طرز تهیه 9 غذای شمالی با بادمجان (خوشمزه و با طعم بی نظیر)
در رستوران های شهر های شمالی کشور غذاهای محلی و مخصوص گیلان بسیار فراوان می باشد. مخصوصا غذاهای محلی که با بادمجان و سیر تهیه می شود. غذاهای شمالی با بادمجان بسیار لذیذ و خوشمزه است و طرفداران زیادی در بین مردم ایران و توریست های استان گیلان و مازندران دارد. در این پست 9 طرز تهیه غذای شمالی با بادمجان را به شما آموزش می دهیم، با ما همراه باشید.
طرز تهیه انواع غذای شمالی با بادمجان
در زیر آموزش طرز تهیه 9 نوع غذای شمالی که با بادمجان درست می شود به شما ارائه می شود.
1. خورشت ششانداز بادمجان
خورشت شش انداز یک غذای خوشمزه گیلانی است. طرز تهیه شش انداز بادمجان لذیذ گیاهی را برایتان آموزش می دهیم.
مواد لازم خورشت شش انداز بادمجان
- گردو: نیم کیلو
- بادمجان: 5 عدد
- رب انار، رب آلوچه و رب گوجه فرنگی: از هر کدام 1 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ
- چوچاق تازه: 2 قاشق سوپ خوری
- گلپر: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت شش انداز بادمجان
- ابتدا گردو را آسیاب کرده و کمی تفت می دهیم تا روغن بندازد. هر سه نوع رب را اضافه می کنیم و با گردو تفت دهید و سپس نمک اضافه کنید.
- حدود 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. (رنگ خورشت کمی روشن است، ولی بهتر است رب را بیشتر نکنید، خورشت بعد پختن تیره می شود.)
- بادمجان ها را پوست گرفته و ریز خرد کرده و کمی نمک روی بادمجان ها بریزید تا تلخی آن گرفته شود.
- سپس بادمجان را در روغن سرخ کرده و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
- برای پس دادن روغن گردو دو تکه یخ داخل خورشت بیندازید.
- خورشت که جا افتاد و تیره شد، اگه رب انار احتیاج داشت اضافه کنید و در نهایت پیاز داغ و بادمجان سرخ شده و گلپر و چوچاق را داخل قابلمه بریزید.
- اجازه دهید خورشت جا بیافتد اما بادمجانها له نشوند.
- این غذا را با نان یا کته نوش جان کنید.
2. خورشت ترشه واش غذای شمالی با بادمجان و رب انار
خورش ترشه واش از غذاهای پرطرفدار گیلان و یکی از معروفترین غذاهای شمالی با بادمجان است.
مواد لازم برای خورش ترشه واش گیلان
- بادمجان: 4-5 عدد
- گوجه فرنگی: 4-5 عدد
- گوشت مرغ: نیم کیلو
- پیاز: 2-3 عدد
- رب آلوچه و رب انار: از هر کدام 2 قاشق سوپ خوری
- نمک،فلفل و زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
- سبزی (گشنیز، چوچاق، سیر، نعنا و ترشه واش): 1 کیلو
طرز تهیه خورش ترشه واش گیلان
- بادمجان ها را پوست بگیرید و برای 2 تا 3 ساعت در آب نمک قرار دهید.
- سبزی ها را تمیز کنید و آن را خرد کنید. ( سبزی خالواش )
- بادمجان را سرخ کنید.
- مرغ را در روغن تفت دهید و بعد سبزی و پیاز رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود.
- سپس مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه هم بزنید.
- بادمجان های سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و آب بریزید و رب انار و رب آلوچه را اضافه کنید.
- صبر کنید تا خورشت جا بیفتد.
- گوجه ها را در روغن سرخ کنید و در انتها به خورشت اضافه کنید.
- خورش را با برنج سفید میل کنید.
- خورش ترشه واش را در وعده نهار و شام سرو کنید.
