طرز تهیه 3 غذا با اسفناج (خوشمزه و پرخاصیت)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

غذا با اسفناج بهتر است از ملزومات برنامه غذایی هر انسانی باشد. اسفناج جایگزین مناسبی برای قرص آهن است و همچنین برای روده و معده ی انسان بسیار مقوی بوده و طرفداران بیشماری دارد. بنابراین غذا با اسفناج برای کسانی که فقر آهن دارند، توصیه می شود. بیشتر سالاد های رژیمی و مفید با اسفناج تهیه می شوند. این سبزی شامل دو بخش برگ و ساقه است که در همه مصارف اسفناج از هردو قسمت استفاده می شود و در کنار هم کاربرد دارند. غذا با اسفناج انواع مختلفی دارد.

دستور تهیه غذا با اسفناج

اسفناج از دسته سبزیجاتی است که اصالتا برای آسیا و قسمت غربی و مرکزی آن می باشد. البته امروزه در سرتاسر جهان از این سبزی پر ویتامین در غذاها و سالاد ها استفاده می شود. از انواع غذا با اسفناج می توان از ته چین اسفناج، املت اسفناج، دیپ اسفناج و غیره نام برد. که در ادامه شما با 3 تا از این غذاها آشنا می شوید تا از این پس این غذاهایی که ارزش غذایی زیادی دارند را خودتان تهیه کنید.

1.ته چین اسفناج

غذا با اسفناج : ته چین اسفناج

ته چین اسفناج از دسته ی ته چین های پر خاصیت و در عین حال خوش طعم است. این ته چین با انواع گوشت یا مرغ قابل طبخ است. شما در ادامه طرز تهیه ته چین اسفناج با مرغ را می بینید.

مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج

اسفناج400 گرم
مرغ330 گرم
ماست همزدهکمی بیشتر از 3 قاشق غذاخوری
سیر2 حبه کوچک
پیاز 1 عدد متوسط
برنج180 گرم
تخم مرغ2 عدد کوچک
زعفران2 گرم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
دارچینبه میزان دلخواه
گلابکمی کمتر از 1 قاشق غذاخوری
کره50 گرم
روغنبه میزان لازم

زمان لازم تهیه ته چین اسفناج به عنوان غذایی با اسفناج، 1 ساعت است.

دستور پخت ته چین اسفناج

  1. آماده کردن اسفناج : اسفناج ها را پاک کرده و می شوییم. برای پاک کردن فقط 0.5 تا 1 سانتی متر از ته ساقه را دور انداخته و اسفناج های زرد را جدا می کنیم.
  2. خرد کردن پیاز : پیاز ها را پوست می کنیم. شسته و به اندازه های ریز و نگینی خرد می کنیم. برای ته چین اسفناج بهتر از نگیین خرد شود اما می توان با سایز ریز هم رنده کرد..
  3. خرد کردن سیر : برای ته چین اسفناج، سیر را هم پوست کرده و بعد از شستن به صورت خیلی ریز خرد می کنیم.
  4. دم کردن زعفران : زعفران را می سابیم. در استکانی می ریزیم و تکه ای یخ در آن می اندازیم. همزمان که یخ ذوب می شود، زعفران نیز دم می کشد.
  5. خیس کردن برنج : برنج را از 2 ساعت قبل در ظرفی گود ریخته و تا کمی بالاتر از سطح برنج آب می ریزیم. کمی نمک زده و برای ته چین اسفناج کنار می گذاریم.
  6. پختن اسفناج : اسفناج را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از اینکه آب آن کشیده شد، کره را می ریزیم. کمی تفت داده و نمک و فلفل سیاه می زنیم. بعد از 2 دقیقه هم زدن روی حرارت ملایم، خاموش می کنیم.
  7. خرد کردن مرغ : مرغ ها را به صورت خلالی و لایه های ریز خرد می کنیم.
  8. آماده کردن مرغ : د رتابه ای کمی روغن ریخته و سپس پیاز را می ریزیم و بعد از 5 دقیقه تفت دادن آن، مرغ را می افزاییم. کمی که پیاز و مرغ با هم پختند، سیر را می ریزیم. نمک و فلفل سیاه و زردچوبه زده و درب تابه را می بندیم. اجازه می دهیم تا زمانی که مرغ طعم ادویه ها و سیر را بگیرد و مغز پخت شود، روی حرارت بماند.
  9. آبکش کردن برنج : در قابلمه ای مقدار لازم آب را همراه با کمی نمک ریخته و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. بعد از اینکه جوشید حرارت را ملایم کرده و برنج را در آن می ریزیم. برنج کمی که نرم شد از روی حرارت برداشته و آبکش می کنیم.
  10. آماده کردن مواد ته چین : تخم مرغ را در ظرفی می شکنیم و فقط زرده های آن ها را در کاسه ای می ریزیم. و ماست را به زرده ی تخم مرغ ها اضافه می کنیم. هم میزنیم تا مواد با هم مخلوط شود، گلاب را می ریزیم. به یمزان لازم روغن و کمی نمک می زنیم و همه مواد را به مدت 1 دقیقه به آرامی هم می زنیم. برنج را کم کم اضافه کرده و طوری که همه ی برنج به آن آغشته شود هم می زنیم.
  11. پختن ته چین اسفناج : در قابلمه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. کمی کمتر از نصف برنج ته چین را می ریزیم و سپس با یک قاشق سطح آن را صاف کرده و کناره های قابلمه را هم با همان برنج می بندیم تا مواد لایه ی بعدی به کف قابلمه نفوذ نکند. مرغ را می افزاییم. در لایه ی بعدی اسفناج می ریزیم و سپس بقیه ی برنج را روی اسفناج قرار داده و باغ یک کفگیر سطح آن را صاف می کنیم. دمکنی قرار می دیم و اجازه می دهیم در حرارت کم بپزد.

