طرز تهیه کبه عربی ترد و خوشمزه مجلسی؛ مرحله به مرحله
کبه عربی شباهت زیادی به سمبوسه دارد و تنها تفاوت آن این است که سمبوسه با نان لواش تهیه می شود و این کبه عربی با ترکیب سیب زمینی و برنج تهیه می شود و لایه بیرونی کبه عربی را تشکیل می دهد. در ادامه طرز تهیه کبه عربی به روش اصیل آن را ارائه داده ایم.
طرز تهیه کبه عربی با برنج
بهتر است کبه عربی با برنج تهیه شود و در اینجا می خواهیم طرز تهیه کبه عربی با برنج را با شما به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه کبه عربی
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 4 قاشق غذاخوری |
آرد | 4 قاشق غذاخوری |
جعفری (اختیاری) | به میزان لازم |
برنج | کمی کمتر از 1 لیوان |
پیاز داغ | 4 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 4 عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
خلال بادام | 8 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
زرشک | 4 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
زعفران (اختیاری) | به میزان دلخواه |
زیره | به میزان لازم |
دستور تهیه کبه عربی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 40 دقیقه
- آماده کردن خلال بادام
خلال بادام را درون آب می ریزیم و می گذاریم تقریبا 1 ساعت بماند تا برای تهیه کبه عربی خیس بخورد.
- شستن زرشک
زرشک را شسته و در آبکشی کوچک می ریزیم.
- آماده کردن جعفری
جعفری را پاک کرده و ساطوری ریز خرد می کنیم و برای تهیه کبه عربی کنار می گذاریم.
- پختن سیب زمینی
سیب زمینی را به همراه آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا سیب زمینی بپزد.
- پختن برنج
در این مرحله از طرز تهیه کبه عربی، در قابلمه ای مقداری آب و روغن ریخته و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا بجوشد.
- ریختن برنج
بعد از اینکه جوشید، برنج را می ریزیم و می گذاریم بپزد و برای تهیه کبه عربی لازم است برنج شفته شود.
- تهیه لایه بیرونی کوبه عربی
سیب زمینی را پوست کرده و به چند قسمت تقسیم می کنیم و در خرد کن می ریزیم.
- ریختن برنج
برنج شفته شده را به سیب زمینی اضافه می کنیم و مجددا خرد کن را روشن می کنیم تا برنج به خوبی با سیب زمینی ترکیب شود.
- ورز دادن مواد بیرونی کبه عربی
این مواد را ورز می دهیم و کنار می گذاریم تا برای تهیه کبه عربی با برنج، آماده باشد.
- خرد کردن پیاز
برای تهیه کبه عربی، پیاز را نگینی ریز خرد می کنیم.
- تهیه مواد میانی کبه عربی
در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم.
- ریختن پیاز
بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز را می ریزیم و می گذاریم تفت بخورد و برای تهیه مواد میانی کبه عربی، شفاف و طلایی شود.
- ریختن گوشت چرخ کرده
بعد از اینکه پیاز تفت خورد، گوشت چرخ کرده را می ریزیم.
- افزودن ادویه
زمانی که گوشت تغییر رنگ داد، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد میانی کبه عربی اضافه می کنیم.
- ریختن زیره
حال زیره را می ریزیم و هم می زنیم.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی را به مواد میانی کبه عربی اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا بوی خامی رب از بین رفته و عطر ادویه ها به مشاممان برسد.
- اضافه کردن خلال بادام
خلال بادام خیس خورده را در خرد کن می ریزیم و بعد از اینکه کمی خرد شد، به مواد کبه عربی اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.
- ریختن جعفری
جعفری خرد شده را می ریزیم. جعفری طعم کبه عربی را بینظیر می کند.
- افزودن پیاز داغ
حال پیاز داغ آماده شده از قبل را می ریزیم و مجددا هم می زنیم تا همه مواد میانی کبه عربی با هم ترکیب شوند.
