معرفی کتاب نبرد من کتابی که هیتلر آن را در زندان نوشت

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در این نوشته با معرفی کتاب نبرد من (My Struggle) (به آلمانی: Mein Kampf) کتابی که به زبان آلمانی و توسط هیتلر(Adolf Hitler) نوشته شده با شما هستیم. حتما برای شما هم هیجان انگیز است که با اندیشه ها و طرز فکر شخصیت معروفی مانند هیتلر در نوشته های او آشنا شوید. در ادامه خلاصه ای از کتاب نبرد من، جملاتی از کتاب نبرد من، اطلاعاتی درباره نویسنده کتاب یعنی هیتلر، معرفی ترجمه هایی که از کتاب نبرد من وجود دارد و … را به شما تقدیم می کنیم تا با این کتاب بیشتر آشنا شوید.

با خواندن کتاب نبرد من آشنایی نسبتا کاملی با شخصیت هیتلر و نگرش هیتلر درباره سیاست و نژاد پرستی های او پیدا خواهید کرد.

اگر کتاب هایی با موضوع زندگی در حال را می پسندید کتاب کیمیاگر را بخوانید: معرفی کتاب کیماگر کتابی برای درک کامل از خویشتن

معرفی کتاب نبرد من

نبرد من کتابی است به زبان آدولف هیتلر که در سال ۱۹۲۴ توسط خود او نوشته شده است. هیتلر نگارش کتاب نبرد من را زمانی که در زندان قلعه لندربرگ (دژی نظامی در باواریا) به سر می برد آغاز کرد و پس از آزاد شدن از زندان نگارش آن را ادامه داد. کتاب نبرد من بعد از انجیل پرفروش ترین کتابی است که تاکنون در کشور آلمان به چاپ رسیده است. البته این آمار می تواند ناشی از فروش اجباری کتاب نبرد من نیز باشد ولی به هرحال نوشته های شخصیت مستبد و جنگ طلبی مانند هیتلر برای همه می تواند جذاب باشد.

فروش کتاب نبرد من در کشور آلمان برای مدت طولانی (70 سال) ممنوع بود و بعد از مرگ او اولین باری که این کتاب برای فروش در آلمان در کتاب فروشی ها توزیع شد سال 2016 بود. فروش کتاب نبرد من از زمان چاپ تا پایان جنگ جهانی دوم به 11 میلیون نسخه رسید. ترجمه های زیادی از این کتاب در سراسر دنیا وجود دارد و در ایران هم ترجمه هایی از کتاب نبرد من وجود دارد که معروفترین ترجمه های کتاب نبرد من در ایران ترجمه عنایت‌الله شکیباپور، داوود منشی‌زاده (یکی از پیروان ایدئولوژی نازیسم) و  فرشته اکبرپور می باشد. این کتاب در ایران به چاپ هجدهم رسیده است.

نبرد من، کتابی مقدس برای حزب نازی

بعد از به قدرت رسیدن نازی ها فروش کتاب نبرد من هم بیشتر شد چون این کتاب سرمنشأ شکل گیری حزب نازی بود. جالب است بدانید که کتاب نبرد من برای حزب نازی مانند یک کتاب مقدس بود و در مراسم مهم خود مانند ازدواج بخش هایی از کتاب نبرد من را می خواندند. حتی هیتلر در زمان زنده بودنش این کتاب را به زوج هایی که تازه ازدواج کرده بودند هدیه می داد و در مدارس تدریس می شد.

چرا کتاب نبرد من در آلمان ممنوع بود؟

پس از پایان جنگ جهانی دوم و با خودکشی و مرگ هیتلر این کتاب در آلمان تجدید چاپ نشده و علت آن این است که همه دارایی های هیتلر بعد از مرگش متعلق به ایالت باواریا است و به علت مخالفت وزارت دارایی آلمان این کتاب برای هفتاد سال منتشر نمی شده است. دولت آلمان این کتاب را یک کتاب ضد انسانی می داند و خشونت های سیاسی که در این کتاب وجود دارد را مغایر با اصول انسانی قلمداد می کند.

