Take a fresh look at your lifestyle.

طرز تهیه نان بربری (سنتی، بدون خمیر مایه، کره ای)

نان بربری نانی ایرانی است که طرفداران خاص خود را دارد. نان بربری به شکل تازه برای افطار یا صبحانه بسیار عالی و دارای مقدار زیادی ویتامین گروه B می باشد. در گذشته های دور ایلی به نام بربر وجود داشته که در مرز ایران و افغانستان زندگی می کردند. همانطور که می دانید انسانهای اولیه تمامی خوراک و پوشاک مورد نیازشان را خودشان تهیه می کردند. در آن زمان ایل بربر هم خودشان نان و مواد اولیه آن را آماده می کردند. بعد ها دو نفر از این ایل، نان بربری را در تهران طبخ کردند و این نان امروزه به نام ایل بربر، بربری نامیده می شود.

دستور تهیه نان بربری خانگی

شما قرار است در این پست 3 مدل از طرز تهیه نان بربری به شیوه خانگی آن ها بیاموزید. اگر شما هم مثل من علاقه دارید که یک نانوای خانگی باشد توصیه می کنم طرز تهیه نان شیرمال، نان سیمیت، نان کندو و انواع دیگر نان را در مینویسم دنبال کنید.

طرز تهیه نان بربری سنتی

این روش از طرز تهیه نان بربری، دارای خمیر مایه بوده که باعث می شود خمیر پف بیشتری داشته باشد. در ادامه طرز تهیه نان بربری سنتی با خمیر مایه را مشاهده می کنید.

مواد لازم برای تهیه نان بربری سنتی خوشمزه

آرد400 گرم
خمیر مایهکمی کمتر از 5.5 گرم
روغن 10 گرم
بهبود دهنده2 گرم
آببه میزان لازم
شکر7.5 گرم
نمک3 گرم

مواد لازم برای رومال نان بربری

آرد80 گرم
زردچوبهبه میزان لازم
آببه میزان لازم

روش پخت نان بربری سنتی خانگی

زمان مورد نیاز: 40 دقیقه

  1. آماده کردن مواد خشک نان بربری

    در ظرفی گود آرد را ریخته و سپس نمک را می ریزیم.

  2. اضافه کردن شکر

    شکر را به مواد خشک نان بربری اضافه می کنیم. هم میزنیم تا با هم مخلوط شود.

  3. اضافه کردن خمیر مایه

    خمیر مایه را به همان شکل در مواد می ریزیم و کمی هم می زنیم. بهبود دهنده را هم می ریزیم و هم می زنیم.

  4. اضافه کردن روغن

    در این مرحله از پخت نان بربری سنتی، کمی کمتر از همه ی روغن مایه را به مواد اضافه کرده و این بار با دست هم می زنیم.

  5. اضافه کردن آب

    مرحله به مرحله آب را می ریزیم و همزمان با دست ورز می دهیم و خمیر را جمع می کنیم. وقتی خمیر کامل جمع شد و بافت آن یکدست شد، دیگر به آب ریختن ادامه نمی دهیم.

  6. استراحت دادن خمیر

    خمیر را ورز می دهیم و اگر لازم بود کمی با دست روغن می زنیم تا بافت آن نرم شود. خمیر را چانه می گیریم. کناره ها و کف ظرفی را به روغن آغشته کرده و چانه را که سطح رویی آن با روغن چرب شده است را در آن قرار می دهیم. سلفون کشده و برای 20 دقیقه استراحت می دهیم. در این زمان مواد رومال نان بربری را آماده می کنیم.

  7. آماده کردن مواد رومال

    در تابه ای آرد را ریخته و آب می ریزیم در معرض حرارت غیر مستقیم روی کتری قرار داده و هم می زنیم.

  8. اضافه کردن زردچوبه

    کمی که غلیظ شد، زردچوبه زده و همزمان هم می زنیم تا یکدست شود. این مواد رومال نان بربری را خوشرنگ و طلایی می کند.

  9. ورز دادن خمیر

    خمیر را کمی ورز داده و مجددا 15 دقیقه در دمای محیط به آن زمان می دهیم تا مجددا کمی استراحت کند.

  10. پختن نان بربری

    کف سینی فر را کمی سبوس پاشیده و چانه ی نان را روی آن قرار داده و با دست روی سینی صاف می کنیم و شکل دلخواه (گرد یا مستطیل) را به آن می دهیم. سپس سلفونی روی آن کشیده و 30 دقیقه دیگر استراحت می دهیم.

  11. رومال کردن نان

    مواد رومال را با فرچه ای روی نان می مالیم و با نوک انگشتان به صورت ردیف ردیف طرح انگشتان را روی آن می اندازیم. در فر با دمای 180 درجه که 10 دقیقه قبل گرم شده اس، قرار می دهیم. طلایی که شد آماده است.

نکات کلیدی در تهیه نان بربری سنتی

  • ریختن بهبود دهنده اختیاری است.
  • اگر سبوس نداشتید کمی کف سینی را چرب کنید و سپس خمیر نان بربری را در آن قرار دهید.
  • حدودا 20 الی 30 دقیقه زمان می برد تا نان بپزد.
  • استفاده از کره در تهیه نان بربری سنتی، به نرم و خوشمز تر شدن آن کمک می کند.
  • برای خوشمزه تر شدن نان بربری کمی کنجد را روی مواد رومال بپاشید و سپس در فر قرار دهید.
  • اگر به مقدار 16 گرم سبوس به آن اضافه کنید، بربری با آرد سبوس دار خواهید داشت.

طرز تهیه نان بربری بدون خمیر مایه

این نوع نان بربری بدون خمیر مایه تهیه می شود که در ادامه شما روش پخت نان بربری بدون خمیر مایه را می بینید.

