خواص خرمالو؛ 20 خاصیت ویژه خرمالو برای سلامتی و درمان بیماری ها
خرمالو یک میوه کم کالری و غنی از مواد معدنی و ویتامین های مفید برای سلامت بدن مانند فسفر، کلسیم، ویتامین A و C می باشد. خرمالو دارای طبع گرم و تر است. در ادامه این مطلب خواص خرمالو برای سلامتی را بخوانید. خواص خرمالو شامل خواص خرمالو در بارداری، خواص خرمالو برای کبد، خواص خرمالو برای پوست و مو، خواص خرمالو برای معده و گوارش، فواید هسته خرمالو، خواص خرمالو برای سرماخوردگی، خاصیت خرمالو برای چشم، کاهش استرس، لاغری و بهترین زمان مصرف خرمالو توضیح داده شده است.
خواص میوه خرمالو برای سلامتی
از جمله خواص خرمالو می توان به سلامتی دستگاه گوارش، کنترل دیابت، سلامتی کبد، سلامتی کلیه ها، تامین انرژی پایدار برای بدن، مفید برای کاهش وزن، کاهش کلسترول بد خون، منبع آنتی اکسیدان، تقویت سیستم ایمنی، درمان سکسه، تنظیم گلبول های قرمز خون و کمک به جلوگیری از بیماری های مربوط به تیروئید. مراقبت از چشم ها و کمک به کاهش استرس هم از باقی فواید این میوه اعجاب انگیز است. در ادامه هر کدام از این خواص به صورت جزئی بررسی خواهد شد. با من و مجله «مینویسم» همراه باشید تا در مورد خواص خرمالو بیشتر بدانید.
خواص خرمالو برای سرماخوردگی
همان طور که گفتیم خرمالو دارای طبع گرم است و برای سرماخوردگی مفید است. علاوه بر طبع گرم خرمالو حاوی ویتامین c می باشد که یک ویتامین مفید برای تقویت سیستم ایمنی در دوران سرماخوردگی است. یکی از خواص خرمالو کاهش التهابات است به همین دلیل هنگام سرماخوردگی می تواند التهابات گلو را کاهش داده و گلو درد و سرفه را تسکین بخشد.
همچنین بخوانید: بهترین آب میوه برای سرماخوردگی
کاهش استرس
بسیاری از بیماری های مزمن که خطر مرگ هم در پی دارند به واسطه استرس ایجاد می شود و هیچ چیز مانند یک سبک زندگی سالم نمی تواند به جنگ با استرس برود. بنابراین بهتر است در کنار ورزش کردن، غذای سالم هم مصرف کنید. خرمالو یکی از آن غذاهایی است که می تواند فشار و استرس روزمره را از بدن تان دور کرده و در عین حال جسم شما را شاداب و ذهن تان را تازه نگه دارد. باید در نظر داشته باشید که مصرف غذاهای سالم فقط منجر به افزایش وزن خواهد شد. این را هم بگویم که افزایش وزن یکی از دلایل عمده ابتلا به استرس است. استفاده از خرمالو در روتین روزمره می تواند یکی از بهترین انتخاب های ممکن برای مبارزه با استرس باشد. چرا؟ چون این میوه تمام آنتی اکسیدان های ضروری، ویتامین ها، و مواد معدنی که از بدن مان مراقبت می کنند را یکجا دارد. پس چرا که نه!
خواص خرمالو و پوست خرمالو برای پوست و مو
استفاده از ماسک خرمالو باعث روشن شدن رنگ پوست می شود. کافی است میوه خرمالو را پوره کرده و روی پوست خود قرار دهید (برای 10 دقیقه). خرمالو همچنین برای جوانسازی پوست مفید است. یکی دیگر از خواص خرمالو برای پوست تنظیم چربی سطح پوست است. ویتامین A و ویتامین K موجود در خرمالو برای کاهش چین و چروک های سطحی پوست مفید هستند.
ماسک خرمالو برای مو باعث افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو می شود.
مفید برای چشم ها
یکی از بهترین و طبیعی ترین راه های ممکن برای مراقبت از چشم ها مصرف روزانه خرمالو است. راحت بگویم! خرمالو هدیه ای از سمت طبیعت برای سالم نگه داشتن چشم هاست. این میوه سرشار از ویتامین A و لیکوپن هایی است که برای سالم نگه داشتن چشم ها ضروری هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف خرمالو تاثیر بسزایی در جلوگیری از ابتلا به آب مروارید دارد.
خواص خرمالو برای کاهش وزن
خرمالو مواد مغذی دارد که به کاهش وزن کمک می کنند. اکثر مردم در کنترل اشتهای خود به غذا مشکل دارند. این در حالی است که خرمالو یکی از مواد غذایی سرشار از فیبر است و در کنترل اشتها و سیر ماندن تاثیر زیادی دارد. فیبر ماده ای است که اشتها و میل به غذا را کمتر کرده و زمان بیشتری سیر نگه تان می دارد. پس فیبر بخورید تا بتوانید پرخوری را کنار بگذارید! علاوه بر این، خرمالو میوه ای است که با دارا بودن مقادیر بالایی از فیبر کمک تان می کند میل به شیرینی جات و غذاهای فرآوری شده را کنترل کنید. علاوه بر این فیبر، کلسترول بد خون را کاهش داده و میزان قند خون را هم تنظیم می کند.
