بررسی کامل خواص بلوبری و تاثیر آن بر لاغری و زیبایی پوست

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بلوبری یکی از ابر میوه هایی است که، مدتهاست به لطف میزان فوق العاده زیادی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از بلوبری ها دارای آنتوسیانین هستند، یک ترکیب گیاهی از خانواده آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها، که دلیل رنگ تیره توت ها می باشد. بلوبری سرشار از مواد مغذی بسیار و ویتامین k و c می باشد و به دلیل کالری پایین آن برای لاغری بسیار مهم است. در ادامه این مطلب به بررسی کامل خواص بلوبری و تاثیر آن بر لاغری و زیبایی پوست می پردازیم.

خواص باورنکردنی سیر برای بدن (30 مورد از مهمترین خواص سیر)

خواص بلوبری برای بدن و مغز

بلوبری درختچه ای گلدار است که توت هایی با رنگ مایل به آبی و بنفش تولید می کند. میوه بلوبری کوچک است، قطر آن حدود 5-16 میلی متر می باشد و در انتهای آن یک تاج روشن دارد. بلوبری در ابتدا به رنگ سبز و پس از رسیدن بنفش یا آبی می شوند. دو نوع متداول بلوبری عبارتند از:

  • بلوبری Highbush: شایع ترین رقم کشت شده در ایالات متحده است.
  • بلوبری Lowbush یا “وحشی”: به طور معمول کوچکتر و غنی است.

1. بلوبری کم کالری مناسب برای لاغری

بلوبری از جمله مغذی ترین توت ها است. یک وعده 1 فنجانی (148 گرم) بلوبری حاوی موارد زیر است:

  • فیبر = 4 گرم
  • ویتامین (c)سی = 24٪
  • ویتامین (k) کا = 36٪
  • منگنز = 25٪
  • مقدار کمی مواد مغذی مختلف دیگر
  • آنها همچنین حدود 85٪ آب هستند و یک فنجان کامل حاوی 84 کالری همراه با 15 گرم کربوهیدرات است.

2. بلوبری سلطان غذاهای آنتی اکسیدانی است 

از مهمترین خواص بلوبری می توان به آنتی اکسیدان بودن بلوبری اشاره نمود. آنتی اکسیدان ها بدن شما را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، مولکول هایی ناپایدار که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان کمک کنند. اعتقاد بر این است که بلوبری یکی از بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها در میان میوه ها و سبزیجات را دارد. ترکیبات اصلی آنتی اکسیدانی موجود در بلوبری متعلق به خانواده ای از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است.

تصور بر این است که به طور خاص یک گروه از فلاونوئیدها-آنتوسیانین ها مسئول بسیاری از اثرات مفید این توت ها بر سلامتی هستند. نشان داده شده است که بلوبری مستقیماً سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش می دهد.

3. حفاظت از DNA با خوردن بلوبری

بلوبری آسیب DNA را کاهش می دهد، که می تواند در برابر پیری و سرطان از شما محافظت کند. آسیب DNA اکسیداتیو بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است. گفته می شود ده ها هزار بار در روز در هر سلول از بدن شما اتفاق می افتد. آسیب DNA بخشی از دلیل پیر شدن ماست. همچنین نقش مهمی در کنترل پیشرفت بیماری هایی مانند سرطان دارد. از آنجا که بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است، می تواند برخی از رادیکال های آزاد را که به DNA شما آسیب می رسانند خنثی کند.

در یک مطالعه، 168 نفر روزانه 34 اونس (1 لیتر) آب مخلوط بلوبری و سیب می نوشیدند. پس از چهار هفته، آسیب DNA اکسیداتیو به دلیل رادیکال های آزاد 20٪ کاهش یافت. این یافته ها با مطالعات بر روی بلوبری تازه یا پودر شده استفاده می شد.

فواید و خواص بلوبری

فواید و خواص بلوبری

4. کاهش احتمال بیماری های قلبی

نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته با جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به کلسترول LDL، عامل خطر عمده بیماری قلبی را کاهش می دهد. شواهد نشان می دهد که خوردن میوه های غنی از آنتوسیانین مانند بلوبری، با کاهش خطر حملات قلبی همراه است.

