خواص تخمه هندوانه را بخوانید حتما شگفت زده خواهید شد
هندوانه میوه ی محبوبی است که خیلی ها عاشق خوردن آن هستند. خوردن هندوانه خواص زیادی دارد که در پستی با عنوان “فواید خوردن هندوانه” به فواید بی نظیر آن بر سلامتی و درمان برخی بیماری ها اشاره کردیم. در این مطلب قصد داریم به بررسی بهترین خواص تخمه هندوانه و تأثیر آن بر سلامت انسان بپردازیم.
از جمله مزایای خوردن تخمه هندوانه می توان به سلامت سیستم ایمنی، سلامت قلب، درمان دیابت نوع 2، کاهش فشار خون و کلسترول، سلامت و زیبایی پوست، درمان جوش و آکنه، افزایش باروری و … اشاره کرد.
اگر با خواص شگفت انگیز تخمه هندوانه (Watermelon seeds) آشنا شوید هرگز بعد از خوردن هندوانه آن ها را دور نمی ریزید و به عنوان آجیل مصرف می کنید تا هم سرگرم شوید و هم فواید بی نظیر تخمه هندوانه را دریافت کنید. تخم هندوانه را می توان به صورت خام یا بو داده مصرف کرد.
خواص تخمه هندوانه و فواید خوردن آن
با ما همراه باشید تا شما را با خواص منحصر به فرد خوردن تخمه هندوانه آشنا کنیم.
سلامت پوست و مو
- تخمه هندوانه حاوی نیاسین است. نیاسین موجود در تخمه هندوانه موجب افزایش قدرت ارتجاعی پوست و در نتیجه سفت شدن پوست و محو شدن خط ها و چین و چروک های سطحی می شود.
- خوردن تخمه هندوانه به درخشندگی پوست کمک می کند.
- خوردن جوشانده تخمه هندوانه یک روش درمان برای موهای شکننده است و به استحکام موها کمک می کند.
- منیزیم موجود در تخم هندوانه باعث کاهش استرس می شود و هورمون های بدن را تنظیم می کند و همین موضوع باعث می شود از آکنه و جوش پیشگیری کند.
- مس موجود در تخم هندوانه ملانین را افزایش داده و باعث ابریشمی شدن موها می شود.
- منیزیم موجود در هندوانه سرعت پیر شدن سلول ها را کاهش می دهد و پیر شدن پوست را به تعویق می اندازد.
- روی در تخمه هندوانه به مقدار زیادی یافت میشود و باعث رشد سلولی و جوانسازی پوست میشود.
- ویتامین ث که در تخمه هندوانه وجود دارد تولید کلاژن در پوست را افزایش میدهد.
درمان دیابت
- خوردن تخمه هندوانه به تنهایی نمی تواند یابت را درمان کند اما تا حدودی به کنترل دیابت کمک می کند. برای کنترل دیابت به وسیله ی خوردن تخمه هندوانه چند روز پشت سر هم جوشانده تخمه هندوانه را مصرف کنید و بعد از یک روز وقفه دوباره این کار را تکرار کنید.
- تخمه هندوانه به دلیل دارا بودن اسید های چرب امگا 6 و منیزیم اثر مثبتی در کاهش گلیکوژن و سطح گلوکز موجود در پلاسمای خون دارد و همین موضوع باعث می شود که خوردن تخمه هندوانه به پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 کمک کند.
- در تحقیقات صورت گرفته درباره خواص تخم هندوانه به این نتیجه رسیده اند که مصرف تخمه هندوانه باعث کنترل قند خون شده و حساسیت به انسولین را کاهش می دهد.
افزایش قدرت باروری
- تخمه هندوانه حاوی مقادیری فولات است. فولات یک ماده ی عالی برای درمان نقایص زایمان است
- آهن موجود در آن می تواند به درمان کم خونی کمک کند.
- تخم هندوانه حاوی روی است که به سلامت دستگاه تولید مثل کمک کرده و باعث افزایش کیفیت اسپرم در مردان می شود.
- لیزین، اسید گلوتامیک و آرژنین از جمله اسید آمینه هایی هستند که به افزایش میل جنسی در مردان کمک می کند.
- تخم هندوانه منبع خوب منگنز نیز می باشد که به درمان ناباروری کمک می کند.
سلامت قلب
- منیزیم موجود در تخمه هندوانه برای سلامت قلب مفید است و باعث تعادل الکترولیتی بدن می شود، فشار خون را تنظیم کرده و عروق خونی را باز می کند.
- سیترولین موجود در تخمه هندوانه فشار خون آئورت را کاهش می دهد و برای بیمارانی که از نارسایی احتقانی قلب و آریتمی رنج می برند مفید است.
- روی موجود در تخم هندوانه نیز سطح کلسیم در جریان خون را کنترل می کند، افزایش کلسیم می تواند به نارسایی های قلبی منجر شود.
- تخم هندوانه حاوی آرژنین است که فشارخون را منظم میکند.
- فیبر و اسیدهای چرب موجود در تخمه هندوانه باعث کاهش کلسترول بد (LDL) خون شده و از اختلالاتی همچون رسوب پلاک در خون، آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته پیشگیری و به افزایش کلسترول خوب کمک می کند.
تقویت سیستم ایمنی با خوردن تخمه هندوانه
- آهن موجود در تخم هندوانه برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
- ویتامین B موجود در تخم هندوانه نیز موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.
- منیزیمی که در تخمه هندوانه موجود است از بدن در برابر واکنش های آلرژیک محافظت می کند.
تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
- یکی از خواص شگفت انگیز هندوانه تقویت حافظه است. منیزیم یکی از مواد معدنی مهم موجود در تخمه هندوانه است که به بهبود حافظه و پیشگیری از آلزایمر کمک می کند، زوال عقل را بهبود می بخشد و قدرت یادگیری را افزایش می دهد.
- روی یکی از مواد معدنی است که کاهش آن در بدن می تواند به کاهش توانایی شناختی کمک کند و خوردن تخمه هندوانه می تواند کمبود روی در بدن را جبران کند.
- تخمه هندوانه فولات دارد که برای عملکرد صحیح مغز مهم است.
- پتاسیم موجود در دانه های هندوانه به یادآوری خاطرات کمک میکند.
بهبود سیستم گوارشی
- تخمه هندوانه دارای مقادیری منیزیم است که به هضم بهتر غذا کمک می کند.
- روی نیز از بروز سندرم روده و مشکلات مرتبط با اسید معده جلوگیری می کند.
- یکی از خواص تخمه هندوانه این است که خوردن آن برای درمان اسهال مفید می باشد.
- تخمه هندوانه سرشار از فیبر است که به هضم صحیح و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند.
پیشگیری از پوکی استخوان
- یکی دیگر از فواید و خواص خوردن تخمه هندوانه پیشگیری از پوکی استخوان است. تخمه هندوانه سرشار از منیزیم، مس، آهن، پتاسیم است که همه ی این مواد برای سلامت استخوان ها مفید بوده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند.
- آمینو اسید های موجود در تخمه هندوانه که کم هم نیستند استخوان ها را تقویت می کند و باعث پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
سلامت چشم ها
یکی دیگر از خواص تخمه هندوانه کمک به بهبود بینایی است. ویتامین A موجود در هندوانه ریسک ابتلا به تباهی لکهی زرد و سایر بیماری های چشمی را کم می کند.
ویتامین C موجود در تخم هنداونه برای حفظ سلامت چشم خوب است و کمک می کند تا چشم های شما از سایر بیماری های مربوط به افزایش سن، مصون بماند.
خوردن تخمه هندوانه و جوشانده آن همچنین به پیشگیری از بیماری هایی چون خشکی چشم و آب سیاه نیز کمک می کند.
میزان کالری تخمه هندوانه چقدر است؟
میزان کالری موجود در تخمه هندوانه تا حدی بالاست و ممکن است برای افرادی که رژیم های سخت غذایی دارند باعث اضافه وزن شود. هر 100 گرم تخمه هندوانه حدود 557 کالری دارد بنابراین مصرف زیاد تخمه هندوانه به دلیل کالری و چربی موجود در آن می تواند چاق کننده باشد.
تخم هندوانه را به چه شکلی مصرف کنیم؟
سعی نکنید همه تخمه هندوانه ها را هنگام خوردن از آن جدا کنید و همواره میوه هندوانه را همراه با تخمه آن بخورید چرا که طبع این دو بر هم غلبه دارد و موجب راحتی هضم و راحتی سیستم گوارشی شما می گردد.
تخم هندوانه را می توان به صورت خام و پس از خشک شدن آن ها مصرف کرد که بهترین نوع مصرف تخمه هندوانه است. اما برخی طعم خام تخمه هندوانه را دوست ندارند و تریجح می دهند آن را به صورت بو داده مصرف کنند. افزودن مقداری نمک، آبلیمو و کلپر به تخمه هندوانه می تواند باعث خوش طعم شدن آن شود.
چای تخمه هندوانه نیز روش دیگری برای خوردن تخمه هندوانه و دریافت مواد مفید آن می باشد برای تهیه چای تخمه هندوانه می توانید مقداری از آن را در آب جوش دم کرده و بنوشید. یک روش دیگر برای تهیه چای تخمه هندوانه این است که تخم هندوانه ها را پس از خشک شدن آسیاب کنید و سپس درون آب جوش ریخته و پس از چند دقیقه که دم کشید ان را مصرف کنید.
خوردن چای تخم هندوانه برای افراد دیابتی بسیار مفید است وبه کنترل دیابت کمک می کند. همچنین برای افرادی که فشار خون بالایی دارند نیز پیشنهاد می شود.
ارزش غذایی تخم هندوانه
در 100 گرم تخمه هندوانه مواد زیر وجود دارد:
- کالری: 557
- کربوهیدرات: 15 گرم
- چربی: 47 گرم
- پروتئین: 28 گرم
چه مواد معدنی در تخمه هندوانه وجود دارند؟
- چربی
- فیبر
- اسیدآمینههای ضروری
- منیزیم
- روی
- آرژنین
- آهن
- فولات
- ویتامین A
- ویتامین C
مضرات تخم هندوانه
اگر چه تخم هندوانه خواص فراوانی دارد اما مانند هر ماده غذایی دیگر ممکن است عوارضی هم داشته باشد. البته عوارض خوردن تخم هندوانه موارد محدودی هستند که می توان از آن ها چشم پوشی کرد.
- شکستن تخمه هندوانه به دلیل اینکه مقداری سفت می باشد ممکن است به مرور زمان به دندان های شما آسیب بزند.
- “ایا تخمه هندوانه باعث چاقی میشود؟” این سوالی است که افراد بسیاری سوال می کنند و باید بگوییم که بله، یکی از ضررهای خوردن تخمه هندوانه این است که به دلیل کالری نسبتا بالایی که دارد ممکن است باعث چاقی و اضافه وزن شود آن هم در مقادیر بالا.
- خوردن تخمه هندوانه شور برای افرادی که فشار خون بالایی دارند پیشنهاد نمی شود.
همان طور که مشاهده نمودید تخمه هندوانه دارای ارزش غذایی بالایی است و خوردن می تواند خواص شگفت انگیزی برای به به همراه بیاورد. حالا که با خواص و فواید منحصر به فرد تخمه هندوانه آشنا شدید ارزش بیشتری برای این ماده غذایی ارزان قیمت قائل شوید و آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.