طرز تهیه قنبر پلو شیرازی خوشمزه با گوشت قلقلی
یکی از غذاهای شیرازی، قنبر پلو می باشد که نام دیگر آن، غم بر پلو است. قنبر پلو شیرازی یکی از با اصالت ترین غذاهای ایرانی می باشد که در لیست خوشمزه ترین غذاهای ایرانی قرار گرفته است. قنبر پلو طرز تهیه ساده ای دارد و کشمش ماده اولیه اصلی برای تهیه قنبر پلو شیرازی است. در ادامه طرز تهیه قنبر پلو شیرازی را می آموزید.
طرز پخت قنبر پلو شیرازی
قنبر پلو شیرازی را در ادامه یاد بگیرید و بهترین و خوشمزه ترین قنبر پلو شیرازی را آماده کنید. اگر به غذاهای شیرازی علاقه دارید، می توانید دستور تهیه شکر پلو شیرازی و همچنین روش پخت کلم پلو شیرازی را در مینویسم بیاموزید.
مواد لازم برای قنبر پلو
پیاز | 3 عدد متوسط |
کشمش پلویی | 200 گرم |
گوشت چرخ کرده | 800 گرم |
زعفران | یک پنس |
گردو | 150 گرم |
برنج | 8 لیوان |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
رب انار | 4 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
شیره انگور(اختیاری) | 3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه قنبر پلو شیرازی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 30 دقیقه
- خیس کردن برنج
2 ساعت مانده به تهیه قنبر پلو، برنج را در کاسه ای ریخته و خیس می کنیم تا برای تهیه قنبر پلو شیرازی آماده شود.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و نگینی ریز خرد می کنیم.
- دم کردن زعفران
برای تهیه قنبر پلو شیرازی، زعفران را می سابیم و در کاسه ای می ریزیم و تکه ای یخ روی آن می اندازیم تا رنگ پس بدهد.
- آماده کردن گردو
مغز گردو را از پوست آن جدا کرده و ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن مواد کوفته قلقلی
در این مرحله از طرز تهیه قنبر پلو شیرازی، گوشت چرخ کرده را داخل ظرفی می ریزیم.
- ریختن ادویه
نمک را با زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با دست ورز می دهیم.
- سرخ کردن کوفته قلقلی
در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. مواد کوفته قلقلی را به دایره های کوچک تقسیم کرده و برای تهیه قنبر پلو شیرازی، سرخ می کنیم.
- تفت دادن پیاز
بعد از اینکه کوفته قلقلی ها آماده شد، از تابه خارج کرده و برای تهیه قنبر پلو کنار می گذاریم. حال پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم.
- اضافه کردن گردو
بعد از اینکه پیاز تفت خورد، گردو خرد شده را به آن اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم تا تفت بخورند.
- اضافه کردن کشمش
کشمش را به مواد فوق اضافه می کنیم و هم می زنیم. شیره انگور را نیز بریزید.
- ریختن کوفته قلقلی
اکنون کوفته قلقلی را در مواد قبلی قنبر پلو شیرازی می ریزیم.
- افزودن رب انار
رب انار را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم. رب انار طعم قنبر پلو را بینظیر می کند.
- ریختن زعفران
کمی از زعفران دم کرده را به مواد بالا اضافه می کنیم.
- پختن برنج
در این مرحله از طرز تهیه قنبر پلو، در قابلمه ای آب ریخته و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا بجوشد.
- ریختن روغن
روغن و نمک را به آب اضافه کرده و می گذاریم بجوشد.
- اضافه کردن برنج
بعد از اینکه آب جوشید، برنج را به مواد بالا اضافه می کنیم تا برنج برای تهیه قنبر پلو آماده شود.
- تهیه قنبر پلو شیرازی
در قابلمه ای روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. ته دیگ دلخواه را قرار داده و کمی از برنج را می ریزیم.
- ریختن مواد قنبر پلو
مقداری از مواد قنبر پلو را روی برنج می ریزیم.
- اضافه کردن برنج
حال کمی دیگر برنج می ریزیم و این مراحل تا اتمام مواد اولیه قنبر پلو و تا زمانی که لایه آخر برنج باشد، ادامه می دهیم. بعد از آن دمکنی قرار داده و می گذاریم قنبر پلو شیرازی دم بکشد.
نکات مهم در تهیه قنبر پلو
- می توانید قبل از دم گذاشتن قنبر پلو، کمی روغن و زعفران روی آن بریزید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
- برای تهیه قنبر پلو شیرازی با مرغ، مرغ را پخته و ریز خرد کنید و یا ریش ریش کنید و جایگزین کوفته قلقلی کنید.
- برای تزیین قنبر پلو شیرازی، از کوفته قلقلی استفاده کنید.
- میزان گردو اختیاری است.
- اگر رب انارتان ترش بود، کمی شکر بریزید تا طعم قنبر پلو شیرازی بهتر شود.
- ریختن شیره انگور نیز کاملا اختیاری است و می توانید شیره خرما یا شیره توت را جایگزین آن کنید.
- می توانید کره را جایگزین روغن کنید تا قنبر پلو شیرازی خوش عطر تر شود.
- برای بهتر شدن ته دیگ قنبر پلو، روی شعله گاز، شعله پخش کن می گذاریم.