طرز تهیه شاورما (با گوشت و مرغ) + فیلم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شاورما غذایی محبوب در دسته ی ساندویچ می باشد که از یک نان لبنانی یا عربی به نام نان پیتا تهیه می شود. همچنین دارای ادویه ای مخصوص است که ادویه شاورما نام دارد. شاورما از آن دسته غذاها می باشد که می توانید برای جشن ها و مهمانی ها آن را تهیه کنید و یک میزبان خاص باشید. همانطور که می دانید چه در ایران و چه در کشور های دیگر ساندویچ هایی که در رستوران ها طبخ می شوند نسبت به ساندویچ هایی که در منزل تهیه می شوند ارزش غذایی خیلی پایین تری دارند. بنابراین با ما همراه شوید تا یک شاورما عربی یا همان شاورما لبنانی را یاد گرفته و این غذا را به روش سالم تری در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه شاورما عربی

شاورما یکی از معروف ترین غذاهای محلی دبی نیز می باشد. شاورما عربی یا به عبارتی شاورما لبنانی دارای دو نوع شاورما گوشت و شاورما مرغ می باشد. نان مورد استفاده در شاورما در برخی نانوایی ها و سوپرمارکت ها موجود می باشد که البته برای راحتی کار شما ما در اینجا طرز تهیه نان پیتا یا همان طرز تهیه نان شاورما را هم شرح داده ایم. لازم است ادویه مخصوص شاورما را هم بیاموزید. شاورما گوشت کمی به پنکیک گوشت شباهت دارد. اگر می خواهید طعم یک ساندویچ متفاوت و خوشمزه را امتحان کنید، با این پست در مینویسم همراه شوید تا طرز تهیه شاورما گوشت و شاورما مرغ را بیاموزید.

طرز تهیه نان شاورما (نان پیتا)

به این دلیل که نان شاورما یا همان نان پیتا برای هر دو روش شاورما گوشت و شاورما مرغ مورد استفاده قرار می گیرد، بهتر است که ابتدا طرز تهیه نان شاورما را بیاموزید.

مواد لازم برای تهیه نان پیتا

آرد4 لیوان
روغن مایع2.5 قاشق غذاخوری
نمککمی کمتر از 1 قاشق مرباخوری
خمیر مایهکمتر از 1.5 قاشق مرباخوری
شکرکمتر از 1.5 قاشق مرباخوری
آب کمتر از 1.5 لیوان

زمان لازم برای تهیه نان شاورما، 30 دقیقه است.

دستور پخت نان شاورما

  1. آماده کردن مواد نان پیتا

    برای تهیه نان شاورما، ابتدا در ظرفی آرد را همراه با خمیر مایه می ریزیم.

  2. اضافه کردن نمک

    نمک را همراه با شکر به مواد نان شاورما اضافه می کنیم. هم می زنیم.

  3. اضافه کردن روغن

    روغن را به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.

  4. اضافه کردن آب

    در این مرحله از طرز تهیه نان شاورما آب را مرحله به مرحله اضافه می کنیم. هر مرحله هم می زنیم.

  5. ورز دادن نان پیتا

    خمیر نان را در سطح صافی قرار داده و با دست ورز می دهیم تا کمی نرم شود. سپس چانه می گیریم.

  6. استراحت دادن خمیر

    ظرفی را به روغن آغشته کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم. روی آن را پارچه ای انداخته و در جایی تاریک و گرم قرار می دهیم و دو ساعت اجازه می دهیم استراحت کند.

  7. تقسیم کردن خمیر

    بعد از استراحت، خمیر نان پیتا را کمی ورز می دهیم تا پف آن گرفته شود. به چند قسمت مساوی تقسیم می کنم. طوری هر هر قسمت حدودا 70 گرم باشد. همه را چانه می گیریم و سپس پلاستیک فریزر را از وسط باز کرده و روی آن ها را می پوشانیم. اجازه می دهیم 10 دقیقه دیگر هم استراحت کند.