3. کال کباب، یک غذای شمالی با بادمجان کبابی و سیر
کال کباب یک غذای شمالی است از بادمجان، آب انار ترش، سبزی، سیر و مغز گردو درست می شود. کال کباب را با کته و ماهی نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه کال کباب
- بادمجان: 5 عدد
- مغز گردو: 100 گرم
- سیر له شده
- آب انارترش یا آبغوره: 1 فنجان
- سبزی،نعناع و شوشاق خشک: 2 قاشق
- نمک و فلفل
طرز تهیه کال کباب گیلانی
- وسط بادمجان را برش دهید و در زغال و یا فر کباب کنید تا اطراف آن بپزد.
- پوست بادمجان ها را گرفته و آن ها را له کنید و با سبزی ها، سیر، مغز گردو، آب انار، نمک و فلفل مخلوط کنید.
- کال کباب مازندرانی می باشد.
- در وعده نهار، شام سرو کنید.
4. بادمجان شکم پر، غذای محلی شمالی با بادمجان و گوشت چرخ کرده
بادمجان شکم پر از غذاهای محلی استان های شمال و شمال غرب کشور است.
مواد لازم بادمجان شکم پر
- بادمجان قایقی شکل: 6-7 عدد
- سیر له شده
- پیاز ریز: 1 عدد
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- گوجه فرنگی: 2-3 عدد
- جعفری ساطوری
- رب گوجه فرنگی
- نمک و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان شکم پر
- بادمجان ها را دو ساعت از قبل در آب نمک قرار دهید تا روغن کمتری مصرف کند.
- پوست گوجه ها را بکنید و ریز خرد کنید.
- سپس پیاز ها را ریز خرد کنید و با کمی روغن و تفت دهید تا طلایی شود.
- بعد سیر را به همراه پیاز تفت داده تا بو سیر به مشام برسد.
- سپس گوجه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با پیاز و سیر تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را با گوجه و پیاز تفت داده شده، مخلوط کنید.
- روی گوشت جعفری خرد شده، آب لیمو و فلفل و نمک بریزید تا بوی گوشت را بگیرد.
- برش در وسط بادمجان بدهید و سرخ کنید و گوشت را داخل بادمجان ها پر کنید.
- و کمی از روغن سس گوشت را داخل تابه ریخته و بادمجان ها را داخلش بچینید و روی حرارت ملایم قرار داده تا غذا جا بیفتتد.
- بادمجان شکم پر را می توانید در وعده نهار، شام سرو کنید.
5. شامی بادمجان شمالی
مواد لازم برای شامی بادمجان
- بادمجان: 4-5 عدد
- برنج پخته شده: نصف لیوان
- پنیر پارمزان: نصف لیوان
- گوشت چرخ کرده: 250-300 گرم
- تره،مرزه و جعفری: 150 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- نمک،فلفل و روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه شامی بادمجان
- بادمجان ها را پوست بکنید و دو ساعت در آب نمک بخوابانید تا تلخی بادمجان گرفته شود.
- بعد با پارچه آب بادمجان را بگیرید و در روغن سرخ کنید.
- بعد از این که بادمجان ها سرخ شد روغن اضافه آن را توسط دستمال بگیرید.
- سپس بادمجان ها را له کنید و با گوشت چرخ کرده، برنج، تخم مرغ، پیاز، سبزی ها و نمک و فلفل مخلوط کنید و ورز دهید.
- در نهایت پنیر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- از مایه به اندازه یک کیوی بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
- شامی بادمجان را می توانید در وعده نهار و شام سرو کنید .
6. دلمه بادمجان حصیری
دلمه بادمجان حصیری به عنوان پیش غذا و یا وعده شام سبک تهیه کنید.
مواد لازم برای بقچه بادمجان
- بادمجان: 6-7 عدد
- پیاز خرد شده: 1 -2 عدد متوسط
- برنج آبکش شده: 1 لیوان
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
- روغن: مقداری
- نمک،فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زردچوبه: مقداری
- سبزی خشک: 2 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- فلفل دلمه، گوجه و قارچ
- پنیرموزارلا: 1 لیوان
دستور پخت دلمه بادمجان حصیری
- بادمجان ها را پوست گرفته و داخل آب نمک بگذارید. بعد از نیم ساعت بادمجان ها را ورقه ای نازک برش زده و سرخ کنید.
- قارچ ها را ورقه ای برش زده و تفت دهید.
