طرز تهیه سیب زمینی شکم پر؛ به 4 روش ساده و خوشمزه
سیب زمینی از صیفی جات مفید و پرخاصیت است و با به کار بردن آن در انواع غذاهای ایرانی می توانیم غذاهایی خوشمزه تهیه کنیم. سیب زمینی شکم پر از آن دسته غذاهاست که به دلیل پنیر پیتزای موجود در آن و همچنین دارا بودن رسپی راحت، ساده و سیر کننده بوده و می توان به عنوان غذایی برای وعده ی ناهار یا شام سرو کرد. همچنین به دلیل جذابیت ظاهری این غذا، می توانید برای انواع جشن ها و مهمانی ها طبخ کنید. سیب زمینی شکم پر را به روش های متفاوتی می توان تهیه کرد که در ادامه با انواع این روش ها آشنا شده و می توانید به راحتی سیب زمینی شکم پر در منزل تهیه کنید. طرز تهیه سیب زمینی شکم پر به چند روش آموزش داده شده است. برای مواد میانی این غذا می توان با توجه به ذائقه هر موادی را انتخاب کرد که البته در این پست عمومی ترین و متداول ترین مواد میانی برای سیب زمینی شکم پر را برای شما ارائه داده ایم.
فهرست مطالب
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در قابلمه بدون فر
سیب زمینی شکم پر یک غذا با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی است که طرفداران زیادی دارد. در این پست، سیب زمینی شکم پر به چند روش شامل سیب زمینی شکم پر در قابلمه (بدون فر)، سیب زمینی شکم پر سوخاری، سیب زمینی شکم پر با فویل، سیب زمینی شکم پر تنوری و سیب زمینی شکم پر با کالباس ارائه شده است.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در قابلمه
برای این روش از قابلمه برای پخت سیب زمینی استفاده می شود. در ادامه طرز تهیه سیب زمینی شکم مرحله به مرحله را می بینید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر بدون فر
سیب زمینی | 5 عدد |
قارچ | 85 گرم |
گوشت چرخ کرده | 170 گرم |
فلفل دلمه ای | 80 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
پیازچه | 40 گرم |
پنیر پیتزا | 130 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1.5 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر، 1 ساعت است.
دستور تهیه سیب زمینی شکم پر بدون فر
- پختن سیب زمینی
سیب زمینی های را به همراه آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد.
- آماده کردن سیب زمینی
سیب زمینی شکم پر در قابلمه را خارج کرده و هر کدام را از وسط به دونیم می کنیم. به وسیله ی یک قاشق از وسط هر سیب زمینی شروع کرده و قسمت داخلی آن را خالی می کنیم. این کار را تا زمانی که ضخامت کناره های سیب زمینی 2 سانت شود ادامه می دهیم.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کنده و می شوییم و سپس به شکل نگینی ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن پیازچه
قسمت های اضافی اطراف پیازچه را جدا کرده و آن را می شوییم. سپس به شکل ریز خرد می کنیم. پیازچه عطر فوق العاده ای به سیب زمینی شکم پر می دهد.
- خرد کردن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را شسته و از وسط نصف می کنیم. سپس تخمه های درون آن را جدا کرده و به نگینی خرد می کنیم.
- خرد کردن قارچ
برای سیب زمینی شکم پر بدون فر، قارچ را نیز تمیز شسته و حلقه ای خرد می کنیم.
- تهیه مواد میانی
در تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- اضافه کردن پیاز
در این مرحله از طرز تهیه سیب زمینی شکم پر، پیاز را در تابه ریخته و تفت می دهیم.
- اضافه کردن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را نیز به پیاز اضافه کرده و تا وقتی که رنگ آن اندکی تیره شود تفت می دهیم.
- ریختن رب گوجه فرنگی
رب را به مواد سیب زمینی شکم پر بدون فر، اضافه می کنیم. هم زده و 2 دقیقه دیگر تفت می دهیم.
- افزودن قارچ
قارچ خرد شده را نیز می ریزیم. تفت می دهیم.
