چرا سانسوریا زرد میشود (9 دلیل رایج + راه حل)
در حالی که گیاه سانسوریا به سرسخت بودن شهرت دارد، اما به این معنا نیست که مشکلات خاص خود را ندارد. اگر متوجه شدید که برگهای سانسوریا در حال زرد شدن است، بدانید که تنها نیستید. در این مقاله، دلایل زرد شدن سانسوریا و راهکارهایی برای بهبود این مشکل ناخوشایند را بررسی میکنیم تا بدانید اگر گل سانسوریا شما زرد شد دلیل آن چیست و چه باید کنید.
زرد شدن گیاه سانسوریا
گیاه سانسوریا بنابه دلایل مختلف میتواند زرد شود و این زرد شدن می تواند در قسمت نوک برگ ها و یا دیگر قسمت های آن باشد. دلایل زرد شدن گل سانسوریا شامل آبیاری بیش از حد، قرار گرفتن در معرض هوای سرد و کوددهی اضافی است. فراهم کردن محیط و مراقبت مناسب برای این گیاه مانع از زرد شدن برگهای آن میشود.
دلایل رایج زرد شدن برگ های سانسوریا
1. کمبود آب
اگرچه سانسوریا خاک خشک را دوست دارد، اما باید به طور منظم این گیاه را آبیاری کنید. اگر اجازه دهید که خاک این گیاه یک هفته یا بیشتر خشک بماند، گیاه دچار تنش آبی میشود. بدون آبیاری کافی، گیاه نمیتواند فتوسنتز خود را کامل کند یا مواد معدنی را به درست در بافتهای خود جابجا نماید.
به منظور جلوگیری از زرد شدن سانسوریا ناشی از کمبود آبیاری، زمانی گیاه را آبیاری کنید که سه الی چهار اینچ از سطح خاک خشک شده باشد.
همچنین بخوانید: بهترین گیاهان در فنگ شویی
2. آبیاری بیش از حد
اگرچه کمبود آب میتواند دلیل زرد شدن برگهای سانسوریا باشد، اما آبیاری بیش از حد دلیل رایجتری است. از آنجایی که سانسوریا خاک خشک را دوست دارد، کافی است هر یک تا چهار هفته یکبار آن را آبیاری کنید.
اگر آبیاری بیش از حد باشد، خاک مرطوب باقی میماند. خاک مرطوب میتواند باعث ایجاد یک نوع بیماری قارچی به نام پوسیدگی ریشه شود.
زمانی که گیاه به این بیماری مبتلا میشود، ریشه آن نرم شده و تغییر رنگ میدهد. علاوه بر این، ریشهها به خوبی آب و مواد مغذی را جذب نخواهند کرد. همین امر میتواند منجر به زرد شدن گیاه شود.
از آنجایی که پوسیدگی ریشه در خاک مرطوب به وقوع میپیوندد، باید از آبیاری بیش از حد گیاه اجتناب کنید. تنها زمانی آبیاری کنید که چند اینچ از سطح خاک خشک باشد.
3. کمبود مواد مغذی
اگرچه گیاه سانسوریا خیلی به تغذیه وابسته نیست، اما همچنان به مواد مغذی مانند نیتروژن، پتاسیم، فسفر و منیزیم نیاز دارد. در حالی که خاک گلدان ممکن است برخی از این مواد مغذی را داشته باشد، اما برای سالم نگه داشتن گیاه باید به آن کود بدهید.
یک کود متعادل برای گیاهان آپارتمانی بهترین گزینه برای سانسوریا است. کود را طبق دستورالعمل محصول رقیق کنید، سپس یکبار در اوایل بهار و یکبار دیگر در اوایل تابستان استفاده کنید.
4. کوددهی بیش از حد
همانطور که گفته شد، در صورتی که گیاه مواد مغذی مورد نیاز خود را جذب نکند زرد میشود، اما کوددهی بیش از حد نیز میتواند به همان اندازه خطرناک باشد. وقتی به گیاه کود میدهید، باید به دو چیز توجه کنید: غلظت کود و تعداد دفعات کوددهی.
