طرز تهیه ترشی گوجه سبز؛ خوشمزه و ملس

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگر شما هم مثل من از چند ماه قبل از رسیدن فصل گوجه سبز یا همان آلوچه منتظر این میوه هستید و دلتان می خواهد در تمام روزهای سال گوجه سبز را نوش جان کنید تا انتهای پست همراه ما باشید. گوجه سبز از میوه های پرطرفدار فصل بهار است. ترشی گوجه سبز از آن چیزهایی است با گوجه سبز تهیه می شود و چاشنی خوشمزه برای سفره شام و نهار می باشد. گوجه سبز میوه ای مفید برای کم خونی، پیشگیری از لخته شدن خون در رگ ها، دارای خواص ضد سرطان و غیره می باشد و به همین دلیل این ترشی نیز همین خواص را دارد. در ادامه طرز تهیه ترشی گوجه سبز را با شما به اشتراک گذاشته ایم.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز خانگی

با گوجه سبز می توان خورشت گوجه سبز، شربت گوجه سبز و غیره تهیه کرد. در این پست طرز تهیه ترشی گوجه سبز به چند روش متداول به شما آموزش داده می شود.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه

در این روش از سرکه سفید و گوجه سبز برای تهیه ترشی استفاده می شود. در ادامه طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه و نکات لازم آن به شما آموزش داده می شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه سفید

گوجه سبز3 کیلوگرم
سرکه سفیدبه مقدار لازم
فلفل تند تازهبه مقدار دلخواه
ترخون8 شاخه
نمکبه میزان لازم

زمان لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه، 30 دقیقه است.

دستور تهیه ترشی گوجه سبز

  1. شستن گوجه سبز

    ساقه کوچک گوجه سبز ها را جدا کرده و می شوییم. در آبکشی ریخته و اجازه می دهیم آب آن کامل خشک شود.

  2. آماده کردن ترخون

    هر شاخه ترخون را به 4 الی 5 قسمت تقسیم می کنیم. ترخون طعم ترشی گوجه سبز با سرکه را عالی می کند.

  3. خرد کردن فلفل

    فلفل ها را شسته و به اندازه نگینی خرد می کنیم.

  4. آماده کردن سرکه

    سرکه را در ظرفی ریخته و مقدار لازم نمک به آن اضافه می کنیم. مقدار نمک باید به اندازه ای باشد که ترشی گوجه سبز خانگی شور نشود.

  5. تهیه ترشی گوجه سبز

    شیشه ای درب دار را آماده کرده و مقداری از گوجه سبز را تا کمتر از نیمه ی شیشه در آن می ریزیم.

  6. اضافه کردن ترخون

    در این مرحله از طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه سفید، مقداری از ترخون و فلفل تند را روی گوجه سبز ها می ریزیم. لایه لایه گوجه سبز و ترخون و فلفل را تا پرشدن شیشه می ریزیم.

  7. ریختن سرکه

    مخلوط سرکه و نمک را به گوجه سبز اضافه می کنیم. تا جایی که روی گوجه سبز ها را کاملا بپوشاند.

  8. آماده کردن ترشی گوجه سبز

    درب شیشه را محکم بسته و در دمای محیط قرار می دهیم. حدودا 10 روز زمان لازم است تا ترشی گوجه سبز برسد. در این مدت درب آن را باز نکنید.

نکات مهم برای تهیه ترشی گوجه سبز خانگی

  • می توانید کمی موسیر و پودر سیر خرد شده به این ترشی اضافه کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن ترشی گوجه سبز کمی ادویه ی ترشی بریزید.
  • می توانید به جای سرکه سفید از سرکه قرمز استفاده کنید تا ترشی گوجه سبز با سرکه قرمز را داشته باشید.
  • برای تهیه ترشی گوجه سبز با آبغوره می توانید آبغوره را جایگزین سرکه سفید کنید.
  • هر سبزی معطر دلخواه یا کرفس را می توانید به این ترشی اضافه کنید.
  • برای تهیه ترشی گوجه سبز دو نفره، لازم است مواد اولیه ذکر شده را تقسیم بر 6 کرده و به ترشی اضافه کنید.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز پخته

طرز تهیه ترشی گوجه سبز پخته

برای اینکه ترشی شما زودتر برسد، لازم است ترشی گوجه سبز با سرکه و ترخون را در قابلمه ای ریخته و به مدت 8 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. این کار ترشی گوجه سبز پخته را نرم تر می کند. همچنین در این روش دیگر نیازی نیست که 10 روز ترشی را نگه داشته و بعد از آن سرو کنید و از همان روز اول قابل سرو است.

همچنین بخوانید : لواشک زردآلو و گوجه سبز


طرز تهیه ترشی گوجه سبز با آب نمک

در این روش از تهیه ترشی گوجه سبز، در کنار سرکه از آب نمک هم استفاده می شود. با این روش، ترشی گوجه سبز بعد از رسیدن، طعم متفاوت تری خواهد داشت.

مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز

گوجه سبز2 کیلوگرم
آببه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
سرکهبه مقدار لازم
فلفل تند تازهبه مقدار دلخواه
ترخون6 شاخه
سیر8 حبه

زمان لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز با آب نمک، 40 دقیقه است.

دستور تهیه ترشی گوجه سبز خانگی

  1. آماده کردن گوجه سبز : گوجه سبز ها را از ساقه های کوچکشان جدا کرده و می شوییم. در آبکشی می ریزیم تا کاملا خشک شوند.
  2. آماده کردن ترخون: برای ترشی گوجه سبز با آب نمک، ترخون ها را به چند قسمت دلخواه تقسیم کرده و می شوییم.
  3. آماده کردن سرکه : سرکه را در ظرفی ریخته و آب اضافه می کنیم. به ازای هر 4 لیوان سرکه، 2 لیوان آب نیاز است.
  4. تهیه ترشی گوجه سبز : شیشه ای را آماده کرده و مقداری از گوجه سبز ها را می ریزیم.
  5. اضافه کردن ترخون : در این مرحله از طرز تهیه ترشی گوجه سبز خانگی، مقداری ترخون می ریزیم.
  6. ریختن نمک : به مقدر دلخواه نمک اضافه می کنیم. دقت کنید که این ترشی شور نشود.
  7. افزودن سرکه : مخلوط سرکه و آب را به مواد قبلی ترشی گوجه سبز اضافه کرده و چند بار شیشه را تکان دهید تا نمک کمی حل شود.
  8. آماده کردن ترشی گوجه سبز با آب نمک : سپس درب شیشه را بسته و به مدت 15 روز در یخچال قرار می دهیم تا ترشی گوجه سبز برسد.

نکات مهم برای تهیه ترشی گوجه سبز با آب نمک

  • برای تهیه ترشی گوجه سبز می توانید از هر نوع سرکه ای استفاده کنید.
  • برای بهتر شدن طعم ترشی گوجه سبز چند عدد غوره به آن اضافه کنید.
  • اگر کمی نعنا تازه یا خشک در ترشی گوجه سبز بریزید، طعم آن را بهتر می کند.

دستور پخت ترشی لوبیا سبز


طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار

روش تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار
طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار

ترشی گوجه سبز با رب انار دارای طعم ملس یا ترش خواهد بود البته این طعم ترش یا ملس به رب اناری که در این ترشی می ریزید نیز بستگی دارد. برای این روش کافیست مقدرای دلخواه از رب انار را در کمی سرکه حل کرده و به ترشی گوجه سبز خود اضافه کنید.

طرز تهیه ترشی آلوچه تصویری

طرز تهیه ترشی آلوچه
نظرات