Take a fresh look at your lifestyle.

شکلات تلخ برای دیابت (آیا خوردن شکلات تلخ برای افراد دیابتی مفید است)

شکلات تلخ برای دیابت مفید است یا مضر

یکی از باورهای رایج در مورد زندگی با دیابت نوع 2 این است که خوردن هر گونه شیرینی ممنوع می‌باشد. در نتیجه، به محض تشخیص دیابت نوع 2 باید با تمام خوراکی‌های شیرینی که دوست داشته‌اید، خداحافظی کنید. خوشبختانه، خوردن برخی از شیرینی‌ها برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاملاً بی‌خطر است. در مورد شکلات تلخ برای دیابت می‌توان گفت که خوردن شکلات تلخ به میزان متعادل حتی می‌تواند مزایایی هم برای افراد دیابتی به همراه داشته باشد، از جمله کاهش قند خون.

به گفته‌ی انجمن قلب آمریکا، از جمله مهم‌ترین مزایای شکلات تلخ می‌توان به کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، مقاومت به انسولین و فشار خون بالا اشاره کرد. این مزایا ممکن است دلیل کافی برای خوردن این نوع شکلات باشند اما عجله نکنید! افراد دیابتی هنگام انتخاب نوع مواد غذایی باید به جزئیات آن توجه کنند و از عوارض شکلات تلخ باخبر باشند.

در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره شکلات تلخ برای دیابت بیشتر بدانید و از خوردن شکلات بدون از کنترل خارج شدن قند خون لذت ببرید. 

خواص شکلات تلخ برای دیابت

شکلات تلخ مربعی شکل با درصد بالایی کاکائو در مقایسه با کاپ‌کیک‌ها و کوکی‌های شکلاتی سرشار از مواد مفید برای بدن شماست. به گفته‌ی آنا سیموس، متخصص دیابت در مرکز دیابت استنفورد، کالیفرنیا، آنتی اکسیدان‌های موجود در شکلات باعث می‌شوند تا بدن از انسولین بهتر استفاده کند و قند خون را کنترل نماید.

این به نوبه‌ی خود موجب کاهش طبیعی سطح قند خون و کمک به بدن در استفاده از انسولین می‌شود. در نتیجه، مقاومت بدن نسبت به انسولین کاهش می‌یابد که در دیابت نوع 2 قابل مشاهده است.

بر اساس مطالعه‌ی انجام گرفته در نوامبر سال 2017 بر روی حیوانات، ترکیباتی در کاکائو به نام فلاونول وجود دارند که به نظر می‌رسد توانایی سلول‌ها در ترشح انسولین (هورمونی که گلوکز خون را کنترل می‌کند) را افزایش می‌دهد. در حالی که لازم است تا این تحقیقات بر روی انسان نیز انجام شوند اما نویسندگان این مقاله بیان کرده‌اند که برای حاصل شدن این نتایج، موش‌ها مقدار زیادی کاکائو مصرف کردند نه شکر. مطالعات دیگر نیز نشان داده‌اند که شکلات تلخ برای دیابت مفید است و می‌تواند به افراد دیابتی کمک کند.

به عنوان مثال، محققان در یک کارآزمایی تصادفی به این نتیجه رسیدند که شاخص‌های سلامتی مانند قند خون ناشتا و سطح A1C در داوطلبان مبتلا به دیابت نوع 2 که به مدت 8 هفته هر روز 2 اونس شکلات تلخ خورده‌اند، بهبود پیدا کرده است. این در حالی که چنین نتایجی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که شکلات سفید مصرف کردند، دیده نشد.

به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC)، فلاونول‌های موجود در شکلات تلخ می‌توانند به کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلب کمک کنند. این یک نتیجه‌ی بسیار مهم برای افراد مبتلا به دیابت نوع به شمار می‌رود زیرا این احتمال بروز بیماری‌های قلبی در چنین افرادی بیشتر است.