- پیاز را تفت دهید.
- گوشت را با پیاز تفت دهید.
- ادویه ها را افزوده و هم بزنید. برنج آبکش شده را اضافه کرده و مخلوط کنید.
- رب و در آخر سبزی خشک را افزوده و با سایر مواد مخلوط نمایید.
- دو ورق بادمجان را بشکل علامت مثبت داخل بشقاب قرار دهید و یک قاشق مواد را در مرکز قرار دهید و بادمجان را بقچه پیچ کنید و یک خلال دندان داخل آن فرو کنید. دلمه ها را داخل سینی بچینید.
- فلفل دلمه ای و گوجه را برش بزنید. روی خلال دندان هایی که از دلمه بیرون زده قرار دهید. روی دلمه ها پنیر رنده شده بپاشید و برای 10 تا 15 دقیقه در طبقه پایین فر بپزید.
- دلمه بادمجان حصیری پیش غذا می باشد، اما می توانید در وعده نهار، شام سرو کنید.
7. میرزا قاسمی غذای شمالی با بادمجان و سیر
میرزا قاسمی از پر طرفدار ترین غذاهای گیلان و مازندران است و محبوبیت خاصی دارد و به عنوان پیش غذا سرو می شود.
میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان در زمان ناصرالدین شاه قاجار ابداع شده و به نام او نام گذاری شد.
مواد مورد نیاز برای تهیه میرزا قاسمی
- بادمجان: 5-6 عدد
- گوجه فرنگی: 2-3 عدد
- سیر له شده: به مقدار لازم
- تخم مرغ: 1-2 عدد
- نمک، فلفل و روغن: مقداری
طرز تهیه میرزا قاسمی
- ابتدا بادمجان ها را کباب کنید. سپس پوست آن را کنده و بادمجان ها را ساطوری نمایید.
- پوست گوجه فرنگی را گرفته و له کنید.
- سیر را کوبیده و داخل روغن داغ سرخ کنید.
- سپس بادمجان ها و گوجه های را به تابه اضافه کرده تا زمانی که آب آن کشیده شده و روغن بیافتد.
- نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید سپس تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط می کنیم و هم بزنید تا سرخ شود.
- میرزا قاسمی را در دیس کشیده و با جعفری و پیازچه تزئین نمایید.
- میرزا قاسمی از غذای گیلانی می باشد و می توانید در وعده نهار، میان وعده و شام سرو کنید .
8. گزلمه بادمجان گیلانی
گزلمه بادمجان یک غذای سالم است.
مواد لازم برای گزلمه بادمجان
- آرد: 2-3 لیوان
- تخم مرغ: 1-2 عدد
- روغن، نمک و آب: به مقدار لازم
- بادمجان: 2-3 عدد
- سیر: 2-3 حبه له شده
طرز تهیه گزلمه بادمجان
- بادمجان ها را کبابی کرده و با سیر له شده با هم مخلوط کنید.
- سپس آرد، تخم مرغ، نمک، روغن و آب را مخلوط کنید.
- خمیر را و با وردنه باز کنید. مخلوط بادمجان و سیر را روی خمیر پخش کرده و تا بزنید تا به شکل نیم دایره شود.
- تابه را روی حرارت قرار دهید سپس روغن را بریزید و خمیر را سرخ کنید سپس در بشقاب قرار داده و میل کنید.
- گزلمه بادمجان را در وعده نهار و شام سرو کنید.
9. کوکوی بادمجان یک غذای شمالی خوشمزه با بادمجان
مواد لازم برای کوکوی بادمجان
- بادمجان: 4-5 عدد
- تخم مرغ: 3-4 عدد
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی بادمجان
- بادمجان ها را 2 تا 3 ساعت در آب نمک خیس کنید تا تلخی اش گرفته شود.
- بعد آن ها را خشک کنید و سرخ کنید.
- سپس بادمجان ها را له کنید. تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.
- تابه ای را روی حرارت گذاشته و مقداری روغن بریزید تا داغ شود. همه مواد را در تابه بریزید .
- هر دو طرف کوکو را سرخ کنید.
- کوکوی بادمجان را در وعده نهار، شام و پیش غذا سرو کنید .