طرز تهیه کوکوی چند لایه؛ پیش غذا مجلسی برای مهمانی
کوکوی چند لایه به کوکویی گفته می شود که هر لایه آن طعم و مواد اولیه متفاوتی دارد و یک غذای سبک و در عین حال مجلسی محسوب می شود که می توانید از آن به عنوان شام در مهمانی های رسمی استفاده کنید. در این پست از آموزش آشپزی سایت مینویسم طرز تهیه کوکوی چند لایه را آموزش می دهیم. این کوکو نوعی غذای خوشمزه تبریزی می باشد.
کوکو چند لایه مجلسی
کوکوی چند لایه را می توان به روش های متفاوتی طبخ کرد که تفاوت آن ها در تعداد لایه ها و همچنین مواد اولیه ی هر لایه است. ما در اینجا طرز تهیه کوکو چند لایه مجلسی را به متداول ترین روش ارائه می دهیم.
همچنین می توانید نحوه تهیه کوکو قارچ را در مینویسم ببینید.
فهرست مطالب
طرز تهیه کوکو سه رنگ مجلسی
همانطور که گفتیم در کوکو چند لایه، هر کدام از لایه ها دارای مواد اولیه متفاوتی هستند. به همین دلیل مواد هر لایه را در جدول های جداگانه شرح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه لایه اول کوکو سه رنگ :
پیاز | 2 عدد متوسط |
سبزی کوکویی | 400 گرم |
زرشک(دلخواه) | نصف لیوان |
تخم مرغ | 4 عدد |
گردو(دلخواه) | 150 گرم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روش تهیه مواد لایه اول کوکوی چند لایه (کوکو سبزی)
زمان مورد نیاز: 50 دقیقه
- آماده کردن سبزی کوکویی
سبزی را پاک کرده و می شوییم و ساطوری و ریز خرد می کنیم.
- رنده کردن پیاز
پیاز را بعد از پوست کندن با رنده سایز ریز رنده می کنیم و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه مواد کوکوی چند لایه آماده باشد.
- تهیه مواد لایه اول کوکو سه لایه
در ظرفی مناسب سبزی خرد شده را می ریزیم. با فشار دست آب پیاز را می گیریم و به آن اضافه می کنیم.
- اضافه کردن تخم مرغ
در این مرحله از طرز تهیه لایه اول کوکو سه رنگ، تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و به سبزی اضافه می کنیم و هر بار به خوبی هم می زنیم تا تخم مرغ ها از لختگی خارج شوند.
- ریختن ادویه
نمک و فلفل سیاه را به همراه زردچوبه می ریزیم و با مواد فوق مخلوط می کنیم.
- اضافه کردن آرد
آرد را اضافه کرده و با مواد قبلی ترکیب می کنیم.
- ریختن گردو و زرشک
گردو و زرشک را می ریزیم و هم می زنیم. حال این مواد را کنار می گذاریم تا هم دمای محیط شود.
مواد لازم برای تهیه لایه دوم کوکوی سه رنگ مجلسی تبریز (کوکو هویج):
پیاز | 2 عدد |
زردچوبه | به میزان لازم |
هویج | 9 عدد متوسط |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه لایه دوم کوکوی سه رنگ مجلسی (کوکو هویج)
- آماده کردن هویج : هویج را می شوییم و بعد از پوست کندن رنده ریز می کنیم و در ظرفی می ریزیم.
- خرد کردن پیاز : برای تهیه این لایه از کوکو سه رنگ، پیاز را رنده متوسط می کنیم.
- تیهه مواد کوکو : هویج را از صافی رد می کنیم و آب اضافی آن را می گیریم. حال ظرفی مناسب را انتخاب کرده و هویج را در آن می ریزیم.
- ریختن پیاز : همچنین آب پیاز را گرفته و به آن اضافه می کنیم.
- افزودن نمک : در این مرحله از طرز تهیه لایه میانی کوکوی چند لایه، نمک را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه در مواد فوق می ریزیم.
- اضافه کردن تخم مرغ : تخم مرغ را ریخته و مواد را با هم مخلوط می کنیم. هم زدن را تا یکدست شدن مواد ادامه می دهیم و در دمای محیط می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه لایه سوم کوکو سه رنگ تبریزی (کوکو سیب زمینی)
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 5 عدد متوسط |
پودر سیر | نصف قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 3 عدد |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه لایه سوم کوکوی چند رنگ
- آماده کردن سیب زمینی : سیب زمینی را پوست می کنیم و سپس با رنده ریز، رنده می کنیم.
