Take a fresh look at your lifestyle.

خواص باورنکردنی سیر برای بدن (۳۰ مورد از مهمترین خواص سیر)

هدف از انتشار این مقاله بررسی 30 مورد از شگفت انگیز ترین خواص سیر می باشد. سیر گیاه بومی هند است و از گیاهانی است که از دیرباز در رژیم غذایی انسان حضور دارد و همگان از خواص اعجاب انگیز سیر اطلاع دارند. سیر، این گیاه ریز و سفید همیشه در فصل رشد خود به صورت تازه و خام و در سایر فصول به صورت خشک شده و ترشی و … مصرف می شود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با فواید و خواص روغن جوجوبا و موارد مصرف آن

 فواید شگفت انگیز سیر برای سلامتی

قرن‌هاست از سیر به عنوان یک ماده‌ی غذایی درمانگر با خواص دارویی زیاد استفاده می‌کنند و از قدیمی ترین داروهایی است که در مصر باستان استفاده می شد. امروزه گونه های مختلفی از سیر در دنیا وجود دارد و به طور کلی طبع گرم و خشک دارد.

برخی معتقدند که مصرف سیر به هنگام خواب باعث بهبود کیفیت خواب می شود و برای کاهش خطر بیماری قلبی ، درمان سرماخوردگی ، کاهش فشار خون ، بهبود عملکرد ورزشی و پیشگیری از سرطان و… از جمله فواید سیر می باشد.

1.خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد

سیر باعث کاهش کلسترول کل و ال دی ال (کلسترول بد) و کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.افرادی که کلسترول بالا دارند سیر یک مکمل غذایی،کلسترول کل را حدودا ده تا پانزده درصد کاهش می دهد.

در کل سیر یک مکمل کلسترول کل و ال دی ال و اچ دی ال  را پایین می آورد به خصوص در افرادی که کلسترول بالا دارند.سیر به‌نظر نمی‌رسد سیر سطح تری‌گلیسرید را، که عاملی خطرناک برای بیماری قلبی است، کاهش دهد.

2. کم کالری ولی بسیار مغذی

تک‌تک کالری‌های سیر بی‌نهایت مفید است، ۲۸ گرم سیر دارای مواد مغذی از جمله :

  1. منگنز = ۲۳ درصد نیاز بدن در هر روز
  2. ویتامین ب۶ = ۱۷ درصد نیاز بدن در هر روز
  3. ویتامین سی = ۱۵ درصد نیاز بدن در هر روز
  4. سلنیوم = ۶ درصد نیاز بدن در هر روز
  5. فیبر = ۶ گرم
  6. و مقادیر مناسب کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین B1.

کالری سیر کم است و سرشار از ویتامین C، ویتامین B6 و منگنز است. و حاوی اندازه مناسبی از سایر مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است.

3. فواید سیر برای درمان سرماخوردگی

فواید سیر برای درمان سرماخوردگی

طی یک پژوهش 12 هفته ای مشخص شد که مصرف روزانه سیر به عنوان مکمل غذایی برای درمان سرماخوردگی بسیار تاثیر دارد. تحقیق دیگری نشان داد که دوز بالای عصاره سیر می تواند روزهای ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهد.

4. کاهش فشار خون

حمله قلبی و سکتته قلبی جزو بیماری های قلبی شناخته شده ای است که باعث مرگ می شود. فشار خون بالا یا همان هایپرتنشن، یک عامل مهم این بیماری است. تحقیقات نشان داده سیر یک مکمل غذایی است که تاثیر قابل توجهی در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد.

مصرف دوز بالای سیر، فشار خون کسانی را که مبتلا به فشار خون بالا هستند، کم می کند. در بعضی موارد، تأثیر این مکمل غذایی می‌تواند به اندازه‌ی داروهای مرسوم مؤثر باشد.

