طرز تهیه ماهی قزل آلا با طعم بی نظیر و به روش ساده و راحت
ماهی قزل آلا یکی از محبوب ترین ماهی ها می باشد و در ماهیتابه، فر و روی منقل قابل طبخ است. ماهی قزل آلا دارای خواصی همچون کاهش ریسک بیماری های قلبی، مبارزه با التهاب، سرشار از امگا 3 و .. می باشد و ما می خواهیم طرز تهیه ماهی قزل آلا را به اشتراک بگذاریم.
طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی
اگر ماهی قزل آلا در فر تهیه شود، خوشمزه تر از ماهی قزل آلا سوخاری و ماهی قزل آلا سرخ شده می باشد. در این پست قرار است طرز تهیه ماهی قزل آلا در فر را یاد بگیرید.
مواد لازم برای ماهی قزل آلا
سیر | 6 حبه |
ماهی قزل آلا | 2 عدد ماهی متوسط |
لیمو ترش تازه | 4 عدد |
جعفری (برای تزیین) | 100 گرم |
روغن زیتون | نصف لیوان |
پیاز | 2 عدد متوسط |
زعفران | یک پنس |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پاپریکا(اختیاری) | به میزان لازم |
همچنین بخوانید : دستور تهیه ناگت ماهی
طرز تهیه ماهی قزل آلا در فر
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 15 دقیقه
- خرد کردن ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا را خرد می کنیم و برای تهیه قزل آلا در فر کنار می گذاریم.
- آماده کردن لیمو ترش تازه
لیمو ترش را با همان پوست به آرامی روی رنده ریز می کشیم تا پوست آن رنده شود و این پوست رنده شده لیمو را برای تهیه ماهی قزل آلا لازم داریم.
- خرد کردن سیر
سیر را پوست کرده و با رنده ریز خرد می کنیم.
- دم کردن زعفران
برای خوشرنگ تر شدن ماهی قزل آلا در فر، کمی زعفران را به روش دلخواه دم می کنیم. می توانید از بهترین روش رنگ دادن زعفران که پیش از این در مینویسم ارائه داده ایم، استفاده کنید.
- آماده کردن جعفری
جعفری را پاک کرده و کمی خرد می کنیم.
- خرد کردن پیاز
بعد از پوست کندن پیاز، حلقه ای خرد می کنیم و برای تهیه ماهی قزل آلا کنار می گذاریم.
- آماده کردن ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا خرد شده را در ظرفی گود می ریزیم.
- ریختن پوست لیمو ترش
پوست لیمو ترش رنده شده را روی ماهی قزل آلا می ریزیم.
- ریختن آب لیمو
حال آبلیمو را به مواد بالا اضافه می کنیم.
- افزودن سیر
سیر را روی ماهی قزل آلا می ریزیم.
- ریختن روغن زیتون
روغن زیتون را بریزید.
- اضافه کردن پودر تخم گشنیز
در این مرحله از طرز تهیه ماهی قزل آلا در فر، پودر تخم گشنیز را به مواد فوق اضافه می کنیم.
- افزودن زعفران
زعفران دم کرده را در مواد فوق می ریزیم.
- افزودن ادویه
نمک و فلفل سیاه را به مواد قبلی ماهی قزل آلا اضافه می کنیم.
- اضافه کردن پیاز
پیاز حلقه شده را روی مواد بالا می ریزیم.
- استراحت دادن ماهی قزل آلا
همه مواد را هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند و سپس در یخچال می گذاریم و تقریبا 1 ساعت زمان می دهیم تا ماهی قزل آلا مزه دار شود.
- تهیه ماهی قزل آلا در فر
سینی فر را چرب می کنیم و تکه های ماهی قزل آلا را که از مواد مزه دار خارج کرده ایم، درون سینی می چینیم. مواد مزه دار را با قلمو روی تکه ماهی قزل آلا می زنیم. سینی فر را درون فر با دمای 190 درجه قرار می دهیم و می گذاریم ماهی بپزد و طلایی شود.
- تزیین ماهی قزل آلا
بعد از اینکه ماهی قزل آلا سرخ شد، با جعفری تزیین می کنیم.
راز خوشمزه شدن ماهی قزل آلا
- بهتر است فر را از قبل گرم کنید تا ماهی قزل آلا در فر بهتر بپزد.
- برای خوشمزه تر شدن ماهی قزل آلا، تکه های ماهی را از طرف پوست ماهی درون سینی فر بچینید.
- اگر می خواهید ماهی قزل آلا در فر طلایی شود، کمی مانده به آخر گریل فر را روشن کنید.
- می توانید برای تزیین ماهی قزل آلا از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده کنید.
- برخی افراد پیاز های حلقه ای خرد شده را هم در سینی فر می چینند تا سرخ شود.
- می توانید به جای روغن زیتون از کره استفاده کنید تا ماهی قزل آلا خوشمزه تر شود.
- هر چه تکه های ماهی قزل آلا کوچکتر باشد سریع تر سرخ می شود.
- می توانید صفحه گریل یا توستر را جایگزین فر کنید.
- در بعضی رسپی ها هویج، فلفل دلمه ای و پیازچه را به مواد مزه دار اضافه می کنند.
- همچنین می توانید همان مواد مزه دار را به همراه تکه های ماهی قزل آلا درون ظرف پیرکس بریزید و در فر بگذارید تا بپزد و سرخ شود.
- برای خوش عطر شدن ماهی قزل آلا در فر می توانید کمی پودر سیر و ادویه مخصوص ماهی بریزید.
- می توانید پوره سیر را جایگزین سیر کنید.
- این دستور برای ماهی قزل آلا رستورانی بینظیر است.
- برای تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه، همین ماهی های مزه دار شده را در ماهیتابه سرخ کنید تا ماهی قزل آلا سرخ شده آماده شود.
- همچنین می توانید ماهی را درسته سرخ کنید تا ماهی قزل آلا درسته در ماهیتابه آماده شود.
- ماهی قزل آلا سوخاری نیز به این صورت آماده می شود که باید ماهی های مزه دار را در پودر سوخاری بغلتانید و سپس در روغن زیاد و داغ، سرخ کنید.
- می توانید ماهی را خرد نکرده و به همان صورت درسته طبخ کنید.
مطالب مرتبط : 7 روش مزه دار کردن ماهی