- اضافه کردن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم. برای زیباتر شدن سیب زمینی شکم پر در قابلمه، سعی کنید از هر 3 رنگ فلفل دلمه ای استفاده کنید.
- ریختن ادویه
ادویه شامل نمک و فلفل سیاه را می ریزیم. هم می زنیم تا همه ی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
- افزودن پیازچه
در آخرین مرحله از تهیه مواد میانی برای سیب زمینی شکم پر بدون فر، پیازچه خرد شده را نیز اضافه می کنیم. مجددا هم می زنیم.
- پر کردن شکم سیب زمینی
درون سیب زمینی های آماده شده را از مواد حاوی گوشت پر می کنیم.
- اضافه کردن پنیر پیتزا
روی مواد میانی در هر سیب زمینی مقدار دلخواه از پنیر پیتزا قرار می دهیم. سپس در سینی فری که از قبل چرب شده می چینیم. سیب زمینی شکم پر را در فر با دمای 180 درجه قرار داده و حدودا 10 دقیقه زمان لازم است تا پنیر روی سیب زمینی ها آب شده و طلایی شود.
نکات مهم برای تهیه سیب زمینی شکم پر در قابلمه
- می توانید حتی در آخر نیز به جای اینکه در سینی فر بچینید، سیب زمینی ها را درون قابلمه ای قرار داده و یک شعله پخش کن روی شعله ی گاز دهید. سپس حرارت را کم کرده و قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید پنیر آب شود.
- برای خوشمزه تر شدن سیب زمینی شکم پر، به جای روغن، از کره برای تهیه مواد میانی استفاده کنید.
- می توانید از سبزیجات دلخواه به شکل تازه یا خشک شده در مواد میانی این غذا استفاده کنید.
- لازم به ذکر است برخی از سیب زمینی شکم پر بدون فر، به عنوان پیش غذا استفاده می کنند.
- می توانید از فیله ی مرغ خرد شده به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
فیلم طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در قابلمه
پیشنهاد می شود نان سیب زمینی با خمیر مایه در فر را در مینویسم ببینید.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در فر
برای تهیه سیب زمینی شکم پر با فر کافیست در سینی فر کاغذ روغنی انداخته و سیب زمینی را بشوییم. سپس در سینی بچینیم و روی آن را با فویل بپوشانیم. در فر با دمای 180 درجه ی سانتیگراد قرار داده و بعد از 20 دقیقه از فر خارج کنید. بقیه ی مراحل را به روشی که در بالا تحت عنوان سیب زمینی شکم پر در قابلمه، بیان شد، انجام دهید.
همچنین می توانید روش تهیه کیک سیب زمینی با مرغ را در مینویسم دنبال کنید.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر سوخاری
در این روش از طرز تیهه سیب زمینی شکم پر، کافی است سیب زمینی را بعد از اینکه به روشی خاص شکم پر کردیم، سوخاری کنیم. در ادامه طرز تهیه سیب زمینی شکم پر سوخاری را می آموزید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی سوخاری شکم پر
سیب زمینی | 5 عدد |
پودر سوخاری | 1.5 لیوان |
پیاز | 1 عدد متوسط |
ادویه کاری | به میزاتن دلخواه |
تخم مرغ | 1 عدد |
جعفری | 100 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر سوخاری، 1 ساعت است.
دستور پخت سیب زمینی شکم پر سوخاری
- پختن سیب زمینی : سیب زمینی را به همراه آب درون قابمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. می گذاریم بپزد.
- خرد کردن پیاز : پیاز را پوست کنده و به شکل نگینی خرد می کنیم. در ظرفی ریخته و برای سیب زمینی شکم پر سوخاری کنار می گذاریم.
- آماده کردن جعفری : جعفری را پاک کرده و می شوییم .سپس ساطوری و ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن سیب زمینی : برای سیب زمینی شکم پر، سیب زمینی پخته شده را از آب خارج کرده و می گذاریم خنک شود. سپس با رنده ی سایز ریز رنده می کنیم.
