مضرات چای سبز برای کبد و نکاتی که باید در نظر بگیرید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چای سبز فواید تغذیه ای زیادی دارد، به عنوان مثال، کم کالری است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. سعی کنید برای سلامت کبد خود از نوشیدن چای خود با شکر خودداری کنید. ممکن است وقتی چای سبز به اشکال خاصی مصرف شود، برای بدن مضر باشد. در این مقاله با فواید و مضرات چای سبز برای کبد آشنا شوید.

عوارض چای سبز بر کبد

چای سبز یک نوشیدنی محبوب و پرمصرف است و عصاره آن در بسیاری از مکمل های گیاهی و رژیمی (HDS) یافت می شود. چای سبز برای کبد مفید است اما در صورتی که به میزان زیاد و یا در زمان نامناسب به عنوان مثال با معده خالی مصرف شود می تواند برای کبد شما مضر باشد.

چای سبز انباری از ویتامین ها است، زیرا حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است که می تواند جایگزین چای و قهوه شود و نسبت به آن ها عوارض کمتری داشته باشد. بسیاری از متخصصان استفاده از چای سبز را برای پیشگیری از برخی بیماری ها توصیه می کنند. چای سبز همچنین برای کبد مفید است، زیرا حاوی ویتامین هایی است که به پاکسازی بدن و دفع سموم کمک می کند.

ترکیبات چای سبز

ترکیبات شیمیایی اصلی چای سبز عبارتند از (EGCG)، ال تیانین، پتاسیم، آهن، کلسیم و کافئین. محتوای کافئین چای سبز حدود 35 میلی گرم برای هر فنجان است. چای سبز حاوی ویتامین B و همچنین تانن و اسید فولیک است.

عوارض جانبی چای سبز

در حالی که نوشیدن چای بیشتر برای بزرگسالان بی خطر است، چند عارضه جانبی وجود دارد که باید در نظر داشت. بسیاری از این عوارض جانبی تنها زمانی اتفاق می‌افتند که در مقادیر زیاد مصرف شوند. ترکیب اصلی چای سبز که باعث ایجاد واکنش در افراد حساس می شود کافئین است.

  • مضرات مکمل چای سبز

با این حال، در حالی که نوشیدن چای سبز می تواند برای کبد شما مفید باشد، یک مطالعه موردی و یک بررسی سیستماتیک شواهدی را نشان می دهد که درباره ی احتمال ایجاد سمیت کبدی عصاره چای (آسیب کبدی ناشی از دارو) است. از آنجایی که کبد نقش اساس در پاکسازی مواد شیمیایی دارد، از این نظر مستعد مسمومیت دارویی است و در صورت استفاده بیش از حد برخی مواد شیمیایی می تواند باعث ایجاد مسمومیت کبدی شود.

متخصصین توصیه می‌ کنند از مصرف مکمل‌ های حاوی عصاره چای سبز به طور کامل اجتناب کنید. ما باید چای سبز را در حد اعتدال مصرف کنیم و از مصرف آن به صورت مکمل باید به طور کامل اجتناب شود.

بیشتر عوارض جانبی چای سبز بر کبد بر افرادی تأثیر می گذارد که به کافئین یا تانن حساس هستند. اکثر افرادی که چای می نوشند، عوارض جانبی اندکی را در هنگام نوشیدن چای سبز تجربه می کنند.

  • مشکلات معده

چای سبز ممکن است باعث تحریک معده شود، زمانی که بیش از حد از زمان دم کردن آن بگذرد یا با معده خالی مصرف شود. مقدار اسید اضافی موجود در معده شما می تواند منجر به مشکلات گوارشی از جمله یبوست، رفلاکس معده و حالت تهوع شود. دم کردن چای سبز با آب خیلی داغ می تواند این عوارض را تشدید کند. چای سبز خود را با آب حدودا 80 درجه دم کنید.

چای سبز در صورت مصرف زیاد نیز می تواند باعث اسهال شود. کافئین یک اثر ملین ایجاد می کند زیرا ماهیچه های روده بزرگ را تحریک می کند تا بیشتر منقبض شوند و آزاد شوند. اگر از سندرم روده تحریک پذیر رنج می برید، از مصرف چای سبز خودداری کنید.

برای جلوگیری از این عوارض، چای سبز را با معده خالی ننوشید. در عوض، چای سبز را بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید. اگر از بیماری ریفلاکس اسید، زخم معده رنج می برید، از مصرف چای سبز خودداری کنید زیرا می تواند اسیدیته معده را افزایش دهد.

