آموزش پخت نان خرمایی خوشمزه در خانه به روشی ساده
اگر دستی در شیرینی پزی و نان پزی دارید و به پخت انواع نان علاقه دارید پیشنهاد می کنیم این نوشته را مطالعه کنید تا با آموزش پخت نان خرمایی در منزل به روشی ساده آشنا شوید.
نان خرمایی یکی از نان های پرطرفدار و خوشمزه است که حتما آن را امتحان کرده اید. نان خرمایی از زمان قدیم در ایران پخت می شده و یک نان سنتی محسوب می شود. به عقیده برخی این نان اولین بار در کرمانشاه پخته شده و بعد در شهرهای دیگر ایران تهیه شده است. ولی امروزه نان خرمایی با انواع نام های نام خرمایی گرگان، نان خرمایی کرمان و نان خرمایی اصفهان در انواع شکل ها و طرح های مختلف دیده می شود.
روش پخت نان خرمایی خانگی
این شیرینی گزینه ی خوبی برای صبحانه و عصرانه است و می تواند یک غذای خوب و کامل برای بچه ها باشد که آن را در مدرسه میل کنند.توجه کنید که مواد اصلی تمام نان های خرمایی یکی است و تنها کمی در طعم دهنده های ان تفاوت وجود دارد.
با ما همراه باشید تا آموزش پخت نان خرمایی در منزل به روشی ساده را برای شما توضیح دهیم:
مواد لازم برای تهیه نان خرمایی
برای پخت نان خرمایی در منزل مواد لازم برای تهیه نان و مخلوط میانی نان خرمایی را بعه تفکیک معرفی می کنیم:
مواد لازم برای تهیه ی نانِ نان خرمایی:
- آرد سفید: نیم کیلو
- ماست: 250 گرم
- کره: 250 گرم
- بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- گلاب: 6 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی نان خرمایی:
- خرما: 30 عدد
- گردو خردشده: یک پیمانه
- دارچین: کمی
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: 1 قاشق مرباخوری
مغز خرما ها را خارج کرده و با مخلوط کن خرما ها را له کنید سپس گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و در مرحله بعد دارچین و کره را به آن بیفزایید.
طرز تهیه نان خرمایی
- برای تهیه نان خرمایی در منزل ابتدا کره را روی بخار آب قرار دهید تا ذوب شود سپس ماست و بیکینگ پودر و را با یک دیگر درون ظرفی مناسب مخلوط کنید.
- مخلوط این مواد را به کره بیفزایید و بعد از مخلوط شدن مواد آرد را به صورت آرام آرام به مایه شیرینی اضافه کنید و خمیر بدست آمده را سه دقیقه ورز دهید تا خمیر کاملا یکدست شود.
- خمیر شیرینی را درون نایلون تمیزی قرار دهید و به مدت ۲ ساعت خمیر را در مکانی مناسب قرار دهید و در این مدت زمان خرماها را به خوبی بشویید و هسته و پوست آنها را جدا کنید .
- خرماهای له شده را با گلاب و مغز گردو مخلوط نمایید و آنها را چرخ کنید.
- برای خوش طعم شدن شیرینی میتوانید در صورت تمایل یک قاشق چایخوری پودر دارچین به مخلوط خرما بیفزایید .
- بعد از گذشت دو ساعت که خمیر شیرینی آماده شد تکههایی از خمیر را بردارید و در کف دست هایتان پهن نمایید سپس درون خمیر شیرینی مقداری از مخلوط خرمای چرخ شده را قرار دهید .
- خمیر را از قسمت کناری جمع کنید و به شکل دایره دربیاورید و همه شیرینی را به همین صورت آماده نمایید.
- نان خرماییها را درون سینی فر بچینید و روی آنها به کمک برس زرده تخم مرغ بمالید.
- سینی را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا روی نان خرماییها طلایی رنگ شود
شیرینی های شما آماده است. آن ها را از درون فر بیرون آورید و در ظرفی مناسب برای سرو بچینید.
آموزش پخت نان خرمایی در منزل به روشی ساده را برای شما ارائه دادیم امیدواریم که آن را امتحان کنید و از دست پختتان لذت ببرید.