آیا خوردن آناناس برای نوزادان و کودکان ضرر دارد ؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آناناس میوه ای بسیار پرخاصیت حال برای ما سوال بوجود آمده است که آیا کودکان میتوانند آناناس بخورند؟ ما در این مقاله درباره این موضوع مفصل صحبت خواهیم کرد پس همراه ما باشید .

دادن غذاهای جامد و سفت به کودکان و نوزادان می‌تواند یکی از مراحل مهم و هیجان انگیز اولین سال زندگی آن ها باشد. میوه ها؛ سبزیجات و غذاهای بسیار زیاد دیگری وجود دارد که می توانید به آن ها پیشنهاد دهید. ولی احتمالاً ندانید از کجا باید شروع کنید.

چه زمانی به کودک خود آناناس دهیم؟

آکادمی نوزادان آمریکا نظریه خود را در مورد غذاهای جامد که در سال ۲۰۱۲ چاپ کرد، اصلاح نمود. نوزادان بالای شش ماه می توانند از بیشتر غذاها لذت ببرند و پدر و مادرها نباید فقط موارد محدودی را به آن ها بدهند. البته متخصصین اطفال احتمالاً قوانین مختلفی برای غذا دادن به نوزادان می گذارند و هیچ شواهد پزشکی وجود ندارد که بگوید غذاهای جامد در هر صورت برای نوزاد شما سودمند و مفید است. آناناس میوه ای بسیار خوشمزه و سالم است که سرشار از ویتامین C,B6 و منیزیم می باشد.وقتی خوب و مناسب آماده شود ,می تواند برای رژیم غذایی نوزاد شما بسیار مناسب باشد. آکادمی آمریکا پیشنهاد می کند حداقل بعد از دادن یک غذای جدید به نوزاد خود باید ۲ تا ۳ روز صبر کنید و سپس میوه یا خوراکی جدیدی به او بدهید. با این کار می توانید عکس العمل یا آلرژی خاصی که فرزندتان نشان می دهد را مشاهده کنید.

ریسک ها:

جدیدترین دستورالعمل ها برای دادن غذاهای جامد نشان داده است گروه ممنوعه غذایی خاصی در سال اول وجود ندارد. اما هم چنان بسیاری از متخصصین پدر و مادرها را ترغیب می‌کند که احتیاط کرده و در مورد دادن مرکبات به فرزندان یا دیگر میوه‌های اسیدی به نوزادان دقت لازم را به عمل آورند. سیتریک اسید موجود در آناناس احتمالاً معده نوزاد شما را اذیت می‌کند و یا سبب تحریکات پوستی می شود. قبل از این که به نوزاد خود آناناس بدهید، احتمالاً باید از مقادیر کوچک تر شروع کنید تا ببینید سیستم بدنی نوزاد شما چطور به آن واکنش نشان می دهد. اگر کودک شما حساس باشد باید تا یک سالگی دادن آناناس را به او به تاخیر بیاندازید.

 

 آیا از واکنش های آلرژیک می ترسید؟

افرادی که به آن حساسیت دارند احتمالاً به مواد غذایی زیر نیز حساس هستند: پاپایا، آووکادو؛ موز، میوه شور، انجیر؛ خربزه و انبه ، کیوی ،هلو ؛ گوجه.

 

چگونه متوجه واکنش های آلرژیک شویم؟

نوزاد شما احتمالا با تجربه عکس العمل‌های آلرژیک ریسک بالایی را متحمل خواهد شد.اگر سابقه خانوادگی خاصی مانند اگزما، آسم و آلرژی غذایی در شما وجود دارد؛ پس این مورد خطرناک تر خواهد بود. اگر شما یا یکی از اعضای نزدیک خانواده تان دچار چنین شرایطی شده اند؛ با پزشک خود در مورد غذا دادن به نوزاد تان مشورت کنید. نوزاد خود را با دقت بعد از دادن غذا بررسی کنید. علائم ممکن عکس العمل‌های آلرژیکی شامل موارد زیر می شود: جوش و کک و مک، نفخ؛ اسهال، استفراغ.

اگر متوجه هر کدام از این علائم شدید؛ می‌توانید متخصص اطفال کودک تان را در میان بگذارید. اگر نوزاد شما دچار تنگی‌نفس حاد شد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. این مورد علامت و نشانه یک بیماری جدی است. وابسته به شدت عکس العمل آلرژیک نوزاد شما باید چندین ماه قبل از دادن دوباره غذا یا میوه صبر کنید و البته بهتر است که از متخصص نوزاد خود راهنمایی بخواهید.

 

چگونه آناناس را آماده کنیم؟

وقتی بحث آماده و خوردن آناناس می‌شود، باید به آرامی به کودک خود بدهید تا حساسیت او را بسنجید. معده او را به دلیل اسیدی بودن آناناس آماده کنید و بعد تکه های بزرگ تری به او بدهید.