نکات طلایی برای تهیه ته چین اسفناج

  • برای خوشرنگ تر شدن ته چین اسفناج، کمی زعفران مصرفی را بیشتر کنید.
  • بهتر است سیر را با سیر خرد کن، گوشکوب برقی یا دستی خرد کنید.
  • میزان خرد شدن مرغ در ته چین اسفناج دلخواه است.
  • برنج را کمی زنده و دان آبکش کنید، خوشمزه تر می شود.

دستور تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه


2.املت اسفناج

غذا با اسفناج : املت اسفناج
املت اسفناج

املت اسفناج نوعی املت بین المللی است. این املت بسیار مفید و سرشار از ویتامین های مورد نیاز برای بدن و همچنین پروتئین است. املت اسفناج غذایی فوری است که در کمترین زمان تهیه می شود. املت اسفناج برای دسته ای از افراد ی که رژیم وگان آن هتا دارای تخم مرغ نیز می باشد، پیشنهاد غذایی خوشمزه ای است. مواد پایه ی این املت همانطور که از نامش مشخص است، اسفناج و تخم مرغ است. برای مشاهده ی طرز تهیه املت اسفناج به صورت کامل، می توانید به مطالب قبلی سایت مینویسم مراجعه کنید.

دستور تهیه سوپ اسفناج


3.دیپ اسفناج

غذا با اسفناج : دیپ اسفناج
دیپ اسفناج

دیپ اسفناج یک عصرانه یا شام سبک و غذایی بر پایه اسفناج و ماست می باشد. دیپ اسفناج معمولا با نان یا انواع چیپس قابل سرو است. طعمی شبیه به بورانی اسفناج دارد و تفاوت آن با بورانی اسفناج در همین ماست و خامه ی مورد استفاده در آن می باشد. در ادامه طرز تهیه دیپ اسفناج را که یک غذای بین المللی است می آموزید.

مواد لازم برای تهیه دیپ اسفناج

اسفناج پاک شده350 گرم
ماست همزده7 قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان1.5 قاشق غذاخوری
سیر7 حبه
گردو150 گرم
نعنا خشککمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
آویشنکمی بیشتر از 1.5 قاشق چایخوری
کره20 گرم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

زمان لازم تهیه دیپ اسفناج به عنوان غذا با اسفناج، 30 دقیقه است.

دستور تهیه دیپ اسفناج

  1. خرد کردن سیر : سیر را پوست کنده و می شوییم. به اندازه های خیلی ریز خرد می کنیم.
  2. آماده کردن اسفناج : 500 گرم اسفناج را به این شکل که 0.5 سانتی متر از انتهای ساقه را ببریم، پاک کرده و می شوییم تا گل و لای نداشته باشد. سپس 350 گرم از اسفناج پاک شده را برای دیپ اسفناج به صورت تقریبا ریز خرد می کنیم.
  3. آماده کردن نعنا : گلبرگ های نعنای خشک شده را در آسیاب کن می ریزیم و بعد از آسیاب شدن کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری از آن را نیاز داریم.
  4. آماده کردن گردو : گردو ها را پوست کنده و آسیاب می کنیم.
  5. پختن اسفناج : در تابه ای کره را ریخته و سیر را در آن می ریزیم. کمی تفت داده و هنگامی که کمی بوی سیر بلند شد، اسفناج را می ریزیم. بعد از 2 دقیقه تفت دادن، گردو را می ریزیم. مواد را با هم ترکیب کرده و وقتی که روغن گردو پس داد و رنگ اسفناج کمی عوض شد، نمک و فلفل سیاه و نعنا و آویشن می زنیم. هم زده و خاموش می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شود.
  6. آماده کردن دیپ اسفناج : در ظرفی گود ماست را می ریزیم. پنیر پارمسان را می افزاییم. در ادامه اسفناج های خنک شده را ریخته و مواد را کاملا با هم مخلوط می کنیم.

نکات طلایی برای تهیه دیپ اسفناج

  • در تهیه دیپ اسنفاج به عنوان غذایی با اسفناج، ندازه ی نعنا خشک و آویشن دست خودتان است و می توانید کم یا زیاد کنید.
  • دیپ اسفناج را در یخچال نگه داری کنید.
  • می توانید گردو را به جای آسیاب کردن با هاونگ کوبیده یا خرد کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن این غذا، کمی شوید خشک و آسیاب شده هم بریزید.
  • دیپ اسفناج در کنار سیب زمینی تنوری یا چیپس طعم عالی ای خواهد داشت.

همچنین بخوانید :

کوکو اسفناج

دستور پخت بورک با اسفناج و پنیر

دستور تهیه ته چین با اسفناج و مرغ

سالاد اسفناج

خورش آلو اسفناج

نظرات