یک خرمالو متوسط حدود 168 گرم وزن دارد و فقط 31 گرم کربوهیدرات دارد. این میوه چربی خیلی کمی دارد. این دو عامل باعث می شود که این یک خوراکی ایده آل برای کسانی باشد که می خواهند لاغر شوند و میان وعده بخورند در حالی که سعی می کنند کالری کمی مصرف کنند!
خواص خرمالو برای کبد
این میوه نارنجی زیبا سرشار از انواع آنتی اکسیدان هاست. بنابراین خرمالو می تواند یکی از بهترین هم رزم های شما در مبارزه با رادیکال های آزاد اکسیداتیو در بدن باشد. خرمالو آنقدر توانمند است که می تواند با اثرات جانبی این رادیکال های آزاد مبارزه کرده و تاثیرشان را خنثی کند. پس خرمالو بخورید تا مرگ و میر سلول های بدن تان به حداقل میزان ممکن برسد! ساده بگویم! خرمالو خوردن یعنی تقویت مکانیسمی که به صورت طبیعی، بدن شما را تصفیه کرده و کبد را سالم نگه می دارد.
خواص خوردن خرمالو صبح ناشتا
بخوردن خرمالو صبح ناشتا برای درمان اسهال خونی مفید است. اما خرمالو بهتر است با معده خالی مصرف نشود زیرا یک میوه اسیدی است.
مبارزه با کلسترول بد خون
کنترل کلسترول خون، آنقدرها هم که به نظر می رسد ساده نیست. شما باید دائما فعالیت فیزیکی داشته باشید، رژیم غذایی تان را به شدت کنترل کرده و در تماس مداوم با پزشک خود باشید. پس اگر از آن دسته کسانی هستید که کلسترول بد خون تان بالاست، خرمالو بخورید. این میوه معجزه آسا میزان کلسترول بد خون، LDL، را کاهش داده، جریان خون را بهتر، و از این رو به سلامت قلب و عروق کمک شایانی می کند.
خواص خرمالو در بارداری
آیا خوردن خرمالو در بارداری مضر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که مصرف خرمالو در مقادیر نرمال، در دوران بارداری، هیچ خطری ندارد. این میوه سرشار از تانین است. تانین خواص آنتی اکسیدانی و ضد تورمی دارد که اتفاقا برای خانم های باردار خیلی هم مفید است. تانین می تواند منجر به کاهش جذب مواد معدنی و حتی تشدید حالت تهوع شود. همچنین تانین خواص آنتی اکسیدانی داشته و می تواند منجر به کاهش تورم بدن شود.
مطالعات نشان داده است که اگر تانین به میزان نرمال مصرف شود، (به ازای هر 1 کیلوگرم وزن فرد مصرف کننده، 15000 میلی گرم) هیچ ضرری برای خانم های باردار ندارد.
یک خرمالوی کوچک با وزن تقریبی 170 گرم، نزدیک به 6 گرم فیبر دارد. میزانی باور نکردنی! به زنان زیر 51 سال توصیه می شود روزانه 25 گرم فیبر بخورند. این مقدار برای زنان بالای 51 سال، 21 گرم است. مصرف مقدار لازم فیبر در دوران بارداری منجر به جلوگیری از یبوست و درد زیر شکم خواهد شد.
خرمالو یک ماده غذایی سرشار از فولات است. این ماده یکی از بایدهای مصرف کردنی در دوران بارداری بوده و از ابتلا ناهنجاری های ارثی و مشکلات قلبی در جنین جلوگیری می کند.
خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان هاست. آن هم به خاطر تانین موجود در ترکیب این زیبای نارنجی رنگ! آنتی اکسیدان ها به بدن ما کمک کرده، با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه و تاثیرات استرس اکسیداتیو این مواد بر سلول ها را از بین می برند. لازم به گفتن نیست؛ اما مبارزه با تاثیرات استرس اکسیداتیو در دوران بارداری خیلی مهم است؛ خصوصا در خانم هایی که سن بارداری بالایی داشته و وزن بالاتری دارند.
نتیجه گیری …
بنابراین می توان نتیجه گرفت که مصرف خرمالو به مقدار نرمال در دوران بارداری هیچ ایرادی نداشته و اتفاقا خیلی هم خوب است. البته همگی خیلی خوب می دانیم که مصرف بیش از اندازه هر چیزی ضرر دارد.