کتاب نبرد من نه تنها در آلمان بلکه در همه دنیا یک کتاب پرفروش است و نسخه الکترونیکی آن رکورد فروش در آمازون را از آن خود کرده است.
معرفی کتاب نبرد من هیتلر

چرا هیتلر کتاب نبرد من را نوشت؟

همان طور که گفتیم هیتلر این کتاب را در زندان نوشته است در روزگاری که هیتلر در زندان بود آلمان شرایط سیاسی خوبی نداشت و هیتلر تحت تأثیر شرایط نامطلوب کشور آلمان نگارش این کتاب را آغاز کرده است. کشور آلمان در آن زمان در اشغال نیروهای فرانسوی بود و وضعیت تحقیرآمیزی داشت.

هیتلر در زمان نگارش این کتاب هنوز به یک دیکتاتور خونخواه تبدیل نشده بود. هیتلر قسمت اول کتاب نبرد من را برای منشی خود (رودولف هس) که بعدها تبدیل به سومین شخص بانفوذ حزب نازی تبدیل شد می خواند و او آن ها را می نوشت.  این قسمت از کتاب نبرد من بیشتر ردبراه نحوه مبارزات هیتلر با حزب حاکم آلمان بود. هیتلر بعد از آزاد شدن از زندان باواریا ادامه نوشتن این کتاب را از سر گرفت.

هیتلر نام کتاب را “چهار سال و نیم نبرد در برابر دروغ، حماقت و بزدلی” انتخاب کرده بود که توسط ناشر به “نبرد من” تغییر پیدا کرد. هیتلر کتاب نبرد من را نوشت تا با وعده اوضاع بهتر و درامد بیشتر برای همه مردم را برای تشکیل حزب نازی با خود همراه کند.

علت زندانی شدن هیتلر چه بود؟

هیتلر در نوامبر ۱۹۲۳ به خاطر شرکت در کودتایی نافرجام معروف به “کودتای آب‌جوفروشی مونیخ” به تحمل ۵ سال زندان محکوم شد.

مشخصات کتاب نبرد من

معرفی کتاب نبرد مننسخه اصلی کتاب نبرد من در دو جلد نوشته شده است اما در نسخه ترجمه آن این دو جلد با هم ادغام شده اند.

نام کتاب: نبرد من (Mein Kampf)

نویسنده کتاب: آدولف هیتلر

ترجمه های کتاب نبرد من:

1. عنایت الله شکیباپور. تهران: دنیای کتاب، ۱۳۹۰. ۵۳۷ صفحه

2. ترجمه مهراد جم ۶۰۸ صفحه‌

3. مهدی افشار  ۵۳۲ صفحه

4.  فرشته اکبرپور ۶۶۶ صفحه

5. عباس کرمی فر ۷۴۶ صفحه

سال انتشار کتاب نبرد من: 1924

کتاب نبرد من درباره چیست؟

در کتاب نبرد من هیتلر اندیشه های خود درباره همه امور مهم زندگی از جمله تئاتر، آموزش، روش ‌های موثر تبلیغات، اقتصاد، اتحادیه ‌های تجاری، مهارت خواندن، تاریخ، ادبیات، ازدواج، مارکسیزم و حتی سیفیلیس را با نگاه مخصوص به خود صحبت کرده و معتقد است برای اصلاح همه این امور نیاز به یک رهبر قدرتمند و مقتدر و یک ملت فرمانبر و پیرو است تا همه این امور تغییرات اساسی کنند و جامعه بتواند به سمت پیشرفت برود.

اصلاح و خلوص نژادی ملت آلمان یکی دیگر از اهداف هیتلر بود که در این کتاب به آن پرداخته شده است.