5. بلوبری فشار خون را کاهش می دهد

کاهش فشار خون از دیگر خواص بلوبری می باشد. به نظر می رسد بلوبری دارای مزایای قابل توجهی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا است که یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. در یک مطالعه هشت هفته ای، افراد چاقی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی بودند، پس از مصرف 2 اونس (50 گرم) بلوبری در روز، 4-6٪ کاهش فشار خون را مشاهده کردند.

6. حافظت از مغز و تقویت حافظه با بلوبری

استرس می تواند روند پیری مغز شما را تسریع کرده و بر عملکرد مغز تأثیر منفی بگذارد. طبق مطالعات حیوانی، آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری ممکن است مناطقی از مغز شما را که برای هوش ضروری است، تحت تأثیر قرار دهند. به نظر می رسد که آنها به نفع سلولهای عصبی هستند که منجر به بهبود سیگنالینگ سلولی می شود. آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری با کمک به عملکرد مغز و به تأخیر انداختن زوال ذهنی برای مغز شما مفید هستند.

7. آنتوسیانین موجود در بلوبری اثرات ضد دیابت دارد

بلوبری مقادیر متوسطی از قند را در مقایسه با سایر میوه ها تأمین می کند.یک فنجان (148 گرم) حاوی 15 گرم قند است که معادل یک سیب کوچک یا پرتقال بزرگ است. تحقیقات نشان می دهد آنتوسیانین موجود در بلوبری اثرات مفیدی بر حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز دارد. این اثرات ضد دیابت هم با آب زغال اخته و هم با عصاره آن اتفاق می افتد.

در مطالعه ای بر روی 32 فرد چاق با مقاومت به انسولین، روزانه دو اسموتی زغال اخته باعث پیشرفت های اساسی در حساسیت به انسولین می شود. حساسیت انسولین بهبود یافته می تواند خطر سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را که در حال حاضر دو مورد از بزرگترین مشکلات بهداشتی در جهان هستند، کاهش دهد. چندین مطالعه نشان می دهد که زغال اخته دارای اثرات ضد دیابت، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون است.

8. بلوبری با عفونت ادرار مقابله می کند

عفونت های دستگاه ادراری (UTI) یک مشکل شایع برای زنان است. به طور گسترده ای شناخته شده که آب زغال اخته می تواند به جلوگیری از این نوع عفونت ها کمک کند. بلوبری موادی دارد که می تواند از اتصال باکتری هایی مانند E.coli به دیواره مثانه شما جلوگیری کنند. بلوبری حاوی موادی است که می تواند از اتصال برخی از باکتری ها به دیواره مثانه شما جلوگیری کند، که ممکن است از بروز عفونت ادراری جلوگیری شود.

آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری با کمک به عملکرد مغز و به تأخیر انداختن زوال ذهنی برای مغز شما مفید هستند.

آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری با کمک به عملکرد مغز و به تأخیر انداختن زوال ذهنی برای مغز شما مفید هستند.

10 چیزی برای کلیه مضر است و باید از انجام آن ها اجتناب نمایید

9. گردش خون پوست را بهبود می بخشد

پوست شما در معرض محیط خارجی است که معمولاً شامل اشعه ماورا بنفش، آلودگی، بریدگی و کبودی است و برای بهبود و ترمیم به مواد مغذی و اکسیژن نیاز دارد. خوردن 1 فنجان (148 گرم) بلوبری در روز می تواند به بهبود توانایی بدن در ارسال مواد مغذی و اکسیژن به پوست و سلول های دیگر کمک کند.

10. ترمیم زخم 

اگر دچار بریدگی، سوختگی جزئی یا لک هستید، خوردن بلوبری می تواند به بهبود آن کمک کند. بلوبری سرشار از ویتامین C و K است که هر دو برای ترمیم زخم مهم هستند. یک فنجان بلوبری به ترتیب حداقل 16٪ و 24٪ نیاز روزانه شما به ویتامین C و ویتامین K را تأمین می کند.

علاوه بر این، هنگامی که پوست آسیب می بیند، دچار التهاب حاد و استرس اکسیداتیو می شود، این زمانی است که رادیکال های آزاد بیش از آنتی اکسیدان ها هستند. محتوای آنتی اکسیدانی بالای بلوبری می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کند و به طور بالقوه به تسریع روند بهبود کمک می کند. با این حال، هرگز زغال اخته یا سایر مواد غذایی را مستقیماً در محل بریدگی یا سوختگی قرار ندهید، زیرا این امر منجر به عفونت باکتریایی می شود.

نظرات