طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی لذیذ و عالی
ترشی بادمجان شکم پر به عنوان یک دسر ایرانی و سنتی شناخته می شود که طرز تهیه ساده ای دارد و قرار است در این پست آموزش آشپزی به نقل از مینویسم طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر را بیاموزید و بتوانید این ترشی بینظیر را تهیه کرده و با آن سفره های خود را جلا دهید.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مازندرانی
ترشی بادمجان شکم پر را به روشی که در ادامه می آموزید، تهیه کرده و یک ترشی بادمجان شکم پر شمالی را آماده کنید.
مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر شمالی
ترخون | به میزان لازم |
سرکه | به میزان لازم |
بادمجان قلمی | 2 کیلوگرم |
مرزه | به مقدار لازم |
سیر | 13 حبه |
هویج | 4 عدد متوسط |
فلفل تند | 4 عدد متوسط |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه(اختیاری) | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه ترشی بادمجان شکم پر
زمان مورد نیاز: 50 دقیقه
- آماده کردن بادمجان
قسمت بالایی کلاهک بادمجان را با چاقو جدا کرده و بیرون می اندازیم. توجه کنید که تمام کلاهک را جدا نکنید.
- شستن بادمجان
حال بادمجان ها را شسته و در آبکش می ریزیم تا برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر آماده باشد. سپس با چاقویی تیز برشی عمودی روی شکم بادمجان ایجاد می کنیم و باید عمق این برش به اندازه ای باشد که بادمجان نصف نشود.
- خرد کردن هویج
هویج را پوست کرده و به شکل خیلی ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن سیر
در این مرحله از طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی، سیر را نیز ساطوری و ریز خرد می کنیم.
- خرد کردن فلفل تند
سپس فلفل تند را نیز خیلی ریز خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم و برای تهیه ترشی بادمجان کنار می گذاریم.
- آماده کردن مرزه و ترخون
مرزه و ترخون را نیز بعد از پاک کردن به شکل ساطوری خرد می کنیم.
- آماده کردن ترشی بادمجان شکم پر شمالی
بادمجان ها را در قابلمه ای می ریزیم.
- ریختن سرکه
برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر، سرکه را تا وقتی که روی بادمجان ها پوشانده شود، می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از 15 دقیقه حرارت را خاموش می کنیم و بادمجان ها را در آبکش می چینیم.
- آماده کردن مواد میانی ترشی بادمجان شکم پر
سیر را در کاسه ای بزرگ می ریزیم.
- ریختن هویج
در این مرحله از طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر، هویج خرد شده را به سیر اضافه می کنیم.
- اضافه کردن فلفل تند
فلفل تند را در مواد فوق می ریزیم و هم می زنیم.
- ریختن مرزه و ترخون
حال مرزه و ترخون را به مواد میانی ترشی بادمجان شکم پر اضافه کرده و مجددا هم می زنیم.
- افزودن نمک
مقداری نمک می زنیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم.
- ریختن زردچوبه
به مقدار دلخواه زردچوبه می ریزیم تا مواد ترشی بادمجان شکم پر خوشرنگ تر شود.
- مرحله نهایی
اکنون شکم بادمجان ها را با مواد بالا پر کرده و با دست شکم بادمجان ها را فشار می دهیم تا کمی بسته شود. حال این بادمجان ها را در ظرف درب دار می چینیم و تا جایی که روی بادمجان ها پوشیده شود، سرکه می ریزیم. درب ظرف را می بندیم. لازم است 1 ماه در محیطی خشک و خنک بماند تا ترشی بادمجان شکم پر شمالی آماده شود.
نکات طلایی برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر گیلانی
- توجه کنید که ریختن زردچوبه کاملا اختیاری است.
- می توانید میزان فلفل را کم یا زیاد کنید و این به ذائقه شما بستکی دارد که می خواهید ترشی بادمجان شکم پر شمالی تند تر باشد یا نه.
- توجه کنید که بادمجان ها را در ظرفی مناسب و مرتب بچینید تا مواد موجود در شکم ترشی بادمجان شکم پر بیرون نریزد.
- میزان سرکه باید تقریبا یک بند انگشت بالاتر از بادمجان شکم پر باشد.
- برای اینکه تند وتیزی ترشی بادمجان شکم پر ساده کمتر شود، به جای نصف سرکه، آب بریزید.
- مهمترین نکته در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر گیلانی این است که باید بعد از 7 روز درب ظرف را باز کرده و مقداری سرکه بریزید تا سرکه ای که بادمجان ها جذب کرده اند، جایگزین شود.
- اگر سبزی های محلی شمالی مانند چوچاق و خالواش را جایگزین مرزه و ترخون کنید، عطر ترشی بادمجان شکم پر بینظیر می شود.
- می توانید هر سبزیجات دلخواهی را به مواد میانی ترشی بادمجان شکم پر اضافه کنید.
- برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر از بادمجان های قلمی و ریز استفاده کنید.
- توجه کنید که مواد تهیه ترشی باید کاملا خشک باشند.
- سرکه خانگی باعث خوشمزه تر شدن ترشی بادمجان شکم پر شمالی می شود.
- برای اینکه طبع ترشی بادمجان شکم پر گرم شود، در آن فلفل قرمز، سیاه دانه و گلپر بریزید.
- بهتر است سرکه ای را که بادمجان ها در آن جوشیده اید، دور بریزید.
- می توانید سرکه ای که در آخر اضافه می کنید را کمی بجوشانید و سپس در ترشی بادمجان شکم پر بریزید.
- بهترین ظرف برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر ظرف شیشه ای می باشد.
- می توانید تعدادی فلفل سبز را نیز به شکل درسته بین بادمجان ها قرار داده و سپس سرکه بریزید.
- در مراحل ابتدایی که بادمجان را با سرکه می جوشانیم، فقط باید به میزانی جوشیده شود که خامی بادمجان از بین برود.
- می توانید سرکه قرمز بریزید تا ترشی بادمجان شکم پر شما خوشرنگ تر شود.
همچنین بخوانید : غذاهای شمالی با بادمجان