Take a fresh look at your lifestyle.

طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای ۲۰۰ نفر به همراه رازهای خوشمزه شدن و جا افتادن

خورش قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است. برای تهیه خورش قورمه سبزی نیاز است فوت و فن های آن را بدانید. در ادامه طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 200 نفر با مقدار دقیق مواد آن توضیح داده شده است.

مواد لازم برای تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 200 نفر

لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز 4 کیلوگرم
گوشت گوسفندی تازه خرد شده16 کیلوگرم
سبزی قورمه 30 کیلوگرم
پیاز 20 کیلوگرم
روغن 8 تا 10 کیلوگرم
لیمو عمانی 20 کیلوگرم
برنج 40 کیلوگرم
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 200 نفر

  1. خیس کردن لوبیا

    لوبیا قرمز و یا لوبیا چیتی را باید از شب قبل خیس کنید تا چند ساعت خوب خیس بخورد.

  2. خیس کردن برنج

    برنج را باید از شب قبل و یا چند ساعت قبل از پختن خیس کنید. چندبار بشویید تا آب برنج شفاف شود. سپس با توجه به مقدار برنج باید به آن نمک اضافه کنید تا در هنگام پخت شفته نشود.

  3. آماده سازی سبزی قورمه

    سبزی قورمه را پاک کنید سپس بشویید تا به خوبی تمیز شود. بعد از شستن سبزی ها اجازه بدهید آب اضافی سبزی کامل از بین برود سپس آنها را خرد کنید.

  4. سرخ کردن سبزی

    بعد از اینکه سبزی قورمه را خرد کردید در یک تابه بزرگ روغن جامد بریزید. مقدار روغنی که در تابه اضافه می کنید زیاد باشد تا سبزی ها خوب سرخ شوند. زمانی که روغن به خوبی داغ شد قورمه سبزی را درون آن بریزد. اگر همه سبزی جا نشد بهتر است بقیه آن را در یک تابه دیگر یا بعد از سرخ شدن سبزی های سری اول در همان تابه سرخ کنید. فقط توجه کنید که همه را یکجا سرخ نکنید زیرا سبزی آب می اندازد و طعم خورش قورمه سبزی شما خوب نمی شود. سبزی ها خوب تف بدهید تا رنگ آن تیره شود. حداقل هر تابه سبزی را به مدت 40 دقیقه در روغن تف دهید تا طعم بهتری پیدا کند.

  5. سرخ کردن پیاز

    پیاز ها را پوست کنید و خوب آنها را بشویید. پیازها را نگینی و یکدست خرد کنید. در یک تابه مقدار زیادی روغن بریزید سپس پیازها را به آن اضافه کنید زیر شعله را در حالت متوسط قرار دهید و با قاشق هر چند دقیقه یکبارپیاز ها را به هم بزنید تا خوب طلایی شود.

  6. اضافه کردن مواد

    زمانی که پیاز ها خوب طلایی و شیشه شد به مقدار لازم به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. سعی کنید رد این مرحله خیلی نمک و فلفل اضافه نکنید، زمانی که خورش بعد چند ساعت کمی جا افتاد طعم آن را بچشید در این زمان اگر لازم بود دوباره مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

  7. اضافه کردن گوشت

    گوشت ها اندازه گوشت خورشی از قبل خرد و آماده کنید. سپس آن ها درون ماهیتابه بریزید و با پیاز خوب تف بدهید تا سرخ شوند و طعم خامی گوشت از بین برود.

  8. اضافه کردن لوبیا به گوشت

    لوبیا هایی را که از شب قبل خیس خرده را آبکش کنید و به گوشت و پیاز اضافه کنید و با هم به خوبی تف بدهید.

  9. اضافه کردن سبزی قورمه سرخ شده

    اگر تابه و یا قابلمه ای که می خواهید سبزی قورمه را به آن اضافه کنید کوچک است بهتر است یک قابلمه بزرگ تر بیاورید و تمام مواد را درون آن بریزید و سبزی های سرخ شده را نیز به آن اضافه کنید. حالا خوب هم بزنید تا طعم سبزی، گوشت، پیاز و لوبیا باهم ترکیب شود.

  10. اضافه کردن آب به خورش قورمه سبزی

    بستگی به حجم قابلمه ای دارید باید به آن آب اضافه کنید، دقت کنید مقدار آب خورش نه خیلی زیاد باشد که خورش شما آبکی و بی مزه شود نه خیلی کم باشد که از قبل از پختن آب آن خشک شود. بعد از اینکه آب اضافه کردید زیر شعله را زیاد کنید تا خورش قورمه سبزی جوش بیاید سپس زمانی که خورش شروع به جوشیدن کرد زیر آن را کم کنید تا برای چند ساعت آرام آرام بپزد و به خوبی جا بی افتد.

  11. چک کردن طعم مزه خورش قورمه سبزی و اضافه کردن لیمو عمانی

    بعد از گذشت سه الی چهار ساعت از زمان پختن خورش را خوب به هم بزنید و طعم آن را بچشید اگر نیاز به اضافه کردن نمک و فلفل داشت به آن اضافه کنید. لیموعمانی ها را سوراخ کنید و آنها را بشویید سپس به خورش اضافه کنید.

  12. جا افتادن خورش قورمه سبزی

    معمولا خورش قورمه سبزی با این مقدار به 7،8 ساعت زمان برای پختن و جا افتادن نیاز دارد.

  13. پختن برنج

    زمانی که خورش شما پخته شد. برنج را بپزید و برای اینکه غذای نذری شما خوش رنگ و خوش طعم تر شود ته دیگ نان هم ته قابلمه بندازید تا در کنار خورش و برنج آن را سرو کنید.

نکات کلیدی برای تهیه خورش قورمه سبزی نذری

  • اگر می خواهید طعم خورش قورمه سبزی شما بهتر شود میتوانید به جای روغن از قلم استفاده کنید و یا مقداری از آن را قلم بریزید تا روغن بیشتری داشته باشد.
  • خورش قورمه سبزی باید خوب جا بی افتد بنابراین بهتر است زمان پخته شدن آن را مدیریت کنید. مثلا اگر برای ناهار می خواهید نذری بدهید باید از صبح خیلی زود یا از شب قبل آن را آماده کنید و اجازه بدهید تا ظهر خوب پخته شود.
  • بهتر است تا زمانی که گوشت خوب پخته نشده زیاد نمک به آن اضافه نکنید زیرا این کار باعث نپز شدن گوشت می شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.