15 روش خانگی و طبیعی برای کاهش درد میگرن
حملات میگرنی به مانند سردردهای معمولی نیستند. فرد ممکن است درد شدید، حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا را تجربه کند. وقتی یک حمله یا دوره میگرنی شروع میشود، تقریبا هر کاری برای خلاص شدن از شر آن انجام میدهید.
درمانهای طبیعی، روشهای بدون نیاز به مصرف دارو هستند که موجب کاهش علائم میگرن میشوند. این درمانهای خانگی ممکن است به جلوگیری از حملات میگرنی یا حداقل کمک به کاهش شدت و مدت آن کمک کنند.
به مطالعه 15 روش طبیعی که به شما در مدیریت علائم میگرن کمک میکند، ادامه دهید.
توجه داشته باشید که حملات میگرنی ممکن است به درمان با داروهای بدون نیاز به نسخه یا تجویزی توسط پزشک نیاز داشته باشند. با پزشک خود در مورد برنامه درمانی مناسب خود صحبت کنید.
فهرست مطالب
- از مصرف غذاهای خاص خودداری کنید
- استفاده از روغن اسطوخودوس
- طب سوزنی را امتحان کنید
- بابونه را امتحان کنید
- روغن نعناع فلفلی استفاده کنید
- زنجبیل
- در کلاس یوگا شرکت کنید
- پسخوراند زیستی یا بیوفیدبک را امتحان کنید
- منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
- ماساژ
- برای تهوع ناشی از میگرن، طب فشاری را امتحان کنید
- بکارگیری تکنیکهای مدیریت استرس
- هیدراته بمانید
- خواب شبانه کافی داشته باشید
- گیاه باتربور
- کلام آخر
از مصرف غذاهای خاص خودداری کنید
رژیم غذایی نقش حیاتی در پیشگیری از حملات میگرنی دارد. بسیاری از غذاها و نوشیدنیها ممکن است محرک میگرن باشند، مانند:
- غذاهای حاوی نیترات، از جمله هات داگ، گوشت اغذیه فروشی، بیکن و سوسیس
- شکلات
- پنیر حاوی ترکیب طبیعی تیرامین مانند پنیر آبی، فتا، چدار، پارمزان و سوئیسی
- الکل، به خصوص شراب قرمز
- غذاهایی که حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG)، یک تقویتکننده طعم هستند
- غذاهایی که بسیار سرد هستند، مانند بستنی یا نوشیدنیهای یخی
- غذاهای فراوری شده
- ترشیجات
- لوبیا
- میوههای خشک شده (کالری میوه خشک)
- محصولات لبنی مانند دوغ، خامه ترش و ماست
مقدار کمی کافئین ممکن است درد میگرن را تا حدودی در برخی از افراد تسکین دهد. کافئین در برخی از داروهای میگرنی نیز استفاده میشود. اما مصرف مقدار زیاد کافئین خود میتواند موجب تحریک حملات میگرنی شود. برای این که بررسی کنید چه مواد غذایی و نوشیدنیهایی موجب تحریک میگرن شما میشوند، یک دفتر ژورنال داشته باشید. هرچیزی که میخورید را در آن یادداشت کنید و احساس خود بعد از خوردن آن را نیز بنویسید.
استفاده از روغن اسطوخودوس
استنشاق روغن اسطوخودوس ممکن است درد میگرن را کاهش دهد. روغن اسطوخودوس را میتوانید به طور مستقیم استنشاق کنید یا با یک روغن حامل دیگر رقیق کرده و آن را روی شقیقههای خود بزنید.
یک مطالعه کنترل شده تصادفی در سال 2016 به این نتیجه دست یافت که 3 ماه درمان با روغن اسطوخودوس به عنوان یک درمان پیشگیرانه موجب کاهش دفعات و شدت حملات میگرنی میشود. با این وجود، تحقیقات در این زمینه همچنان محدود است.
بررسی سال 2020 از مطالعات منتشر شده در مجله Phytotherapy Research قابلیت درمانهای مختلف گیاهی، از جمله درمان با اسطوخودوس برای میگرن را بررسی کرد. نویسندگان شواهد ترکیبی یا محدودی برای حمایت از استفاده از دمنوش برای درمان میگرن یافتند، اما توجه نکردند که تحقیقات فعلی از استفاده از اسطوخودوس حمایت میکند.
به گفته نویسندگان، بسیاری از مطالعات با سوگیری انجام شدهاند و تحقیقات با کیفیت بیشتری مورد نیاز است.
طب سوزنی را امتحان کنید
طب سوزنی شامل تزریق سوزنهای بسیار نازک در بخشهای خاصی از پوست به منظور تسکین درد در طیف گستردهای از بیماریها میباشد. مطالعهی کنترل شده تصادفی در سال 2020 به این نتیجه رسید که 20 جلسه طب سوزنی دستی همراه با مراقبتهای معمول موثرتر از طب سوزنی ساختگی همراه با مراقبتهای معمول در افراد با پیشینهی میگرن است. طب سوزنی ساختگی درمانی است که در آن سوزنهای خیلی عمیق در پوست تزریق نمیشوند.
