چند روز طول می کشد تا زمین به دور خورشید بچرخد
اگر به موضوعات ستاره شناسی و کهکشان علاقه مند هستید این پست را بخوانید.
چقدر طول میکشد تا زمین به دور خورشید بچرخد
برخی از اولین ستاره شناسان در تاریخ گفته اند که ما در یک جهان زمین مرکزی زندگی می کنیم که در آن زمین در مرکز همه چیز قرار دارد. به گفته آنها، خورشید به دور ما می چرخد، که باعث طلوع و غروب خورشید می شود، همین طور برای حرکت ماه و سیارات. اما حتی در آن زمان، موارد خاصی وجود داشت که دقیقاً با این نظریه ها همخوانی نداشت. به عنوان مثال، گاهی اوقات، یک سیاره قبل از از سرگیری حرکت رو به جلو، در آسمان عقب می نشیند.
زمین ثابت نمی ایستد، بلکه مانند تمام سیارات منظومه شمسی در مدار خود به دور خورشید حرکت می کند و در حرکت مداوم است و با توجه به این که به دور خورشید می چرخد، فصول در سیاره زمین تغییر می کنند. سرعت سفر سی کیلومتر بر ثانیه است. جهت چرخش به دور خورشید با جهت چرخش حول محور زمین منطبق است. فاصله زمین تا خورشید 150 میلیون کیلومتر است و عملاً در کل تاریخ سیاره ما تغییر نکرده است.
پارامترهای اصلی سیاره زمین
زمین بزرگ است، تصور اندازه آن دشوار است. پارامترهای اصلی سیاره ما به شرح زیر است:
- قطر – 12570 کیلومتر
- طول استوا – 40076 کیلومتر
- طول هر نصف النهار 40008 کیلومتر است
- مساحت کل زمین 510 میلیون کیلومتر مربع است
- شعاع قطب – 6357 کیلومتر
- شعاع استوایی – 6378 کیلومتر
توجه داشته باشید که زمین به طور همزمان به دور خورشید و حول محور خود می چرخد.
چرخش زمین به دور خورشید
مدار یک سیاره کاملاً پیچیده است و چندین روش مختلف برای توصیف مدت زمان لازم برای گردش یک سیاره به دور خورشید وجود دارد. ما از کلمه سال برای توصیف مدت زمان گردش کامل زمین به دور خورشید استفاده می کنیم. یک سال تقریباً 365.25 روز است، اما چهار تعریف مختلف از یک سال وجود دارد که طول هر یک کمی متفاوت است.
طول یک سال غیر واقعی 365.256363004 روز است. مدت زمان یک مدار را با توجه به ستارگان ثابت توصیف می کند.
- اعتدال بهاری لحظه ای از زمان عبور خورشید از استوا به سمت شمال است که در حدود 20 مارس رخ می دهد.
- یک سال گرمسیری 365.24219 روز است و زمان از یک اعتدال بهاری تا اعتدال بهاری است.
- یک سال تقویمی 365.2425 روز است که در آن کسر 0.2425 به دلیل سال های کبیسه و قرن های کبیسه است.
- سال ناهنجار 365.259636 روز است و زمان حضیض (نقطه ای درمدار بیضوی یک جسم که با جسم مرکزی کمترین فاصله را دارد) تا حضیض است.
دلیل تفاوت طول سال در سال های مختلف به این دلیل است که مدار زمین به دلیل سبقت و کشش گرانشی سایر سیارات دائماً در حال تغییر است.
زمین در یک مدار دایره ای به دور خورشید میچرخد، یک چرخش کامل در 1 سال کامل می شود. محور زمین عمودی نیست، با زاویه 66.5 درجه نسبت به مدار کج می شود، این زاویه در طول چرخش ثابت می ماند. پیامد اصلی این چرخش تغییر فصل است.
1 دی روز انقلاب زمستانی است. نزدیکترین به خورشید (خورشید در اوج خود است) در این لحظه استوایی جنوبی است – بنابراین، در نیمکره جنوبی تابستان است، در نیمکره شمالی – زمستان. شب ها در نیمکره جنوبی کوتاه است، در دایره قطب جنوبی در 22 دسامبر، یک روز 24 ساعت طول می کشد، شب نمی آید. در نیمکره شمالی، برعکس، در دایره قطب شمال، شب 24 ساعت طول می کشد.
1 تیر روز انقلاب تابستانی است. نزدیکترین نقطه به خورشید در شمال استوایی، تابستان در نیمکره شمالی، زمستان در جنوب است. در دایره قطبی جنوبی، شب 24 ساعت طول می کشد و در دایره قطب شمال، شب اصلاً رخ نمی دهد.
1 مهر و 1 فروردین روزهای اعتدال بهاری و پاییزی استوا به خورشید نزدیک است، روز در هر دو نیمکره برابر با شب است.
چرخش زمین به دور خود چقدر طول میکشد
زمین بر روی یک محور شیب دار از غرب به شرق می چرخد . نیمی از کره زمین را خورشید روشن می کند، در این زمان روز است، نیمی دیگر در سایه است، شب است. به دلیل چرخش زمین، تغییر روز و شب وجود دارد. زمین در 24 ساعت – در روز – یک دور به دور محور خود می چرخد.
چرخش زمین در همان جهتی است که سیاره زمین به دور خورشید حرکت می کند – از غرب به شرق ، یعنی زمانی که از ستاره شمال یا قطب شمال دایره البروج دیده می شود .
به دلیل چرخش، انحراف جریان های متحرک (رودخانه ها، بادها) در نیمکره شمالی – به سمت راست و در جنوب – به سمت چپ وجود دارد.