طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
سبزی پلو با ماهی یک غذای ایرانی است که بین مردم ایران محبوبیت زیادی دارد. شب عید در اغلب خانه ها با هر قشر و فرهنگی سبزی پلو سرو میشود. گرچه سبزی پلو به شکل های مختلفی چون سبزی پلو با مرغ، سبزی پلو با گوشت و سبزی پلو با ماهی به روش رستورانی طبخ می شود، اما یکی از پرطرفدارترین شیوه های آماده کردن سبزی پلو با ماهی، سبزی پلو با ماهی شکم پر است که ظاهر فوق العاده ای هم دارد. در این مطلب طرز تهیه ی سبزی پلو با ماهی شکم پر را در اختیار شما قرار داده ایم.
آموزش سبزی پلو با ماهی شکم پر
سبزی پلو با ماهی شکم پر با سبزیجاتی که دارد، سرشار از ویتامین های مفید مانند ویتامین A، ویتامین C و غیره می باشد. همانطور که میدانید ماهی هم دارای مقدار زیادی امگا 3 است و دلیل اصلی اهمیت سبزی پلو در کنار ماهی این است که وقتی ماهی در کنار سبزی پلو قرار میگیرد خواص هر دو به شدت افزایش می یابد و جذب ویتامین ها سریع تر میشود. در ادامه با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر، تا انتهای مطلب همراه مینویسم باشید.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
ماهی | 1 عدد |
برنج | 2 پیمانه |
سیر | 3 حبه |
گشنیز و جعفری | 200 گرم |
شنبلیه | نصف قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران(دم کرده) | 2 قاشق غذاخوری |
گردو(چرخ شده) | 3 قاشق غذاخوری |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
نان لواش (برای ته دیگ) | 1 عدد |
روغن | به میزان لازم |
روش پخت سبزی پلو با ماهی شکم پر
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 40 دقیقه
- طعم دار کردن ماهی
ماهی را به نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران آغشته میکنیم و اجازه میدهیم به مدت 1 ساعت تمام ماهی عطر و طعم این مواد را به خودش بگیرد.
- آماده کردن سبزی پلو
در قابلمه ای مقدار مناسب آب ریخته و کمی نمک میزنیم. آب را روی شعله قرار داده و بعد از اینکه جوشید، برنج از قبل خیس شده را داخل آن میریزیم. کمی که برنج نرم شد آن را آبکش میکنیم. در قابلمه کمی روغن ریخته و سپس نان را کف قابلمه پهن میکنیم و بعد از آن برنجی که با سبزی پلویی ترکیب کردیم را کم کم روی آن نان میریزیم و کمی روغن اضافه میکنیم و دم میگذاریم.
- آماده سازی مواد شکم ماهی
جعفری و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله را در ظرفی ریخته و سیر را رنده میکنیم. سپس سیر و گردو و رب انار را به مواد قبلی اضافه کرده و مخلوط می کنیم. نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم.
- آماده سازی ماهی
ماهی را که در قسمت 1،مرینیت کردیم در ظرفی گذاشته و مواد آماده شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن شکمش را میدوزیم. کف ظرف مناسبی را چرب کرده و ماهی را در آن میگذاریم. سپس روی ماهی را هم با قلمو کمی چرب میکنیم و داخل فر قرار میدهیم
نکات طلایی برای تهیه سبزی پلو با ماهی
- برای خوشمزه تر شدن سبزی پلو با ماهی شکم پر، به مواد داخل شکم ماهی، مقداری زرشک و زعفران دم کرده اضافه کنید.
- در تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر توجه داشته باشید که استفاده از مقدار زیاد شنلیله می تواند باعث تلخی غذای شما شود.
- برای اینکه بتوانید ماهی شکم پر را براحتی بدوزید، داخل آنرا زیاد پُر نکنید.
- برنج نباید زیاد نرم شود زیرا ظاهر سبزی پلو با ماهی مجلسی و زیبا نخواهد شد.
- برای ته دیگ میتوانید قبل از اینکه نان را کف قابلمه پهن کنید کمی کنجد بریزید که ته دیگ زیباتری داشته باشید.
- اگر فر ندارید میتوانید بعد از آماده سازی ماهی، در تابه رژیمی مقداری روغن ریخته و ماهی را در آن قرار دهیم و روی حرارت ملایم بگذاریم طعم مواد داخلش را بگیرد و سرخ شود.
- برای تزیین سبزی پلو با ماهی شکم پر، میتوانید از لیمو، نارنج، ساقه ی جعفری و سیر ترشی استفاده کنید.