مهم‌ترین هورمون های بدن + وظیفه و عملکرد هر یک

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هورمون‌ها، پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که از جریان خون برای حرکت در سراسر بدن به بافت‌ها و اندام‌های مختلف استفاده می‌کنند. هورمون ها تعداد زیادی از عملکردهای بدن ازجمله متابولیسم (سوخت و ساز)، تولید مثل، رشد، خلق و خو و سلامت جنسی را کنترل می‌کنند.

اگر یکی از هورمون های بدن بیش از حد یا کمتر از حد طبیعی تولید شود یا به عبارتی دچار نامتعادل بودن هورمون ها باشید، می‌تواند موجب شود تا شما به شدت بیمار شوید و مشکلات و بیماری‌های جدی را برای سلامت شما به وجود آورد. در این مقاله، نگاهی دقیق‌تر به مهم‌ترین هورمون های بدن می‌اندازیم و 5 هورمون مهم بدن و عملکرد آن‌ها را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

1. هورمون انسولین

انسولین یکی از مهم‌ترین هورمون های بدن است. هورمون ذخیره چربی یعنی انسولین توسط لوزالمعده ترشح می‌شود و بسیاری از فرآیندهای متابولیک بدن را تنظیم می‌کند. این هورمون باعث می‌شود تا اندام‌های مختلف بدن مانند کبد و چربی گلوکز را جذب کنند. اگر بدن شما قادر به تولید مقدار کافی هورمون انسولین نباشد یا این که از انسولین ترشح شده به درستی استفاده نکند، قند خون انباشته شده و ممکن است در نهایت موجب ابتلای شما به دیابت شود.

مهمترین هورمون های بدن2. هورمون ملاتونین

غده صنوبری یا پینه‌آل در مغز وظیفه‌ی ترشح هورمون ملاتونین را برعهده دارد. ملاتونین یکی دیگر از مهم‌ترین هورمون های بدن است زیرا برای چرخه خواب/بیداری و ساعت داخلی بدن ضروری است. وقتی روشنی روز جای خود را به تاریکی شب می‌دهد، مغز سطح ملاتونین بدن را افزایش می‌دهد تا شما برای خواب آماده شوید. هرگونه اختلال در تاریکی شب موجب می‌شود تا سطح ملاتونین ترشح شده و در نتیجه کیفیت خواب شما دستخوش تغییر شود. به عنوان مثال، قرار گرفتن در معرض نور آبی صفحه نمایش در ساعات پایانی شب می‌تواند الگوی طبیعی خواب شما را مختل کند. اگر سطح ملاتونین شما پایین است می توانید با مصرف منابع طبیعی ملاتونین به افزایش آن کمک کنید.

3. هورمون استروژن

استروژن که با نام هورمون جنسی زنانه نیز شناخته می‌شود یکی دیگر از مهم‌ترین هورمون های بدن است که توسط تخمدان‌های بدن زنان ترشح می‌شود. استروژن علاوه بر تنظیم قاعدگی در زنان، در تشکیل استخوان، استحکام آن‌ها، لخته شدن خون و سلامت پوست و ناخن‌ها نقش دارد. اگر سطح استروژن در بدن شما کم باشد، ممکن است سطح انرژی پایینی داشته باشید و احساس افسردگی کنید. وقتی سطح استروژن در بدن تغییر می‌کند، به عنوان مثال در دوران یائسگی، ممکن است حالت‌هایی مانند گرگرفتگی، کاهش میل جنسی و افزایش وزن را تجربه کنید زیرا کمبود استروژن و چاقی یکی از نگرانی های شایع یائسگی است.

4. هورمون تستوسترون

تستوسترون یک هورمون جنسی است که در بیضه‌های مردان و تخمدان‌های زن تولید می‌شود. این هورمون اغلب با میل جنسی در ارتباط است، اما همچنین در تشکیل توده عضلانی و استخوانی و توزیع سلول‌های چربی ارتباط تنگاتنگی دارد. از این رو، پایین بودن سطح تستوسترون می‌تواند منجر به پایین آمدن میل جنسی، تحلیل ماهیچه‌ها و کاهش تراکم استخوان شود.

5. هورمون کورتیزول

پنجمین هورمون از بین مهم‌ترین هورمون های بدن، کورتیزول نام دارد. اما کورتیزول در بدن ما چه می کند؟ کورتیزول هورمون استرس است. این یک سیستم هشدار طبیعی است که وقتی تحت فشار و استرس هستید به شما اطلاع می‌دهد. در حالی که ترشح این هورمون وقتی یک خطر قریب الوقوع در حال رخداد است بسیار مهم می‌باشد، اما بالا بودن مداوم سطح آن می‌تواند به اضطراب، افزایش وزن‌، سردردهای میگرنی، مشکلات قلبی، کج خلقی، مه مغزی و اختلالات خواب منجر شود. 

نظرات