جو دوسر برای دیابت (مزایا، معایب و طریقه مصرف)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در این نوشته خواهیم گفت آیا جو دوسر برای دیابت خوب است؟ خواص و مضرات جو دوسر برای دیابتی ها و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی نیز آورده شده است. دیابت یک بیماری متابولیکی است که بر تولید یا استفاده بدن از انسولین تاثیر می گذارد. بیماری دیابت، حفظ قند خون در محدوده سالم را دشوار می کند که برای سلامت افراد دیابتی بسیار اهمیت دارد. هنگام کنترل قند خون، کنترل مقدار کربوهیدرات مصرفی بسیار اهمیت دارد زیرا کربوهیدرات ها مستقیماً بر قند خون تاثیر می گذارند. 

علاوه بر این، مهم است که کربوهیدرات های سرشار از مواد مغذی و فیبر بالا را به جای کربوهیدرات های تصفیه و فرآوری شده با شکر انتخاب کنید. میزان مصرف کربوهیدرات باید به کمک یک پزشک بر اساس شرایط هر فرد تعیین شود. 

این بدان معنی است که آنچه می خورید، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. خوردن غذاهای سرشار از فیبر و مواد مغذی اما چربی و قند ناسالم می تواند به حفظ سطح قند خون در محدوده سالم کمک کند و سلامتی کلی را بهبود دهد. 

جو دوسر فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و تا زمانی که میزان مصرف آن کنترل شده باشد، یک گزینه عالی برای افراد دیابتی محسوب می شود. یک فنجان جو دوسر پخته تقریباً حاوی 30 گرم کربوهیدرات است که می تواند در برنامه غذایی افراد دیابتی قرار بگیرد. 

بلغور جو دوسر چیست؟

بلغور جو دو سر از دیرباز یک صبحانه رایج بوده است که در آن، پوست جو دوسر گرفته می شود. این صبحانه معمولاً از جو دوسر خرد شده یا فوری تشکیل شده است. هر چه جو دوسر بیشتر فرآوری شده باشد، به خصوص در مورد جو دوسر فوری، هضم آن راحت تر خواهد بود و قند خون سریع تر بالا می رود. 

جو دوسر معمولاً با آب پخته و اغلب همراه با افزودنی های دیگری از قبیل آجیل، شیرین کننده ها و میوه به صورت گرم سرو می شود. آن را می توان از قبل آماده و هر روز صبح به عنوان یک صبحانه سریع و راحت مصرف کرد. 

از آنجایی که جو دوسر یکی از مواد غذایی دارای شاخص گلیسمی پایین است، می تواند جایگزین خوبی برای صبحانه های دیگر ازقبیل غلات سرد با شکر افزوده، نان با مربا یا پنکیک با شربت باشد. 

افراد مبتلا به دیابت می توانند سطح گلوکز خون خود را بعد از خوردن صبحانه های مختلف آزمایش کنند تا ببینند که واکنش قند خونشان چگونه است. 

بلغور جو دوسر برای سلامت قلب نیز مفید است. این نکته از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا افراد دیابتی مستعد بیماری های قلبی هستند. 

برای درست کردن یک صبحانه مقوی با جو دوسر مقاله طرز تهیه صبحانه با جو دو سر را بخوانید.

مزایای جو دوسر برای افراد دیابتی

خواص جو دوسر برای دیابتی ها

افزودن جو دوسر به رژیم غذایی به منظور کمک به کنترل دیابت، مزایا و معایبی به همراه دارد. برخی از مزایای افزودن آن به رژیم غذایی افراد دیابتی به شرح زیر هستند:

  • به دلیل فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین، به تنظیم قند خون کمک می کند. 
  • به دلیل داشتن فیبر محلول و این واقعیت که می تواند کلسترول را کاهش دهد، برای سلامت قلب مفید است. 
  • در صورت مصرف به جای صبحانه هایی با کربوهیدرات بالا، می تواند نیاز به تزریق انسولین را کاهش دهد. 
  • اگر از قبل پخته شود، می تواند یک وعده غذایی سریع و آسان باشد. 
  • فیبر نسبتاً بالایی دارد و باعث می شود تا برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشید؛ بنابراین، به کنترل وزن کمک می کند. 
  • منبع خوبی برای انرژی طولانی مدت است. 
  • به هضم کمک می کند. 

معایب جو دوسر برای افراد دیابتی

برای بسیاری از افراد دیابتی، مصرف جو دوسر با معایب زیادی همراه نیست. اگر جو دوسر فوری، مملو از قند اضافه شده را انتخاب کنید یا در مصرف آن زیاده روی نمایید، سطح قند خون افزایش پیدا خواهد کرد. 

بلغور جو دو سر همچنین بر افرادی که گاستروپارزی دارند، تاثیر منفی می گذارد. برای افراد دیابتی که مشکل گاستروپارزی دارند، فیبر موجود در جو دوسر می تواند تخلیه معده را کند کند. 

بایدها و نبایدهای مصرف جو دو سر برای دیابت

جو دو سر می تواند یک گزینه عالی برای افزودن به رژیم غذایی به منظور کمک به کنترل دیابت باشد. به خصوص اگر آن را به جای صبحانه هایی با کربوهیدرات و قند بالا بکنید. 

