طرز تهیه ترشی لیمو ترش عربی با طعم فوق العاده و بی نظیر
ترشی لیموترش؛ بله ترشی ای که از لیمو ترش تهیه می شود! شاید جالب باشد که از لیمو ترش که خودش طعم ترشی دارد، ترشی تهیه کنیم اما این ترشی اولین بار در عربستان تهیه شده و چاشنی بسیار محبوبی است. در این پست آموزشی از سایت مینویسم طرز تهیه ترشی لیمو ترش را به شما می آموزیم که با تهیه این ترشی بی شک عاشق آن می شوید.
طرز تهیه ترشی لیمو ترش تازه
ترشی لیمو ترش را می توان با پوست یا بدون پوست تهیه کرد. این ترشی به راحتی در خانه تهیه می شود. شما در ادامه طرز تهیه ترشی لیمو ترش را می بینید. همچنین در مینویسم با تاثیر لیمو بر سلامتی و علت تغییر رنگ چای با آبلیمو آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیمو ترش
لیمو ترش | 3 کیلوگرم |
آبلیمو | به میزان لازم |
فلفل سیاه | 3 قاشق چایخوری |
سیاهدانه | به مقدار دلخواه |
نمک | 10 الی 12 قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | به اندازه دلخواه |
زردچوبه | 3 قاشق چایخوری |
مطلب پیشنهادی :
دستور تهیه ترشی لیمو ترش با آبلیمو
زمان مورد نیاز: 40 دقیقه
- گرفتن تلخی لیمو ترش
لیمو تازه را در ظرفی بریزید و به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید 24 ساعت بماند و هر 3 ساعت آب آن را عوض کنید تا تلخی لیمو گرفته شود.
- خشک شدن لیمو ترش
دستمالی نخی را مقابل نور آفتاب قرار می دهیم و لیمو ها را روی آن می ریزیم تا خشک شود و کمی پوست آن نازک شود. سپس برای تهیه ترشی لیمو ترش، لیمو ها را به شکل دلخواه برش بزنید و هسته ها را جدا کنید.
- تهیه ترشی لیمو ترش
نیمی از لیمو را در شیشه های دلخواه بریزید.
- اضافه کردن نمک
در این مرحله از طرز تهیه ترشی لیمو ترش عربی، مقدار لازم نمک می زنیم و زردچوبه می ریزیم.
- ریختن فلفل سیاه
سپس فلفل سیاه می ریزیم.
- افزودن سیاه دانه
حال نوبت اضافه کردن سیاه دانه به ترشی لیمو ترش است. سیاه دانه را اضافه می کنیم.
- ریختن تخم گشنیز
همچنین تخم گشنیز می ریزیم.
- اضافه کردن لیمو ترش
حال نیمی دیگر از لیمو ترش ها را اضافه می کنیم. درب ترشی لیمو ترش را می بندیم و در مقابل نور آفتاب می گذاریم. هر چند روز یکبار شیشه را تکان داده و سر و ته می کنیم.
- افزودن آبلیمو
بعد از حدودا 45 روز شیشه ها را باز کرده و تا جایی که شیشه ها پر شود، آبلیمو می ریزیم و در یخچال می گذاریم.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی با لیمو ترش
- برای خوشرنگ تر شدن ترشی لیمو ترش عربی کمی پوره گوجه فرنگی بریزید.
- توجه کنید که از لیمو های زرد و پوست نازک استفاده کنید.
- میزان نمک باید کم باشد و زیاد بودن آن مزه ترشی لیمو ترش را بد می کند.
- هر چه میزان فلفل ترشی لیمو ترش بیشتر باشد بهتر است اما در صورتی که به فلفل حساسیت دارید، فلفل را حذف کنید.
- دقت کنید که هسته های لیمو ترش باعث تلخ شدن ترشی می شود.
- بهتر است از نمک دانه درشت (نمک دریا) استفاده کنید.
- می توان پوست لیمو ها را جدا کرده و از لیمو بدون پوست برای ترشی لیمو ترش استفاده کنید.
- روش دیگر تهیه ترشی لیمو ترش این است که در روز چند بار درب ترشی را باز کرده و با گوشت کوب لیمو ها را فشار دهیم و بعد از یک هفته آبلیمو بریزیم و یک هفته دیگر در دمای محیط خانه بگذاریم و سپس به یخچال منتقل کنیم.
- بعد از این 40 روز که درب شیشه ترشی لیمو ترش را باز کردید، در یخچال بگذارید زیرا در غیر اینصورت کپک می زند.
- مدل خرد کردن لیمو ترش اختیاری است.
- روش تهیه ترشی لیمو ترش بلوچی نیز به همین صورت است.
- مهمترین نکته در طرز تهیه ترشی لیمو ترش این است که این ترشی حتما باید با نور مستقیم آفتاب تهیه شود و نمی توان جایگزینی برای نور آفتاب پیدا کرد.
- اگر لیمو ها به اندازه ای آب انداخته بود که شیشه پر شده بود دیگر نیازی به اضافه کردن آبلیمو نیست.
- اگر پوست لیمو ترش ها خیلی نازک باشد، ممکن است در کمتر از 40 روز آماده شود.
- برای خوشمزه تر شدن ترشی لیمو ترش، 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید.
- در صورتی که لیمو تازه در دسترس نداشتید، لیمو عمانی بریزید. لازم به ذکر است که طعم ترشی لیمو ترش با لیمو تازه خیلی خوشمزه تر است.
- همچنین می توانید فلفل سبز یا فلفل دلمه ای خرد کرده بریزید.
- توجه کنید که حتما از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید تا ترشی لیمو ترش کپک نزند.
- درب شیشه ترشی باید کاملا سفت بسته شود تا هوا وارد آن نشود.
- افرادی که به انواع ترشی حساسیت دارند، می توانند این ترشی را میل کنند زیرا ترشی لیمو ترش سرکه ندارد.
- برای تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی، کمی دانه خردل، شکر قهوه ای و سرکه بریزید. توجه کنید که یک چهارم از آبلیمو را با سرکه جایگزین کنید.
- همچنین اگر فلفل این ترشی را بیشتر بریزید، ترشی لیمو ترش بندری آماده می شود.
همچنین بخوانید : مربای لیمو ترش