندی یک تقویت‌کننده قوی برای ذهن است. این ادویه نه تنها برای تحریک مغز بلکه برای از بین بردن خستگی و استرس ذهنی شهرت یافته است. از همه مهم‌تر، ثابت شده است که ترکیبات عصاره‌ی جوز هندی یعنی میریستیسین و ماسلیگنان در کاهش تخریب سلول‌های عصبی و عملکرد شناختی موثر هستند.

این شرایط اغلب افراد مبتلا به زوال عقل یا بیماری آلزایمر را درگیر می‌کند. با این وجود، به لطف مطالعه‌ای که به تازگی انجام شده است، میریستیسین و ماسلیگنان می‌توانند اثرات زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهند و عملکرد مغز را در سطح طبیعی و سالم نگه دارند.

با مصرف چند قاشق غذاخوری جوز هندی آسیاب شده همراه با وعده‌های غذایی، شما می‌توانید از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت آن را کاهش دهید. برای خواندن مقاله روش جلوگیری از پیشرفت آلزایمر کلیک کنید.

کمک به هضم غذا

آیا از مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست، نفخ و گاز شکم رنج می‌برید؟ جوز هندی یک درمان عالی برای این مشکلات است.

تنها مصرف یک قاشق جوز هندی آسیاب شده در سوپ یا خورشت بلافاصله موجب تسکین شما خواهد شد. دلیل آن این است که جوز هندی حاوی ترکیباتی است که اثر نفخ در سیستم گوارشی فرد را خنثی می‌کنند.

همچنین، جوز هندی موجب ترشح اسید معده می‌شود که روند هضم را آسان‌تر می‌کند. علاوه بر این، مقدار فیبر بالای موجود در آن به حرکات روده کمک کرده و به طو کلی مانع از یبوست فرد می‌شود.

همچنین، با مصرف جوز هندی گازهای اضافی موجود در دستگاه گوارش از بین می‌روند.

کاربردهای جوز هندی

جوز هندی کاربردهای متعددی در زندگی روزمره دارد، از تسکین اگزما گرفته تا از بین بردن آکنه و مقابله با بی‌خوابی، احیای رشد مو و حتی درمان اسهال.

در کنار طعم دادن به غذا و خواص درمانی، روش‌های متعددی برای استفاده و مصرف جوز هندی در سراسر جهان وجود دارند. در ادامه چند نکته کاربردی در مورد نحوه مصرف جوز هندی برای شما گردآوری شده است.

نحوه مصرف جوز هندی برای از بین بردن آکنه

جوز هندی دارای خواص ضد التهابی است. این بدان معنی است که جوز هندی می‌تواند به طور موثر برجستگی ظاهری جوش و آکنه را بهبود بخشد. علاوه بر این، این ادویه دارای خواص درمانی است که جای زخم‌های به جا مانده از آکنه و لکه‌های خورشیدی را التیام می‌دهد.

همچنین بخوانید: ماسک خانگی برای لک صورت

در ادامه نحوه استفاده از جوز هندی به منظور تهیه‌ی یک لایه‌بردار خانگی موثر برای صورت آورده شده است:

  1. جوش شیرین، عسل خام و روغن میخک را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ بدست آید.
  2. مقداری آب لیمو تازه را به آن اضافه کنید تا مخلوط بیشتر از پیش تجزیه شود. آب لیمو به از بین بردن لکه‌های به جا مانده از آکنه کمک خواهد کرد.
  3. یک قاشق چایخوری جوز هندی را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. مطمئن شوید که خمیر در نهایت غلیظ و در عین حال قابل پخش شدن باشد.
  4. این خمیر را بر روی پوست صورت خود ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت دو دقیقه بر روی پوست باقی بماند.
  5. با آب ولرم صورت خود را بشویید و به آرامی خشک کنید.

نحوه مصرف جوز هندی برای تسکین اگزما

اگزما یا درماتیت یک بیماری پوستی است که در آن بخش‌هایی از پوست به راحتی تحریک شده و ملتهب می‌شوند. خوشبختانه، این بیماری را می‌توان با تهیه خمیر جوز هندی به راحتی در خانه مدیریت کرد.

از آنجایی که جوز هندی حاوی ویتامین A و C است، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند که برای پوست مفید است. به همین ترتیب، خواص ضد التهابی جوز هندی نیز در تسکین و کنترل علائم اگزما موثر است. شما می‌توانید با استفاده از دستورالعمل زیر یک ماسک خانگی برای اگزما تهیه کنید:

  1. سه دانه جوز هندی را خرد و آسیاب کنید. این کار را می‌توانید با استفاده از هاون انجام دهید.
  2. تکه‌های جوز هندی را در مخلوط‌کن بریزید تا بیشتر خرد شوند.
  3. به تدریج آب را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا یک خمیر صاف و یکدست حاصل شود.
  4. مخلوط را برای روی بخش‌های آسیب دیده پوست قرار دهید و قبل از شستشو با آب اجازه دهید خمیر چند دقیقه بر روی پوست بماند.

