طرز تهیه مربای زغال اخته بدون هسته + خواص مربای زغال اخته
زغال اخنه ها ترش مزه هستند زیرا میزان اسید بالایی دارند، زغال اخته های بیشتر رسیده شیرین ترند. از زغال اخته در ایران در انواع مختلفی استفاده می شود: تازه ، خشک شده ، آب میوه، سس، جوهر، ترشی ، مربا، ژله ، اسموتی، کیک ، مارمالاد و حتی قرص های آنتی اکسیدان. در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را میتوانید بخوانید. با طرز تهیه مربای زغال اخته بدون هسته با مینویسم همراه باشید.
طرز تهیه مربای زغال اخته بی هسته:
برای پخت مربای زغال اخته بهتر است زغال اخته های رسیده را انتخاب کنید زیرا گوشت نرمی دارند. زمان پخت مربای زغال اخته حدود یک ساعت می باشد. برای تهیه مربا زغال اخته بهتر است از ظرف لعابی استفاده کنید. هنگام پخت درب ظرف را نگذارید تا یک مربای زغال اخته خوشرنگ داشته باشید. برای عطر بتر مربا می توانید در پایان کار کمی وانیل به آن اضافه کنید. برای تهیه مربای زغال اخته بدون هسته به دو روش می توانید هسته ها را جدا کنید. روش اول در ادامه توضیح داده شده اما می توانید قبل از پخت نیز با دستگاه هسته گیر هسته زغال اخته را جدا کنید و روی آن شکر ریخته و به مدت حداقل 12 ساعت به آن استراحت دهید تا زغال اخته ها آب بیاندازند و سپس روی حرارت بجوشانید تا به غلظت مناسب برسند.
مواد لازم:
- 4 فنجان زغال اخته
- 4 فنجان آب ، (در صورت لزوم بیشتر اضافه کنید)
- 2 فنجان شکر
- 1/4 فنجان آب لیمو
- 3-4 غلاف هل
مراحل و طرز پخت مربا زغال اخته:
- ابتدا زغال اخته ها را کمل بشویید.
- زغال اخته ها را در ظرف دیگری بریزید و اجازه دهید به آرامی به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزد.
- اجازه بدهید زغال اخته های پخته شده خنک شوند.
- سپس از یک صافی یا یک سبد استیل استفاده کنید و از یک قاشق چوبی استفاده کنید تا زغال اخته ها را له کنید تا هسته آن جدا شود.
- تفاله و آب زغال اخته را دوباره روی اجاق گاز می جوشانیم و شکر و آب لیمو و ادویه را اضافه میکنیم.
- اجازه میدهیم که به غلطت کافی برسد. بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر مربای زغال اخته آماده شده و بعد از خنک شدن آن را در ظروف شیشه ای بریزید.
ارزشهای غذایی زغال اخته
- گیلاس های قرنیه ای سرشار از آهن ، کلسیم ، اسید فولیک ، فلاونوئیدها و ویتامین های B ، E ، B2 و C2 هستند.
- مانند سایر میوه ها از خانواده گیلاس ، زغال اخته مقادیر زیادی آنتوسیانین دارند.
- آنتوسیانین موجود در این میوه رنگدانه ای از خانواده فلاونوئید است که دلیل آن هم رنگ قرمز در گوجه فرنگی و سایر میوه های قرمز است. زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی ، آنتوسیانین (به ویژه از خانواده فلاون و ایزوفلاون) ، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ملاتونین است. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن را در برابر بیماری های غیر التهابی تقویت می کنند.
- شربت زغال اخته ضد تشنگی است. در تابستان و جلوگیری از گرمازدگی آن را به یک نوشیدنی شگفت انگیز تبدیل کنید.
- زغال اخته دارای ترکیبات مغذی هستند که نقش موثری در کمک به مغز در مقابل از دست دادن حافظه دارند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد مضر آسیب رساننده به DNA و ایجاد التهاب در مغز را خنثی می کنند. بنابراین ، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.
- زغال اخته می تواند کارایی سلولهای سرطانی پروستات را کاهش دهد.
- این ماده همچنین دارای مقدار زیادی هورمون ملاتونین است که به شما کمک می کند تا یک خواب راحت و عمیق داشته باشید.
- آنتی اکسیدان های موجود در این میوه کلاژن تولید می کنند و پوست را محکم نگه می دارند. همچنین از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند ، زیرا آنتی اکسیدان های آن از چسبیدن باکتری به دندان جلوگیری می کند
- پوست زغال اخته تب را درمان می کند ، و از اسهال جلوگیری می کند. این میوه به خودی خود به دلیل مقادیر بالای فیبر ، درمانی برای تورم معده و همچنین اسهال است.
- زغال اخته به عنوان کمک بزرگی در از بین بردن باکتری های مختلف از بدن شناخته می شود. اگرچه به عنوان جایگزینی برای ضد بیوتیک در نظر گرفته نمی شود.