روش صحیح نگهداری مواد غذایی در فریزر + مدت زمان نگهداری
یک فریزر خوب می تواند باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ها شود و تهیه غذاها و میان وعده های خوشمزه را آسان تر کند. در این نوشته نحوه نگهداری مواد غذایی در فریزر به شکل صحیح را خواهیم گفت. همچنین مدت زمان ماندگاری مواد غذایی مختلف در فریزر در جدولی آورده شده است تا بیشترین استفاده را از فریزر خود بکنید. ما به شما نحوه انجام این کار را نشان خواهیم داد.
فریز کردن مواد غذایی
طرز نگهداری مواد غذایی در فریزر
اگر مواد غذایی به درستی منجمد شود می توان آن را برای مدت طولانی تری در فریزر نگهداری کرد. قبل از هر چیز بهتر است بدانید دمای فریزر برای نگهداری مواد غذایی 18- درجه سانتی گراد است. در ادامه روش فریز کردن مواد غذایی به شکل اصولی و نکات کلیدی را برای نگهداری ایمن مواد غذایی در فریزر بررسی می کنیم.
چه مواد غذایی را می توان فریز کرد
- قبل از اینکه غذا را فریز کنید آن را خنک کنید
منجمد کردن مواد غذایی گرم باعث افزایش دمای فریزر می شود و می تواند باعث یخ زدایی سایر مواد غذایی موجود در فریزر شود. تقسیم غذا به قطعات کوچکتر می تواند فرآیند خنک شدن را تسریع کند.
- غذا را به درستی بپیچید یا در ظروف در بسته قرار دهید
اگر غذای خود را به درستی بسته بندی نکنید، ممکن است در فریزر سوخته شود. این به این معنی است که آب از غذا خارج شده و غذای شما کم آب می شود. سوختگی غذا در فریزر بر کیفیت غذا تأثیر می گذارد، اما خوردن آن بی خطر است.
- غذا را در قسمت های مناسب بسته بندی و فریز کنید
مواد غذایی را به اندازه ای که در هر وعده مصرف می شود قسمت بندی کنید تا هنگام یخ زدایی به مشکل بر نخورید.
- روی هر چیزی را که منجمد می کنید برچسب بزنید
اگر روی ظروف بسته بندی مواد غذایی موجود در فریزر برچسب نزنید، ممکن است یادتان برود دقیقا چه هستند و چه مدت است که در فریزر مانده اند. یک نشانگر آبی برای غذاهای خام و یک نشانگر قرمز برای غذاهای پخته شده بخرید. همیشه تاریخ انجماد را یادداشت کنید.
- غذاهای تاریخ مصرف گذشته را فریز نکنید
هیچ غذایی را پس از “تاریخ مصرف” فریز نکنید، زیرا خوردن آن ها ناسالم است.
- اگر شک دارید، آن را بیرون بیندازید
انجماد باکتری ها را از بین نمی برد. اگر مطمئن نیستید که چه مدت است ماده غذایی در فریزر باقی مانده ریسک نکنید.
- برای فریز کردن سبزیجات تازه مراحل زیر را دنبال کنید
سبزیجات مانند قارچ و لوبیا و نخودفرنگی و باقالی را به مدت 30 ثانیه در یک قابلمه آب جوش بجوشانید این کار از قهوه ای شدن آنها در هنگام یخ زدن جلوگیری می کند.
آنها را در یک کاسه آب بسیار یخ بریزید به این کار بلانچینگ می گویند.
بعد از سرد شدن سبزی ها را آبکش کرده و در سینی که با کاغذ آشپزخانه پوشانده اید بریزید.
آنها را در سینی فریز کرده و سپس به کیسه فریزر منتقل کنید.
مطالب مرتبط:
نگهداری آلبالو در فریزر برای آلبالو پلو
چند نکته برای منجمد کردن مواد غذایی
- انجماد سریع مهم است. غذایی که خیلی آهسته یخ می زند باعث ایجاد کریستال های یخ می شود و در حین ذوب شدن می تواند به غذاها آسیب برساند. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که گوشتی که به آرامی یخ زده چکه می کند و هنگام یخ زدایی، رطوبت خود را از دست می دهد. به منظور یخ زدایی مواد غذایی، آن ها را در دسته های 4-6 قسمتی قرار دهید. روی کیسه ها برچسب تاریخ بزنید و بنویسید که هر ظرف شامل چند وعده می شود.
