چگونه گل داوودی را تکثیر کنیم + نکات نگهداری گل داوودی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گل داوودی یکی از گیاهان تزئینی بسیار محبوب است که تقریبا در سراسر دنیا و در رنگ‌ های مختلف یافت می‌شود. معمولا باغبان ها برای فراری دادن خرگوش ها و در امان ماندن محصولات، در زمین های کشاورزی گل داوودی می کارند. البته گل داوودی برای انسان خطراتی دارد، زیرا قسمت های بالایی گل داوودی سمی است که با لمس کردن آن خارش و التهاب در بدن به وجود می آید. گل داوودی دارای 200 گونه مختلف می باشد و نام علمی آن (Chrysanthemum) است. آیا می دانید چگونه گل داوودی را تکثیر کنیم؟ برای دانستن نحوه تکثیرگل داوودی در این پست همراه ما باشید.

روش های تکثیر گل داوودی

مناسب ترین زمان برای قلمه کاری و تکثیر گیاه داوودی، از اواسط بهمن ماه تا اوايل ارديبهشت می باشد، البته این زمان به موقعيت اقليمي و شرايط آب و هوايي مكان نیز بستگی دارد.

اما بهترين زمان که قلمه زني به عمل می آید، از اواسط اسفند ماه تا اواسط فروردين ماه است.

گل داوودی به نور خورسید بسیار احتیاج دارد، بنابراین محل کاشت گل داوودی باید آفتابی باشد. در صورتی که گل داوودی در زمین کشاورزی و یا باغچه کاشته شده باشد، بوته طول مدت زمستان در زمین باقی می ماند. ولی اگر در گلدان باشد، باید تنه گلدان را در خاک فرو کرد که همیشه مرطوب باشد ولی ساقه باید از آفتاب کامل استفاده کند.

گل های داوودی را هم درگلدان و هم در باغچه می توان کاشت، روش های مختلفی برای تکثیر گل داوودی وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.

روش اول تکثیر گل داوودی

معمولا در کنار بوته مادر پاجوش هایی زده می شود که می توانید این پاجوش ها را به همراه ریشه ی آن از بوته اصلی جدا کنید و داخل گلدان یا باغچه بکارید.

روش دوم تکثیر گل داوودی

پاجوش های سالم را قیچی کرده و ابتدا و انتهای پاجوش را قطع کنید و به اندازه 10 – 15 سانتی متر از ساقه مانند قلمه استفاده کنید و در داخل گلدان و باغ و باغگه بکارید تا ریشه دهد.

روش سوم تکثیر گل داوودی

پس از قطع ساقه های چیده شده گل آن چه كه در خزانه ها یا گلدان ها از بوته گل داودی باقی می ماند، برای استفاده قلمه مناسب است و قلمه ها را باید بالاتر از زمین و به طول 20 سانتی متر قطع نموده و طوری باید سر و ته قلمه را آماده نمود كه مقطع آن زیر جوانه واقع شده و طولش در حدود 10 سانتیمتر و برگ ها نه قطع و نه كوتاه گردد و كاملا سالم و شفاف باشد. قلمه های بدست آمده را می توان در داخل خاك گلدان و یا باغچه در هوای آزاد كاشت.

پس از تقریبأ سه چهار هفته قلمه ها ریشه دار می شوند و در این موقع هریک از آن ها را باید در گلدان جداگانه و یا باغچه های آماده شده برای پرورش گل نشاء كرد.

روش چهارم تکثیر گل داوودی

روش دیگر تکثیر گل داوودی، کاشت بذر گل داوودی می باشد. البته کاشت بذر و این که در چه مکانی از گلدان کاشته شود تا بذر رشد کند و به گل تبدیل شود، نیازمند مهارت و تجربه می باشد.

نکات و شرایط نگهداری گل داوودی

1. بهتر است خاک گیاه همیشه مقداری رطوبت داشته باشد اما غرق آب نباشد، بلکه همان مقداری رطوبت کافیست. مخصوصا در فصل رشد گیاه به آب بیشتری نیاز دارد.

2. گل داوودی به نور زیادی نیاز دارد و باید روزانه حداقل 6 ساعت آفتاب کامل دریافت کند. البته در طول تابستان لازم است برای آن کمی سایه ایجاد کنید. در نور مستقیم خورشید ممکن است گیاه بسوزد. در فصل زمستان با کم شدن نور رشد داووی هم کم می شود. اگر نور گیاه کافی نباشد گلدهی به خوبی انجام نمی شود و غنچه ها بسته می مانند.

3. ترکیب خاک باغچه و کود دامی یا ترکیب خاک لوم و شن برای پرورش داوودی مناسب است. قلیایی بودن خاک داوودی باعث زرد شدن برگ ها و انتهای ساقه ها می شود، بنابراین خاک باید سبک باشد و کمی PH اسیدی داشته باشد.

4. گل های داوودی در برابر سرما و دمای پایین مقاوم نیستند و باید در مکان گرم نگهداری شود. بهتر است در فصل سرما گیاه را به محیط گرم تری منتقل کنید تا دچار آسیب نشود. با کنترل دما در فصل زمستان می توان گیاه را وادار به گل دهی در این فصل کرد.

5. اگر می خواهید گل داوودی شما، گل هایی حجیم و بزرگ داشته باشد، حتما باید گیاه را هرس کنید. اگر داوودی به خوبی هرس نشود شاخه های آن زیاد شده و منشعب می شود. در این حالت تعداد گل ها بیشتر می شود اما اندازه آن ها کوچکتر از حالت عادی است.

6. برای تقویت گیاه از کودهای ازت و پتاس دار استفاده کنید. این کودها به گلدهی بهتر کمک می کنند. اگر در باغچه گل داوودی کاشته اید برای تقویت آن کود دامی پوسیده به خاک اضافه کنید.

نظرات