Take a fresh look at your lifestyle.

نگهداری انگور به روش افغانی؛ طرز ساخت کنگینه و نکات مهم

روش باستانی و روستایی مورد استفاده در افغاستان برای نگهداری انگور سبب می شود تا انگور تا ماه ها بدون هیچ تغییری باقی بماند. افغاستان سالها است که انگور می کارد جای تعجب نیست که این میوه یک ماده غذایی مهم در این کشور می باشد. در افغانستان ساکنین محلی این محصول تابستانی را برای استفاده در زمستان حفظ می کنند. کنگینه روش سنتی مردم افغانستان برای نگهداری انگور است. نحوه نگهداری از انگور به روش افغانی و طرز تهیه کنگینه افغانستان در ادامه مطلب آمده است.

روش نگهداری انگور در افغانستان

در افغانستان قرنها است که از یک روش ابتکاری برای نگهداری انگور استفاده می کنند. آنها انگور را در کنگینه نگهداری می کنند، کنگینه ظرفی است که از دو کاسه سفالی ساخته شده است. روش ساخت کنگینه انگور به شرح زیر است:

نگهداری انگور به روش افغانی
نگهداری انگور به روش افغانی

  1. ساخت کنگینه

    ابتدا کاسه هایی با سفال، خاک رس و کاه باید آماده کنید.
    کاسه ها را در آفتاب قرار دهید تا پخته و خشک شود.

  2. ریختن انگور در کنگینه

    پس از خشک شدن کاسه ها درون آن ها یک کیلوگرم و یا بیشتر انگور بریزید. انگور باید کاملا سالم و بدون دانه های لکه دار باشد.

  3. بستن کنگینه

    بعد از ریختن انگور در کاسه، کاسه ی سفالی دیگری را روی آن قرار دهید.
    سپس روی کاسه ها را به شکلی با گل بپوشانید که هیچ روزنه ای برای ورود هوا یا آفتاب نداشته باشد.

  4. کنگینه را در محل مناسبی قرار دهید

    برای نگهداری انگور به روش افغانی باید ظرف ها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید و یا در مکانی مانند سرداب و یا حتی زیر زمین نیز آن را نگهداری می کنند. در این روش انگور ها به مدت 6 ماه و یا حتی بیشتر می توانند سالم بمانند و مورد استفاده قرار بگیرند.

توجه:

نکته مهم در طرز نگهداری انگور به روش مردم افغانستان این است که ظرف کنگینه باید به نحوی محکم و غیرقابل نفوذ باشد که باد و یا نور آفتاب به داخل آن نفوذ نکند.

تاریخچه نگهداری انگور به روش افغانی

مردمی که در روستاهای دور افتاده افغانستان زندگی می کردند توانایی استفاده از محصولات تازه و جدید را در فصل زمستان نداشتند و به ندرت در این فصل چیزی برای خوردن داشتند اما در یکی از روستاهای افغانستان پیرمردی بود که تصمیم گرفت انگور را برای زمستان نگهداری کند. پیرمرد ظرفی از جنس کاه گل و خاک رس تهیه کرد زیرا میدانست که خاک رس طبع گرمی دارد این ظرف به کنگینه معروف شد. از آن زمان به بعد این روش در همه جای افغانستان مورد استفاده قرار گرفت حتی امروزه در سراسر دنیا از این روش سنتی افغانی برای نگهداری انگور استفاده می شود.

البته از این روش در افغانستان برای نگهداری میوه های دیگر نیز استفاده میشود.

نگهداری انگور به روش افغانی در ایران

روش کنگینه ابداع مردم افغانستان است اما در برخی از شهرهای شمالی ایران نیز مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا برای نگهداری انگورهای کشمشی و طایفی که طول عمر بیشتری دارند از این روش استفاده می شود تا بتوانند انگور را تا شب های زمستان و به خصوص شب های یلدا تازه نگه دارند. این هم یک روش برای کسب درآمد و هم یک فرهنگ جالب است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.