خرمالو منبع غنی از مواد شیمیایی گیاهی
خرمالو ذخیره غنی از مواد شیمیایی گیاهی متنوع مانند کاتچین ها و آنتی اکسیدان های پلی فنولیک است. کاتچین یک ماده ضد التهاب و ضد عفونی قدرتمند است. بنابراین، می تواند در دفع واکنش های التهابی ناخواسته و عفونت ها کمک کند.
کاهش خونریزی
ژاپنی ها خرمالو را به عنوان ضد خونریزی می شناسند و در زمان های قدیم از خرمالو در کنترل خونریزی بیش از حد از زخم ها استفاده می نمودند.
خواص خرمالو برای سیستم گوارشی
فیبرها همانطور که می دانید برای انجام حرکات روده ای ضروری هستند. استفاده منظم از این میوه غنی از فیبر می تواند به کاهش مسائل مربوط به حرکات روده کمک کند، بنابراین راه را برای حفظ سیستم هضم سالم هموار می کند. تانن، موجود در خرمالو، حرکت روده را تنظیم می کند. این به نوبه خود به سلامت سیستم گوارش کمک می کند.
خواص خرمالو برای دیابت
کسانی که از دیابت رنج می برند، اکثرا احساس گرسنگی دارند. این میوه که غنی از فیبر است، می تواند اشتها را در بیماران دیبابتی کاهش دهد. خرمالو برای تنظیم سطح قند خون نیز مفید می باشد.
همچنین بخوانید: میوه برای دیابت
خواص خرمالو برای افرادی که فشار خون بالا دارند
سدیم، اگر بیش از حد در رژیم غذایی گنجانده شود ، می تواند فشار خون بالا را تحریک کند. خرمالو دارای مقادیر کمی سدیم است. از این رو می توان آن را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل کم سدیم برای کسانی که فشار خون دارند استفاده شود.
خرمالو سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
خرمالو یکی از میوه های سرشار از ویتامین C است، وقتی خرمالو را در رژیم غذایی خود قرار می دهید و مرتب از آن استفاده می کنید می تواند به تقویت سطح ایمنی بدن کمک کند. بنابراین، به عنوان یک سپر در برابر سرماخوردگی، آنفولانزا و همچنین عفونت های مختلف ریوی، از جمله آسم کاربرد دارد.
به مبارزه با سرطان کمک می کند
میوه خرمالو به عنوان یک منبع غنی از آنتی اکسیدان، به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کند. در غیر این صورت، این سلول ها می توانند به سلول ها آسیب برسانند و باعث سرطان شوند. وجود ویتامین A، و همچنین شیبول و اسید بتولینیک، در این میوه دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد.
کمک به تولید سلول های قرمز خون
مس موجود در خرمالو به جذب مناسب آهن کمک می کند. این به نوبه خود به تولید گلبول های قرمز کمک می کند.
یک تسکین دهنده طبیعی برای سکسکه
خرمالو ژاپنی توسط پزشکان چینی به طور گسترده ای در درمان سکسکه استفاده می شود.
ادرار آور است
خرمالو دارای ماهیت ادرار آور است. خرمالو یک ماده غذایی سرشار از پتاسیم است و اجازه نمی دهد هیچ ماده معدنی قابل توجهی در هنگام ادرار از بین نمی رود.
انرژی دهنده طبیعی
آب خرمالو به دلیل داشتن پتاسیم و قند زیاد، یک انرژی دهنده طبیعی محسوب می شود. مصرف یک لیوان آب خرمالو می تواند انرژی خوبی برای انجام هر فعالیت پر از انرژی به ما بدهد. این یک انتخاب خوب برای رفع خستگی و استرس است.
خواص خرمالو برای جلوگیری از عفونت
خرمالو منبع شگفت انگیزی از مواد شیمیایی از جمله آنتی اکسیدان های پلی فنولیک و کاتچین ها است. اینها به خاصیت ضد التهابی خرمالو کمک می کنند، که در نهایت به جلوگیری از حملات بیماری های عفونی کمک می کند.
خواص هسته خرمالو
هسته خرمالو را بعد از گرما دادن خرد کرده و به صورت پودر درآورید سپس آن را دم کرده و بنوشید برای دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید است. همچنین ترکیب این پودر با روغن منداب را روی مفاصلی که درد می کند بمالید. برای درمان کمر درد و نقرس مفید است.
در پایان
خرمالو اصالتا میوه ای چینی است. خواص فراوانی برای سلامتی دارد که مهمترین فواید خرمالو را نام بردیم. خوردن خرمالو در بارداری هیچ منعی ندارد البته به اندازه. بهترین زمان مصرف خرمالو بعد از وعده های غذایی است. خرمالو نارس می تواند موجب تشدید یبوست شود. همچنین افرادی که جراحی روده انجام داده اند بهتر است خرمالو نخورند.
طبع خرمالو گرم و تر است.
انار به خصوص انار ترش، نارنج و لیمو، دمنوش بهار نارنج و چای سبز را می توان بعد از خرمالو به عنوان مصلح خرمالو مصرف کرد.