مواد لازم برای تهیه نان بربری بدون خمیر مایه

آرد515 گرم
شکر1 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم

مواد لازم برای رومال نان بربری

زرده تخم مرغ1 عدد
شیر3 قاشق غذاخوری
آردکمی کمتر از نصف قاشق چایخوری

دستور پخت نان بربری بدون خمیر مایه

  1. آماده کردن خمیر ترش : در یک کاسه ای 15 گرم آرد را ریخته و تا وقتی که جمع شود و آبکی نشود، کمی آب ولرم می ریزیم. کمی نمک و شکر زده و ورز می دهیم. در یخچال قرار داده و 1 هفته زمان می دهیم تا خمیر ترش حاصل شود.
  2. آماده کردن مواد نان بربری : خمیر ترش را از یخچال خارج کرده و شکر را به آن اضافه می کنیم. در ظرفی گود آرد را ریخته و خمیر ترش را با شکر می ریزیم. آب تقریبا گرم را مرحله به مرحله اضافه کرده و مدام هم می زنیم. وقتی که خمیر نان بربری، کمی جمع شد دیگر آب نمیریزیم.
  3. ورز دادن خمیر : خمیر را ورز می دهیم اگر تمایل داشتیم به مقدار خیلی کم روغن می ریزیم. آنقدر ورز می دهیم تا کمتر به دست بچسبد. خمیر را چانه می گیریم.
  4. استراحت دادن خمیر : خمیر چانه گرفته را در ظرفی قرار داده و آن ظرف را در جایی گرم و تاریک می گذاریم. 12 ساعت زمان می دهیم تا استراحت کند.
  5. از بین بردن پف خمیر : خمیر را با دست فشار داده تا پف آن بخوابد. کمی ورز داده و به دو قسمت تقسیم می کنیم. سپس استراحت می دهیم. 10 دقیقه کافی است.
  6. درست کردن رومال : در کاسه ای زرده ی تخم مرغ را می ریزیم. شیر را همرا با آرد اضافه می کنیم. هم می زنیم تا تخم مرغ از لختگی خارج شده و این مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
  7. پختن نان بربری بدون خمیر مایه : هر کدام از چانه ها را با وردنه صاف می کنیم. در سینی فر کاغذ روغنی انداخته و هر یک از خمیر ها را در یک طرف سینی قرار می دهیم. کمی رومال به آن می زنیم. با دست و ردیف ردیف طرح نوک انگشتانمان را روی نان بربری می اندازیم. در فر با دمای 180 درجه قرار می دهیم. 40 دقیقه زمان کافیست.

نکات طلایی برای تهیه نان بربری بدون خمیر مایه

  • هر چه بیشتر خمیر را ورز دهید بهتر است.
  • خمیر ترشی که برای نان بربری بدون خمیر مایه، استفاده می کنیم کمی بوی ترشی دارد و مشکلی ندارد. نگران نباشید.
  • می توانید کمی کنجد روی آن بپاشید.

طرز تهیه نان بربری کره ای

نان بربری کره ای از انواع نان بربری است که طرز تهیه ی ساده و در عین حال طعم فوق العاده ای دارد. در ادامه ما طرز تهیه نان بربری کره ای را به طور کامل ارائه داده ایم.

مواد لازم برای تهیه نان بربری کره ای

آرد600 گرم
نمک7 گرم
بهبود دهنده3 گرم
خمیر مایه7 گرم
کره30 گرم

مواد لازم برای رومال نان بربری کره ای

آرد 90 گرم
آببه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم

دستور پخت نان بربری کره ای

  1. آماده کردن مواد خشک نان بربری کره ای : آرد را در ظرفی تقریبا گود می ریزیم. نمک می زنیم. کمی هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند.
  2. اضافه کردن خمیر مایه و بهبود دهنده : خمیر مایه را همراه با بهبود دهنده می ریزیم. هم می زنیم تا مواد نان بربری کره ای با هم مخلوط شوند.
  3. اضافه کردن آب : آب را کم کم می ریزیم. همزمان هم میزنیم تا حالت خمیری شود.
  4. اضافه کردن کره : بعد از 10 دقیقه کره را به مواد نان بربری اضافه کرده و هم می زنیم.
  5. ورز دادن خمیر : خمیر را با دست ورز می دهیم و سپس چانه می گیریم.
  6. استراحت دادن خمیر نان بربری : خمیر را در ظرفی قرار داده و به مدت 1 ساعت استراحت می دهیم. این استراحت دادن خمیر، بافت و مزه ی نان بربری را بینظیر کرده و از الزامات است.
  7. تقسیم کردن خمیر نان بربری : خمیر را کمی ورز می دهیم. به 2 تکه تقسیم کرده و هر کدام را چانه می گیریم. 30 دقیقه دیگر استراحت می دهیم.
  8. آماده کردن مواد رومال نان بربری کره ای : در ظرفی آرد را با آب مخلوط شده، روی حرارت ملایم قرار می دهیم کمی که سفت شد، زردچوبه می زنیم. هم میزنیم و سپس خاموش می کنیم.
  9. پختن نان بربری کره ای : خمیر های تکه شده را با وردنه باز می کنیم. در سینی فر که کمی چرب شده قرار داده و کمی رومال می زنیم. با نوک انگشتان شکل داده و درون فر با دمای 180 درجه و به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم.

نکات طلایی در تهیه نان بربری کره ای

  • معمولا میزان آب نصف میزان آرد است.
  • کره باعث ترد شدن نان بربری می شود.
  • می توانید بعد از پخت، کمی کره ی آب شده را با فرچه ای به سطح نان بربری بزنید.

همچنین بخوانید :

كالري انواع نان ها

نگهداری از نان ها به روش اصولی

طرز تهیه نان لواش در منزل بدون فر

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.