  8. آماده کردن نان ها

    هر چانه را روی سطح صافی قرار می دهیم. با وردنه باز می کنیم تا کمی نازک شود.

  9. پختن نان شاورما

    تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. کمی که گرم شد خمیر ها را دانه دانه می اندازیم و دو طرف آن ها را می پزیم.

نکات مهم برای تهیه نان پیتا شاورما

  • برای اینکه خمیر نان شاورما به سطوح صاف نچسبد کمی آرد به آن سطوح بپاشید.
  • میزان نازک کردن خمیر نان پیتا کمی کمتر از نازکی خمیر برای لواش است و این یعنی حدودا 2 الی 3 میلیمتر باشد.
  • شکر فقط برای عمل آمدن خمیر مایه است.
  • توجه کنید که در زمان پخت لازم نیست نان شاورما، طلایی شود و کمی سفید بماند بهتر است.

فیلم آموزش طرز تهیه نان پیتا

دستور پخت بابا غنوش


طرز تهیه ادویه شاورما

شاورما ادویه ای مخصوص دارد که از ترکیب چند ادویه حاصل می شود و باعث می شود طعم اصلی شاورما حفظ شود. در ادامه طرز ادویه شاورما را مشاهده می کنید.

زرد چوبه2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز2 قاشق غذاخوری
زنجبیل2 قاشق غذاخوری
زیره سبز2 قاشق غذاخوری
هل4 عدد
فلفل سیاه2 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز2 قاشق چایخوری
دارچین2 قاشق چایخوری
میخک30 عدد
پودر پاپریکا2 قاشق غذاخوری
پودر سیر2 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه ادویه شاورما

زمان لازم برای تهیه ادویه شاورما، 10 دقیقه است.

دستور تهیه ادویه شاورما

  1. مخلوط کردن مواد : در آسیاب، تخم گشنیز را همراه با پودر سیر می ریزیم. سپس فلفل سیاه و زیره سبز را همراه با میخک اضافه می کنیم.
  2. اضافه کردن دارچین : دارچین را به همراه هل و زنجبیل می ریزیم. کمی ادویه شاورما را هم می زنیم.
  3. اضافه کردن زردچوبه : زردچوبه را می ریزیم و سپس پاپریکا و فلفل قرمز را اضافه می کنیم. هم می زنیم.
  4. مرحله نهایی : ادویه ها را تا پودر شدن کامل آسیاب می کنیم. سپس اجازه می دهیم کمی گرد آن بخوابد و سپس درب آن را باز کرده و استفاده می کنیم.

نکات مهم در تهیه ادویه شاورما

  • این ادویه را به اندازه ی لازم تهیه کنید تا عطر آن حفظ شود.
  • ادویه شاورما را برای خوراک مرغ نیز می توان استفاده کرد.
  • اسن ادویه را در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه شاورما گوشت

شاورما گوشت نوعی از شاورما لبنانی است این شاورما برای کسانی که به طعم گوشت گوساله علاقه مند هستند انتخاب شایسته ای است. در ادامه کامل ترین و اصلی ترین طرز تهیه شاورما گوشت ارائه شده است.

مواد لازم برای تهیه شاورما گوشت

گوشت500 گرم
سیر 2 حبه متوسط
ماست3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون3 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد متوسط
سرکه1.5 قاشق غذاخوری
ادویه شاورماکمی کمتر از 3 قاشق غذاخوری
جعفریبه میزان دلخواه
نان پیتا به میزان لازم
نمک به میزان لازم
کرهبه میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس شاورما گوشت

ماست6 قاشق غذاخوری
لیمو جهرمی1 عدد بزرگ
سیر2 حبه متوسط
اردهکمی کمتر از 2.5 قاشق غذاخوری

زمان لازم برای تهیه شاورما گوشت، 50 دقیقه است.