نحوه مصرف جوز هندی برای درمان اسهال

طبق مطالعه‌ای که در سال 2005 در مجله‌ی Ethnopharmacology منتشر شد، جوز هندی مانع از رشد روتاویروس می‌شود. این همان ویروسی است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

علاوه بر این، طب سنتی چین از جوز هندی برای تسکین دردهای معده استفاده می‌کرد و این دانش چندین نسل دست به دست شده است. از جوز هندی می‌توان برای درمان خانگی ساده اسهال استفاده کرد. کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

  1. یک چهارم قاشق چایخوری از جوز هندی آسیاب شده را با نصف قاشق چایخوری قهوه آسیاب شده مخلوط کنید.
  2. به آن آب اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا قهوه و جوز هندی به خوبی حل شوند.
  3. این مخلوط را بنوشید.

یکی دیگر از داروهای خانگی برای اسهال با استفاده از جوز هندی شامل مراحل زیر است:

  1. آرد، جوز هندی، شکر سفید و نمک را در یک لیوان تمیز مخلوط کنید.
  2. همراه با هم زدن به مخلوط آب اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا یک ترکیب یکدست بدست آید.
  3. هر چهار ساعت یکبار این نوشیدنی را بنوشید تا اثرات آرام‌بخش آن بر معده را احساس کنید.

نحوه مصرف جوز هندی برای تسکین سرماخوردگی قفسه سینه

جوز هندی همواره برای تسکین سرماخوردگی قفسه سینه و رفع احتقان مورد استفاده قرار گرفته است. این ادویه دارای خواص تسکین‌دهنده‌ای است که برای قفسه سینه معجزه می‌کند.

تهیه‌ی این داروی خانگی زیاد مشکل نیست، با این وجود تسکین‌دهنده‌‌ی فوق‌العاده‌ای است که سریع عمل می‌کند. برای این داروی خانگی، به جوز هندی، یک کیسه کاغذی قهوه‌ای و مقداری کره نیاز دارید.

در ادامه مراحل تهیه این داروی خانگی را برای شما آوردیم:

  1. یک تکه کاغذ 6 اینچی از کیسه کاغذی قهوه‌ای ببرید و یک طرف آن را به کره آغشته کنید.
  2. بر روی قسمتی که کره زده‌اید، مقداری جوز هندی بپاشید. کره باعث می‌شود که جوز هندی به آن بچسبد.
  3. در حالی که دراز کشیده‌اید، آن قسمت کاغذ را روی قفسه سینه خود قرار دهید و با یک حوله یا پتوی گرم بپوشانید.
  4. استراحت کنید تا جوز هندی جادویش را به شما نشان دهد. اثرات آرامش‌بخش آن بعد از چند دقیقه ظاهر می‌شوند.

نحوه مصرف جوز هندی برای مقابله با بی‌خوابی

مدیریت بی‌خوابی در فهرست فواید سلامتی مصرف جوز هندی در سنین مختلف قرار دارد. دلیل آن این است که جوز هندی در صورتی که به مقدار کم مصرف شود دارای خواص آرامش‌بخش است.

در روش‌های مختلف طب سنتی، استفاده از پودر جوز هندی برای درمان بی‌خوابی توصیه شده است. تهیه‌ی این دارو بسیار ساده است و به خصوص برای مدیریت بی‌خوابی در کودکان بسیار اثربخش می‌باشد.

مراحل تهیه‌ی این داروی خانگی به شرح زیر است:

  1. یک قاشق جوز هندی را با یک قاشق عسل مخلوط کنید.
  2. 15 دقیقه قبل از خواب این مخلوط را بنوشید.

یکی دیگر از داروهای خانگی ساده برای مبارزه با بی‌خوابی با استفاده از جوز هندی طبق مراحل زیر تهیه می‌شود:

  1. دانه‌های جوز هندی را خرد و آسیاب کرده و در یک کاسه آب بریزید.
  2. مخلوط بدست آمده را بجوشانید.
  3. حرارت را خاموش کرده و مخلوط را هم بزنید.
  4. بعد از شام هنگام استراحت و آماده شدن برای یک خواب خوب، آن را بنوشید.

عوارض جانبی مصرف جوز هندی

در صورتی که مقدار زیادی جوز هندی را ببلعید، ممکن است عوارض جانبی زیادی داشته باشد. مصرف حدود 30 گرم از جوز هندی (معادل با 6 قاشق غذاخوری) موجب مسمومیت می‌شود. این مسمومیت می‌تواند منجر به عوارض جانبی متعدد از جمله توهم، دوبینی، تشنج و در برخی موارد شدیدتر مرگ شود.

عوارض جانبی کمتر خطرناک مصرف جوز هندی عبارتند از تشنگی مفرط، درد در معده و قفسه سینه و نیز خشکی دهان.

اقدامات احتیاطی

برای زنان باردار و در دوران شیردهی، مصرف جوز هندی در مقادیر زیاد می‌تواند خطرناک باشد. برای زنان باردار می‌تواند منجر به سقط جنین یا نقایص مادرزادی شود.

اطلاعات زیادی در مورد عوارض جانبی مصرف جوز هندی برای زنانی که در دوران شیردهی هستند، وجود ندارد. با این وجود، توصیه می‌شود که از مصرف آن خودداری شود.

تحقیقات همچنین نشان ‌می‌دهند که مصرف دوز بالای جوز هندی همچنین می‌تواند باروری را کاهش دهد.

نظرات