فواید نخود حبوبات برای سلامتی که شاید ندانید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نخود به عنوان منبعی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر، فواید مختلفی برای سلامتی دارد. علاوه بر این، این حبوبات سرشار از پروتئین هستند و جایگزینی عالی برای گوشت در بسیاری از غذاهای گیاهی و وگان میباشند. نخود طبع گرم دارد. در ادامه 10 نمونه از فواید نخود برای سلامتی ارائه شده است.

10 مورد از فواید نخود

در ادامه مطلب با 10 مورد از مزایای نخود آشنا شوید:

  • سرشار از مواد مغذی 

نخود دارای مشخصات غذایی چشمگیری است. آنها حاوی تعداد متوسطی کالری هستند. در هر فنجان معادل 164 گرم 269 کالری دارند. تقریباً 67 درصد از این کالری ها از کربوهیدرات ها تأمین می شود، در حالی که بقیه از پروتئین و چربی تأمین می شود. نخود همچنین دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین مقدار مناسبی فیبر و پروتئین است.

در هر وعده 164 گرمی نخود پخته شده :

  • کالری: 269
  • پروتئین: 14.5 گرم
  • چربی: 4 گرم
  • کربوهیدرات: 45 گرم
  • فیبر: 12.5 گرم
  • منگنز: 74 درصد از ارزش روزانه (DV)
  • فولات (ویتامین B9): 71٪ از DV
  • مس: 64 درصد DV
  • آهن: 26 درصد DV
  • روی: 23 درصد از DV
  • فسفر: 22 درصد DV
  • منیزیم: 19 درصد از DV
  • تیامین: 16٪ از DV
  • ویتامین B6: 13 درصد از DV
  • سلنیوم: 11 درصد از DV
  • پتاسیم: 10٪ از DV

همانطور که می بینید، این حبوبات منبع خوبی از منگنز معدنی و فولات ویتامین B است.

  • احساس سیری و کنترل اشتها 

نخود یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین است. پروتئین و فیبر موجود در نخود به کنترل اشتهای شما کمک میکند. پروتئین و فیبر با هم کار می کنند تا هضم را کند کنند، که به افزایش سیری کمک می کند. علاوه بر این، پروتئین ممکن است سطح هورمون های کاهش اشتها را در بدن شما افزایش دهد. در واقع، اثرات پرکننده پروتئین و فیبر موجود در نخود ممکن است به طور خودکار کالری دریافتی شما را کاهش دهد. بنابراین یکی از فواید نخود را می توان کمک به کاهش وزن دانست.

  • سرشار از پروتئین گیاهی

نخود منبع خوبی از پروتئین گیاهی است که آن را به یک غذای عالی برای افرادی که گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی کنند تبدیل می کند. 1 فنجان نخود (164 گرم) حدود 14.5 گرم پروتئین فراهم می کند که با محتوای پروتئین غذاهای مشابه مانند لوبیا سیاه و عدس قابل مقایسه است. پروتئین موجود در نخود به افزایش سیری و کنترل اشتهای شما کمک میکند. پروتئین همچنین به دلیل نقشش در مدیریت وزن، سلامت استخوان و قدرت عضلانی شناخته شده است. برخی مطالعات نشان داده اند که کیفیت پروتئین موجود در نخود بهتر از سایر انواع حبوبات است. این به این دلیل است که نخود حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری به جز متیونین است. به همین دلیل، آنها منبع ناقص پروتئین هستند. برای اطمینان از دریافت تمام اسیدهای آمینه در رژیم غذایی خود، مهم است که نخود را با غلات کامل حاوی متیونین، مانند کینوا همراه کنید.

نخود به دلیل اثرات سیر کنندگی به مدیریت وزن کمک میکند. پروتئین و فیبر موجود در نخود اشتهای شما را کاهش می دهد، که ممکن است کالری دریافتی شما را در وعده های غذایی کاهش دهد.

  • یکی از بهترین خواص نخود: تنظیم قند خون 

نخود به چندین روش به مدیریت سطح قند خون شما کمک میکند. اولاً، شاخص گلیسمی (GI) نسبتاً پایینی دارند، که نشانگر سرعت افزایش قند خون شما پس از خوردن یک غذا است. نشان داده شده است که رژیم های غذایی که شامل بسیاری از غذاهای با GI پایین هستند، مدیریت قند خون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، فیبر و پروتئین نخود ممکن است به تنظیم سطح قند خون کمک کند. این به این دلیل است که فیبر جذب کربوهیدرات را کند می کند تا به جای افزایش سطح قند خون، باعث افزایش مداوم سطح قند خون شود. خوردن غذاهای غنی از پروتئین ممکن است به حفظ سطح قند خون سالم نیز کمک کند.