- گوشت را از بسته های بزرگ تر به کیسه های فریزر منتقل کنید. تکه های گوشت را از هم جدا کنید تا هر یک به طور جداگانه فریز شوند. این کار باعث می شود تا برداشتن هر تعداد گوشتی که می خواهید، آسان تر شود.
- با خرید سبزیجات و میوه های منجمد فروشگاهی در زمانی که صرف شستشو، پوست و خرد کردن می شود، صرفه جویی کنید. پیش از قرار دادن کیسه ها در فریزر، هوای داخل کیسه را را خارج کنید و از کش پلاستیکی برای محکم بستن آن استفاده نمایید.
- برای غذاهای خوشمزه، گوشت را با ادویه و چاشنی منجمد کنید. این گوشت هنگام ذوب شدن، مزه دار خواهد شد.
- برای اینکه بتوانید مواد غذایی بیشتری در فریزر خود جا دهید می توانید به جای ظروف بسته بندی از کیسه های فریزر استفاده کنید.
- از یخ زدایی مواد غذایی در دمای اتاق خودداری کنید، زیرا بیشتر باکتری های روی غذای شما در دمای بالای 8 درجه سانتیگراد رشد می کنند و شما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می دهد.
نکات صرفه جویی در هزینه ها برای تهیه غذاهای منجمد
- وقتی مواد غذایی با تخفیف به فروش می رسند، مقدار بیشتری از آن ها را بخرید و منجمد کنید. گوشت لخم یا نان سبوس داری که با تخفیف به فروش می رسند نیز گزینه خوبی برای خرید هستند.
- غذاهای منجمد سالم خود را درست کنید. هزینه تهیه آن ها کمتر از غذاهای آماده فروشگاهی یا رستوران هاست. غذاهای سالمی برای یک هفته یا حتی یک ماه خود درست کنید. مقدار زیادی از غذاهای مورد علاقه خود ازقبیل لازانیا، مرغ کاری، آبگوشت ذرت، خورشت گوشت گاو، کیک ماهی و کوفته را درست کنید و آن ها را در ظروف کوچک یا متوسط قرار دهید. سپس، هر وقت که می خواهید، می توانید یکی از آن ها را برای شام بیرون بیاورید.
- از هر چیزی که در فریزر دارید، پیش از آن که خراب شود، استفاده کنید. مواد قدیمی تر را روی مواد جدید قرار دهید. پیش از منجمد کردن مواد غذایی مختلف، حتماً روی آن ها تاریخ بزنید تا بدانید که از کدامیک باید اول استفاده کنید.
- سبزیجات و میوه های فصلی بخرید و آن ها را تا 12 ماه منجمد کنید. این یک روش عالی برای خوردن مواد غذایی مختلف در تمام طول سال است. میوه و سبزیجات منجمد به همان اندازه میوه و سبزیجات تازه مغذی هستند. اگر خانواده کوچکی دارید یا برای آشپزی خانه نیستید، استفاده از غذاهای منجمد می تواند از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کند.
یخ سوختگی چیست و آیا خوردن آن بی خطر است؟
وقتی غذاهای منجمد به خوبی بسته بندی نشده باشند یا برای مدت زمان بسیار طولانی در فریزر نگهداری شده باشند، یخ سوختگی ممکن است رخ دهد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که هوا با ماده غذایی تماس پیدا می کند. یخ سوختگی به صورت لکه های سفید یا قهوه ای مایل به خاکستری روی مواد غذایی ظاهر می شود. آن می تواند مواد غذایی را بدمزه و خشک کند. با این وجود، خوردن مواد غذایی که دچار یخ سوختگی شده اند، هیچ خطری ندارد. می توانید آن بخش از ماده غذایی که دچار یخ سوختگی شده است را جدا و باقی را با خیال راحت مصرف کنید.