همچنین بخوانید: دیابت چیست

مطالعه‌ی منتشر شده در آگوست سال 2015، بهبود نسبی در عملکرد قلب و عروق افراد مبتلا به فشار خون خفیف تا متوسط که شکلات تلخ حاوی مقدار زیادی فلاونول مصرف می‌کردند را نشان داد. 

ویژگی شکلات تلخ مناسب برای افراد دیابتی

زمانی که نوبت به انتخاب بهترین شکلات تلخ برای افراد مبتلا به دیابت می‌رسد، برخی از این شکلات‌ها بهتر از سایرین هستند. برای داشتن یک انتخاب درست، نکات زیر را دنبال کنید.

به درصد کاکائو شکلات توجه کنید

تنها چون برچسب تلخ بر روی شکلات زده شده است، به این معنا نیست که شکلات برای سلامتی مفید است. به گفته‌ی آنا تیلور، متخصص در کلینیک کلیولند اوهایو، در واقع، برخی از شکلات‌های تلخ تنها 30 درصد کاکائو دارند و خواص آن‌ها از نظر تغذیه به اندازه‌ی شکلات شیری است.

بخش بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد بیان می‌کند: به منظور بهره‌مندی از خواص شکلات تلخ برای دیابت باید شکلاتی را انتخاب کنید که حاوی 70 درصد یا بیشتر کاکائو است. به گفته‌ی سیموس، اغلب میزان کاکائو موجود در شکلات در بخش رویی بسته‌بندی شکلات و جلوی دید قابل مشاهده است.

به منظور کنترل مصرف کربوهیدرات حتماً به مقدار شکر توجه کنید

به گفته‌ی سیموس، تمام شکلات‌ها حاوی کربوهیدرات هستند. او توصیه می‌کند که مصرف کربوهیدرات به ازای خوردن شکلات را حداکثر بین 15 تا 30 گرم محدود کنید. به عنوان مرجع، هفت عدد شکلات شیری Hershey’s Kiss حاوی 19 گرم کربوهیدرات است در حالی که یک قاشق چیپس شکلات تلخ همین برند تنها 9 گرم کربوهیدرات دارد. حتی زمانی که از خوردن لذت می‌برید، توجه کردن به میزان کربوهیدرات می‌تواند به کنترل سطح قند خون بدن کمک کند.

به مواد قندی دیگر موجود در شکلات توجه کنید

به گفته‌ی تیلور، مصرف شکلات تلخی که حاوی کارامل، تافی یا افزودنی‌های شیرین دیگر است را محدود کنید. اگرچه، یک توصیه‌ی جدی در این زمینه وجود ندارد اما تیلور مقدار 8 گرم شکر در هر اونس یا 28 گرم شکلات را پیشنهاد می‌کند. از سوی دیگر، انتخاب یک شکلات بار حاوی آجیل، مانند بادام، به دلیل ایجاد احساس سیری و توانایی کاهش سطح قند خون بدن، گزینه‌ی خوبی به نظر می‌رسد.

علاوه بر این، یک کارآزمایی تصادفی منتشر شده در نوامبر سال 2017 در مجله‌ی انجمن قلب آمریکا نشان داد که خوردن بادام به تنهایی یا در ترکیب با شکلات تلخ باعث بهبود شاخص‌های خطر بیماری‌های قلبی در افراد بزرگسال چاق و دارای اضافه وزن می‌شود. محققان به این نتیجه دست پیدا کرده‌اند که ترکیب بادام، شکلات و کاکائو در رژیم غذایی روزانه منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. اگرچه، به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

پودر کاکائو یا نیب کاکائو بدون شکر را انتخاب کنید

سیموس خاطرنشان می‌کند که این گزینه‌های ساده به طور طبیعی بدون شکر هستند و همان طعم شکلات معمولی را برایتان تداعی می‌کنند. از دیگر مزایای پودر کاکائو یا نیب کاکائو بدون شکر می‌توان به داشتن همان میزان آهن و مواد معدنی از قبیل منیزیم اشاره کرد که یک مزیت بزرگ برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به شمار می‌رود.

