Take a fresh look at your lifestyle.

آیا کسب و کار اینترنتی مجوز می خواهد؟ (راهنمایی اخذ مجوز و نمادها)

با توجه به پادمی ویرس کرونا، امروز کسب و کار اینترنتی بیشاز پیش رونق یافته است. شاید این سوال برای بساری از صاحبان مشاغل انلاین مطرح شود که آیا کسب و کار اینترنتی مجوز می خواهد؟

اگر یادتان باشد در گذشته برای راه اندازی و تاسیس کسب و کارها، مغازه یا فروشگاه باید کلی دوندگی می کردید تا بتوانید فعالیت در مغازه خود را به صورت قانونی دنبال کنید. اما حالا با روند رو به رشد کسب و کار اینترنتی برای شروع کسب و کار اینترنتی خود هرچند کوچک یا بزرگ هم به مجوز نیاز داریم؟

باید به شما بگویم که فروشگاه اینترنتی شما هم به مجوزهایی نیاز دارد؛اما تفاوت این جاست که گرفتن این مجوز آن چنان زمان و زحمت ندارد و شما می توانید به صورت اینترنتی مجوز بگیرید.

بهترین کسب و کارها در دوران شیوع کرونا چیست؟

آیا گرفتن مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی ضروری است؟

آیا بدون مجوز می توانیم فروشگاه‌ آنلاین خود را راه بیندازیم؟ قطعا امکان این موضوع وجود دارد که شما بدون دریافت مجوز کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید. اما این کار حتما برای شما مشکل ساز خواهد بود. شما به عنوان مشتری محصولی را اینترنتی خریداری می کنید که فروشنده آن محصول را ندیده اید. چگونه به فروشنده اطمینان دارید که محصول شما را پس از پرداخت هزینه به صورت اینترنتی برایتان ارسال می کند؟

خرید محصولات آنلاین به اطمینان از طرف مشتریان نیاز دارد. داشتن مجوز برای کسب و کار اینترنتی می تواند تا حدی این اطمینان را به مشتری بدهد تا حتی در صورت بوجود آمدن مشکل شما می توانید از طریق راه های قانونی آن را پیگیری کنید.

به طور معمول موارد زیر می تواند مشتری را از خرید آنلاین منصرف کند:

  • عدم پشتیبانی مناسب
  • ارائه خدمات نامطلوب
  • کلاهبرداری‌ هکر ها و سواستفاده از اطلاعات کارت اعتباری
  • به موقع نرسیدن محصول به درب منزل
  • نظارت نداشتن به فعالیت فروشگاه

 برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چه مجوزهایی لازم است؟

برای برخی محصولات جهت فروش اینترنتی گرفتن مجوز ضروی نیست. اما داشتن مجوز یک راه برای جلب اعتماد مشتری است. باید بدانید که برخی محصولات حتما به مجوز نیاز دارند. پس شما باید با توجه به محصول خود به دنبال مجوز مربوط به آن باشید.

1. دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد)

به عنوان اصلی ترین مجوز برای سایت فروشگاهی شما باید اینماد بگیرید. مشتریان شما برای سفارش محصول از طریق سایت شما باید نماد اینماد را در پایین وب سایت شما ببینند. ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیک توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک جهت کسب و کار اینترنتی به شما ارائه می دهد. این مرکز زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت می یاشد که باید افرادی که می خواهند فروشگاه آنلاین داشه باشند از این مرکز دریافت کنند.

شما باید پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود برای دریافت مجوز به سایت اینماد بروید و آن را از طریق سایت درخواست دهید.

دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد) برای کسب و کار های اینترنتی
دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد) برای کسب و کار های اینترنتی

انواع نماد الکترونیک

1. نماد موقت : برای دریافت سریع مجوز برای فروشگاه اینترنتی تان شما به نماد موقت نیاز دارید. شما این نماد را در زمان کمتری دریافت می کنید. اما این نکته را به یاد بسپارید که برای داشتن نماد های دیگر داشتن نماد موقت الزامی است. برای اخذ نماد موقت کمترین معیار بررسی شده و نیاز به تمدید دارد.

2. نماد دائم تک ستاره : بعد از دریافت نماد موقت موارد و معیارهای بیشتری سنجیده می شود تا شما بتوانید نماد دائم تک ستاره را بدست آورید.

3. نماد دائم دو ستاره : از آن جا که گواهی SSL، نقش مهمی در اعتماد کاربران به سایت شما دارد. می دانید که در سایت های فروشگاهی، مشتریان و افراد خریدار تمامی اطلاعات خود را برای خرید محصول در سایت شما وارد می کنند. اطلاعاتی مانند محل زندگی کاربر، شماره تماس منزل، موبایل، سن، شماره کارت و … می باشد. داشتن گواهی SSL اعتماد لازم را به کاربر و مشتری شما می دهد که اطلاعاتش نزد شما محفوظ است و شما برای داشتن نماد دائم دو ستاره نیاز است که حتما گواهی SSL را داشته باشید.