بیشتر بدانید: فشار خونتان چقدر است؟

5. پایین آوردن خطر بیماری‌های قلبی

سیر در کاهش کلسترول کل و کلسترول ال‌دی‌ال (کلسترول بد) و پایین آوردن خطر بیماری‌های قلبی مؤثر است. برای کسانی که کلسترول بالا دارند، ظاهرا سیر به‌عنوان یک مکمل غذایی، کلسترول کل و یا ال‌دی‌ال را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد.

اگر به‌طور خاص ال‌دی‌ال (کلسترول بد) و اچ‌دی‌ال (کلسترول خوب) را بررسی کنیم، ظاهرا سیر، ال‌دی‌ال را کاهش می‌دهد اما تأثیر اثبات ‌شده‌ای روی اچ‌دی‌ال ندارد. به‌نظر نمی‌رسد سیر سطح تری‌گلیسرید را، که عاملی خطرناک برای بیماری قلبی است، کاهش دهد.

6. پیشگیری از بیماری آلزایمر و فراموشی

یکی از خواص مصرف سیر پیشگیری از بیماری آلزایمر و فراموشی می باشد. آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در فرایند پیری مؤثر است. سیر دارای  آنتی‌اکسیدان‌هایی است که محافظت از بدن را در برابر آسیب اکسیداتیو تقویت و افزایش میی دهد. در کسانی که فشار خون بالا دارند، استرس اکسیداتیو را به‌طور چشمگیر کاهش می‌دهد.

اثرات سیر روی کاهش کلسترول و فشار خون، و نیز خواص آنتی‌اکسیدانی آن، می‌تواند برای پیشگیری از آلزایمر و جلوگیری از فراموشی و سایر بیماری‌های مغزی مفید باشد.

7. بهبود عملکرد ورزشی

از گذشته های دور از سیر برای رفع خستگی و بهبود توان کارگران مورد استفاده قرار می گرفت و در یونان باستان بین ورزشکاران المپیک توزیع می شد. طی تحقیقاتی سیر به عملکرد ورزشی کمک می کند.

سیر عملکرد فیزیکی را در حیوانات آزمایشگاهی و افراد مبتلا به بیماری قلبی بهبود می دهد ولی این تاثیر بر روی افراد سالم هنوز قطعی نیست.

معرفی بهترین اپلیکیشن های ورزش در خانه برای گوشی های اندروید و آیفون

8. سم‌زدایی بدن از فلزات سنگین

ترکیبات گوگردی موجود در سیر در دزهای بالا اندام‌ها را از آسیب فلزات سنگین سمی حفظ می‌کند. طی یک پژوهش که  بر روی کارکنان کارخانه باتری سازی و 4 هفته به طول انجامید نشان داد که سیر میزان سرب را در خون 19 درصد کاهش می دهد.همچنین سردرد و فشار خون را کاهش می‌دهد. تأثیر ۳ بار مصرف سیر در روز روی کاهش این نشانه‌ها، حتی از داروی دی‌پنی‌سیلامین هم بیشتر است.

9. خواص سیر برای استخوان

طی آزمایش انجام شده بر روی جوندگان مشخص شد که سیر می تواند با افزایش در حیوانات ماده، ازبین‌رفتن استخوان را به‌حداقل برساند و هم چنین پژوهش انجام شده بر روی زنان یائسه نشان داد که مصرف روزانه سیر خشک شده به چشمگیر علائم کمبود استروژن را کاهش می‌دهد.

در کل سیر با افزایش سطح استروژن در زنان، برای سلامت استخوان‌ها مفید است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

10. خواص سیر برای کبد

فواید سیر برای کبد

مصرف زیاد و مداوم نوشیدنی های الکلی باعث آسیب به کبد می شود و سلامت آن را به خطر می اندازد. دانشمندان چینی در دانشگاه شاندوگ کشف کردند که «دی‌آلیل دی‌سولفید» جزو ترکیبات گوگرد دار آلی در سیر است که می تواند در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف اتانول محافظت کند.