همچنین بخوانید: 100 کتابی که باید در طول عمرتان حتما بخوانید

بخش هایی از کتاب نبرد من

معرفی کتاب نبرد من“حکومت غول‌آساى ایالات متحد امریکا، با منابع و ذخایر عظیم خاک بکرش، به مراتب آسیب‌ناپذیرتر از رایش آلمان در محاصره است. اگر روزى برسد که تاسى که سرانجام سرنوشت ملت‌ها را معین مى‌کند در آن کشور ریخته شود، انگلستان اگر تنها بماند سرنوشتى محکوم به مرگ خواهد داشت. بنابراین، انگلستان مشتاقانه دست خود را به سوى عضوى از نژاد زرد دراز خواهد کرد و وارد اتحادى خواهد شد که شاید از نظر نژادى نابخشودنى باشد؛ اما از لحاظ سیاسى نمودار یگانه امکان تحکیم جایگاه جهانى بریتانیا در برابر تحولات شدید و توان‌فرسایى است که در قاره‌ى امریکا روى مى‌دهد.”

“آری، این حرف درستی است که انسان خیلی زود به فقر و گرسنگی و بسیاری چیزها عادت می‌کند و نسبت به همه چیز بدبین می‌شود. بسیاری از کارگران را دیده بودم که در دوران روستاگری چون درآمد مرتبی داشتند، با ملت و دولت دوست و مهربان بودند و اگر هم از آنان نامهربانی میدید باز هم از آرامش و صلح لذت می‌بردند. اما وقتی به شهر می‌آمدند در اثر چند بار بیکاری‌های مکرر و تحمل بی‌نوایی، عاطفه و احساس انسانی را از دست داده و خوی یغماگری در آنها زنده میشد و برای ارتکا به هرعملی آمادگی پیدا می‌کردند. وای به وقتی که این کارگران صاحب زن و فرزند هم بودند …”

“انگلیسی‌ها مثال خوبی برای مردم جهان به شمار می‌روند! آنها با محافظه‌کاری خود، هرگز خود را به جائی نمی‌کشانند که سرانجام دچار پشیمانی شوند؛ جنگ آنها برای آزادی خودشان است و اگر نان ندارند خوب می‌دانند که چگونه باید برای قاپیدن نان از دست دیگری دولت‌ها را به جان یکدیگر بیندازند. زمانی که ما برای به دست آوردن یک لقمه نان نقشه می‌کشیدیم که با کدام دولت متحد شویم و از چه کسی کناره بگیریم انگلستان برای آزادى خودش از پيمان‌هاى دُول اروپا بهره برداری میکرد.”

جملاتی از کتاب نبرد من

  • شاید افرادی هم گاهی فکر می کنند که باید از جای خود تکان بخورند اما دیگران و کسانی که در نا امیدی  فرو رفته و همه چیز را مشکل می دانند به آن  ها خواهند گفت این کار غیر ممکن است و ما در این مجاهدت پیروز نخواهیم شد و پیروزی ما چیزی است که به دست آوردن ان محال است اما ما به آن ها خواهیم گفت این دلایل بی پایه است و احمق ها هستند که ناتوانی و ضعف را به خود تلقین می کنند.
  • تمام حکومت ها فقط می توانند با تکیه بر قدرت ملت وجود داشته باشند. اگر ملت و دولت با هم متحد شدند می توانند یک قدرت دیگر نیز به وجود آورند که اهمیت آن خیلی بیشتر است و آن را احساس ملی گویند.
  • داوری را که می توان درباره یک دولت کرد در ابتدا فایده ای است که می تواند به ملت برساند و همین مطلب است که تاریخ درخشان یک ملت را برای همیشه سر بلند نگاه می دارد.
  • هرجا ایمان کامل باشد اراده قوی هم وجود خواهد داشت مردان بی اراده کسانی هستند که به هیچ چیز ایمان ندارند.
  • دولت به معنی ملت و اگر دولت از ملت نباشد دولت زوال پذیر است
  • آنچه را که امروز به نام دولت به ما تحمیل می کنند محصول  وحشناک اشتباهات گذشته ای است که غیر از رنج و بدبختی برای ما سودی نخواهد داشت.
  • وقتی ملتی از اشتباهاتی که  مرتکب شده رنج می برد و در برابرش سر تسلیم فرود اورد و می داند که با ناتوانی تمام تسلیم شده و تنها بهانه اش این است که غیر از تسلیم شدن چاره ای ندارد و کاری از دستش ساخته نیست .به طور مسلم یک چنین نسلی و ملتی محکوم به زوال و نابودی است