2. درگاه پرداخت آنلاین

این موضوع که هکر ها می توانند اطلاعات شما همچون شماره کارت اعتباری و رمز دوم و CVV و موارد دیگر را از طریق سایت درگاه پرداخت به دست بیاورند بسیار برای مشتریان نگران کننده خواهد بود. اما امروزه این اتفاق کمتر روی می دهد. این موضوع مربوط به آگاهی مردم و همچنین مجوزهای رسمی برای کسب و کار اینترنتی است و کمک کرده تا کلاهبرداران به هدف خود نرسند.

دو دسته درگاه پرداخت آنلاین وجود دارند :

1. درگاه پرداخت مستقیم: شما در صورتی می توانید درگاه پرداخت مستقیم درخواست دهید که ای نماد را داشته باشید. برای درخواست درگاه پرداخت اینترنتی به بانک بروید و مستقیم با بانک صحبت کنید. شما باید تمام اطلاعات حقیقی و حقوقی را در اختبار بانک قرار دهید. باید بدانید که گرفتن درگاه پرداخت زمان بر می باشد.

2. درگاه پرداخت واسط: طرف قرارداد شما با شرکتی است که خود واسط بین شما و بانک می باشد. شرکت واسط بین شما و بانک مبلغی را جهت کارمزد دریافت می کند. پولی که مشتریان واریز می کنند ابتدا به حساب این شرکت منتقل می شود ئ بعد به خساب شما وارد می شود. در صورتی که کسب و کار کوچک و با تعداد تراکنش کم دارید این درگاه پرداخت برای شما مناسب خواهد بود. یک نمونه از درگاه پرداخت واسط سایت زرین پال می باشد.

اهمیت برندینگ در کسب درآمد چیست؟

3. مجوز برای رسانه های دیجیتال

مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال موارد زیر را برای کار خود اعلام کرده است:

  • سامان دادن و نظم دهی به فعالیت های فرهنگی دیجیتالی در سطح کشور
  • تولید زیاد محصولات فرهنگی دیجیتالی مناسب با ارزش های نظام
  • ارتقاء سطح آگاهی و مهارت مردم و همچنین به چالش کشیدن و استفاده صحیح از رسانه های دیجیتال.

در صورتی که می خواهید در زمینه رسانه های دیجیتال فعالیت کنید باید برای دریافت مجوز اقدام کنید. برای انجام این کار باید به سایت saramad.ir مراجعه و ثبت نام کنید و از طریق آن اقدام نمایید.

مجوز برای رسانه های دیجیتال
مجوز برای رسانه های دیجیتال

4. مجوز نظام صنفی رایانه ای

در صورتی که شرکت خود را ثبت کردید، قبل از شروع کار در زمینه مد نظر خود تولید، طراحی، توسعه دادن، مشاوره و آموزش نرم افزارها و … موظفید به نظام صنفی استان خود مراجعه نمایید و مجوز لازم را در زمینه فعالیت های رایانه ای را بگیرید. به طور کلی شرکت هایی که مدیر عامل دارند باشد با حداقل مقطع لیسانس اقدام نمایند و همچنین کسب و کار آنها در زمینه فعالیت های رایانه ای باشد می توانند برای دریافت مجوز نظام صنفی رایانه ای اقدام کنند.

5. مجوز ساماندهی

از دیگر مجوز های لازم جهت راه اندازی فروشگاه آنلاین داشتن مجوز ساماندهی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد. شما با دریافت این مجوز نشان می دهید که محتوای وی سایت شما تایید شده است. برای این مجوز از طریق سایت samandehi.ir اقدام نمایید. شما برای راه اندازی فروشگاه به دریافت این مجوز نیاز ندارید ولی برای سایت هایی که محتوای صوتی و تصویری دارند و احتمال فیلترینگ دارند حتما اقدام نمایند.

مجوز ساماندهی
مجوز ساماندهی

انواع نمادهای مربوط به ساماندهی

نماد ساماندهی به دو دسته نماد موقت و دائم تقسیم می شود.

نماد موقت :  این نماد برای افرادی است که در حال تکمیل اطلاعات خود می باشند می توانند با دریافت نماد موقت 3 ماه زمان بگیرند تا مدارک خود را تکمیل کنند.

نماد دائم : شما زمانی که اطلاعات خود را تکمیل کردید این نماد به شما داده می شود که اعتبار آن 6 ماهه است و می توانید آن را تمدید نمایید.

6. مجوز اختصاصی برای کسب و کار اینترنتی

شما این مجوز را با توجه به خدمات یا محصول خود دریافت خواهید کرد. به عنوان مثال شما برای فروش محصولات پزشکی و درمانی به مجوز وزارت بهداشت نیاز دارید. یعنی بر اساس نوع فعالیت و کارتان باید مجوز اختصاصی تهیه کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.