بر اساس مقاله‌ی مروری منتشر شده در آگوست سال 2015 در مجله‌ی جهانی دیابت، کمبود منیزیم به دیابت نوع 2 مرتبط است که احتمالاً به دلیل افزایش ادرار در افراد مبتلا به دیابت می‌باشد.

چند نکته در مورد مصرف شکلات تلخ برای دیابتی ها

اگر عاشق خوردن شکلات هستید، در اینجا برخی از بهترین روش‌های مصرف آن برای افراد دیابتی آورده شده است.

خوردن یک وعده شکلات تلخ غنی اما به میزان محدود (¾ تا 1 اونس)

به گفته‌ی تیلور، به این ترتیب، شما به برخی از مزایای شکلات تلخ دست پیدا می‌کنید و اشتیاقتان برای خوردن شیرینیجات نیز برآورده می‌شود. علاوه بر این، از افزایش کالری، چربی اشباع شده، کربوهیدرات و همچنین قند خون نیز جلوگیری می‌گردد.

پاشیدن نیب‌های کاکائو بر روی ماست

به گفته‌ی سیموس، این روش ساده ولی کارآمد برای بهره‌مندی حداکثری از خواص شکلات تلخ به حساب می‌آید. بر اساس دپارتمان کشاورزی آمریکا (USDA)، یک اونس نیب کاکائو حاوی 10 گرم کربوهیدرات، 9 گرم فیبر تنظیم‌کننده‌ی قند خون و 4 گرم پروتئینی است که فرآیند هضم را کند می‌کند و به فرد احساس سیری می‌دهد.

برای این که مطمئن شوید که دسر یا شیرینی موردعلاقه‌تان مناسب دیابت است، ماست یونانی بدون چربی را انتخاب کنید که حاوی باکتری مفیدی به نام پروبیوتیک است. یک تحلیل منتشر شده در جولای 2020 در گزارشات علمی نشان داد که باکتری پروبیوتیک از طریق کاهش سطح A1C (متوسط 2 یا 3 ماهه‌ی قند خون) و سطح انسولین ناشتا به کنترل دیابت نوع 2 کمک می‌کند.

افزودن پودر کاکائو به شیک صبحانه

به گفته‌ی سیموس، تنها یک تا 2 قاشق پودر کاکائو طبیعی در روز منجر به بهبود سلامتی می‌شود. پودر کاکائو تلخ هیچ گونه شیرینی ندارد.

انتخاب محتاطانه‌ی شکلات‌های شیرین شده به روش مصنوعی

به گفته‌ی سیموس، در صورتی که می‌خواهید از خوردن شکلات لذت ببرید اما سطح قند خون خود را به خطر نیندازید، ترکیب کاکائو بدون شکر را در نظر بگیرید. تنها کافی است برچسب مواد اولیه روی شکلات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که میزان کربوهیدرات آن کمتر از 15 تا 30 گرم است.

شما همچنین می‌توانید شکلات‌های شیرین شده به روش مصنوعی را نیز انتخاب کنید اما باید مراقب باشید که چه نوع شیرین‌کننده‌ای استفاده شده است. سیموس در اینباره می گوید: برخی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند سوربیتول ملین هستند.

لازم به ذکر است که برخی از مطالعات نشان داده‌اند که این نوع شیرین‌کننده‌ها منجر به افزایش میل به خوردن شیرینیجات و در نتیجه افزایش وزن می‌شوند. مدیریت خوب دیابت به وزن متناسب بستگی دارد چراکه افزایش وزن منجر به افزایش مقاومت در برابر انسولین می‌شود.

اطلاعات تقریبا کاملی درباره خواص و احتیاط های لازم شکلات تلخ برای دیابت ارائه دادیم. در نهایت، سیموس توصیه می‌کند که انتخاب شکلات تلخ با میزان شکر معمولی و مصرف آگاهانه و متعادل آن، بهترین روش به منظور بهره‌مندی از مزایای آن برای قلب و سطح قند خون به شمار می‌شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.