تحلیل کتاب نبرد من

کتاب نبرد من از زبان یک انسان بیر حم و جنگ طلب که احترامی برای انسانیت قائل نیست نگارش شده. هیتلر یک انسان تقریبا بی سواد بوده است و در نوشتن این کتاب نقاط منفی زیادی از این نظر به چشم می خورد اما با این وجود از نظر کسانمی که این کتاب را نقد و تحلیل می کنند کتاب نبرد من یک سند تاریخی فوق العاده در تمام زمان هاست و کتابی است که تأثیر زیادی به خصوص در قرن 20 داشته است.

نرمال کازینز منتقد کتاب نبرد من می گوید:

«یکی از مؤثرترین کتاب‌ های قرن بیستم است… زیرا برای هر کلمه‌ «نبرد من» ۱۲۵ جان و برای هر صفحه ۴،۷۰۰ جان و برای هر فصل بیش از ۱،۲۰۰،۰۰۰ جان تلف شده‌اند.»

درباره نویسنده کتاب نبرد من

هیتلر بنیان گذار حزب نژاد پرست و خشونت طلب نازی متولد 20 آوریل 1889 است. هیتلر در سال 1945 و در 44 سالگی و در پاین جنگ جهانی دوم خودکشی کرد و به زندگیش پایان داد. هیتلر با اندیشه های جنگ طلبانه خود باعث مرگ میلون ها نفر شده و مسبب اصلی شروع جنگ جهانی دوم می باشد. تنفر هیتلر از یهودیان باعث شروع جنگ افروزی های او بود. شخصیت هیتلر بسیار کاریزماتیک بود و توانست بسیار ی را با خود همراه کند و حتی بعد از مرگش نیز طرفدارانی در سراسر دنیا دارد.

هیتلر بعد از زندانی شدن به دلیل کودتای معروف “کودتای آب‌جوفروشی مونیخ” به زندان افتاد و در این ایام نگارش کتاب نبرد من را شروع کرد. بعد از آزاد شدن از زندان با بیان اندیشه های خود به شکلی فریبنده توانست عده زیادی را با خود همراه کند و به مقام صدراعظمی آلمان برسد و اوضاع نامناسب این کشور را بهبود بخشد تا جایی که مجموعه ارتشی-صنعتی آلمان در زمان صدارت هیتلر توانست تبدیل به یکی از قدرت‌های برتر اروپا در زمان خود شود.

هیتلر در ۲۹ آوریل ۱۹۴۵ در روزهای پایانیِ نبرد برلین، با اوا براون که برای سال‌های طولانی معشوقه او بود ازدواج کرد. در ۳۰ آوریل، یعنی یک روز پس از ازدواجش، به همراه همسرش خودکشی کرد.

نکات مهم کتاب نبرد من

در کتاب نبرد من اتهاماتی به یهودیان وارد شده از جمله آن ها این است که هیتلر در کتاب نبرد من، مردان یهودی را به سوءاستفاده جنسی از دختران آلمانی متهم کرده‌ است و منشأ فساد اخلاقی را قوم یهود می داند.