به دلیل این که آناناس جزو لیست تولیدی گروه کاری و محیطی نمی باشد. لزوماً لازم نیست آناناس ارگانیک باشد مگر این که خودتان بخواهید. وقتی در فروشگاه به دنبال خرید آناناس هستید، ابتدا ساقه آن را بو بکشید تا متوجه شوید رسیده باشد. اگر بوی شیرین بدهد باید میوه مناسب و مقوی باشد. ساقه اش را ببرید و آناناس را جدا کنید، سپس میوه را به چهار قسمت تبدیل کنید.

پوست هر کدام از بخش های آن را جدا کنید، انگار که دارید پوست ماهی را می کنید. نوزادان از ۶ تا ۹ ماه می توانتد خوردن غذاهای جامد را شروع کنند و باید هر کدام از آن ها را به شکل پوره درآورید تا از سرفه و خفگی نوزاد جلوگیری کنید. نوزادان بین ۹ تا ۱۲ ماه می توانند میوه های له شده یا خرد شده را مصرف کنند. آناناس اساساً بافت خاصی دارد و سرفه یا خفگی نوزاد طبیعی است. پس همیشه مراقب کودک خود باشید؛ نوزادان همیشه احتیاج به چند قاشق سوپ خوری از میوه ها و غذاهای جامد دارند.

 

ایده های آماده کردن آناناس:

وقتی متوجه شدید نوزادتان از آناناس خوشش می آید و می تواند آن را بدون نشان دادن واکنش منفی تحمل کند، پس باید شروع کنید آن را در رژیم خود گنجانده و با تفریح و بازی به او بدهید. در این جا چند روش آماده کردن آناناس توضیح داده شده است.

له کردن ساده : سازمان غذای کودکان پیشنهاد می دهد به طرز ساده آناناس را له کرده و آن را به ماست؛ غلات،مرغ یا سیب زمینی شیرین شده اضافه کنید.اگر آناناس خام باشد کمی سفت بوده و هضم آن سخت تر می گردد. پس می‌توانید قبل از آن کمی آناناس را بخارپز کرده و آن را نرم کنید.

آناناس؛ موز و نعنا : این مطلب بسیار ساده است. می‌توانید تکه‌های آناناس؛ موز و شاخه‌های نعنا را در یک مخلوط کن بریزید و آن ها را تا زمانی که کاملا نرم شود،مخلوط کنید. می توانید کمی ماده طعم دهنده مانند کوینولا یا دانه‌های کوسکوس نیز به آن اضافه کنید.سپس آن را به ماست یونانی یا پنیر ریکوتا اضافه کنید تا پروتئین بیشتری داشته باشد.

سبزیجات و آناناس : یواشکی در آناناس نوزادتان سبزی بریزید. راهنمای پدر و مادرها پیشنهاد می کند به اندازه مساوی آناناس پخته شده را با ذرت و هویج کاملا مخلوط و له کنید. همان طور که نوزاد شما سبزیجات جدیدی را امتحان می کند؛ می توانید به جای هویج از این ترکیب به او بدهید.

اسموتی آناناس : نوزادان بزرگ تر احتمالاً از این اسموتی ساده بسیار لذت خواهند برد و می توانید یک موز متوسط را با نصف فنجان آناناس خرد شده و یک سوم فنجان ماست پرچرب مخلوط کنید و آن را به گندم اضافه کنید.کودک می‌تواند این ترکیب را با قاشق بخورد اما نوزادانی که چهار دست و پا می روند می توانند به گونه ای دیگر آن را مصرف کنند.باقی مانده مواد را می توانید در قالب های یخ فریز کنید و بعدا به کودک بدهید.

موز و مافین های آناناس : وقتی نوزاد شما بخواهد اولین تولد خود را جشن بگیرد؛ می توانید این مافین ها را از فروشگاه تغذیه نوزاد تهیه کنید. ابتدا باید سه چهارم فنجان آرد،یک چهارم فنجان شکر قهوه‌ای؛ یک دوم قاشق چای خوری دارچین، شیر؛ یک تخم مرغ، دو قاشق چای خوری روغن سبزیجات؛ نصف یک موز کوچک و یک چهارم فنجان آناناس خرد شده را ترکیب کنید. نتیجه به دست آمده را در ظرف مخصوص مافین بریزید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

 

  • نتیجه گیری:

 آیا کودک شما غذاهایی مانند آناناس را نمی خورد؟ البته یک نوزاد باید قبل از خوردن یک غذای به خصوص ۱۰ تا ۱۵ بار آن را امتحان کند و به آن عادت کند. کلید آن این است که به نوزاد خود غذاهای متفاوتی دهید و او را را با انواع مزه ها یا طعم های مختلف آشنا کنید.

نظرات