بررسی 22 مطالعه در سال 2016 همچنین شواهد معمولی را نشان داد که طب سوزنی ممکن است علائم سردرد را کاهش دهد. در خلاصه نتایج، نویسندگان توضیح میدهند که اگر افراد قبل از درمان 6 روز در ماه میگرن داشته باشند، انتظار میرود که این افراد به این موارد مبتلا شوند:
- 5 روز با مراقبت معمول
- 4 روز با طب سوزنی ساختگی یا داروهای پیشگیریکننده
- 3 روز و نیم با طب سوزنی واقعی
بابونه را امتحان کنید
بابونه یک گیاه گلدار است که ظاهری شبیه به گل مینا دارد. بابونه یک درمان سنتی برای مقابله با میگرن است. هنوز تاثیر آن به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد نسبت به دارونما برای تسکین درد میگرن موثرتر است.
در مروری بر مطالعات در سال 2015، که بهروزرسانی یک مطالعه قبلی در سال 2004 است، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که مطالعات بزرگتری برای حمایت از استفاده از بابونه بر برای درمان میگرن مورد نیاز است.
نویسندگان خاطرنشان میکنند که یک مطالعه بزرگتر که از بررسی سال 2004 منتشر شده است، نشان میدهد که افراد با سابقه میگرن با مصرف بابونه 6/0 وز کمتر به حملات میگرن دچار میشوند. آنها مطالعات قبلی را به عنوان کیفیت پایین یا ارائه شواهد ترکیبی توصیف میکنند.
مروری بر مطالعات سال 2020 منتشر شده در Phytotherapy Researchal نیز یافتههای مربوط به بابونه را به صورت «متناقض» خلاصه میکند.
روغن نعناع فلفلی استفاده کنید
منتول شیمیایی موجود در نعناع فلفلی به پیشگیری از حملات میگرنی کمک میکند، اگرچه تحقیقات کمی در این زمینه وجود دارد. یک مطالعه تصادفیسازی و کنترلشده در سال 2019، اثرات لیدوکائین 4 درصدی بینی را با 5/1 درصد اسانس نعناع فلفلی و دارونما برای مدیریت علائم میگرن مقایسه کرد.
محققان دریافتند که 40 درصد از افراد گروه لیدوکائین و روغن نعناع فلفلی بهبود قابل توجهی را در علائم خود تجربه کردند، در حالی که تنها 9/4 درصد از افراد در گروه دارونما بهبود یافتند.
مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه بیان میکند که تحقیقات بسیار کمی در زمینه استفاده از نعناع فلفلی برای تسکین درد میگرن وجود دارد، اما همین شواهد محدود نشان میدهد که استعمال موضعی روغن نعناع فلفلی ممکن است برای سردردهای تنشی مفید باشد.
زنجبیل
زنجبیل برای کاهش حالت تهوع ناشی از بیماریهای مختلف ازجمله میگرن شناخته شده است. همچنین ممکن است فوایدی در کاهش سردرد میگرن داشته باشد. بر اساس مطالعهی انجام شده در سال 2020، یک مطالعه تصادفی کنترل شده به این نتیجه دست یافت که زنجبیل میتواند مفید باشد.
تحقیقات بیشتری برای درک میزان و سودمندی زنجبیل برای درمان دردهای مرتبط با میگرن مورد نیاز است.
در کلاس یوگا شرکت کنید
یوگا از تنفس، مدیتیشن و وضعیت بدن برای بهبود سلامت و تندرستی استفاده میکند. مطالعهای در سال 2015 به این نتیجه دست یافت که یوگا ممکن است دفعات، مدت زمان و شدت حملات میگرنی را کاهش دهد. تصور میشود که یوگا اضطراب را بهبود میدهد، تنش در نواحی محرک میگرن را کاهش میدهد و سلامت عروق را تقویت میکند.
محققان نتیجه گرفتند که یوگا میتواند به عنوان یک درمان مکمل برای میگرن موثر باشد.
همچنین بخوانید: بهترین حرکات یوگا برای درمان و پیشگیری از میگرن
پسخوراند زیستی یا بیوفیدبک را امتحان کنید
پسخوراند زیستی یک روش آرامسازی است. این روش به شما آموزش میدهد تا واکنشهای ارادی به استرس را کنترل کنید. در طی این درمان، الکترودهایی روی پوست شما وصل میشوند تا فرآیندهای فیزیولوژیکی را که با استرس تغییر میکنند، مانند ضربان قلب، فشار خون و تنش عضلانی کنترل کنند.
در طول یک جلسه درمانی پسخوراند زیستی، شما با یک درمانگر کار میکنید تا با استفاده از تغییرات در فرآیندهای فیزیولوژیکی به عنوان بازخورد سطح استرس خود را مدیریت کنید.
بر اساس مطالعهای که در سال 2019 انجام شد، شواهد کافی برای استفاده از مداخلات ذهنی مانند پسخوراند زیستی و درمان رفتاری شناختی برای درمان میگرن وجود دارد. این درمانها بدون عوارض جانبی هستند و جایگزین مناسبی برای دارو در برخی از افراد به شما میآیند.
منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
کمبود منیزیم با سردرد و میگرن در ارتباط است. مصرف مکمل منیزیم اکسید میتواند به پیشگیری از سردرد همراه با هاله کمک کند. همچنین در پیشگیری از سردردهای قاعدگی (میگرنهای هورمونی) موثر است.
مطالعهای در سال 2021 دریافت که مصرف 500 میلی گرم از منیزیم اکسید دو بار در روز به مدت 8 هفته به اندازهی مصرف داروی والپروات سدیم برای پیشگیری از میگرن بدون عوارض جانبی قابل توجه مؤثر است. شما میتوانید منیزیم را از مواد غذایی زیر دریافت کنید:
- بادامها
- دانه کنجد
- دانههای آفتابگردان
- آجیل برزیلی
- بادام هندی
- کره بادام زمینی
- بلغور جو دوسر
- تخم مرغ
- شیر
ماساژ
ماساژ میتواند تعداد دفعات تکرار سردردهای میگرنی را کاهش دهد. میگرن با سطح پایین سروتونین در مغز در ارتباط است و نشان داده شده است که ماساژ میتواند سطح این هورمون را افزایش دهد. شواهد و مدارک کمی مبنی بر استفاده از ماساژ برای تسکین سردرد میگرنی وجود دارد، اما عموما بی خطر است و عوارض جانبی به همراه ندارد.
برای تهوع ناشی از میگرن، طب فشاری را امتحان کنید
طب فشاری عبارت است از اعمال فشار با انگشتان و دستها به نقاط خاصی از بدن برای تسکین درد و سایر علائم.
مطالعهای در سال 2017 شواهدی یافت که نشان میدهد طب سوزنی ممکن است به مدیریت حالت تهوع مرتبط با میگرن در طول درمان کمک کند، اما درد یا کیفیت زندگی را بهبود نمیبخشد.
بکارگیری تکنیکهای مدیریت استرس
بر اساس گزارش انجمن سردرد آمریکا، بیش از 80 درصد افراد مبتلا به میگرن، استرس را محرک میگرن و حملات میگرنی میدانند. به همین دلیل یاد گرفتن روشهایی برای مدیریت هرچه بهتر استرس میتواند در کاهش دفعات تکرار میگرن موثر باشد.
برخی از تکنیکهای رایج مدیریت استرس عبارتند از:
- تمرینات تنفس عمیق
- تصویرسازی ذهنی
- موسیقی درمانی یا گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
- مشاوره یا درمان
- مدیتیشن
- آرامش عضلانی پیشرونده
- بهبود مدیریت زمان
- برنامهریزی زمانی بیشتر برای انجام فعالیتهای آرامش بخش
هیدراته بمانید
بر اساس گزارش بنیاد میگرن آمریکا، حدود یک سوم افراد مبتلا به میگرن، کم آبی بدن را به عنوان محرک میگرن گزارش میدهند.
برای جلوگیری از کم آبی بدن، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب در طول روز بنوشید، به خصوص هنگام ورزش. در روزهای گرم ممکن است نیاز داشته باشید که بیشتر از حد معمول آب بنوشید.
خواب شبانه کافی داشته باشید
ارتباط بین خواب و میگرن هنوز به طور کامل مشخص نشده است. تحقیقات سال 2016 نشان میدهند که ارتباطی بین تکرار میگرن و کیفیت ضعیف خواب وجود دارد. این ارتباط در افراد مبتلا به میگرن همراه با اورا یا هاله صدق میکند.
رفتن به رختخواب هر شب در ساعات معین، اجتناب از مصرف کافئین در ساعات پایانی روز، اجتناب از انجام فعالیتهای محرک میگرن قبل از خواب تنها برخی از روشهای بهبود خواب شبانه هستند.
گیاه باتربور
باتربور گیاهی است که در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی رشد میکند. تا سال 2012، آکادمی نورولوژی آمریکا استفاده از آن را برای جلوگیری از حملات میگرنی توصیه میکرد. در سال 2015، به دلیل احتمال مسمومیت کبد این توصیه را متوقف کردند.
مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه تنها مصرف محصولات باتربور عاری از آلکالوئید پیرولیزیدین را توصیه میکند زیرا این ماده شیمیایی به کبد، ریهها و سیستم گردش خون آسیب میزند. به همبن دلیل قبل از مصرف باتربور با پزشک خود مشورت کنید.
کلام آخر
اگر میگرن دارید، میدانید که علائم میتوانند چالش برانگیز باشند. ممکن است کارتان را از دست بدهید یا نتوانید در فعالیتهایی که دوست دارید شرکت کنید. اما درمانهای مذکور در این مقاله میتوانند مفید باشند.
همچنین صحبت کردن با فرد دیگری که شرایط شما را درک میکند میتواند مفید باشد. اگر سردردها و حملات میگرنی شما به درمانهای خانگی پاسخ نمیدهند، مهم است که با پزشک مشورت کنید. اگر علائم شما شدید شد، تعداد دفعات حملات افزایش یافت یا زندگی روزمره شما را مختل کرد، به پزشک مراجعه کنید.