افسردگی بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگر بارداری را یک ترن هوایی فرض کنید، دوره پس از زایمان یک گردباد عاطفی با خود به همراه دارد که اغلب مملو از نوسانات در خلق و خو مادر است. نه تنها زایمان باعث می شود بدن شما تغییرات هورمونی شدیدی را تجربه کند، بلکه شما یه انسان جدیدی رو به خانواده دعوت کرده اید و بدیهی است که زندگی شما دچار تغییر و تحول شده است. حتما برای برخی از مادرانی که پس از زایمان دچار افسرگی و یا “Postpartum depression” شدند این سوال مطرح است که دوره چقدر زمان می برد؟ در این مطلب خواهیم گفت که افسردگی بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟

پیشنهاد می شود از سایر مطلب مرتبط به زایمان و بارداری همچون غذاهای مناسب بعد از زایمان و دلیل بزرگی شکم بعد از زایمان نیز بازدید نمایید.

افسردگی بعد زایمان تا چه مدت طول میکشد؟

همه این تحولات روحی مادر پس از زایمان در ابتدا می تواند منجر به احساس غم و اندوه، استرس و اضطراب شود تا شادی که انتظارش را داشتید. بسیاری از مردم این “بزرگ شدن کودک” را به عنوان بخشی طبیعی از بهبودی پس از زایمان تجربه می کنند، اما معمولاً 1 تا 2 هفته پس از زایمان از بین می روند.

با این حال، مادرانی که فرزند اول خود را به دنیا آوردند ممکن است افسردگی آنها بیشتر از 2 هفته زمان ببرد. افسردگی پس از زایمان در صورت درمان نشدن می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها باقی بماند اما تا زمانی که از بین نرود، مجبور نیستید با آن در سکوت کنار بیایید.

جدول زمانی افسردگی بعد از زایمان برای همه متفاوت است. اگر موارد شدیدی دارید، ممکن است PPD شما حتی با درمان هم، به مدت طولانی‌ همراه شما بماند. شدت علائم و مدت زمانی که قبل از شروع درمان علائم داشتید می تواند بر مدت زمان افسردگی بعد از زایمان شما تأثیر بگذارد.

افسردگی پس از زایمان چیست؟ 

افسردگی پس از زایمان یا PPD، نوعی افسردگی بالینی است که پس از تولد نوزاد شروع می شود. از علائم رایج افسردگی بعد از زایمان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. از دست دادن اشتها
  2. گریه بیش از حد یا خستگی
  3. مشکل در برقراری ارتباط با کودک
  4. بی قراری و بی خوابی
  5. اضطراب و حملات پانیک
  6. احساس غمگینی شدید، عصبانیت، ناامیدی یا شرمساری
  7. هیچ کس به طور قطع نمی داند که چه چیزی باعث PPD می شود، اما مانند هر نوع افسردگی دیگری، احتمالاً چندین چیز متفاوت است.

دوره پس از زایمان یک زمان آسیب پذیر است که در طی آن بسیاری از علل شایع افسردگی بالینی، مانند تغییرات بیولوژیکی، استرس شدید و تغییرات عمده زندگی، همه به یکباره اتفاق می افتد.

دلایل افسردگی پس از زایمان چیست؟

افسردگی پس از زایمان دلایل متعددی دارد که از شایع ترین آنها می توان به موراد زیر اشاره کرد :

  • کم خوابی
  • بدن شما با نوسانات عمده هورمونی کنار می آید.
  • شما در حال بهبودی از رویداد فیزیکی زایمان هستید که ممکن است شامل قصور پزشکی یا جراحی باشد.
  • شما مسئولیت های جدید و چالش برانگیزی دارید.
  • ممکن است از نحوه انجام کار و زایمان خود ناامید شوید.
  • احساس انزوا، تنهایی و سردرگمی کنید

افسردگی پس از زایمان، تنها شامل والدینی که نوزاد دارند نمی شود، بلکه کسانی که سقط جنین داشته اند نیز می توانند بسیاری از اثرات روحی و جسمی دوران پس از زایمان را تجربه کنند.

افسردگی پس از زایمان معمولا چه زمانی شروع می شود؟

PPD می تواند به محض زایمان شروع شود، اما احتمالاً فوراً متوجه آن نخواهید شد زیرا احساس غمگینی، خستگی و به طور کلی تا چند روز اول پس از تولد نوزاد طبیعی است اما چنانچه متوجه شدید که این حس برای مدت زیادی با شماست حتما در پی درمان آن باشید.

در پاسخ به اینکه افسردگی بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟ می توان گفت که دوره پس از زایمان به طور کلی شامل 4 تا 6 هفته اول پس از تولد است و بسیاری از موارد PPD در این زمان شروع می شود. اما PPD همچنین می تواند در دوران بارداری و تا یک سال پس از زایمان ایجاد شود، بنابراین اگر در خارج از دوره معمول پس از زایمان اتفاق افتاد، احساسات خود را جدی بگیرید.

نظرات