فواید نخود

فواید نخود

  • مفید برای دستگاه گوارش

نخود سرشار از فیبر است که فواید متعددی برای سلامت دستگاه گوارش دارد. فیبر موجود در نخود بیشتر محلول است، به این معنی که با آب ترکیب می شود و ماده ای ژل مانند در دستگاه گوارش شما ایجاد می کند. فیبر محلول ممکن است به افزایش تعداد باکتری های سالم در روده شما کمک کند و از رشد بیش از حد باکتری های ناسالم جلوگیری کند. این ممکن است منجر به کاهش خطر برخی از بیماری‌های گوارشی، مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و سرطان روده بزرگ شود. نخود همچنین ممکن است با بهبود دفعات، سهولت و ثبات حرکات روده به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. گرچه یکی از خواص نخود کمک به دستگاه گوارش است اما می دانیم که نخود نفخ آور است بنابراین بهتر است قبل از مصرف حتما در آب خیسانده شود.

  • کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن

بیماری قلبی: نخود منبع خوبی از چندین ماده معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است که با کمک به جلوگیری از فشار خون بالا از سلامت قلب حمایت میکند. فیبر محلول در نخود باعث کاهش تری گلیسیرید و LDL (کلسترول بد) می شود که سطوح بالای آن ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد

سرطان: تحقیقات نشان می دهد که خوردن منظم نخود به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان کمک کند. به این دلیل که این حبوبات تولید بوتیرات بدن شما را افزایش میدهد، اسید چرب که ممکن است التهاب در سلول های روده بزرگ را کاهش دهد و احتمالاً خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. نخود حاوی ساپونین است که ترکیبات گیاهی است که ممکن است به جلوگیری از پیشرفت برخی سرطان ها کمک کند. ساپونین ها همچنین به دلیل نقش آنها در مهار رشد تومور مورد مطالعه قرار گرفته اند. نخود همچنین دارای چندین ویتامین و مواد معدنی است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، از جمله ویتامین B، که ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سینه و ریه مرتبط باشد.

دیابت نوع 2: نخود به دلیل اثرات تنظیم کننده قند خون ممکن است به پیشگیری و مدیریت دیابت کمک کند.

  • سلامت مغز را ارتقا می دهد

به لطف مشخصات مواد مغذی چشمگیرش، نخود از عملکرد مغز و سلامت روان حمایت میکند و یک ماده غذایی برای سلامت مغز محسوب می شود. به این دلیل است که آنها منبع عالی کولین هستند که نقش مهمی در عملکرد مغز ایفا می کند. به ویژه، این ماده مغذی ضروری برای تولید انتقال دهنده های عصبی خاص، که به عنوان پیام رسان های شیمیایی برای سلول های عصبی بدن شما عمل می کنند، مورد نیاز است. با این حال، در حالی که کولین برای نوزادان حیاتی است، نقش آن در سلامت بزرگسالان به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است. نخود همچنین حاوی مقدار زیادی منیزیم است که یک ماده معدنی کلیدی برای عملکرد اعصاب است. چندین ماده مغذی موجود در این حبوبات، از جمله منیزیم، سلنیوم و روی، ممکن است به محافظت در برابر افسردگی و اضطراب کمک کند .

  • جلوگیری از کمبود آهن

یکی از فواید نخود این است که نخود منبع عالی آهن است و تقریباً 26٪ از DV را در 1 فنجان (164 گرم) قرار می دهد. آهن در تولید گلبول های قرمز خون و همچنین رشد فیزیکی، رشد مغز، متابولیسم ماهیچه ها و سایر جنبه های سلامتی نقش دارد. اگر به اندازه کافی از این ریزمغذی کلیدی دریافت نکنید، توانایی بدن شما برای تولید گلبول های قرمز سالم ممکن است مختل شود. به نوبه خود، این ممکن است منجر به کمبود آهن شود، وضعیتی که با علائمی مانند ضعف، خستگی و تنگی نفس مشخص می شود. به این ترتیب، نخود یک گزینه عالی برای افرادی است که ممکن است در معرض خطر کم خونی و کمبود آهن باشند، مانند گیاهخواران . نخود همچنین حاوی مقداری ویتامین C است که ممکن است به افزایش جذب آهن در بدن شما کمک کند.

  • ارزان و آسان برای رژیم غذایی شما

نخود را فوق العاده آسان می توان به رژیم غذایی خود اضافه کرد. آنها مقرون به صرفه هستند و به طور گسترده در انواع کنسرو شده و خشک در دسترس هستند. به دلیل محتوای پروتئین بالایی که دارند، جایگزینی عالی برای گوشت در رژیم های گیاهی و وگان هستند. به علاوه، نخود همه کاره است و می تواند به انواع غذاها مانند سالاد، سوپ یا ساندویچ اضافه شود.

بیشتر بخوانید: خواص لوبیا سبز

 

نظرات