اگر از کود مایع یا دانهای استفاده میکنید، باید آن را طبق دستورالعملهای محصول رقیق کنید. هرگز کود را به صورت غلیظتر به گیاه ندهید. همچنین باید از کود دادن بیش از حد خودداری کنید. سانسوریا فقط به دو مرتبه کوددهی نیاز دارد.
کوددهی بیش از حد میتواند منجر به نمکسوزی گیاه شود. این آسیب معمولا به صورت زرد شدن نوک برگها ظاهر میشود و با گذشت زمان ممکن است کل برگ را تحت تاثیر قرار دهد. پیشنهاد می کنیم مقاله علت سوختن نوک برگ گیاهان را بخوانید.
همچنین باید از کوددهی به گیاه سانسوریایی که به تازگی تکثیر کردهاید، خودداری کنید.
5. زهکشی ضعیف
اگر فقط یکبار در ماه گیاه خود را آبیاری میکنید، زهکشی ضعیف میتواند دلیل اصلی مرطوب ماندن خاک باشد. هم گلدان نامناسب و هم خاک ضعیف میتواند از دلایل زهکشی ضعیف باشند.
هنگام انتخاب گلدان برای گیاه سانسوریا، مطمئن شوید که گلدان سوراخهای زهکشی داشته باشد. اگر زیرگلدانی استفاده میکنید، بعد از هر بار آبیاری آب اضافی جمع شده در زیر آن را خالی کنید.
انتخاب نوع خاک نیز تاثیر زیادی بر زهکشی دارد. سانسوریا خاکهایی با زهکشی خوب و هوادهی خوب را ترجیح میدهد. اگر متوجه شدید که خاک گیاه برای مدت طولانیتری مرطوب باقی میماند، بهتر است خاک آن را عوض کنید و در یک گلدان جدید گیاه را قرار دهید.
برای خاک گلدان میتوانید از ترکیبهای خاکی که برای ساکولنتها تهیه شدهاند، استفاده کنید.
6. دمای نامناسب
سانسوریا هوای گرم را دوست دارد و دمای بین 15 الی 32 درجه سانتیگراد برای آنها ایده آل است. اگر دمای هوا پایینتر از این محدوده باشد، گیاه شما دچار تنش میشود. در نتیجه برگهای آن شروع به زرد شدن میکنند. دمای نامناسب یکی از مهمترین دلایل پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی است.
به همین دلیل بهتر است گیاه را در جای گرم نگهداری کنید؛ جایی که به دور از باد باشد. همچنین تلاش کنید گیاه از قرار گرفتن در معرض نوسانهای دمایی زیاد به دور باشد.
7. شرایط نور ضعیف
اگرچه گیاه سانسوریا به بقا در شرایط نور کم شهرت دارد، اما در نور روشن و غیرمستقیم بهترین عملکرد را خواهد داشت. این گیاه میتواند در سایه نیز به بقای خود ادامه دهد، اما اگر برای یک مدت طولانی در یک نقطهی تاریک قرار گیرد آسیب خواهد دید.
اگر متوجه شدید که سانسوریا در حال زرد شدن است، آن را به محلی جابجا کنید که نور بیشتری دریافت خواهد کرد.
8. آفات مکنده
اگرچه سانسوریا گیاه مقاوم و سرسختی است، اما همچنان در برابر آفات حساس است. آفات مکنده شیره از جمله شتهها، شپشکهای آردآلود، کنههای عنکبوتی و تریپس میتوانند برگها را تکه تکه کرده و شیره گیاه را از بین ببرند.
در حالی که آسیب جزئی نیازی به نگرانی ندارد، اما با زیاد شدن تعداد آفتها لکههای کوچکی بر روی گیاه به وجود میآیند که به این پدیده، استیپلینگ میگویند. وقتی تعداد زیادی از این موجودات کوچک به طور همزمان تغذیه کنند، برگهای سانسوریا زرد شده، میریزند و نشانههایی از بیماری در آنها ظاهر میشود.
