طرز تهیه والک پلو تهرانی؛ خوشمزه و پر خاصیت + فیلم

والک از جمله سبزیجات خوشمزه است که از خواص درمانی آن می توان به درمان پوکی استخوان و پیشگیری از سکته قلبی و … اشاره کرد. والک پلو غذایی ساده است که اولین بار در شمال تهران طبخ شد و به والک پلو شمیران هم معروف است. تصمیم داریم در این مطلب از آموزش آشپزی سایت مینویسم طرز تهیه والک پلو را ارائه دهیم که پیشنهاد می کنیم حتما تهیه کرده و از خواص بینظیر والک برخوردار شوید.
طرز تهیه والک پلوی خوشمزه
والک پلو غذایی بسیار خوشمزه و جذاب است. در ادامه طرز تهیه والک پلو را با کامل ترین رسپی می خوانید.
همچنین بخوانید : سبزی پلو با برگ مو
مواد لازم برای تهیه والک پلو
والک | 650 گرم |
برنج | 5 پیمانه |
کره | 80 گرم |
آب | به میزان لازم |
روغن | 70 گرم |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه والک پلو تهرانی
زمان مورد نیاز: 50 دقیقه
- آماده کردن والک
در اولین مرحله از تهیه والک پلو، والک را پاک کرده و می شوییم. سپس در آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
- خرد کردن والک
والک را تقریبا درشت خرد می کنیم.
- خیس کردن برنج
برای تهیه والک پلو شمیران، برنج را از 2 ساعت قبل خیس می کنیم.
- پختن برنج
در قابلمه ای مقدار تقریبا زیاد آب می ریزیم و نمک اضافه می کنیم. روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا بجوشد. بعد از اینکه جوشید حرارت را ملایم کرده و برنج را در آن می ریزیم.
- اضافه کردن والک
در این مرحله از طرز تهیه والک پلو، دانه ای از برنج را برداشته و با نوک انگشتان خود فشار دهید اگر فقط کمی نرم شده بود و مغز دانه برنج سفت بود یعنی زمان اضافه کردن والک است. والک خرد شده را بریزید و هم بزنید.
- آبکش کردن برنج
زمانی که برنج نرم شد، شعله را خاموش کرده و برنج و والک را آبکش کنید.
- پختن والک پلو
در قابلمه کمی روغن می ریزیم و ته دیگ مورد نظر را قرار داده و سپس مخلوط برنج و والک را در آن می ریزیم. دمکنی می گذاریم و حرارت را کم می کنیم. 5 دقیقه مانده به آخر کره را روی برنج قرار می دهیم تا آب شود و به خورد برنج برود.

مطالب پیشنهادی : سبزی پلو با کته
نکات مهم برای تهیه والک پلو خوشمزه
- برای تهیه والک پلو با مرغ، کافیست مرغ را به روش دلخواه پخته و در کنار این برنج قرار دهید.
- می توانید والک را نواری خرد کنید.
- همچنین برای تهیه والک پلو با گوشت، گوشت را پخته و با والک پلو نوش جان کنید.
- کره را می توان حذف کرد.
- هر ادویه دلخواهی را می توان به والک پلو اضافه کرد.
- برای تهیه والک پلو با طعم زعفران، کمی زعفران دم کرده در آن بریزید که در اینصورت خوش رنگ می شود.
- برای خوشمزه تر شدن والک پلو شمرون، کمی ساقه سیر را خرد کرده و با والک به این غذا اضافه کنید.
- والک نیز همچون سبزی های دیگر باید بعد از شستن استفاده شود زیرا خراب می شود.
- می توانید والک خشک شده یا والک منجمد شده را جایگزین والک تازه کنید.
- اگر والک خرد شده را با ادویه و تخم مرغ ترکیب کنید، کوکوی والک خوشمزه تهیه می شود.
- برای نگهداری طولانی مدت والک آن را در فریزر بگذارید یا خشک کنید.
- برای تهیه والک پلو برگ های گیاه والک را استفاده می کنیم.
- می توانید در این غذا مقداری سماق بریزید.
- والک پلو را می توان بصورت دمی نیز آماده کرد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید :