نحوه خشک کردن لیمو عمانی به روش خانگی + نکات مهم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

از لیمو عمانی برای طعم دار کردن انواع غذاهای ایرانی مانند قرمه سبزی، قیمه، آبگوشت و سوپ استفاده می شود، همچنین برای انواع چای و دمنوش گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد. لیمو عمانی طعم و مزه ترش و بی نظیری به غذاها می دهد و همچنین دارای خواص بسیار فراوانی می باشد. از لیمو به صورت کامل(لیمو عمانی)، پودر شده و یا ورقه ای استفاده می کنند. اما لیمو عمانی را چطور خشک کنیم؟ در این پست نحوه خشک کردن لیمو عمانی به شما ارائه می شود، که به راحتی در منزل می توانید آن را خشک کرده و به عنوان طعم دهنده در غذاها به خصوص به عنوان ادویه مخصوص قیمه مجلسی ستفاده کنید. با ما همراه باشید.

روش خشک کردن لیمو عمانی

برای تهیه و خشک کردن لیمو عمانی در خانه، از لیموهایی استفاده کنید که سالم و بدون زدگی می باشند و پوست شفافی دارند، همچنین سعی کنید لیموهای درشت تر را انتخاب کنید.

مواد لازم برای خشک کردن لیمو عمانی

  • لیمو ترش شیرازی: 1کیلو
  • سرکه: 1 فنجان
  • نمک: به مقدار لازم

مراحل طرز خشک کردن لیمو عمانی

نحوه خشک کردن لیمو عمانی به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده. اگر لیمو عمانی را به این روش خشک کنید تلخی آن نیز گرفته می شود و طعم ملایمتری خواهد داشت.

  • ابتدا لیمو های سالمی که خریده اید را کاملا بشویید.
  • سپس روی آن ها مقداری نمک بریزید و بگذارید یک روز کامل بماند.
  • بعد از یک روز لیمو ها را با آب سرد بشویید.
  • یک قابلمه برداشته و درون آن آب و سرکه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • زمانی که آب به جوش آمد، لیمو ترش ها را درون آن ریخته و بعد از 10 ثانیه خارج کرده و با آب سرد آن ها را آبکشی کنید.
  • دوباره لیموها را درون آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 1 دقیقه لیمو درون آب و سرکه بجوشد و سپس آن را خارج کنید، اما دیگر لازم نیست با آب سرد بشویید.
  • هنگامی که لیمو ها سرد شدند با یک خلال دندان سوراخ های ریزی روی لیمو ها ایجاد کنید، لیمو ها را روی یک پارچه نخی زیر نور خورشید قرار دهید.
  • هر روز لیمو ها را زیر و رو کنید تا هوا و نور آفتاب به همه قسمت های لیمو برسد.
  • بعد از 10 روز لیمو ها کمی خشک شده اند، سپس آن ها را  درون سبد قرار دهید و در سایه بگذارید تا به طور کامل خشک شوند.

نکات مهم برای خشک کردن لیمو عمانی

  • لیموها برای خشک شدن حدود 1 الی 2 ماه زمان نیاز دارند.
  • اگر در زمستان می خواهید لیموها را خشک کنید و نور خورشید به اندازه کافی نمی باشد، می توانید کنار بخاری و یا شوفاژ لیمو ها را خشک کنید.
  • از پارچه نخی تیره استفاده کنید، زیرا رنگ تیره نور بیشتری را جذب می کند.
  • حتما اجازه دهید لیمو ها کامل خشک شوند، در غیر این صورت لیمو ها کپک می زنند.
  • لیمو های خشک شده را در ظرف در بسته و جای خشک و دور از نور نگه داری کنید.

فواید لیمو عمانی

طبع و مزاج لیمو عمانی سرد و خشک می باشد. لیمو عمانی سرشار از ریبوفلاوین، فولیک اسید، ویتامین C، ویتامین D، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. فواید لیمو عمانی موارد زیر می باشد:

  • اشتها آور
  • درمان یبوست و اسهال
  • ضد میکروب
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش فشار خون
  • تقویت عضلات قلب
  • کاهش ابتلا به بیماری های قلبی
  • از بین بردن ناراحتی معده
  • بهبود حرکات روده
  • پاک سازی روده‌ها
  • کاهش خطر ابتلا به عفونت های ویروسی
  • تقویت استخوان‌ها
  • تقویت عضلات و دندان‌ها
  • درمان سرماخوردگی و درمان خانگی سرفه و مشکلات تنفسی
نظرات