اطلاعات بیشتر: بیماری کبد چیست و چند نوع دارد؟

11. پیشگیری از آرتروز مفصل لگن

طبق مطالعات مشترک انجام شده بین دانشگاه کینگز لندن و دانشگاه آنگلیای شرقی انگلستان انجام شده است مشخص شده که زنانی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی آلیوم مصرف می کند کمتر از دیگران به آرتروز دچار می شوند. آلیوم در سیر، تره فرنگی، موسیر و پیاز وجود دارد. محققان این پژوهش معتقدند که سیر نه تنها می تواند در پیشگیری از آرتروز موثر باشد بلکه به درمان نیز کمک می کند.

12. خاصیت بالای آنتی‌بیوتیکی

دی‌آلیل دی‌سولفید در مبارزه با «کامپیلوباکتر» صد برابر مؤثرتر از دو آنتی بیوتیک معروف است. کمپیلوباکترها باکتری‌هایی هستند که در محیط و غذایمان به وفور یافت می‌شوند و سیر می‌تواند در برابر آنها، از ما محافظت بکند.

13. درمان عفونت‌های ناشی از مخمرها

کاندیدا یکی از شایع‌ترین عوامل بروز عفونت‌های ناشی از مخمرهاست. در سیر آلیسین وجود دارد که با نابودی چربی‌های موجود در سطح خارجی مخمرها مانع از رشد آنها می‌شود.

14. کمک به درمان عفونت‌های  HIV

در مطالعه ای که بر روی سیر انجام شد مشخص شد که دی آلیل دی سولفید می تواند سلول های دستگاه ایمنی آلوده به ویروس HIV را از بین ببرد و مانع از رشد آنها شود. دی‌آلیل دی‌سولفید باعث کاهش تولید پروتئین موثر در همانندسازی HIV می شود. و با این کار می تواند جلوی همانند سازی این ویروس را بگیرد.

15. پیشگیری از پوسیدن دندان ها و درمان عفونت‌ دهان

خواص سیر برای دندان

باکتری های موجود در دهان باعث ایجاد پلاک و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان ها می شود. سیر با توجه به خاصیت ضد میکروبی اش به نابودی این باکتری ها کمک می کند. عفونت های دهانی مانند پیوره و برفک دهان و زخم های ناشی از دندان مصنوعی را در مان می کند.

بیشتر بخوانید : روش های خانگی از بین بردن جرم دندان

16. کمک به درمان زخم‌های ناشی از هلیکوباکتر پیلوری

هلیکوباکتر پیلوری یکی از معمول ترین عفونت های باکتریایی و از عوامل اصلی ایجاد زخم در انسان و حیوان می باشد. سیر دارای خاصیت ضد باکتریایی در برابر هلیکوباکترپبلوری دارد. روغن سیر می تواند باعث افزایش غلظت آنزیم های آنتی اکسیدانی شود و به درمان زخم ها کمک کند.

17. کمک به درمان عفونت‌ روده‌ای با منشا انگل‌ها

سیر عفونت های انگلی روده مانند ژیاردیاز و کرم های نواری موجود در موش ها را می تواند درمان کند.آلیسینی که در سیر وجود دارد با جلوگیری از ساخت چربی در انگل ها امکان تحرک و جذب غذا و تولید مثل را مختل می کند. سیر به دستگاه ایمنی کمک می کند و  میزان گلبول های سفید را افزایش می دهد و مکانیسم دفاعی بدن را در برابر عفونت انگلی تقویت میکند.

18. بررسی خواص سیر برای مردان (کاهش خطر بروز سرطان پروستات)

از جمله خواص سیر برای مردان کاهش خطر بروز سرطان پروستات می باشد. طق پژوهش های انجام شده در پکن چین مشخص شد که مصرف آلیوم خصوصا آلیوم سیر خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد. محققان این تحقسق معتقدند که به خاطر عدم مطالعات کافی ، مطالعات باید گسترده تر و مناسب تر بر روی سیر انجام شود و این یافته ها را تایید کند.

بیشتر بخوانید: همه چیزهایی که باید در مورد سرطان بدانید !

19. پیشگیری و کمک به درمان سرطان

آلیل مرکاپتوسیستئین (SAMC)  که یک ترکیب گوگرددار در سیر است که  سرعت رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می دهد و باعث مرگ سلول‌های سرطانی  می شود.

در مطالعات انجام شده سلول آلیل مرکاپتوسیستئین به پروتئین توبولین که در تکثیر سلول‌ها نقش داشته متصل شده و رشد سلولی را دچار اختلال می کند. همچنین با فعال‌کردن پروتئین‌های خاص، دلیل مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

20. خواص سیر برای زنان (جلوگیری  پیشرفت سرطان سینه)

سیر دارای دی‌آلیل دی‌سولفید می باشد که با افزایش مرگ سلول های سرطانی و جلوگیری از رشد تومورهای پستان در موش ها می شود.

21. خواص سیر برای معده

آلیل مرکاپتوسیستئین موجود در سیر مانع از پیشرفت سرطان معده موش‌ها می شود. آلیل مرکاپتوسیستئین باعث  فعال‌کردن آنزیم کاسپاز می شود و پروتئین کیناز باعث  مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

22. پیشگیری از سرطان مثانه

سیر موجب تحریک دستگاه ایمنی می شود و با سم زدایی بدن موش ها از رشد تومورهای مثانه جلوگیری می کند. سیر باعث افزایش فعالیت ماکروفاژها و لنفوسیت ها میشود.

23. کمک به درمان آلرژی

و اما عصاره سیر مانع بروز واکنش های آلرژیک می شود. در عصاره سیر اتیل استات وجود دارد و می تواند پروتئین FceRI دستگاه ایمنی رو غیر فعال کند.این پروتئین می تواند با آزادکردن عوامل التهابی با بروز واکنش‌های آلرژیک ارتباط مستقیم داشته باشد. عصاره‌ی سیر نیز با مهار آزادشدن هیستامین می‌تواند مانع از بروز واکنش‌های آلرژیک شود.

24. خواص سیر برای پوست

از خواص سیر برای پوست می توان به  حفاظت در برابر پرتوهای فرابنفش اشاره کرد. سیر می تواند با تحریک سلول های ایمنی از پوست در برابر اثرات مضر اشعه فرابنفش حفاظت کند.

وقتی شخص در برابر پرتو فرابنفش قرار بگیرد یورو کانیک اسید پوست تغییر می کند و عملکرددستگاه ایمنی را متوقف می کند.عصاره سیر نیز با کاهش غلظت یوروکانیک اسید در موشهای آزمایشی از کاهش فعالیت دستگاه ایمنی جلوگیری کرد.

خواص ضد پیری سیر

25. خواص سیر برای مو

یکی از فواید مصرف سیر برای مو این است که به رشد هر چه بهتر فولیکول موهای سر کمک می کنند و درنهایت ریزش مو را کم و متوقف می نمایید.

26. خاصیت ضد پیری سیر

سیر باعث افزایش رشد و طول عمر سلول های پوست می شود و عصاره سیر در دراز مدت می تواند خاصیت ضد پیری یرای پوست داشته باشد. افرادی که سیر می خورند سلول های پوست سالم تری دارند. خاصیت آنتی اکسیدانی اش باعث افزایش رشد سلول های پوست می شود.

27. جلوگیری از پیشرفت سرطان روده‌ی بزرگ

دی‌آلیل دی‌سولفید و آلیل مرکاپتوسیستئین موجود در سیر باعث توقف رشد سلول های سرطانی می شود و با مرگ سلول های سرطانی رشد تومورهای روده بزرگ در موش ها را متوقف میکند. آلیل مرکاپتوسیستئین باعث فعال‌ شدن پروتئین JNK1 و آنزیم کاسپاز می شود و افزایش مرگ سلول‌های سرطانی را به دنبال دارد.