- اضافه کردن تخم مرغ : تخم مرغ را به سیب زمینی پوره شده اضافه می کنیم. هم می زنیم تا تخم مرغ از لختگی خارج شده و با سیب زمینی مخلوط شود.
- اضافه کردن ادویه : ادویه شامل نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد میانی برای سیب زمینی شکم پر سوخاری، می ریزیم هم زده و کنار می گذاریم.
- تهیه مواد میانی : تابه ای را روی حرارت ملایم قرار داده و پیاز را به همراه روغن مایع اضافه می کنیم. پیاز را تفت می دهیم.
- اضافه کردن گوشت چرخ کرده : در این مرحله از طرز تهیه سیب زمینی سوخاری شکم پر، گوشت چرخ کرده را نیز به پیاز اضافه می کنیم.آنقدر تفت می دهیم تا رنگ گوشت تیره شود.
- ریختن رب گوجه فرنگی : رب را نیز به مواد قبل اضافه کرده و هم می زنیم. به مدت 3 دقیقه تفت می دهیم.
- اضافه کردن ادویه : ادویه ای که برای مواد میانی سیب زمینی شکم پر لازم داریم همان نمک و فلفل سیاه و زردچوبه می باشد. این ادویه را به مقدار لازم در مواد میانی می ریزیم.
- افزودن ادویه کاری : ادویه کاری را نیز به اندازه دلخواه اضافه کرده و هم می زنیم تا با مواد دیگر ترکیب شود.
- آماده کردن سیب زمینی شکم پر : از مواد سیب زمینی به اندازه ی یک سیب متوسط، بر می داریم. با دست حفره ای در وسط آن ایجاد کرده و از مواد میانی در آن حفره قرار می دهیم. سپس طوری می پیچیم که مواد گوشتی دقیقا در وسط این توپک قرار گیرد. این مرحله از طرز تهیه سیب زمینی شکم پر سوخاری، مهمترین مرحله است.
- تهیه سیب زمینی سوخاری شکم پر : این سیب زمینی شکم پر شده را درون پودر سوخاری می غلتانیم. سپس در قابلمه ای که حاوی روغن داغ می باشد یا سرخ کن حاوی روغن داغ سرخ می کنیم.
نکات مهم برای تهیه سیب زمینی شکم پر سوخاری
- برای خوشمزه تر شدن سیب زمینی شکم پر سوخاری، مواد میانی را با کره تهیه کنید.
- می توانید به اندازه ی دلخواه از پنیر پیتزا به مواد میانی برای سیب زمینی شکم پر سوخاری اضافه کرده و سپس درون سیب زمینی قرار دهید.
- در صورتی که پودر سوخاری به خوبی به سیب زمینی شکم پر نچسبید، ابتدا یک تخم مرغ را درون کاسه ای ریخته و کمی نمک اضافه کنید و توپک ها را ابتدا در این مواد بغلتانید و سپس در پودر سوخاری ببرید.
- توجه کنید که حرارت را ملایم کنید تا سیب زمینی سوخاری شکم پر، وا نرود.
- برای اینکه سیب زمینی ها بعد از سرخ شدن زیادی روغنی نباشند، هنگامی که از روغن خارج کردید، روی یک دستمال کاغذی ضخیم قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب دستمال شود.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل
برای این روش کافیست ابتدا سیب زمینی ها را به روشی متفاوت از روش های دیگر بپزیم. در ادامه طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل را می آموزید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل
سیب زمینی | 8 عدد |
قارچ | 120 گرم |
گوشت چرخ کرده یا مرغ | 250 گرم |
فلفل دلمه ای | 120 گرم |
پیاز | 2 عدد کوچک |
پنیر پیتزا | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل، 1 ساعت و 10 دقیقه است.
دستور پخت سیب زمینی شکم پر
- پختن سیب زمینی : سیب زمینی ها را شسته و با همان پوست در فویل می پیچیم. سپس درون فر با دمای 190 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا بپزد.