  • سردرد

چای سبز می تواند باعث سردرد در افراد خاص شود زیرا حاوی کافئین است. افرادی که از میگرن رنج می برند می توانند گاهی اوقات چای سبز مصرف کنند. با این حال، اگر از سردردهای روزانه رنج می برید، باید از نوشیدن هر روز چای سبز خودداری کنید. اگر به کافئین حساسیت دارید، از نوشیدن چای سبز خودداری کنید.

  • مشکلات خواب

چای سبز حاوی ترکیبی است که ضد خواب است: کافئین. چای سبز فقط حاوی مقادیر کمی کافئین است، اما همچنان ممکن است برای افراد حساس به کافئین باعث مشکلات خواب شود. این به این دلیل است که ترکیبات شیمیایی موجود در چای سبز از ترشح هورمون هایی مانند ملاتونین که به خواب کمک می کند، جلوگیری می کند.

چای سبز همچنین حاوی ال-تینین است، یک ماده شیمیایی که به القای آرامش کمک می کند، اما همچنین هوشیاری و تمرکز را افزایش می دهد – چیزی که ممکن است خواب را برای برخی افراد مختل کند.

بیشتر بخوانید: چای سبز ماچا چیست
  • کم خونی و فقر آهن

چای سبز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که مانع از جذب آهن در بدن انسان می شود. این عارضه جانبی می تواند به ویژه برای افرادی که از کم خونی یا سایر بیماری هایی که در آن کمبود آهن وجود دارد، خطرناک باشد. برای جلوگیری از این عارضه، لیمو را به چای خود اضافه کنید. ویتامین C موجود در لیمو باعث افزایش جذب آهن می شود و این عارضه جانبی را خنثی می کند. از طرف دیگر، می توانید چای سبز را یک ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف کنید. این به بدن شما زمان می دهد تا آهن را بدون مهار ناشی از تانن ها جذب کند. اگر کم خونی دارید، برای احتیاط از مصرف چای سبز خودداری کنید.

  • استفراغ

مصرف بیش از حد چای سبز می تواند منجر به حالت تهوع و استفراغ شود. دلیل آن این است که چای سبز حاوی تانن هایی است که به دلیل نحوه اتصال پروتئین ها به روده ها با حالت تهوع و یبوست مرتبط است. از مصرف بیش از 4 فنجان چای سبز در روز خودداری کنید. اگر به تازگی مصرف چای سبز را شروع کرده اید، با 1 یا 2 فنجان در روز شروع کنید و واکنش خود را کنترل کنید. فقط در صورتی مصرف را افزایش دهید که عوارض جانبی نداشته باشید.

  • اختلالات خونریزی

در موارد نادر، چای سبز می تواند باعث اختلالات خونریزی شود. ترکیبات موجود در چای سبز باعث کاهش سطح فیبرینوژن، پروتئینی می شود که به لخته شدن خون کمک می کند. چای سبز همچنین از اکسیداسیون اسیدهای چرب جلوگیری می کند که می تواند منجر به رقیق شدن خون شود. اگر از اختلال لخته شدن خون رنج می برید، از نوشیدن چای سبز خودداری کنید.

  • بیماری کبد

مکمل های چای سبز و مصرف زیاد چای سبز می تواند منجر به آسیب و بیماری کبد شود. کارشناسان معتقدند که این به دلیل تجمع کافئین است که می تواند به کبد فشار وارد کند. برای جلوگیری از این عارضه جانبی چای سبز بر کبد چرب، مصرف بیش از 4 تا 5 فنجان چای سبز در روز را از بین ببرید.

فواید چای سبز

چای سبز یکی از کم فرآوری شده ترین چای های واقعی است. همه چای ها حاوی کافئین هستند و چای سبز نیز از این قاعده مستثنی نیست. چای سبز دارای مزایای سلامتی است که شامل کاهش وزن سریع، پیشگیری از سرطان و تنظیم فشار خون می شود. همچنین چای سبز از بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند. چای سبز همچنین به عنوان جایگزینی برای قهوه برای افرادی که سعی در کاهش مصرف کافئین خود دارند، توصیه شده است. دلیل آن این است که چای سبز حاوی اسید آمینه ای به نام L-theanine است که به تنظیم سطح قند خون و کاهش جذب کافئین کمک می کند.