به منظور جلوگیری از این آسیب، در اسرع وقت آفات را از بین ببرید. شما میتوانید از یک پارچه نمناک و آغشته به صابون برای پاک کردن برگ گیاه استفاده کنید. از طریف دیگر، میتوانید با حشرهکشهای صنعتی بر روی گیاه اسپری کنید.
9. سن گیاه
مانند همه گیاهان سانسوریا نیز برای همیشه زنده نمیماند. با بالا رفتن سن گیاه و برگهای آن، طبیعی است که زرد و قهوهای شود. این برگهای زرد شده از بین میروند و با برگهای جدید و جوان جایگزین خواهند شد.
همچنین بخوانید: گیاه برای خواب راحت
آیا زرد شدن سانسوریا طبیعی است
در حالی که نگرانی در مورد کمی تغییر رنگ برگهای گیاه امری طبیعی است، اما کمی زرد شدن جای نگرانی ندارد و کاملا طبیعی است. تمام انواع گیاهان سانسوریا با بالا رفتن سن کمی زرد میشوند و برگهای آنها میریزند. بنابراین، اگر یک گیاه بزرگ و قدیمی برگهای زردی دارد نباید نگران شوید.
در موارد دیگر، زرد شدن گیاه اغلب نشاندهندهی وجود یک مشکل است. اگرچه به خودی خود غیرطبیعی نیست، اما نمایانگر وجود یک مشکل جدی است که باید به آن رسیدگی شود.
آیا امکان دارد برگ های زرد سانسوریا دوباره سبز شوند؟
این به شدت و دلیل زرد شدن آنها بستگی دارد. اگر گیاه شما کمی زرد شده است، ممکن است بتواند رنگ سبز خود را بازیابد. این امر به ویژه وقتی امکانپذیر است که زرد شدن گیاه به دلیل کمبود مواد مغذی رخ داده باشد.
با این وجود، اگر بیشتر برگهای سانسوریا زرد شدهاند، احتمال بازیابی رنگ آنها بعید به نظر میرسد.
آیا باید برگهای زرد را چید؟
گاهی اوقات برداشتن برگهای زرد بهترین گزینه است. اگر چند برگ سانسوریا زرد شدهاند، برداشن این برگها بهترین گزینه خواهد بود. این کار باعث میشود تا گیاه انرژی خود را به سمت برگهای سالم و سبز انتقال دهد.
بعد از این که برگها را جدا کردید، مهم است که دلیل اصلی زرد شدن برگها را برطرف کنید. اگر این کار را نکنید، به احتمال زیاد برگهای زرد بیشتری خواهید داشت.
پیشگیری از زرد شدن و نگهداری گیاه سانسوریا
یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از زرد شدن سانسوریا این است که شرایط نگهداری و مراقبت کافی را برای آن فراهم کنید. از خاک با زهکشی مناسب و نیز گلدانی با سوارخهای زهکشی استفاده کنید. به یاد داشته باشید که تنها وقتی چند اینچ از سطح خاک خشک بود، آن را آبیاری کنید.
گیاه را در محلی با دمای بین 15 الی 32 درجه سانتیگراد و رطوبت متوسط نگه دارید. علاوه بر این، از قرار دادن گیاه در معرض باد یا تغییرات دمایی ناگهانی خودداری کنید.
اگرچه گیاه سانسوریا میتواند شرایط نوری مختلف را تحمل کند، اما بهترین شرایط برای نگهداری آن در محیطی روشن و با تابش غیرمستقیم نور است. از آنجایی که این گیاهان به تغذیه زیادی نیاز ندارند، یک کود متعادل برای گیاهان آپارتمانی را یکبار در اوایل فصل بهار و یکبار در اوایل فصل تابستان استفاده کنید.
مراقبت آفات باشید و به محض مشاهده، آنها را از بین ببرید.
کلام آخر
اگرچه سانسوریا به گیاهی سرسخت و مقاوم شهرت دارد، با زرد شدن برگهای گیاه نگران نشوید. دلیل اصلی این تغییر رنگ را بیابید و با انجام اقدامات مناسب میتوانید به گیاه کمک کنید و حتی ممکن است گیاه بتواند رنگ سبز خود را بازیابد.
مطالب مرتبط با گیاه سانسوریا: