خواص سویای ماکارونی چیست و چگونه تولید می شود؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سویا از دسته حبوبات می باشد که دارای پروتئین فراوانی است. 48 تا 52 درصد از سویای خوراکی خشک را پروتئین تشکیل داده است. از سویا خوراکی در غذاهای مختلف مانند ماکارونی استفاده می شود. شما به جای گوشت در ماکارونی می توانید از سویا که دارای پروتئین خیلی زیاد می باشد استفاده کنید. همچنین گیاه خواران می توانند با سویا کتلت و یا همبرگر درست کنند. آیا سویا در رژیم غذایی شما جایی دارد؟ در غذاهای خود چه مقدار از سویا استفاده می کنید؟ خواص سویا بسیار فراوان می باشد که در زیر چندین مورد از خواص سویای ماکارونی آورده شده است. همچنین چگونگی تولید سویا ماکارونی در کارخانجات را توضیح داده ایم.

خواص سویای ماکارونی

انواع مختلفی از سویا وجود دارد مانند سویای آجیلی و سویایی که در ماده ماکارونی استفاده می شود به هین دلیل در این نوشته از عبارت سویای ماکارونی استفاده می کنیم و می خواهیم فواید سویا ماکارونی را نام ببریم تا با ارزش غذایی سویا ماکارونی این ماده غذایی مفید و پرخاصیت بیشتر آشنا شوید. در واقع سویای ماکارونی یک سویای فرآوری شده است.

غذاهای تهیه شده از دانه های سویا را می توان به غذاهای تخمیر نشده و تخمیر شده تقسیم کرد. غذاهای تخمیر نشده شامل – توفو ، سویا ، ادامام ، آجیل سویا و جوانه ، در حالی که محصولات سویا تخمیر شده شامل – میسو ، تمپه ، ناتو و سس سویا است.

برخی از محصولات سویا منابع کلسیم و آهن هستند – مانند توفو یا تمپه.

کلسترول را کاهش می دهد

طبق تحقیقاتی که در سال 1995 انجام شده است: افرادی که کلسترول آن ها بالا بوده است با خوردن روزانه 47 گرم از سویا، پروتئن بدن را افزایش داده و خطرابتلا به بیمار های قلبی را تا 2 درصد کاهش دادند. مصرف سویا کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد، در حالی که سطح کلسترول HDL (خوب) را به طور متوسط ​​افزایش می دهد.
افرادی که کلسترول بدنشان نرمال می باشد با مصرف سویا می توانند آن را ثابت نگه دارند. همچنین سویا سرشار از اسید لینولئیک و اسید لینولنیک می باشد که کلسترول بد خون و چربی خون را تا حد زیادی کاهش می دهد و برای قلب به خصوص پیشگیری از سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب بسیار مفید است. از سویا ماکارونی می توانید به صورت هفتگی در مایه ماکارونی استفاده کنید.

خواص سویای ماکارونی

از پوکی استخوان پیشگیری می کند

با بالا رفتن سن و مشکلات هورمونی امکان پوکی استخوان در بدن وجود دارد که با مصرف سویا می توان از پوکی استخوان جلوگیری کرد. فیتواستروژن‌ موجود در سویا ماکارونی کمک می کند تا کلسیم به خوبی به بدن جذب شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

خواص سویای ماکارونی در بارداری

 از دیگر خواص سویا ماکارونی میتوان به خاصیت های آن در دوران بارداری اشاره کرد. سویا از دیابت در دوران بارداری و بروز افسردگی بعد از زایمان جلوگیری می کند. همچنین زنان باردار در دوره بارداری با مصرف مرتب سویا از احتمال مبتلا شدن به سرطان های بعد از زایمان پیشگیری می کنند و کاهش می دهند. خانم های باردار می توانند در وعده های غذایی خود برای درست کردن ماکارانی به جای گوشت از سویا استفاده کنند.

بیشتر بدانید: علائم دیابت بارداری

سویا غذایی مناسب برای گیاه خواران

گیاه خواران به دلیل این که نمی توانند از محصولات حیوانی استفاده کنند می توانند سویا را جایگزین کنند که بهترین گزینه می باشد. گیاه خواران بدون استفاده از محصولات حیوانی ممکن است پروتئین بدنشان کم شود به همین دلیل با مصرف سویا می توانند پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کنند و از ابتلا به بیماری ها مختلف جلوگیری کنند.

سویای خوراکی در مایه ماکارانی

خواص سویای خوراکی ماکارونی برای پوست

استفاده از سویا به دلایل زیر برای سلامت پوست موثر می باشد؛

  1. مصرف سویا باعث مرطوب شدن پوست می شود و از خشکی پوست جلوگیری می کند.
  2. سویا برای پوست های چرب بسیار مناسب است چربی اضافی پوست را از بین می ببرد.
  3. بیماری های پوستی را کاهش می دهد.
  4. سویا سرشار از اسیدهای آمینه، لیستین و ویتامین E است که برای سلامت پوست مناسب است.
  5. وقتی سن افراد بالا می رود، میزان استروژن کاهش پیدا می کند. سویا که استروژن مصنوعی نام دارد با حفظ این ماده از چین و چروک های صورت جلوگیری می‌کند.

بیشتر بدانید: خواص لوبیا سبز

سویا خوراکی جایگزینی برای گوشت

طبق تحقیقاتی که سازمان غذا و دارو آمریکا انجام داده است سویا علاوه بر این که دارای خواص گیاهی می باشد، خاصیت های حیوانی هم دارد. سویا با داشتن املاح معدنی، ویتامین، اسید های چرب و پروتئین می تواند مناسب ترین جایگزین برای گوشت می باشد.

تنظیم هورمون های زنانه

دانه های سویا حاوی مواد شبه هورمونی به نام فیتواستروژن (phyto به معنی گیاه) است این ترکیبات عملکرد هورمون زنانه استروژن را کپی می کنند اما قدرت بسیار کمتری دارند – حدود 1000 برابر کمتر.

انواع مختلفی از فیتواستروژن ها وجود دارد که یک نمونه آن ایزوفلاون است. ایزوفلاون ها آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند و می توانند اثرات استروژن را تقلید کنند ، اما اثرات کامل فیزیولوژیکی آنها هنوز در حال بررسی است.

دانه های سویا متداول ترین منبع ایزوفلاون در مواد غذایی هستند. با این حال ، میزان ایزوفلاونها با توجه به نوع غذای سویا ، روش تهیه و مارک تجاری متفاوت است.

برخی از غنی ترین منابع ایزوفلاون آرد سویا و مغزهای سویا هستند.

مناسب برای کاهش وزن

سویا دارای مقدار قابل توجهی فیبر است و به زود سیر شدن کمک می کند برای افرادی که قصد رژیم گرفتن دارند سویا گزینه مناسبی به عنوان میان وعده برای لاغری است زیرا چربی کم، پروتئین بالا و فیبر مناسبی دارد

سویا ماکارونی چگونه تولید می شود؟

تولید سویای خوراکی

برای تهیه سویای خوراکی ماکارونی در کارخانه ها مراحل زیر انجام می شود.

روغن دانه سویا را می گیرند

دانه های سویا به دلیل پروتئین و روغن فراوانی که دارند اهمیت زیادی نسبت به دیگر دانه ها دارد. از دانه سویا برای خوراک دام و طیور استفاده می شود. اگر دانه سویا وارداتش انجام نشود فرآورده های گوشتی به شدت افزایش قیمت خواهند داشت.

در کارخانه های روغن گیری با دستگاه های مختلف، طی یک سری فرآیند های روغن کشی و با توجه به این که سویا برای دام و طیور می باشد یا برای فروش به کارخانه های تولید سویای خوراکی، روغن این گیاه را می گیرند.

تولید سویا ماکارونی در کارخانه

کارخانه تولید سویا خوراکی

بعد از این که در کارخانه روغن گیری روغن این گیاه گرفته شد، به کارخانه های مربوطه برای تولید سویای ماکارونی فروخته می شود. در کارخانه تولید سویا، سویاها را می شویند و داخل دستگاه های اکسترودر قرار می دهند. این دستگاه دارای مخزن هایی می باشد که کرانول سویا وارد آن می شود و در زمان بسیار کمی با حرارت خیلی بالا به خمیر مخصوصی تبدیل می شود. سپس حرارت دستگاه را کم می کنند و خمیر به صورت دناتوره شده و تغییر شکل یافته پروتئین سویا درمی آید و محصول نهایی سویاهای بافت دار خوراکی می باشند که از دستگاه خارج می شوند. سویاهای بافت دار با چاقوهای مخصوص طبق اندازه ای که ناظر کنترل کیفیت گفته است، برش می دهند. بعد از برش در دستگاه خشک کن قرار می دهند تا سویاهای خوراکی خشک شوند سپس با الک های مخصوص آن ها را الک می کنند و در بسته های مختلف می ریزند.

نظرات