تحقیقات نشان می دهد که چای سبز ممکن است با کاهش کلسترول LDL و بهبود جریان خون در رگ های خونی به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند. این فواید تا حد زیادی به خواص ضد التهابی چای سبز نسبت داده می شود. مصرف طولانی مدت چای سبز نیز با کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان پروستات مرتبط است. چای سبز با تسریع اکسیداسیون چربی به کاهش وزن کمک می کند و یک مکمل کاهش وزن محبوب است.

نوشیدن چای سبز همچنین به از بین بردن رادیکال های آزاد که ممکن است باعث استرس اکسیداتیو کمک می کند.

  • فواید چای سبز در طب چینی و هندی

مردم جهان از چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و التیام زخم ها، کمک به هضم غذا، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن استفاده میکردند.

  • کاهش وزن، دیابت، آلزایمر، گوارش

مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است اثرات مثبتی بر کاهش وزن، اختلالات کبدی، دیابت نوع 2 ، بیماری آلزایمر و موارد دیگر داشته باشد.

  • کبد چرب

در واقع فواید چای سبز برای کبد اینگونه است که همانطور که می دانید کبد در حین کار صفرا ترشح می کند، وقتی هر عملکردی در بدن مختل شود بلافاصله همه چیز روی کبد تاثیر می گذارد مخصوصا کیسه صفرا که مستقیماً کل متابولیسم بدن انسان به آن بستگی دارد. حتی یک فنجان چای سبز تقریباً حاوی نیاز روزانه ویتامین است که برای عملکرد طبیعی کبد ضروری است.

چای سبز دارای کالری بسیار کم و فواید تغذیه ای بسیار کمی است. مطالعات متعدد نشان داده اند که مزایای احتمالی آن در درمان یا کمک به پیشگیری از بیماری های کبدی است. همچنین بر اساس مطالعات چای سبز اثر محافظتی در برابر بیماری کبد دارد و مصرف روزانه چای سبز میزان چربی ذخیره شده در کبد افراد دارای اضافه وزن را مسدود می‌ کند و از بیماری کبد چرب شدید که یک التهاب کبدی است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی بافت کبد می باشد، جلوگیری می کند و عملکرد کبد را بهبود می بخشد. اما باید توجه داشت که به میزان کم و در حد اعتدال استفاده شود.

  • هپاتیت و سرطان

در کشورهایی که مصرف چای سبز زیاد است، میزان برخی سرطان ها کمتر است. با این حال، مطالعات انسانی شواهد ثابتی برای اثبات اینکه نوشیدن چای سبز خطر کلی سرطان را کاهش می دهد، نشان نداده است. در ضمن به کسانی که هپاتیت دارند مصرف چای سبز به شدت توصیه می شود.

  • افزایش سوخت و ساز

بررسی چندین مطالعه نشان داده است که ترکیبهای موجود در چای سبز و بدون کافئین ممکن است نقش مهمی در افزایش سوخت و ساز انرژی، که ممکن است منجر به کاهش وزن دارند.

  • ضد التهاب

چای سبز دارای خواص ضد التهابی است.

  • کاهش کلسترول

دانشمندان دریافتند که مصرف چای سبز، چه به صورت نوشیدنی یا به شکل کپسول در کاهش کلسترول موثر است.

  • دهان و دندان

مطالعات دیگر نشان داده اند که چای سبز ممکن است به پیشگیری از حفره های دندانی، استرس و خستگی مزمن ، درمان بیماری های پوستی و بهبود آرتریت با کاهش التهاب کمک کند.

 

خط پایانی:

در حالی که چندین عارضه جانبی مصرف چای سبز وجود دارد که باید مراقب آنها بود، اما طبق تایید FDA چای سبز در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود بی خطر است. بیشتر این عوارض جانبی منفی به دلیل محتوای کافئین است و تنها زمانی رخ می دهد که نوشیدنی به مقدار زیاد مصرف شود. به مقادیر پیشنهادی پایبند باشید و اگر به کافئین حساس هستید از نوشیدن چای سبز خودداری کنید. اگر از هر گونه بیماری رنج می برید که شما را مستعد عوارض جانبی چای سبز می کند، قبل از نوشیدن چای سبز با پزشک خود مشورت کنید.

جدای از آن، چای سبز بنوشید یا عصاره چای سبز را در حد اعتدال مصرف کنید تا از فواید سلامتی این گیاه بهره مند شوید.

نظرات