دستور پخت شاورما گوشت

  1. خردکردن جعفری : جعفری را پاک کرده و می شوییم. به صورت ساطوری و تقریبا ریز خرد می کنیم.
  2. آماده کردن پیاز : پیاز ها را پوست کنده و می شوییم و به شکل خلالی خرد می کنیم. پیاز باعث از بین بردن بوی زهم گوشت در شاورما گوشت می شود.
  3. خرد کردن گوشت : گوشت را به شکل خلالی خرد کرده و در ظرفی گود می ریزیم. بیش از نیمی از پیاز را به آن اضافه می کنیم.
  4. اضافه کردن ماست : ماست را به همراه حبه های سیر به گوشت اضافه می کنیم. ماست طعم شاورما گوشت را بینظیر می کند.
  5. اضافه کردن ادویه : ادویه را به مواد اضافه کرده و روغن زیتون را می ریزیم.
  6. اضافه کردن نمک : در این مرحله از طرز تهیه شاورما گوشت، نمک را ریخته و سرکه را اضافه می کنیم. هم میزنیم.
  7. استراحت دادن گوشت : روی ظرف حاوی گوشت و مواد دیگر، سلفونی می کشیم و در یخچال قرار می دهیم. 18 ساعت زمان می دهیم تا گوشت کاملا مزه درا شود.
  8. آماده کردن جعفری : در ظرفی جداگانه جعفری را با باقی مانده پیاز ترکیب می کنیم. قرار است این چاشنی را همراه با مواد گوشتی در نان شاورما قرار دهیم.
  9. آماده کردن مواد میانی شاورما گوشت : 1 ساعت قبل مواد گوشتی را از یخچال خارج کرده و سیر های درون آن را دور می اندازیم.
  10. سرخ کردن مواد میانی : در تابه ای کره را ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از ذوب شدن کره، مواد را درون تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم. لازم است آب اضافی آن تقریبا کشیده شده و مقداری سرخ شود.
  11. طرز تهیه سس شاورما : در ظرفی ماست را ریخته و آبلیمو را گرفته و اضافه می کنیم. هم می زنیم و سیر رنده شده را همراه با ارده می افزاییم.
  12. تهیه شاورما گوشت : نان شاورما را در سطح صافی قرار داده و به میزان لازم سس در وسط آن می ریزیم. سس را کمی پخش می کنیم. مقدار لازم از مواد گوشتی را می ریزیم. سپس از جعفری و پیاز کمی روی گوشت ها ریخته و نان را روی آن ها رول می کنیم.
  13. سرخ کردن شاورما گوشت : نان ها را که رول کردیم در تابه ای که چرب شده قرار داده و روی حرارت ملایم می گذاریم تا کمی طلایی شود.

نکات کلیدی برای تهیه شاورما گوشت

  • برای خوشمزه تر شدن شاورما گوشت کمی گوجه فرنگی و خیار شور درون آن قرار دهید.
  • می توانید کمی فلفل قرمز اضافی نیز در مواد شاورما گوشت بریزید.
  • اگر می خواهید مواد میانی کمی آبکی شود کمتر روی حرارت سرخ کنید.
  • این رسپی که دیدید در اصل طرز تهیه شاورما عربی است که با طرز تهیه شاورما لبنانی تفاوتی ندارد.

طرز تهیه حمص لبنانی

فیلم طرز تهیه شاورما گوشت تصویری


طرز تهیه شاورما مرغ

شاورما مرغ نوعی دیگر از شاورما عربی می باشد. این شاورما نیز شباهت زیادی به شاورما گوشت دارد که البته در ادامه طرز تهیه شاورما مرغ را به طور کامل شرح می دهیم.