چگونه می تواند از یخ سوختگی مواد غذایی در فریزر جلوگیری کرد؟
برای آن که غذاهای منجمد به خوبی نگه داشته شوند، باید از تماس هوا با ماده غذایی جلوگیری شود. از فویل ضخیم، کیسه های فریزر یا ظروف طراحی شده برای غذاهای منجمد استفاده کنید. مطمئن شوید که تمام هوای درون کیسه فریزر را پیش از محکم بستن آن، خارج کنید.
جدول مدت زمان نگهداری مواد غذایی در فریزر
این مواد غذایی یخ زده سالم و راحت را امتحان کنید.
مواد غذایی که می توانید فریز کنید | مدت زمان نگهداری مواد غذایی در فریزر |
گوشت نپخته (کباب، استیک، قیمه و غیره) | 4-12 ماه |
گوشت پخته | 2-3 ماه |
گوشت چرخ کرده نپخته | 3-4 ماه |
گوشت های آماده (ژامبون و بیکن) | 1-2 ماه |
مرغ نپخته (مرغ، بوقلمون و غیره) | 9-12 ماه |
مرغ پخته شده | 4 ماه |
انواع نان غلات کامل (پیتا، روتی، نان) | 2-3 ماه |
مافین سبوس خانگی | 1-3 ماه |
ماهی (قزل آلا، ماهی خال مخالی، سالمون) | 2 ماه |
میگو منجمد | 10-12 ماه |
سبزیجات منجمد | 10-12 ماه |
میوه منجمد | 12 ماه |
باقیمانده ها | 2-4 ماه |
لازانیا، پیتزا | 3-4 ماه |
سوپ، خورش و کاسرول | 2-3 ماه |
شیر | تا 1 ماه |
کره | تا 3 ماه |
پنیر رنده شده | تا 4 ماه |
تخم مرغ | تا 6 ماه |
کیک و محصولات پخته شده بدون آیس | 6-8 ماه |
مواد غذایی که نمی توان فریز کرد
کدام مواد غذایی را نباید در فریزر قرار داد | علت |
غذاهایی با پایه خرده نان | هنگام یخ زدایی و گرم شدن مجدد ممکن است خیس شوند |
سبزیجات و میوه هایی با محتوای آب بالا مانند کاهو، خیار، جوانه لوبیا، تربچه و هندوانه | شل و لخت می شوند |
گیاهان نرم مانند جعفری، ریحان و پیازچه | قهوه ای می شوند |
سس های مبتنی بر تخم مرغ، مانند سس مایونز | از هم جدا می شوند و منجمد می شوند |
سس های مبتنی بر شیر | جدا خواهند شد |
ماست ساده، پنیر خامه ای کم چرب، خامه تک و پنیر دلمه | آبکی خواهند شد |
تخم مرغ خام در پوسته آنها | ترک می خورند |
تخم مرغ آب پز سفت | لاستیکی می شود |
مواد غذایی کنسرو شده |
چگونه فریزر را تمیز و مرتب کنیم
لطفاً توجه کنید: این زمان نگهداری توصیه شده برای وقتی است که مواد غذایی منجمد دارای طعم و بافت باکیفیتی هستند. مصرف غذاهای منجمدی که به درستی در دمای مناسب نگهداری می شوند، می تواند برای مدت بسیار طولانی ایمن باشد.
سخن پایانی در مورد فریزر کردن ایمن مواد غذایی
- مواد غذایی بسیار داغ ابتدا باید تا دمای اتاق خنک شوند. وقتی خنک شدند، آن ها را در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت دو ساعت، مواد غذایی پخته شده باید در یخچال یا فریزر قرار داده شوند.
- غذا را در ظروف کم عمق یا یه مقدار کم در یخچال سریع خنک کنید.
- از دماسنج برای بررسی دمای فریزر استفاده کنید. دمای فریزر باید 18- درجه سانتیگراد باشد.
- بین بسته فاصله قرار دهید تا هوای خنک جریان یابد.
- هنگام منجمد کردن مایعات، مطمئن شوید که در بالای شیشه هم فاصله می گذارید. این کار به مایعات این اجازه را می دهد تا هنگام یخ زدن منبسط شوند.
غذاهای منجمد می توانند باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ها شوند.