28. درمان ضایعات پوستی

سیر می‌تواند ضایعات پوستی همانند پسوریازیس و اگزما را  بهبود دهد. با فعال‌شدن ترکیبی به‌نام NF-kB  که توسط رادیکال های آزاد و عوامل سرطان زا و پرتو فرابنفش انجام می شود باعث بروز التهابات پوستی شود.اس‌آلیل سیستئین در سیر با مهار رادیکال‌های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در مدل سلولی و مطالعات انسانی، از فعالیت NF-kB جلوگیری می‌کند.

29. درمان جای زخم

سیر موجب درمان زخم‌های کلوئیدی (فزون‌گوشت) که نوعی زخم‌های سخت هستند که در اثر رشد بیش‌ازحد کلاژن موجود در پوست اتفاق می‌افتد می شود. این زخم‌ها نوعی زخم‌های سخت هستند که در اثر رشد بیش‌ازحد کلاژن موجود در پوست اتفاق می‌افتد. سیر بر روی  فاکتورهای رشد، نیتریک اسید و آنزیم‌های مؤثر بر تولید کلاژن اضافی اثر بازدارندگی دارد.

30. کاهش میزان کلسترول

از دیگر فواید سیر می توان به “کاهش میزان کلسترول” اشاره کرد. سیر ساخت کلسترول در کبد را کاهش می دهد،کلسترول بد در رگ‌های خونی لخته می‌شود و خطر بروز حملات قلبی و سکته‌ها را افزایش می‌دهد. در تحقیقی سیر توانست با غیرفعال‌کردن آنزیم‌های تولیدکننده‌ی کلسترول در 70 بیمار دیابتی، سطح کلسترول آنها را کم کند.

بررسی خواص عسل و دارچین برای کاهش کلسترول + طرز استفاده

31. خواص سیر برای مو، درمان ریزش مو یا طاسی

ریزش مو و طاسی امکان دارد بر اثر حمله سلول های دستگاه ایمنی به فولیکول های مو ایجاد شود.دی‌آلیل دی‌سولفید داخل سیر می تواند از واکنش های خود ایمنی جلوگیری کند و با افزایش سلول های سرکوب کننده دستگاه ایمنی باعث رشد و تحریک موها شود.

32. پیشگیری از چاقی

طبق تحقیقات انجام شده یر روی موش های آزمایشگاهی سیر می تواند با کاهش وزن و تجمع چربی ها، خطر چاقی را کم کند.

سیر می تواند پروتئین‌هایی را در بافت چربی، کبد و عضله فعال ‌کند که مواد مغذی را به‌جای انرژی، به گرما تبدیل بکنند. آجوئن موجود در سیر باعث کاهش بافت چربی در موش‌ها می شود و از چاقی پیشگیری می‌کند. آجوئن باعث تولید هیدروژن پراکسید می‌شود. هیدروژن پراکسید می تواند آنزیم‌هایی (پروتئین کیناز) را فعال ‌کند که باعث نابودی سلول‌های چربی می‌شوند.

اطلاعات بیشتر: 10 ماده غذایی سرشار از پروتئین با کالری کم مناسب رژیم های لاغری

33. کمک به درمان دیابت

دلایل بروز دیابت ژنتیک، چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا یا قند خون بالا می باشد. سیر باعث کاهش فعالیت آنزیم‌های فسفاتاز و آمینوترانسفراز مؤثر در انتقال گلوکز به کبد می شود و موجب کاهش قند خون می شود. سیر مانع از فعالیت آنزیمی می‌شود که داروی CYP2E1 را در کبد تجزیه کرده و از این طریق نیز مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد.

امیدوارم با مطالعه خواص بی نظیر و اعجاب انگیز سیر  به استفاده از این محصول  ترغیب شده باشید. شما می توانید سیر را به یک عضو ثابت در رژیم غذایی خود تبدیل کنید و با مصرف سیر به بالا بردن ایمنی بدن خود کمک کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.