  • اشغال روسیه از موضوعاتی است که هیتلر در این کتاب به آن پرداخته و رویای اشغال روسیه را همیشه در سر داشته است.
  • هیتلر برخلاف بیشتر رهبران دنیا به هر آنچه در این کتاب گفته بود عمل کرد و درواقع ثابت کرد که مرد عمل است. اگرچه در پایان ایده‌هایش با شکست مواجه شد اما او به گفته‌های خود تا جایی که می‌شد جامه عمل پوشاند.

فهرست مطالب و خلاصه کتاب نبرد من

یادآورى
دیباچه‌ى نویسنده
پیشگفتار مترجم انگلیسى
پاره‌ى نخست
مرورى بر گذشته
فصل یکم: در خانه‌ى پدرى
فصل دوّم: سال‌هاى تحصیل و درد و رنج در وین
فصل سوّم: تأملات سیاسى حاصل از اقامت در وین
فصل چهارم: مونیخ
فصل پنجم: جنگ جهانى
فصل ششم: تبلیغات جنگ
فصل هفتم: انقلاب
فصل هشتم: آغاز فعالیت‌هاى سیاسى من
فصل نهم: حزب کارگر آلمان
فصل دهم: چرا رایش دوّم از هم پاشید
فصل یازدهم: نژاد و مردم
فصل دوازدهم: نخستین مرحله در گسترش حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان
بخش دوم: جنبش ناسیونال سوسیالیستى
فصل اول: جهان‌بینى و حزب
فصل دوم: دولت
فصل سوم: شهروندان و اتباع دولت
فصل چهارم: شخصیت و آرمان دولت مردم
فصل پنجم: جهان‌بینى و سازمان
فصل ششم: نخستین دوره‌ى مبارزه‌ى ما
فصل هفتم: ستیز با نیروهاى سرخ
فصل هشتم: نیرومند هنگامى که تنهاست نیرومندتر است
فصل نهم: مفاهیم بنیادى مرتبط با ماهیت و سازمان گروه‌هاى ضربت
فصل دهم: نقاب فدرالیسم
فصل یازدهم: تبلیغات و سازمان
فصل دوازدهم: مسئله‌ى اتحادیه‌هاى کارگرى
فصل سیزدهم: سیاست پس از جنگ آلمان در قبال اتحادها
فصل چهاردهم: سیاست آلمان در اروپاى شرقى
فصل پانزدهم: حق دفاع از خود

خلاصه کتاب نبرد من:

هیتلر در این کتاب ابتدا به بیان خاطرات کودکی و اوایل جوانی‌اش می‌پردازد و علت زندانی شدنش را بیان می‌کند. در فصل دوم او به بیان عقاید و نظرات خود می‌پردازد. هیتلر که یک نژادپرست افراطی بود در این کتاب نفرت خود را از یهودی‌ها نشان داده و آن‌ها را به فساد در آلمان متهم کرده است.

خلاصه کتاب نبرد من را اگر بخواهیم در یک کلمه بیان کنیم می توانیم بگوییم نژاد پرستی. نژاد، پاکی نژاد و برتری نژاد موضوعاتی هستند که به مراتب در این کتاب تکرار می شوند و درونمایه اصلی کتاب نیرد من را تشکیل می دهند. از نظر هیتلر انسان‌ها سه دسته‌اند:

  • آفرینندگان فرهنگ و تمدن که نمونه‌ی آن یکی بیش نیست و آن نژاد آریایی می‌باشد
  • کسب‌کنندگان فرهنگ، مانند ژاپنی‌ها
  • ویران‌کنندگان فرهنگ، مانند یهودیان و سیاهان

از نظر هیتلر آلمانی ها به عنوان نژاد برتر حق فرمانروایی بر همه انسان های روی زمین را دارند.

در این نوشته سعی کردیم کتاب نبرد من را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد خرید و خواندن آن را دارید بدانید که این کتاب پیرامون چه موضوعاتی صحبت می کند و اطلاعات کاملی درباره کتاب نبرد من داشته باشید.

نظرات