- خرد کردن پیاز : پیاز را پوست کنده و می شوییم. سپس به شکل نگینی خرد می کنیم. در ظرفی ریخته و برای سیب زمینی شکم پر با فویل کنار می گذاریم.
- آماده کردن فلفل دلمه ای : فلفل دلمه ای را از وسط نصف کرده و دانه های درون آن را خارج می کنیم. به همان صورت که پیاز را خرد کردیم، خرد می کنیم.
- آماده کردن قارچ : برای سیب زمینی شکم پر، قارچ را شسته و به اندازه ی دلخواه و ترجیحا ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن سیب زمینی : سیب زمینی را از فر خارج کرده و فویل را از آن جدا می کنیم. سپس از وسط به دو نیم کرده و با یک قاشق قسمت داخلی سیب زمینی را از وسط آن و تا زمانی که قطر دیواره 2 سانت شود، خالی می کنیم.
- تهیه مواد میانی : برای تهیه مواد داخل سیب زمینی شکم پر با فویل، تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن در آن می ریزیم. حرارت را ملایم کرده و پیاز را می ریزیم. سپس تفت می دهیم.
- اضافه کردن گوشت یا مرغ : گوشت چرخ کرده یا فیله ی مرغ خرد شده را اضافه کرده و هم می زنیم. به مدت حدودا 5 دقیقه تفت می دهیم.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی : رب را نیز ریخته و هم می زنیم. حال به مدت 5 دقیقه تفت می دهیم.
- ریختن قارچ : قارچ ها ی خرد شده را نیز به مواد میانی سیب زمینی شکم پر، اضافه می کنیم. هم می زنیم، کمی تفت می دهیم.
- افزودن فلفل دلمه ای : فلفل دلمه ای خرد شده را ریخته و مجددا به مدت 2 دقیقه تقت می دهیم.
- اضافه کردن ادویه : ادویه یعنی نمک و فلفل سیاه را می ریزیم، هم می زنیم. خاموش کرده و برای سیب زمینی شکم پر کنار می گذاریم.
- تهیه سیب زمینی شکم پر : سیب زمینی ها را با این مواد میانی پر کرده و داخل سینی میچینیم.
- افزودن پنیر پیتزا : پنیر پیتزا را به میزان دلخواه روی این مواد قرار داده و به سپس در سینی می چینیم. به مدت 8 دقیقه درون فر با دمای 150 درجه ی سانتیگراد قرار می دهیم. سیب زمینی شکم پر با فویل شما آماده است.
نکات کلیدی برای تهیه سیب زمینی شکم پر خوشمزه
- در صورتی که همراه با قارچ، چند قطره آبلیمو هم اضافه کنید، رنگ قارچ ها تیره نمی شود.
- در تهیه سیب زمینی شکم پر برای اینکه از میزان پختن سیب زمینی اطمینان پیدا کنید، کافی است از یک چاقو استفاده کرده و آن را در سیب زمینی فرو برده و ببینید که نرم است یا نه، اگر نرم بود و راحت خارج شد، پخته است.
- توجه کنید که می توانید هر چیز دلخواه را به مواد میانی اضافه کنید.
- می توانید کمی جعفری به مواد میانی بزنید تا طعم سیب زمینی سوخاری خوشمزه تر شود.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در فویل تصویری
همچنین ببینید : پاستا با سیب زمینی
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر تنوری
تفاوت این روش در پخت سیب زمینی می باشد و بقیه ی مراحل را به شکل سیب زمینی شکم پر با فویل که در بالا ارائه شد انجام دهید.
برای پخت سیب زمینی در این روش ابتدا سیب زمینی ها را از وسط نصف کرده و با یک چاقو داخل سیب زمینی را تا جایی که قطر دیواره ی آن 2 سانت شود خالی می کنیم. سپس این سیب زمینی ها را درون آب و نمک قرار داده و بعد از اینکه مزه دار شدند، روی زغال یا اجاق گاز کباب کنید. بقیه مراحل را از روش بالا پیش ببرید. در این صورت سیب زمینی شکم پر تنوری را دارید.
طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس
در این روش از کالباس برای مواد میانی سیب زمینی شکم پر استفاده می شود. در ادامه روش تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس را می آموزید.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس
سیب زمینی | 5 عدد |
کالباس | 6 برش |
پیاز | 2 عدد متوسط |
قارچ | 60 گرم |
پنیر پیتزا | 250 گرم |
خامه | 120 گرم |
پودر سیر | کمتر از 1.5 قاشق چایخوری |
پیازچه | 20 گرم |
نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس، 50 دقیقه است.
دستور تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس
- پختن سیب زمینی : در سینی فر یک کاغذ روغنی می اندازیم. سیب زمینی ها را می شوییم. روی سیب زمینی، به وسیله ی چنگالی چند سوراخ ایجاد می کنیم. سپس درون فر با دمای 180 درجه قرار می دهیم اجازه می دهیم نرم شده و بپزد.
- خرد کردن پیاز : برای سیب زمینی شکم پر با کالباس، پیاز را پوست کنده و می شوییم. به شکل نگینی خرد می کنیم.
- آماده کردن پیازچه : پیازچه را شسته و به شکل ریز خرد می کنیم.
- خرد کردن قارچ : در ادامه قارچ را نیز به اندازه ی پیازچه خرد کرده و برای سیب زمینی شکم پر در ظرفی ریخته و کنار می گذاریم.
- خرد کردن کالباس : کالباس را نگینی خرد می کنیم.
- آماده کردن سیب زمینی : سیب زمینی را از فر خارج کرده و از وسط به دو نیم کرده و درون آن ها را تا جایی که قطر کناره ها حدودا 2 سانت شود، خالی می کنیم. اگر کناره ها زیاد نازک شود در تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس به مشکل می خورید.
- تفت دادن کالباس : در تابه ای کمی روغن ریخته و کالباس را اضافه می کنیم. روی حرارت ملایم قرار داده و کالباس را تفت می دهیم. سپس از تابه خارج می کنیم.
- تهیه مواد میانی : برای تهیه مواد میانی سیب زمینی شکم پر، در همان تابه کمی دیگر روغن می ریزیم. سپس پیازچه را اضافه می کنیم.
- اضافه کردن پودر سیر : پودر سیر می زنیم. هم زده و به مدت 3 دقیقه تفت می دهیم.
- ریختن ادویه : نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه می کنیم. هم می زنیم تا همه ی مواد سیب زمینی شکم پر با کالباس، به ادویه آغشته شوند.
- افزودن قارچ : قارچ را می ریزیم. هم می زنیم و 5 دقیقه دیگر تفت می دهیم.
- اضافه کردن خامه : خامه را ریخته و مدام هم می زنیم تا با همه ی مواد ترکیب شده و کمی غلیظ شود.
- افزودن پنیر پیتزا : 130 گرم از پنیر پیتزا را به مواد میانی برای سیب زمینی شکم پر اضافه می کنیم. هم زده و اجازه می دهیم پنیر پیتزا آب شود.
- تهیه سیب زمینی شکم پر : حفره ی ایجاد شده درون سیب زمینی ها را با مواد میانی پر می کنیم.
- اضافه کردن کالباس : کالباس را روی آن مواد می ریزیم. میزان کالباس برای سیب زمینی شکم پر با کالباس، دلخواه است.
- افزودن پنیر پیتزا : به مقدار دلخواه از پنیر پیتزا را روی کالباس ها اضافه کرده و سپس درون سینی فر چرب شده می چینیم. سینی را درون فر با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار می دهم. 10 دقیقه زمان کافی است تا پنیر ذوب شود.
نکات مهم برای تهیه سیب زمینی شکم پر با کالباس
- توجه کنید که می توانید خامه را حذف کنید.
- می توانید در سیب زمینی شکم پر، از پنیر چدار به جای پنیر پیتزا استفاده کنید.
- سوسیس را می توانید جایگزین کالباس کنید.
- برای خوشمزه تر شدن سیب زمینی شکم پر با کالباس، پیازچه و کالباس را با کره تفت دهید.
همچنین بخوانید :