- ریختن زعفران
کمی زعفران دم کرده را به مواد فوق اضافه می کنیم.
- ریختن زرشک
زرشک را به مواد بالا اضافه می کنیم و بعد از اینکه همه مواد میانی با هم ترکیب شدند از روی حرارت بر می داریم و می گذاریم خنک شود.
- آماده کردن لایه بیرونی کبه عربی
برنج و سیب زمینی ترکیب شده را در ظرفی می ریزیم. تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم.
- ریختن آرد
کم کم آرد را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ترکیب یکدستی که شبیه به خمیر نان است، حاصل شود. حال این ترکیب را به خوبی ورز می دهیم.
- تهیه کبه عربی با برنج
کمی از لایه بیرونی کبه عربی مجلسی را با دست برداشته و در کف دست باز می کنیم.
- ریختن مواد میانی
کمی از مواد حاوی گوشت را روی لایه بیرونی کبه عربی می ریزیم و از اطراف روی مواد میانی را می پوشانیم.
- سرخ کردن کبه عربی مجلسی
در تابه ای مقدار تقریبا زیاد روغن ریخته و روی حرارت زیاد می گذاریم. بعد از اینکه داغ شد کبه عربی را در آن می اندازیم تا کاملا سرخ و طلایی شود. هر کبه عربی را به همین ترتیب سرخ می کنیم.
نکات پخت کبه عربی
- می توانید به جای استفاده از خرد کن، مواد بیرونی کبه عربی را با گوشکوب له کنید.
- برای مقوی تر شدن کبه عربی، کمی گردو خرد شده را به مواد میانی کبه عربی اضافه کنید.
- ریختن زعفران کاملا اختیاری است.
- در برخی رسپی ها سیب زمینی و آرد را حذف می کنند و برنج را به خوبی له کرده و بعد از ریختن مواد میانی و شکل دادن کبه عربی، در تخم مرغ هم زده و سپس درون روغن می ریزند.
- برای برشته شدن کبه عربی، بعد از اینکه سرخ شد در توری فلزی یا روی دستمال نخی می اندازیم تا روغن آن گرفته شود.
- بعد از سرخ شدن کبه عربی با سس دلخواه سرو کنید.
- می توانید کبه عربی های آماده شده را در ظرف مخصوص فریزری قرار داده و سپس در زمان دلخواه از فریزر خارج می کنیم و در روغن سرخ می کنیم.
- همچنین برای به هم نچسبیدن کبه ها، بهتر است قبل از سرخ کردن برای چند دقیقه درون فریزر بگذارید.
- می توانید عدس پخته را جایگزین سیب زمینی کرده و تخم مرغ را از مواد این کبه عربی حذف کنیم.
- به علاوه می توان هر ادویه دلخواهی را به مواد میانی کبه عربی اضافه کرد.
- توجه کنید که اگر ترکیب سیب زمینی، برنج و تخم مرغ سفت بود نیازی به ریختن آرد نیست.
- می توانید کبه عربی گیاهی و بدون گوشت تهیه کنید.
- اگر کبه عربی درون روغن قوطه ور نشد، از روغن اطراف آن روی کبه عربی بریزیم تا کاملا سرخ شود.
- برای جلوگیری از چسبیدن کبه عربی به دیواره های تابه، از قابلمه یا تابه تفلون استفاده کنید.
- می توانید از سرخ کن برای سرخ کردن کبه عربی استفاده کنید.
- بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا کبه عربی هم عطر بهتری داشته باشد و هم وا نرود.
- توجه کنید که بهتر است زمانی که برنج داغ است له کنید زیرا در اینصورت کبه عربی وا نمی رود.
- برای زرد شدن کبه عربی با برنج، کمی زردچوبه را به برنج در حال پخت اضافه کنید.
- در بعض مواقع کشمش را جایگزین زرشک می کنند.