مواد لازم برای تهیه شاورما مرغ

فیله مرغ300 گرم
لیمو جهرمی2 عدد متوسط
سیر5 حبه
ماست چکیده6 قاشق غذاخوری
سیب مینی2 عدد متوسط
پیاز3 عدد کوچک
ادویه شاورما2 قاشق غذاخوری
کرهبه میزان لازم
نان پیتابه تعداد لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس شاورما مرغ

ماست6 قاشق غذاخوری
لیمو جهرمی1 عدد بزرگ
سیر2 حبه متوسط
اردهکمی کمتر از 2.5 قاشق غذاخوری

زمان لازم برای تهیه شاورما مرغ، 50 دقیقه است.

دستور پخت شاورما مرغ

  1. خرد کردن پیاز : پیاز را پوست می کنیم و می شوییم. سپس به صورت خلالی خرد می کنیم.
  2. خرد کردن مرغ : برای شاورما مرغ، مرغ را به صورت خلالی خرد کرده و در ظرفی می ریزیم.
  3. خرد کردن سیر : سیر را با سیر خرد کن یا رنده ی سایز ریز خرد می کنیم.
  4. آماده کردن مواد مزه دار : در ظرفی گود ماست را می ریزیم. سپس آب لیمو را گرفته و اضافه می کنیم. آبلیمو بوی زهم مرغ را برای شاورما مرغ، از بین می برد.
  5. اضافه کردن نمک : نمک را در ظرف ریخته و کمی هم می زنیم. سیر را هم می ریزیم. مجدد هم می زنیم.
  6. اضافه کردن ادویه شاورما : ادویه را به مواد مزه دار برای شاورما مرغ اضافه می کنیم.
  7. اضافه کردن مرغ : مرغ های خرد شده را به مواد طعم دار اضافه می کنیم. با دست به خوبی هم می زنیم تا مرغ ها به مواد مزه دار آغشته شود.
  8. استراحت دادن مواد حاوی مرغ : ظرف را به مدت 3 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مرغ های شاورما مرغ، مزه دار شوند.
  9. خرد کردن سیب زمینی : سیب زمینی را شسته و سپس پوست آن را جدا می کنیم. به صورت خلالی خرد می کنیم. در ظرفی ریخته و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه می زنیم. کمی هم می زنیم و کنار می گذاریم.
  10. سرخ کردن مواد حاوی مرغ : در تابه ای کمی کره ریخته و ذوب می کنیم. سپس مواد شاورما مرغ را درون آن می ریزیم. کمی تفت می دهیم. مقداری که سرخ شد، خاموش می کنیم.
  11. سرخ کردن سیب زمینی : سیب زمینی را در تابه ای حاوی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سرخ کرده و از روغن جدا می کنیم.
  12. آماده کردن سس شاورما مرغ : در ظرفی ماست را ریخته و آب لیمو را گرفته و به ظرف اضافه می کنیم. هم می زنیم و سیر رنده شده را همراه با ارده می ریزیم.
  13. تهیه شاورما مرغ : نان پیتا را روی سطح صافی قرار داده و کمی از سس شاورما مرغ را وسط نان قرار داده و تا حدی پخش می کنیم. سپس از مواد حاوی مرغ روی سس ریخته و بعد از آن به اندازه ی دلخواه سیب زمینی سرخ شده می ریزیم. نان را رول می کنیم.
  14. تفت دادن شاورما مرغ : تابه ای را با فرچه ای روغنی چرب کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. نان های رول شده را درون آن قرار می دهیم. دو طرف را کمی تفت می دهیم تا طلایی شود.

نکات مهم برای تهیه شاورما مرغ

  • می توانید کمی فلفل را اضافه تر بریزید تا تند تر شود.
  • برای تزیین شاورما مرغ، از کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور استفاده کنید.
  • شاورما مرغ را با سس دلخواه سرو کنید.
  • این رسپی که دیدید در اصل طرز تهیه شاورما عربی است که با طرز تهیه شاورما لبنانی تفاوتی ندارد.

همچنین بخوانید :

نان عربی شکم پر

ساندویچ گوشت

نظرات