هنگام افزودن آن به رژیم غذایی دیابتی خود، چند نکته وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید:

بایدهای استفاده از جو دوسر برای دیابت

  1. دارچین، آجیل و انواع توت اضافه کنید. 
  2. جو دوسر خرد شده و قدیمی را انتخاب کنید. 
  3. از شیر کم چرب یا آب استفاده کنید. 
  4. یک قاشق غذاخوری کره برای افزودن پروتئین و طعم اضافه کنید. 
  5. آن را با استفاده از ماست یونانی به منظور افزایش کلسیم، پروتئین و ویتامین D تهیه کنید. 

به منظور افزایش فواید جو دو سر برای سلامتی، چندین گزینه وجود دارند که می توانید هنگام آماده سازی به آن اضافه کنید. 

هنگام خوردن جو دوسر، این کارها را باید انجام دهید:

  • آن را با پروتئین یا چربی سالم مانند تخم مرغ، کره یا ماست یونانی مصرف کنید. افزودن یک یا دو قاشق غذاخوری گردو یا بادام خرد شده می تواند پروتئین و چربی سالم اضافه کند و به تثبیت قند خون کمک نماید. 
  • جو دو سر خرد و محلول را انتخاب کنید. این انتخاب حاوی فیبر محلول بیشتری است که به تنظیم بهتر قند خون کمک می کند و به منظور کند کردن فرآیند هضم، به میزان کم فرآوری شده است. 
  • دارچین استفاده کنید. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص ضدالتهابی دارد و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. همچنین، می تواند حساسیت به انسولین را بهبود دهد و به کاهش سطح قند خون بدن کمک کند. 
  • انواع توت اضافه کنید. توت نیز حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغذی خوبی است که می تواند به عنوان یک شیرین کننده طبیعی عمل کند. 
  • از شیر کم چرب، شیر سویا شیرین نشده یا آب استفاده کنید. استفاده از شیر کم چرب یا شیر سویا می تواند مواد مغذی را بدون افزودن چربی بیش از اندازه به وعده غذایی افزایش دهد. برای کسانی که می خواهند مقدار چربی یا کالری خود را کاهش دهند، آب به خامه یا شیر پرچرب ترجیح داده می شود. با این وجود، به یاد داشته باشید که میزان شیر مصرفی باید به نسبت کل کربوهیدرات مصرفی برای یک وعده غذایی در نظر گرفته شود. هشت اونس شیر معمولی حاوی تقریباً 12 گرم کربوهیدرات است. 

نبایدهای استفاده از جو دوسر برای دیابت

  1. از بلغور جو دوسر بسته بندی و شیرین شده استفاده نکنید. 
  2. میوه خشک یا شیرین کننده زیادی به آن اضافه نکنید – حتی شیرین کننده های طبیعی مانند عسل. 
  3. از خامه استفاده نکنید. 

هنگام خوردن جو دوسر، کارهای زیر را انجام ندهید:

  • از جو دوسر بسته بندی با شیرین کننده های اضافی استفاده نکنید. جو دوسر فوری و طعم دار حاوی نمک و شکر اضافه شده است. همچنین، فیبر محلول کمتری دارد. یک نوع جو دوسر سالم انتخاب کنید. 
  • مقدار زیادی میوه خشک اضافه نکنید. یک قاشق غذاخوری میوه خشک می تواند کربوهیدرات زیادی داشته باشد. مراقب باشید. 
  • مقدار زیادی شیرین کننده پرکالری اضافه نکنید. مردم اغلب شکر، عسل، شکر قهوه ای یا شربت به جود دوسر خود اضافه می کنند. این مواد می توانند سطح قند خون بدن را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. یا می توانید هیچ شیرین کننده ای اضافه نکنید یا شیرین کننده های کم کالری به جو دوسر خود اضافه کنید. 
  • از مصرف خامه بپرهیزید یا آن را محدود کنید. به جای آن، از آب، شیر سویا یا شیر کم چرب برای تهیه جو دوسر خود استفاده کنید. 

فواید دیگر جو دوسر برای سلامتی

علاوه بر قند خون و سلامت قلب، جو دوسر دارای فواید دیگری هم می باشد که به شرح زیر هستند:

  • کاهش کلسترول
  • کنترل وزن
  • محافظت از پوست
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ

بلغور جو دوسر فرآوری نشده و شیرین نشده دیرهضم است؛ بدان معنی که برای مدت زمان طولانی احساس سیری می کنید. این امر می تواند به کاهش وزن و دستیابی به وزن ایده آل کمک کند. آن همچنین می تواند با تنظیم PH پوست، به کاهش التهاب و خارش نیز کمک کند. 

سخن پایانی

اگر به درستی تهیه شود، جو دوسر فواید بسیار زیادی به همراه دارد. افراد دیابتی نیز می توانند با جایگزین کردن آن با صبحانه های شیرین، از فوایدش بهره مند شوند. مانند تمام منابع کربوهیدرات، به میزان مصرف خود توجه کنید. 

شما می توانید روز خود را با غذایی شروع کنید که قند خون را تنظیم می کند و منبع انرژی طولانی مدتی است. آن همچنین به بهبود سلامت قلب نیز کمک می کند. با انتخاب افزودنی های مناسب، جو دوسر می تواند یک صبحانه مقوی برای افراد دیابتی باشد. 

همواره سطح قند خون خود را آزمایش کنید تا ببینید که جو دوسر چه تاثیری بر آن می گذارد. همه افراد دیابتی شبیه به هم نیستند. پیش از ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود، حتماً با پزشک مشورت کنید. متخصصان تغذیه می توانند با ارائه یک برنامه غذایی کاملاً شخصی به برآورده شدن نیازهای خاص بدن شما کمک کنند. 

همچین بخوانید:

میوه برای دیابت

عرق بوقناق برای دیابت

نظرات