طرز تهیه شله ماشکی به روش سنتی یاسوج

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از غذاهای مخصوص کهگیلویه و بویر احمد که در روز های سرد سال می توان تهیه کرده و نوش جان کرد، شله ماشکی است. شله ماشکی غذایی بر پایه ماش است و در دسته خوراک ها و آش ها می باشد.

طرز تهیه شله ماشکی لری

زبان مردم کهکلویه و بویراحمد لر می باشد و در این شهر ها به ماش، ماشک می گویند. همراه ما شوید با طرز تهیه شله ماشکی لری به سبک رستوران های این شهر.

مطالب پیشنهادی : دستور تهیه آش ماش

مراحل تهیه ماش پلو

مواد لازم شله ماشکی

ماش3 لیوان
توت خشک (اختیاری)به میزان دلخواه
تره کوهی150 گرم
برنج ایرانی1.5 لیوان
کنجد1 لیوان
چربی دنبهکمی کمتر از 1 لیوان
پیاز2 عدد متوسط
فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
گوشت گوسفندی (اختیاری)به میزان دلخواه

روش تهیه شله ماشکی

زمان مورد نیاز: 3 ساعت

  1. پختن گوشت

    گوشت را به همراه آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد و نرم شود.

  2. آماده کردن ماش

    ماش را پاک کرده و می شوییم. در قابلمه می ریزیم تا به همراه آب بپزد و برای تهیه شله ماشکی آماده باشد.

  3. پختن برنج

    در قابلمه ای برنج را می ریزیم و به مقدار تقریبا زیاد آب اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم بعد از اینکه جوشید، شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم می کنیم. برای تهیه شله ماشکی، بعد از اینکه برنج نرم شد، از روی حرارت بر می داریم.

  4. خرد کردن دنبه

    دنبه را خرد کرده و در ظرفی می ریزیم.

  5. آماده کردن کنجد

    در این مرحله از طرز تهیه شله ماشکی، کنجد را آسیاب می کنیم و در ظرفی می ریزیم.

  6. آماده کردن تره کوهی

    حال تره کوهی را پاک کرده و ریز خرد می کنیم.

  7. تفت دادن دنبه

    تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. دنبه خرد شده را در تابه می ریزیم و هم می زنیم تا تفت بخورد.

  8. ریختن ادویه

    نمک با فلفل سیاه و زردچوبه را به این مواد شله ماشکی اضافه می کنیم و هم می زنیم تا تفت بخورد.

  9. ریختن کنجد

    کنجد را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا برای تهیه شله ماشکی تفت بخورد.

  10. تفت دادن پیاز

    مواد بالا را در ظرفی ریخته و بعد از اینکه تابه را شستیم، روی حرارت ملایم می گذاریم. کمی روغن در آن می ریزیم و پیاز را اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا تفت بخورد و طلایی شود.

  11. افزودن ادویه

    برای تهیه شله ماشکی، زردچوبه و فلفل سیاه می زنیم و تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود.

  12. تهیه شله ماشکی

    ماش را در قابلمه ای ریخته و کمی آب جوش اضافه می کنیم.

  13. ریختن برنج

    برنج پخته را در قابلمه شله ماشکی می ریزیم و هم می زنیم.

  14. افزودن گوشت

    گوشت را ریش ریش کرده و به شله ماشکی اضافه می کنیم.

  15. اضافه کردن مخلوط دنبه

    مخلوط دنبه را به مواد فوق اضافه می کنیم.

  16. اضافه کردن پیاز داغ

    پیاز داغ را به مواد قبلی شله ماشکی اضافه می کنیم.

  17. افزودن تره کوهی

    تره کوهی خرد شده را می ریزیم و هم می زنیم.

  18. افزودن توت خشک

    حال توت خشک را به مواد شله ماشکی اضافه می کنیم و می گذاریم شله ماشکی کاملا جا بیفتد.

طرز تهیه شله ماشکی یاسوج
طرز تهیه شله ماشکی لری

نکات مهم برای پخت شله ماشکی

  • می توانید از ابتدا ماش و برنج را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهیم تا بپزد و سپس بقیه مراحل تهیه شله ماشکی را انجام دهید.
  • توجه کنید که اگر به طعم دنبه علاقه ای ندارید، می توانید آنرا حذف کنید.
  • می توانید عصاره قلم را جایگزین گوشت ریش ریش شده کنید.
  • ریختن توت خشک کاملا اختیاری است.
  • اضافه کردن گوشت دلخواه است و می توان حذف کرد.
  • هر چه پیاز داغ این غذا بیشتر باشد، شله ماشکی خوشمزه تر می شود.
  • شله ماشکی با دانه خشک شده انار قابل تزیین است.
  • اگر می خواهید شله ماشکی خوش طعم تر شود، کمی سیر بریزید و همچنین می توان سیر داغ نیز اضافه کرد.
  • دقت کنید شله ماشکی را باید به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد.
  • برای قرمز شدن شله ماشکی کمی رب گوجه فرنگی بریزید.
  • در برخی رسپی ها کمی هویج و سیب زمینی می ریزند تا لعاب دار تر شود.

دستور تهیه شله مشهدی

نظرات