- خرد کردن پیاز : همچنین برای تهیه مواد لایه سوم کوکو سه لایه، پیاز را به شکل سیب زمینی رنده می کنیم.
- تهیه مواد لایه سوم کوکوی چند لایه : سیب زمینی رنده شده را در ظرف مناسبی می ریزیم.
- ریختن تخم مرغ : تخم مرغ را به مواد قبلی این لایه ی کوکو سه رنگ، اضافه می کنیم.
- اضافه کردن پیاز : با فشار دست آب پیاز رنده شده را گرفته و می ریزیم و با مواد فوق ترکیب می کنیم.
- افزودن ادویه : در این مرحله از طرز تهیه مواد لایه سوم کوکوی چند لایه، نمک و فلفل سیاه را ریخته و زردچوبه را اضافه می کنیم. مواد را به خوبی هم می زنیم تا یکدست شوند. حال در دمای محیط قرار دهید.
دستور پخت کوکو سه رنگ
- آماده کردن کوکو چند لایه : تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقدار لازم روغن در آن می ریزیم.
- اضافه کردن لایه اول(کوکو سبزی) : تمام مواد کوکو سبزی را در تابه می ریزیم.
- ریختن لایه دوم (کوکو هویج) : حال مواد میانی کوکوی جند لایه را که همان کوکو هویج است روی کوکو سبزی می ریزیم.
- اضافه کردن لایه سوم(کوکو سیب زمینی) : کوکو سیب زمینی را نیز به عنوان لایه سوم روی مواد قبلی می ریزیم.
- پخت کوکو سه رنگ : با یک لیسک سطح کوکوی چند لایه را صاف کرده و درب تابه را می گذاریم تا بپزد. بعد از اینکه یک طرف کوکو سرخ شد، بر می گردانیم تا طرف دیگر کوکو سرخ شود.
نکات طلایی برای تهیه کوکوی چند لایه
- می توانید زرشک یا گردو یا هردو را از مواد لایه اول این کوکو حذف کنید.
- برای خوشمزه تر شدن لایه اول کوکوی چند لایه، کمی برگ سیر خرد شده به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل کمی سیب زمینی پخته و رنده شده را به لایه دوم کوکو چند لایه بریزید.
- جهت بهتر شدن بافت لایه سوم این کوکو، سیب زمینی را در صافی بریزید و آب آن را بگیرید و در مواد آن بریزید.
- همچنین می توانید مواد کوکو را به همین شکل درون قالبی که در تابه قرار دارد، بریزید و بعد از سرخ شدن از روغن خارج کنید.
- می توانید مواد کوکوی چند لایه را به روش گفته شده در ظرف مناسب ریخته و درون فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید تا سرخ شود.
- برای خوشمزه تر شدن کوکو سه رنگ، کمی پنیر پیتزا بین لایه ها بریزید.
- می توان به کوکو هویج مقداری گوشت چرخ کرده یا مرغ پخته و ریش شده اضافه کنید.
- همچنین می توانید کمی قارچ را ریز خرد کرده و به مواد هر کدام از لایه ها اضافه کنید.
- بهتر است روی شعله گاز، شعله پخش کن قرار دهید تا کوکو بهتر بپزد.
- برای برگرداندن کوکوی چند لایه، بعد از اینکه یک طرف آن سرخ شد، یک دیس را روی تابه قرار می دهیم و کوکو را در آن برمی گردانیم سپس مجددا کوکو را از طرفی که خام است در تابه می گذاریم تا آن طرف نیز سرخ شود.
- برای تزیین کوکوی چند لایه از جعفری، گوجه فرنگی و خیار شور استفاده کنید.
پیشنهاد می شود بخوانید :
دستور تهیه کوکو سیب زمینی با مرغ
طرز تهیه کوکو هفت لایه
برای تهیه این نوع کوکوی چند لایه، کافیست مواد یک نوع کوکو دلخواه دیگر مانند کوکو لوبیا سبز، کوکو نخود فرنگی و … آماده کرده و بین همه ی این 4 لایه ژامبون قرار دهید که در این روش شما چهار لایه کوکو خوشمزه و سه لایه ژامبون دارید که با این مواد کوکو هفت لایه تهیه می شود.