کالری موز چقدر است؟ آیا قند موجود در موز چاق کننده است؟
موز از جمله میوه های خوشمزه است که برای سلامت قلب و عروق، سلامت استخوانها و کاهش کلسترول مفید است. موز دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و از این رو می تواند جزو مهمی از رژیم غذایی شما باشد. مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین B۶، ریبوفلاوین، فولات، نیاسین و همچنین مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، منیزیم و مس را می توانید در موز بیابید. درسته که موز یک میوه پرکالری محسوب می شود اما از نظر ارزش غذایی دارای جایگاه ویژه ای است. با این حال کالری موز چقدر است؟
اگر به تناسب اندام خود اهمیت می دهید و برایتان مهم است که مواد غذایی که مصرف می کنید چقدر کالری دارد می توانید از مطلبی که در رابطه با میزان کالری خرما، میزان کالری انار و کالری لبو پخته شده منتشر نمودیم بازدید نمایید.
کالری یک عدد موز چقدر است؟
در جدول زیر میزان کالری موز با اندازه های مختلف را بخوانید.
میزان کالری در موز با اندازه های مختلف | |
بسیار کوچک (کمتر از 6 اینچ ، 81 گرم) | 72 کالری |
کوچک (6-7 اینچ ، 101 گرم) | 90 کالری |
متوسط (7-8 اینچ ، 118 گرم) | 105 کالری |
بزرگ (8-9 اینچ ، 136 گرم) | 121 کالری |
بسیار بزرگ (9 اینچ یا بیشتر ، 152 گرم) | 135 کالری |
قطعه قطعه شده (1 فنجان ، 150 گرم) | 134 کالری |
له شده (1 فنجان ، 225 گرم) | 200 کالری |
ارزش غذایی یک عدد موز متوسط
جدول زیر میزان ارزش غذایی یک موز متوسط را نشان می دهد.
ارزش غذایی موز متوسط | |
چربی | ۰.۳۹ گرم |
کربوهیدرات | ۲۶.۹۵ گرم |
پروتئین | ۱.۲۹ گرم |
فیبر | 3.1 گرم |
ویتامین B6 | 22٪ |
ویتامین C | 17٪ |
منگنز | 16٪ |
پتاسیم | 12٪ |
منیزیم | 8٪ |
فولات | 6٪ |
مس | 5٪ |
موز نارس (سبز) حاوی نشاسته بیشتری است
ماده اصلی غذایی در موز، کربوهیدرات است، اما ترکیب کربوهیدرات در طی رسیدن به شدت تغییر می کند. موز نارس حاوی مقادیر زیادی نشاسته است و مقداری از آن نشاسته نشاسته پایدار است.
از آنجا که نشاسته موجود در یک موز در حین رسیدن به شکر تبدیل می شود، موزهای زرد حاوی نشاسته بسیار کمتری نسبت به سبز هستند. در حقیقت، محتوای نشاسته پایدار در برابر یک موز کاملاً رسیده کمتر از 1٪ است.
نشاسته پایدار نوعی کربوهیدرات قابل هضم است که از هضم غذا فرار می کند و مانند فیبر در بدن عمل می کند. موز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا باکتریهای دوستانه روده آن را تغذیه می کند.
وقتی باکتری ها مواد نشاسته ای پایدار را هضم می كنند، گازها و اسیدهای چرب زنجیره كوتاه (SCFA) را ایجاد می كنند كه برای سلامتی هضم مهم هستند.
سپس حدود 95٪ از این SCFA به سرعت توسط سلولهای روده بزرگ جذب می شود و توسط بدن برای انرژی مورد استفاده قرار می گیرد .
بنابراین اگرچه نشاسته های مقاوم به اندازه کربوهیدرات های معمولی در حین هضم کالری ندارند، اما ممکن است به SCFA تبدیل شوند که بعداً کالری تأمین می کنند. بنابراین، موزهای سبز و زرد ممکن است در پایان، مقادیری مشابه کالری تأمین کنند.